Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz ROBOTER #17053 üzenetére

    "ha sikert szeretnének, el kellene hozni a KF-et a hétköznapi emberek világába."

    Semmi értelme, ha az árat nem is nézzük, túl nagy/nehéz... A mindennapi embernek (~80%) kompaktja van nyugaton is, vagy a telefonjával fotóz. Az, aki 1 picit igényesebb (~19%), csúcskompaktot/bridge-et/kitobis kezdő dslr-t vesz.

    A maradék 1% vesz haladóbb (mft, DX) vázakat, csereobikat, rendszervakut. Az 1% talán 20-ada vesz FX-et, a kf meg exkluzív bizonyos plakátfotósoknak, Hassy-függő sztárportréfotósoknak, stb.

    Ez az eloszlás nem azért van, merthogy az embereknek nincs pénze - egy német vasuti pályamunkásnak vagy takarítónak nem gond összeszedni egy D800+AFS24-70 árát. Egyszerűen nincs rá szükség: a gyerek szülinapjáról, karibi nyaralásról bőven jó, 4k felbontású képeket produkál egy csúcskompakt is.

    #17056: 1etértek, sznobok mindig vannak (pl miért ad ki valaki egy fekete-fehér gépért 8k$-t, amikor a gyakorlatban ugyanolyan jó képeket csinál egy pen pm1?) de olyan sznobok, akik +10kEUR-kat hajigálnak ki az ablakon, azért nyugaton is kevesen...

    #17065: csak kicsit mellébeszéltem:). Szóval az elterjesztésnek a legnagyobb gátja, hogy nincs gyakorlati szükség rá, sokkal kisebb/olcsóbb rendszerek is kiszolgálják az átlagfogyasztót. Bármit csinálunk is vele, egy KF rendszer mindig nehezebb és drágább lesz az mft-DX megoldásoknál.

    [ Szerkesztve ]

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Új hozzászólás Aktív témák