Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sza_Sa

    senior tag

    A méret témához én is hozzászólnék. Én egy 7d-t adtam el, és vettem helyette egy em5-öt. Nagyjából 3 hónapja van meg, és azóta nem lehet levakarni a vigyort a képemről ha előveszem.
    Szerintem nem kell ragoznom hogy mennyivel kisebb mint a 7d, meg azt sem, hogy a kategórián belül a 7d kifejezetten jó, -sőt mi több szinte tökéletes- fogása és gombjai vannak. Ezek után az em5 kifejezetten gyengusz, de nem fogásban, inkább a gombok apróságában és nyomáspontjában. Az összes gomb olyan, hogy egyáltalán nem érezhető a nyomáspontja, a lefelé nyíl meg néha egy nyomásra kettőt léptet. És ezt még megfejeli az fn1 és a visszajátszás gomb elérhetetlensége. A fogása viszont a mérethez képest tökéletes, nekem nem hiányzik az opciós markolat. Az lcd nem lenne nagy a géphez, ha nem foglalták volna akkora keretbe, vagy nem lenne kihajtható. Így viszont értékes helyet vesz el a gomboltól, de a fogásba ez sem zavar bele. Az expógomb jó helyen van, alatta a tárcsa szintén, a második viszont kényelmesebb lenne az fn1-lejátszás helyén.
    A képminőséget szerintem alapvetően nem érheti panasz, a fókusz sebessége-pontossága a 7d után szo-szo, emlékem szerint kevés fényben a 7d pontosabb volt, de lehet csak az emlékek szépítik meg. Viszont nem kell aggódni a front és back fókusztól, ez meg nekem többet ér.
    Kb. ennyi volt a negatívum, ellenben a váz szerintem gyönyörű, méretben közel idális és kifejezetten jó fogással, jó obival parádés képek, csendes működés (a 7d zárja a tükrösök között is hangos és kellemetlen hangú), nagyon komoly stabi, 3év gari.

    "Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

Új hozzászólás Aktív témák