Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz arn #15918 üzenetére

    Az biztos, hogy a sony szenzorok jobbak dinamikában. Ezzel szemben a pana szenzorokból számomra értetetlen módon mindig sokat hozott ki az oly a sötét részeken.

    Tehát azt a szemléleti dolgot továbbra sem értem, hogy miért növelték agyon a sötét részek dinamikáját generációkon át, miközben a csúcsfényeken képtelen volt az oly javítani, egészen a sony szenzor alkalmazásáig? Miért élveznek a pana lapka alkalmazásánál mind az oly, mind a pana gépeinél a sötét részek akkora prioritást a csúcsfényekkel szemben a hangolásnál?

    A teljes átfogás nekem nem feltétlen tűnik olyan eltérőnek egy pana és sony szenzor között.
    Vagy arra akarsz kilyukadni, hogy valójában a sony szenzorok dinamikában olyan durván el tudtak húzni, hogy a teljes átfogásból megéri a sötét részekből akár többet is beáldozni, hogy jobb legyen a csúcsfény kezelés, mert még úgy is agyonveri a pana szenzort dinamikában?

    Az egész onnan indult, hogy a gh3-ba valami javított dinamikát jövendölnek, ami mellett a megjegyzés az volt, hogy sajnos valószínűleg az a plusz dinamika megint csak az árnyékos részekben lesz tetten érhető és a csúcsfények semmit se fognak javulni. Tehát a legkisebb beégésre képes mft gép továbbra is az em5 marad.

Új hozzászólás Aktív témák