Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorgo

    őstag

    válasz arn #15344 üzenetére

    nincs nagy fotós múltam, feldolgozás terén még kisebb, de az elején szoptam vele eleget, mire rájöttem. Tkp mindegy, hogy srgb-t vagy adobe rgb-t használ az ember (illetve leginkább csak a bemenet és kimeneti színtereknél igazán jelentős, közte használhatsz bármit, ha megfelelően teszed) átlag felhasználásra ez a kettő bőven elég. Nem beszélve arról, hogy a weben nincs sok értelme mást használni mint srgb-t. Aki meg ebből él, az úgysem itt kérdez ilyet. Az LR-ben nem a Camera Raw felel a képfeldolgozásért? Ott be lehet állítani srgb-t és adobe-rgb-t is, nemcsak pro-valamit. :)

    A színhelyesség pedig nem olcsó móka, de nem ezen múlik hogy jók-e a képeid vagy sem (durva kivételektől eltekintve persze). Illetve egy szarul beállított v. szar monitor az kb. értelmetlenné tesz mindent.

    Az oly/pana színvilágát illetően pedig erősen megszokás kérdése is. Mivel nekem pana van, nekem az megy sokkal gyorsabban, és ügyetlenkedem az olyval (pl1). Az azonban nagyon feltűnő, hogy mennyire mások a színei az Olynak, eltér minden más márkáétól. Legérdekesebb ott, ahol most esett át valaki gépváltáson :) ott nagyon feltűnő!

    [ Szerkesztve ]

    "Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Új hozzászólás Aktív témák