Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz Parci #15031 üzenetére

    en is sokat filoztam a ket rendszer kozott - es a turaobi meg az ar miatt kotottem ki itt. ironikus, hogy a turaobi jott be legkevesbe, a kiegeszitonek szant fixek meg nagyon tetszenek. nikonnal ez pont forditva lenne - a 18-105 nagyon bejon, viszont a fixek a crop miatt nem. a portretartomany meg egyszerubb dolog (mittomen egy olcso ekv 50es), de pl egy kis meretu ekv 35mm koruli altalanos fix total hianyzik, illetve a nagylatoszogu fenyeros fix szinten (bar erre itt sincs penzem).

    a vaz reszemrol olyan amilyen - olcso legyen, kb ennyi volt a megkotesem. a stabi ott a leghaszontalanabb, ahol hasznalnam: turaobi tele tartomanyaban. szabalyosan gyakoroltam tele allasban, hogy praktikus fogni a gepet, hogy ne mozduljon be. ez meg a stab nelkuli slrnel sem okozott gondott, lehet azert, mert ott stabilabban lehetett tartani alapbol, illetve magamtol is nyomtam fel az isot, ha olyan szituacioba kerultem.

    a meret fontos - de szerintem akkor, ha valami palacsintat hasznal az ember, mert tobb obival hasonlo meretu taskat cipelek most is, mint elotte, igaz konnyebb.

    viszont, ha megveszem a draga vazat, akkor sajat magamat lottem tokon - hogy a nem igazan bejovos turaobi (nikonban mar nem is kene - csak a 18-105), es az ar miatt valasztottam a rendszert, aztan a vegen se a turaobit nem hasznalom, se nem volt olcso... talan ezert is vonzanak a gx1 szeru vazak, amik most mar elerhetoek, ha mar a meretrol szol a dolog, kisebb is. draga vaz eseten majd nalam is megy a pro es kontra, hogy lesz egy nagy hatraarc, vagy bevallalom - az mft tobb kompormisszum.

    szvsz vagj bele, ha ugy erzed, hogy neked ez keves, es a meret annyira nem szamit.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák