Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorgo

    őstag

    Elmondom, hogy nekem milyen élmény volt a vaku első használata. Korábban csak beépített villanóm volt, így azzal kellett "főznöm". Rühelleni való dolog, de ritkán azt is kellett használnom! Kis teljesítményű és kemény fény, DE legalább éles lett a kép, ha nem is csúcs, albumba elmegy az. Igaz, sehol sincs egy közepes minőségű természetes fény mellett készült képhez. Egyszer elvittem a G3-at barlangtúrára is, beépített villanó. Halál. Szinte csak szar kép lett.
    Aztán vettem egy 36-os rendszervakut. Direktbe vakuzni ugyan olyan szar, mint a kicsivel, legfeljebb nagyobb távra is meg tudod tenni. Viszont egy jól eltalált plafonra villantással koromsötét szobában is árnyékmentes, helyesen exponált képeket lehet lőni!
    Arra az esetre tehát, amikor már csak mesterséges fény van (vagy már kell) igenis jobb vakuzni, illetve nem is marad más választás. Egy iso 6400 + villanyfény az túró.
    De ha még van egy kis természetes fény, akkor viszont egy új vázzal már érdemesebb egy (G3-nál mondjuk max iso 3200) mellett fotózni, főleg, ha valaki szereti a fekete-fehér képeket... Nem is értem, mit kell ezen vitatkozni. Ha már bemozdul, vaku, ha még nem akkor magas iso. Egyébként vakut azért sem szeretek használni, mert a G3+palacsinta olyan könnyű, hogy a 36-os vakuval a nyakban fejreáll, a vaku lehúzza!!! :Y
    De ha már vaku, akkor legyen rendszervaku, ne manuál. Ez a villanj körte meg baromira tetszik :DDD. Az sem kizárt, hogy veszek egyet, tényleg bagó! Még utánanézek hogy Panáról hogyan tudom a vezérlést megoldani.

    [ Szerkesztve ]

    "Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Új hozzászólás Aktív témák