Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#14601) madgie válasza Ijk (#14593) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Szerintem meg az nevetséges, hogy ha valaki egy rendezvényen csak vakuval tud dolgozni. Érted, különbözőek vagyunk :) Nekem is volt wireless vakum, meg azt sem tudom, hány rendszervakum, de egyszerűen nincs szükségem rá. Ha akarod, úgy is értelmezheted, hogy nem értek hozzá :D egyébként ott van az öcsémnek az FL-36, még én vettem neki, vagy kétszer kölcsönkértem, de nem igazán kellett soha.

Tudod, mihez kell szerintem rendszervaku? Brutál makrózáshoz. De nem rendezvényfotókhoz.

szerk: beállított képeknél is elfogadom, de pont gyerekfotókról volt szó, annál meg utálom, ha be van állítva. ide gyere, meg ne mozdulj, így lesz jó a három vakum gondosan eloszlatott fénye :DDD

szerk2: elgondolkodtam, miért is nem szerethetem a vakut. Szerintem ugyanazért, amiért az OVF-ért sem voltam oda. Nem azt látom, ami a képen van/lesz. No meg volt nekem wireless Nikon, Minolta, akármi, mindig akkor működtek megbízhatatlanul, mikor fontos képet kellett, hogy lőjek (mittomén gyűrűhúzás). Pár évig anyáztam, aztán letettem a vakut és megoldom nélküle.

[ Szerkesztve ]

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14602) mik-oca válasza TayRol (#14592) üzenetére


mik-oca
(fanatikus tag)

Gratula! Jó döntés!:)

(#14603) madgie válasza madgie (#14601) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Pár kültéri nem vakus 45/1.8 múlt hétről, ne csak hülyeségekről dumáljunk már... így legalább sokat le kell görgetni, és nem fogják annyian a szájtépésünket olvasni :D

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14604) gorgo


gorgo
(őstag)

Elmondom, hogy nekem milyen élmény volt a vaku első használata. Korábban csak beépített villanóm volt, így azzal kellett "főznöm". Rühelleni való dolog, de ritkán azt is kellett használnom! Kis teljesítményű és kemény fény, DE legalább éles lett a kép, ha nem is csúcs, albumba elmegy az. Igaz, sehol sincs egy közepes minőségű természetes fény mellett készült képhez. Egyszer elvittem a G3-at barlangtúrára is, beépített villanó. Halál. Szinte csak szar kép lett.
Aztán vettem egy 36-os rendszervakut. Direktbe vakuzni ugyan olyan szar, mint a kicsivel, legfeljebb nagyobb távra is meg tudod tenni. Viszont egy jól eltalált plafonra villantással koromsötét szobában is árnyékmentes, helyesen exponált képeket lehet lőni!
Arra az esetre tehát, amikor már csak mesterséges fény van (vagy már kell) igenis jobb vakuzni, illetve nem is marad más választás. Egy iso 6400 + villanyfény az túró.
De ha még van egy kis természetes fény, akkor viszont egy új vázzal már érdemesebb egy (G3-nál mondjuk max iso 3200) mellett fotózni, főleg, ha valaki szereti a fekete-fehér képeket... Nem is értem, mit kell ezen vitatkozni. Ha már bemozdul, vaku, ha még nem akkor magas iso. Egyébként vakut azért sem szeretek használni, mert a G3+palacsinta olyan könnyű, hogy a 36-os vakuval a nyakban fejreáll, a vaku lehúzza!!! :Y
De ha már vaku, akkor legyen rendszervaku, ne manuál. Ez a villanj körte meg baromira tetszik :DDD. Az sem kizárt, hogy veszek egyet, tényleg bagó! Még utánanézek hogy Panáról hogyan tudom a vezérlést megoldani.

[ Szerkesztve ]

"A fényképezőgép lévén vásárlói vagy turistái leszünk a valóságnak..." • https://www.flickr.com/photos/69538433@N04/

(#14605) Freddy76 válasza madgie (#14603) üzenetére


Freddy76
(PH! addikt)

Mokány kiskölök :DDD . Kültéren nekem sincs gondom, a 45 ott nagyon jól érezte magát, bár a dofot még nem mindig találom el :DDD .

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14606) Freddy76 válasza Freddy76 (#14605) üzenetére


Freddy76
(PH! addikt)

Kicsúsztam a szerkesztési időből: tény, hogy Madgie képei szebbek, de ezt a nagyobb tapasztalatra fogom, meg arra, hogy nekem aznap volt először a gép és az obi a kezemben :)) .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14607) madgie válasza Freddy76 (#14606) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Dehogy szebbek... no meg a tiéd out of cam jpg, nem? Az enyémben pár óra Lightroom van ám benne.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14608) Freddy76 válasza madgie (#14607) üzenetére


Freddy76
(PH! addikt)

Igen, ezért lett az oly, mert nekem jpg kell... Ha szebbek, az nyilván azért van, mert a képeken szereplő Hölgy minden kétséget kizáróan a legszebb a világon. És ez nem vita tárgya, szemben pl. a vakukkal.

Most egy fotós ismerősünk révén hívják is babamodellnek, kifejezetten reklámfotózásra (tehát nem az van, hogy fizessünk be sok pénzt portfólió készítésre), mert hatalmas kék szemei vannak, nagyon jó természetű, nevetős, és könnyen barátkozós, tovább olyan kis kopaszka, ezért akár kisebb korú csecsemőnek is "el lehet adni". Ez állítólag azért szempont, mert pici babákkal nem szerencsés fotózni, az a jó, ha már tud magától ülni, ekkor viszont már látszik, hogy nem igazán újszülött a törpe...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#14609) TayRol válasza madgie (#14607) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

ha már LR: nekem a GH2 képeit a 4-es LR nem ismeri fel. a hiba az én készülékemben van?

(#14610) TayRol válasza TayRol (#14609) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

igen, nálam volt.

(#14611) Marseille199 válasza Freddy76 (#14591) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Késmánia?
Hmm, tök jó :)

Nem érzem magam egyedül itt sem

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#14612) Sza_Sa


Sza_Sa
(senior tag)

Beszállnék a vitába, én is vakupárti vagyok. Vettem is egy fl-36r-t rögtön, mert vannak olyan helyzetek amikor "sok fotós szerint" elkerülhetetlen a vaku használata. Mondanék is egy személyes tapasztalatot: a háttérben a gyönyörűen kivilágított pálmafás tengerpart félszáz gyönyörűen megvilágított medencével, szigetekkel stb. Te meg le szeretnéd fényképezni magadat késő este a tájjal. Előveszed a zállványt, a gépre rárakod a vakut, belövöd -hogyaszongya- lasúszinkron második redőnyre, és van egy olyan képed ahol a háttérfények maradnak, viszont az alanyok is meg vannak világítva. De még mondhatnám a derítést is mint elengedhetetlen funkciót, tűző napon nagyon hasznos tud lenni.
Szóval én azt a hitet vallom, hogy egy vaku elengedhetetlen az én táskámban.
Na meg ami meglepett hogy az Oly kiválóan dolgozik össze a vakuval.Nem lövi túl a fényt, és a fehéregyensúly is a helyén van. szóval el vagyok ájulva :D A Canon-féle vakuzástól nekem is kivolt a tök.m, pl. a fehéregyensúly annyira elmászott, hogy azt még raw-ból sem lehetett visszahozni.

Szerk: a "sok fotós szerint" tényleg idézőjeles, kéretik nem komolyan venni :D

[ Szerkesztve ]

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#14613) Sza_Sa


Sza_Sa
(senior tag)

Egyébként meg ilyen kicsi vázra tényleg nem egyszerű vakut találni. Az biztos hogy az életben még egyszer nem veszek 580ex méretű fegyvert, számomra felesleges akkora teljesítmény, meg csak dögnehézzé tette a vázat.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#14614) madgie válasza TayRol (#14609) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Felkén' :K

gyomordzsák: a GF1-en még az FL-36 is nevetségesen nagy :D

[ Szerkesztve ]

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14615) Ijk válasza madgie (#14601) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Megint csak végletekben gondolkozol, senki nem beszélt arról hogy csak vakuval lehet rendezvényen fotózni. Ott van a táskádban és ha kell előveszed.
A képek egyébként nagyon jók lettek, jó kis üveg az a 45 f1.8, szerintem a legjobb m43-as obi a piacon, ha ár-érték arányt nézzük.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#14616) Marseille199 válasza Ijk (#14615) üzenetére


Marseille199
(senior tag)

Igazad volt a 95-5 %-os aránnyal. Én pl rühellem a vakut, a legfelsőbb szinten, de arra az évi 1-2 szalagavató, esküvőfotózásra nagyon kéne egy mindig, és kölcsönkéregetni szívás :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#14617) Sza_Sa válasza madgie (#14614) üzenetére


Sza_Sa
(senior tag)

Ne aggódj, az Em-5-ön is határeset a fl-36 :D De ez a legkisebb, de még használható vaku, a többivel csak kínlódás az egész

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#14618) Mercutio_ válasza Tulku (#14576) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Azt a pana 7-14-et en em-5 tulajként számításba se venném amikor ott a kisebb/könnyebb/olcsóbb és igen f*sza m.zuiko 9-18.

Höhö látom ma is ment a fénykardozás, utólag jó ám olvasni:DDD

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#14619) SpongyaBob válasza madgie (#14603) üzenetére


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Megkérdezhetem, hogy Lightroom-ban milyen beállításokat használtál? No, nem akarom lenyúlni a több órás munkádat :D Csak nagyon tetszenek.. :)

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#14620) TayRol válasza Mercutio_ (#14618) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

jó ez a 14-140. csak böhöm nehéz.

(#14621) Tulku válasza TayRol (#14592) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Fúj...mft...és GH2...

Majd ha elkészíted életed első ext. tele. konv. videóját és így ekv 180-as gyutávon 1,8-adozol megérted miért jó ez a gagyi gép... :)

Videóban egyébként nagyon be kell állítani - szokni kell - viszont ha megvan, akkor olyan dolog történik veled, ami azelőtt sohasem...

Fotóban raw és LR szigorúan brada...

(#14622) TayRol válasza Tulku (#14621) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

2 éve csak RAW van és LR, ezzel nem lesz gond.:)
Lencse korr. profil van az mft obikhoz LR4-ben? Nem találtam...

Videoban abszolut szűz vagyok.

Az akkuidőt (is) szoknom kell, ezzel nem fog menni 7-800 kép. Amúgy jó a cucc!

[ Szerkesztve ]

(#14623) Tulku válasza Mercutio_ (#14618) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Hát én láttam képeket mindkettőről, de nem egy kategória...max gyutávban :)

Taylor:
"Videoban abszolut szűz vagyok."
No akkor mikor először hatol beléd a progresszív GH éra, akkor meg ne nyikkanj...csendben élvezd a látványt :)

[ Szerkesztve ]

(#14624) madgie válasza SpongyaBob (#14619) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Nem a meló maga hosszú, hanem míg egy-egy adott fényviszonynál eléred a kívánt hatást. Tehát mondjuk tíz képenként pöcsölni kell, míg nagyjából ugyanazt kapod meg, amit szeretnél. Két különböző gépnél dupla cumi, bevallom, amennyire jó az Oly jpg-ben, annyira nem áll kézre raw-ban. Persze évek óta Panákkal dolgozom, ott már tudom, mikor merre cibáljam a csúszkát :)

Ezeknél nem nagyon piszkáltam a Hue/Sat/Lightness értékeket meg a Split Toning-ot (azzal lehet sokat eltökölni), egyszerűen összefoglalva melegebb WB, kontraszt kicsit fel, ezzel párhuzamosan highlights le és shadows fel, a kontraszt miatt a vibrance is kicsit vissza van véve, portrés képeknél meg majdnem mindig tolok egy -20 körülit a clarity-nek (lágyít). Ja, és vignetta, abból is a post-crop-os, az kevésbé Roboter-barát :DDD Az Oly-nál különösen a WB-vel szívtam sokat, ha melegítettem, mindig elment vagy a kicsit magentába, viszont ha elhúztam a Tint-et zöldbe, akkor zombi lett a bőrszín.

[ Szerkesztve ]

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14625) SpongyaBob válasza madgie (#14624) üzenetére


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Köszi, ez épp elég info :)

Mondjuk jól dolgoztál, mert teljesen olyan mintha az összeset egy vázzal készítetted volna, pedig nem :)
Keresőt használsz valamelyik vázhoz? vagy csak ala-natúr?

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#14626) madgie válasza SpongyaBob (#14625) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Nincs keresőm, de hiányzik (meg főleg az, hogy fix az LCD-jük). Majd egyszer veszek megint egy G3-at, de még mindig arra várok, hogy ne használt GH2 árban adják.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14627) Mercutio_ válasza Tulku (#14623) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Annyival szerintem nem jobb a Pana mint amennyivel drágább, és a 9-18-at használtban ki lehet fogni, Panából ilyen mint a fehér holló.

TayRol: Valamit valamiért, GH2-n sokkal stabilabb az egész, mint egy könnyű kis obi, és emlékeim szerint Tulku oda volt ennek az obinak a videó alatti teljesítményétől :U

madgie: Számold be a Yashica keresőm az MSI lapba ;)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#14628) gorgo válasza Mercutio_ (#14627) üzenetére


gorgo
(őstag)

Mostanság volt két kirándulás, Erdélyben 1 hetes, és a Magas Tátrában 1 napos. Mindkét helyre a 9-18-at vittem... egészen jól kiszolgált, mivel szerencsére a vége 35mm ekv. A Tátrás képek annyira színgazdagok és kontrasztosak lettek, hogy helyenként kicsit deszaturálnom kellett, mert sokallottam... És itt egy kérdésem is lenne. Nem nagyon használok szűrőket, de most próba cseresznye felcsavartam egy jó minőségű Skylight szűrőt a Tátrába... Létezik az hogy annak tudható be (nem hiszem)?

A 7-14 panát illetően csak netes tesztet láttam, de azok alapján csúnyán odaver az Olynak. Igaz dupla áron. Sajnos az oly fényes, kontrasztos helyeken néha korrigálhatatlan CA-t produkál, és a sarkokban a képminőség néhány témánál kevés. De azért meg lehet vele barátkozni! :)

"A fényképezőgép lévén vásárlói vagy turistái leszünk a valóságnak..." • https://www.flickr.com/photos/69538433@N04/

(#14629) Marseille199


Marseille199
(senior tag)

Off: Nincs valakinek elfekvőben egy jobbfajta (SX-70, stb.) polaroid gépe gyermekkorából, hagyatékból stb? Csinálnék egy polaroidos sorzatot, és csak ezért nem vennék gépet. Gondoltam megpróbálom itt is, hátha :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#14630) eeXaa válasza TayRol (#14622) üzenetére


eeXaa
(őstag)

...legjobb tudomásom szerint az mft rendszer mindent gépen belül korrigál(már a keresöben is a korrigált képet látod) ezért nincsenek obiprofilok a lightroomban...

(#14631) kenguru99


kenguru99
(fanatikus tag)

Nem nagy az esélye, hogy bárkit is érdekelne, de azért bedobom. A skóciában coatbridge város currys pc world boltjában, pana 20/1,7 239 font és pana 45-200 219 font.

(#14632) eeXaa válasza kenguru99 (#14631) üzenetére


eeXaa
(őstag)

...mindkettö megvan :) ... tényleg jó ár, gondolom akkor egész u.k.-ben ennyibe kerül.....én fejenként egy huszassal többet fizettem amazonról...

(#14633) eeXaa válasza madgie (#14626) üzenetére


eeXaa
(őstag)

u.k. jessops 360 font, ha ez segít....

(#14634) Superbad válasza Sza_Sa (#14612) üzenetére


Superbad
(fanatikus tag)

Én azért írtam, hogy "beltében"... :)
Kültérben én is el tudom képzelni a vakut mókából. :)

(#14635) fil válasza Marseille199 (#14629) üzenetére


fil
(senior tag)

Nem tudom, hogy Polaroidból mi volt a "jobbfajta". Nekem van egy Impulse AF. Ha érdekel, akkor privátban keress meg.

(#14636) madgie válasza Mercutio_ (#14627) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Kompletten, házastúl, ramostúl odaadom én ócsóé a BRazost, ha kell, de tényleg. Nálam csak a helyet foglalja. Írd meg, mennyit adnál érte (+ ez a Yashica :D), szerintem megegyezünk :))

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14637) TayRol válasza eeXaa (#14630) üzenetére


TayRol
(PH! nagyúr)

ok, köszi, akkor nem keresem tovább.:)

(#14638) schawo válasza Mercutio_ (#14627) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Hehe, ilyen Yashi keresőm nekem is van.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#14639) madgie


madgie
(Jómunkásember)

Jött egy postám, nézem, miatök, nem is rendeltem semmit... hát az egyik hétvégén pálinkázás után lerendeltem egy ilyet :D Jó lesz majd télen csillagfotókhoz, két vázzal nyomhatom majd egyszerre :D (relatív stabil a méretéhez képest)

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14640) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

EOS-mft jelátvitellel

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#14641) robi-k válasza Mr.Csizmás (#14640) üzenetére


robi-k
(őstag)

Pici mft-re böszme nagy Canon obi? Neeem, ez nem Ok :N

Elérhető az új 65-0131 CFW az OPPO UDP-20X lejátszókhoz. Részletek privátban. OPPO BDP-10X, OPPO UDP-20X, Arcam UDP-411, CA Azur 752BD/CXU, Primare BD32MK2 CFW telepítését vállalom.

(#14642) Mr.Csizmás válasza robi-k (#14641) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

70-200/4 L pont optimális lenne az oly minire :D (epm1)

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#14643) madgie válasza Mr.Csizmás (#14642) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Egy 85/1.8-at azért szívesen felpróbálnék a gépemre, az nem is (annyira) drága és relatív jól is rajzol :)

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14644) Mr.Csizmás válasza madgie (#14643) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

hja, meg olcsójános megoldás az 50/1,8 II :D

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#14645) madgie válasza Mr.Csizmás (#14644) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Hja, az mit összevisítana :DDD

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14646) Ijk


Ijk
(PH! nagyúr)

Azt mondja meg nekem valaki hogy miért nem lehet egyetlen milc-et sem kapni fényerős alapobival? Hova lettek a pana 20 f1.7-es kitek? Hova lettek az oly 17 f2.8-as kitek? Nex-re ugye nem is létezik ilyen pancake obi, samsung NX-et meg jóformán senki nem forgalmaz, de ott sem lehet kani a 30 f2-essel kitben. Nikon 1-re meg valami 16 f0.95 kellene, de az sem létezik.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#14647) madgie válasza Ijk (#14646) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Hm, jó kérdés. GF1-nél még volt külön palacsinta kit, most asszem csak duplakitben lehet itt-ott kapni (a GF5-öt tán), de ott a 14-42 mellett a 14/2.5 van, ami azért annyira nem nagy deal :(

Nex-re van pankáka, a 16/2.8, nekem olyan NEX-3 kitem volt.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#14648) Ijk válasza madgie (#14647) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Egyszer vennék tükrös mellé valami kisebb milc-et, amit könnyen magammal vihetek bárhova. De egyelőre az egyetlen opció hogy használt piacon összelegózok egy régebbi kis vázat és egy palacsintát. Van ugye a pana 20 f1.7, és a samsung 30 f2 és itt ki is fújt. Meg ugye majd lesz a canon eos-m, ami kitben is kapható lesz, de azt én nem fogom tudni (akarni) megfizetni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#14649) Mr.Csizmás válasza Ijk (#14646) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

gf3+14/2,5?

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Samsung S6 Edge Gold, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#14650) Ijk válasza Mr.Csizmás (#14649) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Még ez a legjobb opció, az egyetlen probléma hogy az az obi nem 35-50 közötti gyújtótáv.

/人◕ ‿‿ ◕人\

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.