Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz Sza_Sa #14219 üzenetére

    Nekem egyelőre kevés időm volt a géppel ismerkedni, úgyhogy alapvetően rekesz-előválasztás módban van (a nikont is 90 %-ban így használtam), meg aztán az M módhoz kicsit kevés a rutinom, többször elment a téma, mire beállítottam. Itt most úgy oldom meg a problémát, hogy auto iso-n van, de beállítottam maximumnak először az 1600-at, majd a 3200-at - szvsz iso 3200-on még abszolút jó képeket készít az omd, legalábbis amire nekem kell (családi képek, kirándulások, max. 10X15-ös nyomatok, 15 colos monitor). Így 3200 fölé nem megy...

    Úgy emlékszem, a Nikonnál lehetett záridő határértékeket is beállítani (és ha a megadott iso-záridő értékeken belül nem lehetett a képet elkészíteni, villogott), itt ezt a lehetőséget nem kerestem (de feltehetőleg észrevettem volna, ha van...).

    Atok 14212: a Nikon topikba csatoltam (amint írtam is, ezek jpg-k, mindenféle utómunka nélkül).

    schawo 14213: ezt akartam én is írni, csak nem értek a tudományokhoz, meg a halakhoz sem.

    arn 14215: tény, hogy túlárazott az omd, amikor ránézek, az öröm mellé vegyül egy kis üröm is, miszerint konzumidióta lettem... A natgeo kedvezmény nélkül nem lett volna alternatíva, azzal együtt becsúszott a lélektani határ alá.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák