Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    Nem rossz obi a Sigma 19/2,8.
    Ellenben felmerül a kérdés, miért választ az ember fix obit? Hogy most csak a földhözragadtabb érveket soroljam: jobb képminőség, zoomnál kisebb méret és jobb fényerő.

    No most a Sigma 19/2,8 egy alap kit zoom obihoz képest mind a három területen nagyon minimális előnyt nyújt, ami valljuk be őszintén nem egy nagy teljesítmény és egy igencsak minden karaktertől mentes fix üveget jelent. Az ár/érték aránya viszont rendben van, így aztán megértem ha valaki mégis emellett dönt.

    Ettől függetlenül véleményem szerint pont az Oly 17/2,8-a az az obi ami számomra mégis értelmezhetetlenné teszi a Sigma obiját mFT rendszerben.

    Hiába nem nagy durranás az Oly palacsintája, hiába nem karcolja szét a szenzort, hiába csak f/2,8 a fényereje, ez az obi legalább egy területen kiemelkedőt nyújt és az a mérete.
    Persze a Sigma se egy hatalmas darab, de ha már mFT akkor miért ne használná ki az ember a kis méret adta előnyöket maximálisan.
    Egy 17/2,8-al pedig egy mFT váz már hozza egy közepes kompakt méretét, a Sigmára ez már nem mondható el.

    Ha pedig nem csak kis méret, de teljesítmény, fényerő is kell akkor a Lumix 20/1,7 bőven megéri ezt a plusz pénzt amennyivel többe kerül a fenti két obinál. :)

    De hogy kicsit tovább bonyolítsam a képet akkor ott a Lumix 14/2,5 is, ami a látószöge miatt már tényleg nem az az általános mindent megfotózok vele fix.
    Viszont ha tegyük fel most lépnék be az mFT rendszerbe egy OM-D vázzal és fix obi párti vagyok, akkor én kezdésnek egy Lumix 14/2,5 + M.Zuiko 45/1,8 párossal indítanék.
    Ezzel a két obival szinte mindent meg lehet fotózni, az áruk is normális, kezdő alapnak szerintem nincs jobb ennél a kombónál. :)

Új hozzászólás Aktív témák