Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz bajnokpityu #13092 üzenetére

    Míg egy Canon, Nikon esetében egyértelmű melyik gépek vannak egy ligában, addig a DSLR és a mirrorless rendszerek között meg már akkora a különbség koncepcióban, felépítésben, hogy a kategóriák is teljesen máshogy épülnek fel és épp ezért az ilyen jellegű összevetés nehézkes.

    Mindenesetre mFT rendszerben egy tipikus belépő modell pl a Pana GF5, ami durván kisebb még egy D3100-nál is. Sőt ha obit is aggatunk rá akkor a különbség még nagyobb. :)
    Döbbenet, de ez a Pana palacsinta obi átfogásban, fényerőben azonos a Nikon kit obival és még a stabi is belefért ilyen méretben.

    És egy példa arra miért nem lehet őket mondjuk egy kategóriába sorolni, a GF5-ön még EVF kereső sincs. Ez bizonyos szempontból hátránya, más szempontból meg kifejezetten előnye, hisz így tud extrém pici lenni.
    Gyakorlatilag mint egy közepes méretű kompakt és maga a fotózás is ehhez hasonlóan zajlik a hátsó kijelzőn keresztül. Kivéve persze hogy a kis kompaktokkal szemben itt nagy a szenzor és bitang gyors az AF. :))
    Plusz meg hogy természetesen mivel cserélhető obis így bármikor fel lehet rá puszilni egy helyes kis fényerős fix obit és akkor még a kis mélységélességed is meglesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák