Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz xtremetuning #13020 üzenetére

    no, ez izgalmas váltás lenne, nem hiszem, hogy sokan megcsinálják. pedig van benne ráció. a d800 egyrészről a jelenleg elérhető legjobb képminőség értelmes méretű és árú cuccoknál, egyedül az újabb és durvább középformátumú zsugák verik meg, és azok is csak alapérzékenységen. magyarán, képminőségben jelentős visszalépés lenne. ezen a ponton el is kezdene szűkölni a sok forumer, de az igazság az, hogy totálisan megértenélek, ha váltanál.

    ha például alig hordod magaddal a cumót, mert nagy, nehéz, macerás, akkor hiába tök jó, a polcon szar. az el nem készült fotónál bármi jobb. elég sokan így kötöttünk ki m4/3-ad falván (bár azóta én már az e-pl2-t is otthon hagyom :(). egyetlen igazi kérdés, hogy ha mondjuk utazol valami komolyabb helyre, vagy olyan dolgot csinálsz, amiről mindenképp remek képeket szeretnél, mert megismételhetetlen, akkor nem lenne-e hiányérzeted egy ilyen kisebb masinával. ha nem, akkor nyugodtan szokd meg a dslr nélküliség gondolatát, tényleg semmi értelme. drága, nagy, nehéz.

    ha igen, az nehezebb ügy. viszont annyira jó az e-m5 képminősége (és a plusz grippel a kezelhetősége), hogy nálam például bőven határérték fölött van már, magyarán, nem lenne hiányérzetem akkor sem, ha a világ legtávolabbi pontjáról "csak" e-m5-ös raw fájljaim lennének.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák