Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz Dare2Live #4267 üzenetére

    sztem a buxot TA-san csak bull piacban lehet nézni, mert bear piacban teljesen az usa/nyugat eu-s hírektől függően emelkedik/csökken.
    btw érdemes megnézni ezt a grafikont. a TA ereje megkérdőjelezhetetlen... :D
    [link]

    a tavaly augusztus közepétől rajzolt eső trendcsatorna aljához érkeztünk a múlt héten.
    ezen kívül a márciusi mélypont és májusi korrekció tetejéből számított fibonacci is megerősítette, hogy itt egy rövidtávú trendfordulónak kell következnie (161-es szint).
    elég vszínű, hogy a márciusi támasz (~11700) most egy erős ellenállás lesz, oda esik a fibo 100-as szint és hát tudvalevő, hogy eső trendben a támaszokból (a márciusi) lesznek az ellenállások. ráadásul pont ide esik a trendcsatorna középvonala is, ami egyben a regressziós egyenes is... :D

    szal, én a helyedben figyelnék.

    szerk: folytatom, mert nagyon poénos és egyben nevetséges is ez a TA dolog. :U
    szal most utólag berajzoltam a grafikonra a májusi csúcs és a júliusi mélypont közé is a fibonacci szinteket, és a ~11700 ezen pont egybeesik a fibo 38-as vonalával is.

    érdemes lenne elfilózni azon, hogy a tőke ide-oda áramlását végülis a hírek mozgatták vagy a TA? a tyúk és a tojás esete...

    mire gondolok? a TA-zók látták, hogy a DJ/SP500-ban itt egy trendfordulónak kell lennie, ezért kivonták a tőkéjüket az árupiacról, lásd az olajat (illetve a bányász/agrárcégekből, amik eddig az esés során mindig emelkedtek, valszeg éppen azért, mert ott volt a tőke java), és beszálltak a részvényekbe, így a TA önbeteljesítő jóslattá vált. de lehet, hogy tényleg a hírek miatt esett az olaj ára, és a tőke így átment a részvényekbe. melyik lehet a valódi ok?
    erre jöttek a vártnál jobb bankos hírek is, ami méginkább megerősítette, hogy a DJ/SP500-nak emelkednie kell. de lehet, hogy ezeknek a híreknek igazából nem is volt jelentősége, mert valójában a TA volt a döntő, de így utólag úgy tűnik, mintha a hírek döntöttek volna a pénz áramlásának irányáról. éppen ezért lesz ez a 11700-as szint elég komoly ellenállás. ha a DJ nem tud emelkedni, akkor az olaj fog drágulni, de lehet, hogy éppen az olaj drágulása miatt nem fog a DJ emelkedni. :D mert a tőke a DJ bizonytalansága okán megint átvándorol oda. tudva, hogy ezen a héten fog jelenteni a wachovia meg a nemtom melyik bank jelentése, elég sok múlik majd ezeknek a fogadtatásán. ha jók lesznek a jelentések, akkor az ellenállást áttöri az árfolyam és talán az olaj tovább esik.

    szerk2: a wachovia holnap jelent. a DJ most 11496 pont, ha holnapig nem emelkedik 11700-ig, akkor a látszólag a wachovia jelentése lesz a perdöntő. bár az olaj is elkezdett drágulni.
    érdemes tudni, hogy a POT (potash), a legnagyobb agrárvállalat csütörtökön jelent, namost a többi agrárvállalat árfolyama mindig a POT után szokott menni. a POT-tól qrvajó eredményeket várnak, ennek tetejébe egy emelkedő trendcsatorna alját érinti a következő 2 napban, szal lehet félni. ha ott meglesz a nagyon jó jelentés, akkor tuti átáramlik abba a szektorba egy csomó pénz és ez nem biztos, hogy jót tesz majd a bankpapíroknak. ez az egész ide-oda függő téma jól ki van találva. :D

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák