Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog

Jó kis írás! Én 97-ben találkoztam MFM meghajtókkal, már utólag, egy régi rendszer lebontásakor. A saját gépeimben IDE driveok voltak amiket már szerelgettem is. Csak az első XT-m nem tudom mivel volt, de annak sem volt különösebb hangja, így arra gondolok, hogy az is már modernebb, IDE csatolós lehetett.
    Szóval mire egy ilyen a kezem közé került, elvileg az ég világon semmi értéke nem volt már, de roppant érdekesnek tartottam, úgyhogy beüzemeltem. Bekapcsoláskor nyekeregve pörgött fel, elég hangos volt, de végül egy kis olaj segített a csapágyain. Amúgy alapból működött, lehetett használni.
    A helyi IT ószeres ember volt akinek meséltem róla és fantáziát látott benne. Simán belerakta eladásra 286/386-os gépekbe (97-98 körül), pár száz Forintot adott érte.
    Akkor arról nem tudtam hogy a vezérlő mennyire értékes, de szerencsére nem is jutott eszembe hogy szétválasszam. Így le is maradtam róla, mennyi küzdelem is járhatna hozzá. Egyszerűen csak működött :)
    Később kerültek hozzám, vezérlő nélküli MFM HDD-k is, de azok már csak díszek voltak.
    Így retróban újra érdekes darabok ezek, eszméletlen milyen alacsony szinten kell összelőni a vezérlővel. Szerencse hogy megmaradt ez a régi tudás.

Új hozzászólás Aktív témák