- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Egy SFX tápot szeretnék venni, megköszönném a tanácsokat.
Maximum 40k.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Egy TV alatti ITX gépbe szeretném tenni. Jelenleg ezek az alkatrészek vannak benne:
AMD Ryzen 3 5300G
ASRock A520M-ITX/ac
G.SKILL Aegis 2x8GB DDR4 3200MHz
Palit KalmX GTX 1050 Ti
Silverstone SG13
FSP300-60GHSEgy RX 6600-as meghajtásához kellene a tápegység. A jövőben maradnék ugyanezen a GPU TDP-n, tehát nem mennék 130W fölé.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Igen, szeretném, ha moduláris lenne, mivel nincs sok hely a házban.Ezt néztem ki jelenleg: COOLERMASTER V550 SFX Gold 550W, ez mennyire ajánlott? Kissé overkillnek gondolom (nekem ugye bőven elég lenne csak 1x8 tűs csati a GPU-hoz), de ahogy látom, olyan sok választék nincsen ezekkel a feltételekkel.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni a következőhöz:
Anno lecsaptam egy még tűrhető árú Sapphire Pulse RX 6600 XT-re (még az első szállítmányok között volt...kábé 30 percig az Alzánál), beszereltem a gépbe, és belefutottam egy problémába. Bekapcsoláskor volt kb. 50% esély arra, hogy simán postolt a gép (láttam az Asrock feliratot), de Windows login képernyőt már nem láttam és no inputtal hibát írt ki a monitorom. Újraindítás után megjavult minden, tudtam játszani, 3DMarkot futtatni, stb, csak hát ugye sajnos egy másnapi újraindításnál megint indult a fenti móka.
Sok fórumot átnéztem, próbáltam mindent, DDU-s drivertelepítés, friss Windows, fast boot kikapcsolása, többféle kábel/monitor, semmi sem segített, így már csak egy dolog maradt ki, és ez a tápegység cseréje. Nekem egy Be Quiet! Pure Power 11 400W-om van: tudom, ehhez a kártyához a Sapphire (és a Techpowerup) egy 500W-os tápot ajánl, de ahogy nézegettem a Techpowerupos fogyasztási teszteket meg a spike-okat, az egész gépem fogyasztásának bele kellene férnie a 400W-ba.
Egy havertól kölcsön tudok kérni egy tápot (asszem valami 700W-os EVGA tápja van), de ha azzal jó lesz, akkor merre érdemes elindulni 500W-550W-os tápok terén?
Azért kérdezem ezt, mert az AMD fórumon, amit olvastam ( [link] ) többen panaszkodtak erre a GPU-ra, hogy egy tápcsere megoldotta a problémájukat, de páran mondjuk 650W-osról váltottak 700W-osra, nekem meg marhára nincs kedvem csak a videókártyáért egy ekkora teljesítményű tápot venni.
Mások arra világítottak rá, hogy pl. több moduláris Be Quiet tápon figyelni kell arra, hogy egy olyan PCI-E csatiba kell bedugni a PCI-E kábelt, ahol el vannak osztva a 12V-os ágak:
Ez szép és jó, de a Be Quietnál az ilyen elosztások a Straight Powereken kezdődnek, és az ottani 450W/550W modellek 36k-ról indulnak.Szerencsére nem hajt a tatár, egy hónapja a régebbi GTX 1660 Timet használom (érdekes módon, egy másik haveromnál egy bányászgépbe betettük az RX-et, és minden gond nélkül csákányoz) - viszont majd azért szeretnék visszatérni az RX-hez. (Feltéve persze, ha valóban a tápegység a gond.)
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A lassan 7 éves FSP Raider 550 tápomat szeretném kicserélni a következő elképzelésre:
Max. 25k
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Sima Ryzen 5 3600, 2x8GB RAM, GTX 1660Ti, 2 SSD, 1 HDD konfigurációt hajtanék meg vele. Nem tuningolok, és a jövőben maradnék ugyanennél tápigénynél (hasonló teljesítményű proci, max. 1 tápcsatis videókártya RTX).A Be Quiet! tápegység kalkulátornál a Be Quiet! Pure Power 11 400W-ot néztem ki, ebből is a moduláris változatot. Gondolom ez így mehet is?
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a következőben. Adott egy mini ITX alapú HTPC:
Intel i3-4170
ASRock H81M-ITX
Kingston 8GB DDR3 1333Mhz
Gigabyte RX560 OC 2GB - tápcsati nélküli-
Silverstone SG13 ház
500GB SAMSUNG HD502HJ
90GB Corsair Force GT SSDEbben szeretném lecserélni a Corsair VX450-es tápegységemet. Az egyik oka az, hogy teljesen felesleges a 450-es táp, mivel a PSU calculator szerint olyan 285W lenne az ajánlott (nem beszélve arról, hogy a videókártya tápcsati nélküli, illetve majd a procit is cserélném kisebb TDP-jűre), a másik ok viszont az, hogy a tápegységből rengeteg kábel jön ki, amire nekem nincs szükségem. (ITX-es házban persze, mondani sem kell, mindig kell a szabad hely.
)
Egy ajánlott, ATX-es, 300W-os, félmoduláris/moduláris tápegységre gondoltam, amiből igazából az alaplapi kábelek és az SSD, HDD tápellátási kábelei jönnének ki. Tudtok esetleg egy ilyet ajánlani?
-
.Ishi.
aktív tag
Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
A keret miatt marad a Hexa+ 400W.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A következő összeállításhoz milyen tápot ajánlanátok?
MSI B250M PRO-VDH
Intel Core i5-7500 3.4GHz
2db Corsair Vengeance LPX 4GB DDR4 2400MHz CMK4GX4M1A2400C16
MSI Gaming X RX 470 4GB
Kingston HyperX Fury 2.5" 120GB SATA 3 SHFS37A/120G
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXEgy olcsó, megbízható tápegység kellene, személy szerint FPS Hexa+ 400W vagy az 500W-os között vacillálnék.
Előre is köszi a segítséget!
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném a következőhöz. Adott egy ismerősöm gépe, ami a következő:
i5-2310
Asus P8P67-M
8GB DDR3 RAM
Chieftec iArena GPA-500S
Zotac Mini GTX 1060 3GBMég anno amikor a videókártyát vette, többen írták, hogy a tápegység felejtős. Viszont nemrég egy otthoni alkatrész-keresgélés során előbukkant egy régi FSP tápom (FSP400-60GHN, 80 plus Bronze).
Ezt érdemes lenne beletenni az ő gépébe, vagy felejtős a dolog?
Az FSP tápot még 2010 júniusában vettem, majd cseréltem 2013 év végén egy Raider 550-re. Annot egy i3-530-at hajtott, BIOSTAR TH55XE alaplappal és egy 5770-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magisk
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Robotporszívók
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest