-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
senior tag
válasz
tzoli79 #150575 üzenetére
Szerintem thermalright macho Rev B hűtőre nézz rá
Nálam i5 8600K 5Ghz-ra húzva, delid nélkül, viszont jó thermalgrizzly paszta a procin, és 60-62 fok. Halkan, nem nagyon forgatva a hűtőt. Mondjuk nálam jó a házhűtés is.
Ha befér lehet megéri, hogy vess rá egy pillantást, viszont igen robosztus. Nálam a gyári hűtője van rajt, az is tökéletes, de gondolom egy noctua-val vagy valamivel még lehetne upgradelni -
cibus
senior tag
válasz
PlayMax #150561 üzenetére
És az miért baj, ha villog még? Attól hogy kinyomod van még bent áram. Az a pár LED mennyit fogyaszt? Alig. Amikor megeszi a benne lévő áramot majd elalszik.
Inkább az lenne a fura ha minden rögtön elaludna. Én inkább akkor aggódnék, hogy mi szívja le ennyire, vagy miért nincs "maxra töltve " ?! -
cibus
senior tag
válasz
Cray Tyler #150555 üzenetére
"Alapvetően az i9 volt a cél igen (szeretem az érzést hogy megnyomom a gombot és megtörténik amit szeretnék)"
Ugyanez igaz a tápra is. Mármint hogy ellennél az i7-tel is, de kell az i9 akkor már, miért ne? (A hanglejtést nem tudom átadni, de talán érted ?!
) Sztem ne a tápon spórolj egy ilyen gépnél, ezért mondtam csak, nem beleszólni akartam
-
cibus
senior tag
válasz
KAMELOT #150547 üzenetére
Valószínű aki megvette, neki volt egy 10k-s kerete.
Gondolom nem egy új drága gépbe vette meg. De kellett neki a minőség.
Erre azt mondod, hogy nem számít a 10k keret, vegyen újat +15k-val többért. Keret + 150%
De most aki egy új gépet vesz, nagyobb költségvetéssel, az ne szánjon rá mondjuk +10%-ot egy nagyobb tápra.
Ki érti ezt??! -
cibus
senior tag
válasz
PlayMax #150544 üzenetére
És biztos vagyok benne, hogy boldoggá tetted azt, aki megvette. Mert 10ért mit kapott volna újban? Jobban járt.
Én is csak példának mondtam a seasonic-om a 9 évvel , hogy bárki jobban járhat vele korrekt áron, ha tudja hogy van még rá gari, mint egy garitlan tápot venni rizikóban.
De hülye lennék eladni. 5-6 év múlva biztos veszek a nagy gépbe egy új seasonic-ot vagy akármit, mert megérdemli és nekem ér ennyit a biztonság (áramingadozás, áramszünet, ilyesmik -előtte ott a szünetmentes is) a mostani meg megy a kis gépbe, ami éjjel nappal be van kapcsolva, alacsony fogyasztás és rá van kötve a tvre filmek miatt. -
cibus
senior tag
válasz
KAMELOT #150541 üzenetére
Szóval 9 évesen eladom 10k-ért, az semmit nem fog érni. Aki egy alacsony költségvetésű gépet épít akkor általános célra mondjuk, az szerintem nagyon is jól járna egy minőségi gold táppal, mint egy 10k-s noname-mel.
Szóval 10k az semmi, ok. De most kb 10k-n vitatkozol Te, 10k miatt akarod rábeszélni egy kisebbre.
Most akkor hogy is van ez?Ráadásul ha már X-es procit akar venni akkor bele kell számolni azt is, hátha húzni is akarja...
-
cibus
senior tag
válasz
Cray Tyler #150538 üzenetére
amúgy mire fogod használni? ha már a költség oldal... biztos szükség van arra az i9 szörnyre?
-
cibus
senior tag
válasz
Cray Tyler #150532 üzenetére
szintén ugyanez a helyzet... i9 + 4070 és szórakozol egy használt régebbi 650essel?
ez a te döntésed, hogy mi fog jobban fájni (anyagilag)? most egy táp csere, vagy ha valami elszáll.csak az a cpu és gpu amit írtál több, mint fél milla. plusz ott van alatta a lap, a ramok, háttértárak, ventik. amik szintén fogyasztanak. de most ezt nem emiatt írom, hanem hogy cpu+gpu 500 ezer (+ még a többi), egy normális 750 táp 40-50?
nem ér meg ennyi a nyugalom? -
cibus
senior tag
válasz
Cs1csó #150531 üzenetére
+1
Ráadásul a táp nagy valószínűséggel megy át a következő gépébe is majd. Mármint szerintem előbb cserél cpu-t vagy vga-t , mint tápot
én sem ezen spórolnék. Sok mindentől meg tud védeni.#150530
Lehet hogy elég az 550, de azért tápban jobb fölé menni. Minek izzadjon?
10-12 éve hol kellett még ekkora táp? akkor volt már 850 silver-em, amit tavaly cseréltem 750 gold-ra. pedig simán elég lenne az 550. -
cibus
senior tag
válasz
rolcsy94 #150526 üzenetére
viszont full modulár, csak azt dugod be ami tényleg kell és biztos kihasznál
vagy marad az olcsóbb vezetékes megoldás...a cpu hűtő meg atom sztem. nálam a 8600K 5000-re van húzva, néha peakel 60 fokra 1-1 secre. de olyan szépen tartja 45-50 fok körül. Természetesen Thermal Grizzly thermal grizzly pasztával.
-
cibus
senior tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami jó árú ( olcsó) VGA táp kábelt (toldót), ami rögtön 90 fokban megy lefelé? Az új tápomnak olyan kemény a vezetéke, hogy nem szívesen törném meg, így meg pont nem tudom felrakni a ház oldalát... Szóval elég lenne egy egyszerű toldó, hogy 90 fokban rá tudjam dugni a 1070re. Amúgy egy 6 és egy 8 pines kellene. Köszi, ha valakinek van valami tuti ötlete...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- SilverStone SFX 500W Gold Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Corsair RM1000X Gold Moduláris Tápegység
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest