- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolaMan
tag
válasz
ZolaMan #134452 üzenetére
Ja egyébként nem tudom volt-e téma már, nem követem a topicot rendszeresen.
De hátha tudok plusz infoval szolgálni.
Szétszedtem még kb 1 éve egy Approx 500W-osnak hazudott olcsó tápot.
A 12V FET datasheetje alapján ha jól melékszem 16A-t tudott benne... 16x12=192W @12VGratulálok, annak aki ezt engedélyezte.
Szóval az 500W-osnak árult 4-5ezer forintos tápok még az összes ágat összekombinálva is csoda ha leadnak 250W-ot max. És talán bírja is valameddig, ha maxon megy a ventije és nem sül meg a FET. -
ZolaMan
tag
válasz
_Atesz #134451 üzenetére
nem kötekszem, de nekem is elég sok tapasztalatom van a témában.
Ha általános tanácsot kell adni, akkor azt a tanácsot szoktam adni, amelyiknél a legkisebb az esély arra, hogy félresikerül valami.
Delockból volt a kezemben olyan elosztó, ami még a leggagyibb 1 dolláros kínainál is rosszabb volt. Lemértem és kb 0.4mm2 volt a keresztmetszet a szabványos minimális 0.82mm2 (18AWG) helyett... brilliant.
Igen molex áganként értettem a kb 80W-ot (feltéve hogy nem 0,5mm2 vezetékkel szerelik, bár az inkább az olcsóbb tápoknál szokás).Az a szerencse, hogy amikor több forrásból jön a 12V, akkor a terhelésnek van egy önszabályzó természete, ami bizonyos mértékig megakadályozza a beégést. az ágak a keresztmetszet függvényében elkezdenek melegedni -> megnő az elenállásuk -> esik a fesz a kártyánál -> leszabályozza az átfolyó áramot. Ez addig működik, amig a PCI-E tápcsatik 12V ágai a kártyán közösbe vannak kötve, de ez 99% ban így szokott lenni szerencsére.
Úgyhogy a felvett teljesitmény szépen le fog oszlani úgy, hogy a molexes varázsláson az 1/3-adánál kisebb arányban fog jönni a szufla.Én maradok az extra CPU 12V átalakításánál ilyen esetben.
-
ZolaMan
tag
válasz
_Atesz #134444 üzenetére
A molexről PCI-E re átalakítást remélem viccnek szántad. tipikusan ezzel szokták leégetni a csatikat.
Molexben 1db vékony 12V ág van. Még ha 2 külön korbácson lévő (!) molexről alakítasz is át 1 8pinesre, akkor is adtál a szarnak egy pofont, mert csináltál 2 vékony 12V vezetékből 3-at.
Ráadásul laikusok 90%-ban egymás melletti azonos korbácson lévő molxekre szokták dugni, így csinál 1 db 12V vezetékből 3-at. És nem fog tudni azok 80W-nál több átmenni túlmelegedés nélkül hosszú távon.Akkor már korrektebb az egyik gyári PCI-E ágat kettéosztani mert az még együttesen is birni fogja a 250W-ot és a másik moduláris ágon még +250W mennek a kártyába, összesen 500W.
Plusz még a slot felől is kap kb 60-70W-ot.Vagy ha van második CPU tápcsati moduláris kábel, akkor arra szoktam csinálni egy sima polaritás fordító adaptert és akkor onnan is van +250W PCI-E tápcsatinak. (boltiakat hagyjuk, mert borzalmas a minőségük, vagy ami már elfogadható lenne, az meg többezer forint. Én megcsinálom magamnak kb 500Ft-ból.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest