-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
AMD Radeon R9 295X2 - 500W TDP + AMD FX 9590 - 220W TDP a legjobb páros.
Mondjuk a kártya 8db 8pin-en + pci-e hogy vesz fel ennyit az jó kérdés.Nekem a Danubius a kedvencem, volt egy tápihbás gép, amibe kicseréltem egy új 450W-osra és első bekapcsoláskor felrobbant. Betudtam annak, hogy biztos az alaplap is kuka volt. Utána egy másik gépre ugyanezzel a hibával beraktam másik egy ilyen tápot, ahogy bedugtam a csatlakozót ez is megsült. Majdnem megrázott engem is, azóta nem rendelek semmilyen gépbe ilyen szarokat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Alpachino #137793 üzenetére
Akkor én is hozzászólok.
Volt jó pár tápom, minőségre nálam is a Seasonic a befutó.
S12G 450W, Fanless Gold 400W, Fanless Platina 520W és most egy Focus Plus Platinum 550W. Utóbbit igaz gari nélkül, de dobozos, hibátlan állapotban 15k-ért vettem.
Félpasszív módnál be sem kapcsol a venti, I5 10400F, 1660S. -
Grave_444
nagyúr
válasz
geckowize #137635 üzenetére
Látom megtaláltad azóta a megfelelő topikot és kaptál is választ.
Ugyanazokat írnám le én is.
Szerintem itt aprón a 7700 elmegy 50-60-ért is simán.
Ramból is lehet érdemes olyat venni, amit maximum támogat a proci (2666MHz), de nincs igazából különbség. Olvasom a másik topikot is, inkább ott kérdezz. -
Grave_444
nagyúr
Tudom nemrég kérdeztem..
Seasonic Focus Plus Platinum 550W tápnál a ventilátor hőmérséklet függvényében is bekapcsol vagy csak a terhelés alapján?
Összeállt úgy néz ki a végleges konfig és játék közben próbaképp kikapcsoltam az eco módot és azért kissé langyos levegőt fújt. Természetesen a ház aljában van.
A kérdés foglalkozzak vele vagy maradjon félpasszív szerintetek?
Szerintem maradjon. -
Grave_444
nagyúr
Seasonic FOCUS PLUS 550W Platinum (SSR-550PX) tápnál ha bekapcsolom a félpasszív módot szerintetek hosszú távon gondot okozna? I5 10400 + GTX 1070, 4db 5V venti, M.2 ssd.
-
Grave_444
nagyúr
Seasonic FOCUS PX-550W Platinum tápnál ha nincs meg a garanciapapír valahogy érvényesíthető a gyártó oldalán? Még 7-8 év lenne rá. Nincs baja csak érdekelne.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PlayMax #136992 üzenetére
A topiklakók biztos ismernek, hogy nem válaszolnak nekem ilyen kérdésre.
Lehet hiányosan fogalmaztam. Igazából az érdekelne a korábbi Hexa+ típustól minőségben történt előrelépés vagy nem. Ajánlott típus a maga árában vagy van lényegesen jobb?
Szerintem rendben van, de nem vagyok tápokkal most naprakész. -
Grave_444
nagyúr
Az FSP Hexa+ Pro 500W milyen minőséget képvisel?
Belépő szintnél egy fokkal azért jobb? -
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #136270 üzenetére
Itthon én se szeretem őrizgetni ezeket, egyetlen UTP kábelem van, ha a routerrel gáz van el tudjam érni laptoppal.
A cégnél akasztón lóg vagy használt 50 tápkábel és újból is tartok vagy 20-at. Szóval ja, nekem sincs itthon fölösleges.
Illett volna kapnia használhatót a táphoz szerintem is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Cs1csó #136025 üzenetére
Jó kérdés, az elődeim előszeretettel raktak össze gépeket ilyenekkel...
Aztán szép lassan szállingóznak vissza ilyen-olyan problémákkal az ügyfelek. Főleg szoftveres ügyben mondjuk.
Ez is utánuk maradt raktáron, én nem adok el ilyet.
Hozzáteszem a nagykerek kínálata erősen limitált és sokszor nettó annyiért kapok valamit, mint árukeresőn bruttó. Aki kicsit is ért hozzá és utánanéz nem fogja tőlem drágábban megvenni, én se tenném.Lényeg a lényeg miután eldurrant a táp nála, nekem az új is szóval gondolom alaplap hibás lett miatta. (H81, G3220, HDD, szóval anyagi szempontból azért nem százezrekről van szó szerencsére.)
-
Grave_444
nagyúr
Egyik ügyfél hozott be egy gépet, hogy durranást hallott azóta nem kapcsol be.
Danubius 450W-os táp volt benne.Azt mondta 5000-nél többet nem költ rá, mi volt raktáron? Szintén egy ilyen hulladék. Nem tudtam mit csinálni, bekötöttem.
Ahogy a tápon lévő kapcsolót benyomtam felrobbant ez is.
A gépe lehet jó, lehet alaplap hiba, fogalmam sincs, de nem szeretném kinyírni magam úgyhogy szegény kidobja az egészet. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PlayMax #135148 üzenetére
Nem kell elfogadnod.
Annyit viszont megtehetnél, hogy a személyes kálváriádat csak a végén írod ide, amikor már megvan a befutó. Ebben a formában nem lesz mérvadó egyik táppal szemben sem a kritikád, mivel abszurd dolgok miatt állsz el a vásárlástól. Az emberek döntő többségének tökéletesek az említett darabok. Nem azért, mert kompromisszumképesek, hanem mert nem ment az agyukra ez az egész.Persze ez az én véleményem, nem kell egyeznie másokéval.
Végig sem olvastam mindent, mert nem érdekel. Lehet ezzel más is így van és tele van a regényeiddel a topik. Igaz lehet ignorolni prémiummal. -
Grave_444
nagyúr
Képzeljétek ma sikerült felrobbantanom egy Codegen 300W-os csodát.
Táptesztert rádugtam, azzal próbáltam bekapcsolni először és utoljára.
Szerencsére emiatt a lapon egy kábel sem maradt.Hát basszus azért megijedtem, ugye ezen nincs kapcsoló, bedugtam a tápcsatit és kb 1 másodperc után kezdett el szikrázni, mint az állat aztán durrant, füstölt, égett, kollégák futottak is oda mi történt.
A hálózati kábel mennyit szigetel amúgy ilyenkor?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #134696 üzenetére
El fogja bírni, nem fogyaszt többet az új gép sem.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
A CHIEFTEC iARENA 600W (GPC-600S) mennyire gagyi?
-
Grave_444
nagyúr
Egy gyors kérdés.
FSP300-60HHN 85+ (12V 288W) vagy Be Quiet S6 300W (12V 240W) ?
Tegyük fel mindkettő teljesítménye elég. -
Grave_444
nagyúr
Csak megrendeltem a 1060-at a Dell 275W-os táphoz. Írok majd hogy ment
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Protonmail #133000 üzenetére
Szerintem a lap nem támogatja a procit.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek itt mi a minőségi sorrend?
Be Quiet System Power S6-SYS-UA350W
Be Quiet System Power SU7-300W
Be Quiet Pure Power L7-350W
1155 I7 + 1060 mellé.
-
Grave_444
nagyúr
FSP350-60EMDN szerintetek mennyire használható?
69W-os Xeon és egy 1060 / 1650S mellé lenne, ha a 275W-os Dell (gold) kifekszik rajtuk.A Dell táp 240W, az FSP 300W-ot tud 12V-on.
-
Grave_444
nagyúr
Esetleg ha valakit érdekel kis fogysztású gépbe TFX tápegység egy hirdető 3db minőségi példányt tett fel tegnap, illetve ma röhejesen olcsó pénzért.
Nem reklám céljából írom, hátha valakinek segítség. -
Grave_444
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #131360 üzenetére
Én is tartalékba tartok 1-2 Codegen, M-tech csodát hátha egy netezős gépbe még jó lesz.
Egyébként a múltkor pont 400W-os Codegenben tetszett meg a ventilátor, azóta a saját gépembe front venti.Gyorskötözővel sikerült csak rögzíteni brand Dell 7010MT házba.
-
Grave_444
nagyúr
Várom az árazást.
Ha Hidra Mini ház lesz a befutó SFX-et kell néznem, ha a TT H18 akkor jöhetnek ezek szóba.
Seasonic FOCUS PLUS 550W Platinum vagy Platina Fanless 400-520W a befutó eddig.
Ennél többet mégse szánnék tápra, nincs értelme egy közepes gamer gépnél ennyire maximalistának lenni. Ez a ház se olcsó, kínai változat is legalább 200 dollár.
I5 8xxx vagy 9xxx, esetleg használt 8700, 16GB, 1650-1660 a plafon. -
Grave_444
nagyúr
Seasonic Platina Fanless 400/460/520W mennyire jó manapság? 520-as változathoz volt szerencsém.
Néztem a Seasonic Focus+ Platinum-ot 35 körül, ami ajánlott vétel.Valami kis teljesítményű, viszont nagy hatásfokú érdekelne, tehát akár Titanium.
Mivel csak elgondolkodtam mi lenne, ha.. ezért az ár nem szempont. Moduláris se muszáj, de előny, ahogy a passzív mód is. Így se sikerült megsütnöm, úgyhogy m-atx házban se látok rá esélyt. [link]Valami szorzózáras 8-9. gen I5/I7 menne róla, illetve egy 1650-1660 gpu.
A mostani Dell 275W-os Gold tápra azért már nem bíznám.Igazából végignéztem a webshopokat és szinte az összes típust ismerem, de hátha valaki fejből ír valamit.
Seasonic PRIME 600 Titanium Fanless SSR-600TL / SilverStone Strider SST-ST60F-TI amit találtam.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Apokalipszis #130432 üzenetére
Milyen gépbe?
-
Grave_444
nagyúr
Dell 7010 MT gépben lévő 275W-os Gold tápra ki milyen kártyát merne maximum rákötni?
A tápon 12V max 240W van, tehát papírforma szerint egy 1060-al megbírkózna. 1650 sima ügy lenne azt tudom. Adatlapomon van a konfig. -
Grave_444
nagyúr
válasz
szabifotos #129900 üzenetére
Ilyennel jó lehet, szerintem elbírja az a táp is a kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 1000W 80 PLUS Gold + Premium kébelek
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest