-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #147352 üzenetére
Érdekes, elvileg 24W-al tud kevesebbet az XFX, minden esetre minőségibb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bendikeee11 #146542 üzenetére
Elég lesz hozzá. [link] Inkább a proci lesz kevés.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rowon #146511 üzenetére
Eszembe nem jutna pc-s dolgokat tőlük venni, de pár elektronikai eszköz szóba jöhetne.
DUPPLY
"Főnök úr" kitalálta, hogy majd kapcsolgatni kell külön amit nem használunk. Természetesen ugyanúgy üzemel, mint egy mezei elosztó, mert általában ő zár és hozzá se nyúl, úgyhogy sok értelme volt.Nekem tetszik, mert fekete a korábbi fehér helyett.
_Atesz
Ez ugyanaz a régebbi, ajánlott táp csak újra gyártják vagy hogyan került elő?
Tudtommal egy ideje nem volt elérhető. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Allihoppa #146502 üzenetére
Oké, semmi gond.
Super Flower Platinum King 450W (SF-450P14PE) szerintetek milyen minőség?
Anno ~22k volt újonnan, már akkor is olcsón ezzel a hatásfokkal.
Vajon mi lehet a vége kártyában, amit jó szívvel rá lehet kötni? 37A (444W) egy ág.
3060Ti gondolom simán rábízható, kérdés mennyire elavult az elektronikája.
Max 5 éves egyébként. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Graphics #146453 üzenetére
Korábban volt náluk Dell 7010-ből való 240/275W 80+ Gold tápjuk is hasonló összegért.
Abból egyet még mindig tartok. Tápcsatlakozó nélküli kártyákat jelenleg GTX 1650-ig bezárólag kiszolgál és némán üzemel.(1060-at már nem vitte és alsó tápos házba necces)
#146455 KAMELOT
Arról nem is beszélve, hogy a 25k-s FSP táppal megduplázta a komplett gép értékét. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Blue Thunder #146374 üzenetére
Három ilyen kártyát kiszolgálna az a platinum táp.
-
Grave_444
nagyúr
Más téma, de csatlakozóról szól.
Egy ügyfél háromszor visszahozta a nyomtatóját, hogy nála nem érzékeli a gép, nem nyomtat semmit. Nálunk mindig működött, több kábellel, több géppel, több op. rendszerrel még tápkábelt is cseréltünk. A saját gépét is amikor behozta nyomtatott vele.
A végén megkértem rakja össze ő és végignézem.
Kiderült, hogy az USB kábelt mindig fordítva beleerőszakolta nyomtatóba, amikor otthon rakta össze és emiatt nem működött. -
Grave_444
nagyúr
válasz
energy4ever #145014 üzenetére
Jó választás az biztos, viszont nem hiba ez a jelenség, semmi sem garantálja, hogy megszűnik.
Magas FPS értéknél szerintem bármilyen konfiggal lehet produkálni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
baandii92 #145003 üzenetére
Elvileg az 580 max 220W-os tüskéket tud produkálni pár ms-ig, a 6600 pedig 250W-ot is.
TDP szerint oké, hogy kevesebbet fogyaszt és átlagban is, mint az előző kártyád, de ha felugrál, akkor viszont többet.Ettől függetlenül elégnek kell lennie a tápnak. Attól, hogy leveszed a monitor képfrissítését a kártya teljesítménye 60hz-en is erősebb kell legyen az 580-nál, feltéve ha elég neki az I3, ami nem minden esetben lesz az..
Nincs lehetőséged a kártyát másik gépben kipróbálni vagy szerezni egy másik tápot?
Miből gondolod, hogy gond van a táppal, mit produkál?
Tippre az a bajod, hogy nem hozta a várt teljesítmény többletet a kártya csere, az eladó pedig hülyeséget mondott. Ha igazam van csak a proci limitálja, ennyi történik. -
Grave_444
nagyúr
válasz
ParadoxH #144937 üzenetére
Jobb lenne két külön tápon lévő csatlakozót felhasználnod. Nem ajánlottak tudtommal, de nem is a leggagyibb belsővel rendelkezik. Ehhez való kábelt rendeltél? Abból is adódhat probléma, ha nem kompatibilis.
Most van egy kábeled, ami a tápba megy 6pin, a másik fele 6+2pin? A kártyán csak 6+2pin van nem? Akkor nem is értem a kérdést, mert csak így egy kábellel tudod bekötni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Motion_Blur #144854 üzenetére
Az szép
Tudsz venni Schuko - C20 kábelt is, de valószínűleg a linkelt átalakítót előbb megtalálod helyben. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Motion_Blur #144850 üzenetére
Úgy tudom ha írsz nekik és visszaküldöd kapsz cserébe Schuko - C13 230V kábelt. Kérdés mennyire érdemes vele foglalkozni, ezer forintos tétel.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
makoss #144568 üzenetére
Annyira engem sem érdekel a sajátom, hogy vegyek, viszont nem is akarom villanyóra alapján kiszámolni. Max úgy tudod, ha minden mást lekapcsolsz mondjuk egy órára és számolsz egy lehetséges átlagot.
Amíg viszont nincs mérőd el kéne hinned, amiket írtak, nagyjából meg lehet tippelni a gép fogyasztását.Elit3Zotya
Leírom itt is. Maga a cpu is kevés lenne erősebb kártyához, tehát ennek a plafon a GTX 1650 tápcsatlakozó nélkül és aprón kéne keresni egyet jó áron, tehát max 50k.
Egy 1060 3GB vagy RX 570 lehet kicsit olcsóbb lenne 40-ért, de ahhoz kéne táp csere is, szóval ugyanott vagy árban, cserébe többet fogyaszt és ki se hajtja a proci. -
Grave_444
nagyúr
válasz
_Atesz #144562 üzenetére
Nem hallottad még? Torrent oldalak.
Na basszus, honnan tudtad, hogy pont az.
Munkaidőben csak akkor megy ha itt vagyok, akkor nagy baj nem lehet, egyébként zárt üzletet nehezen ellenőriznék. Most pont neki (is) kellett valami és tud róla.Ne legyen teljesen off.
Tápból vajon megérheti Platináról Titaniumra váltani? Gondolom egy élet alatt se hozná vissza a különbözetet. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
-
Grave_444
nagyúr
~36-ért Titanium tápegység.
[link]
Vajon a Super Flower Platinum King 450W ~22-ért pár éve is ilyen minőségi lehetett? -
Grave_444
nagyúr
válasz
PrometheusX #142675 üzenetére
Amúgy is bolt függő szerintem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SkiDev #142652 üzenetére
Legolcsóbban talán a Chieftec ECO 400W kapható (nincs rajta vga tápcsati).
FSP HEXA+ PRO 400W belefér a keretbe. -
Grave_444
nagyúr
válasz
BullZeye #142629 üzenetére
Igazad van, a 24pin kötelező, ahogyan a 4+4 vagy több a cpu-nak. Érdekes megoldás valóban.
Ahogy kapható lesz a kinézett ház olyan gépet építek, hogy csak az említett két kábel + a vga táp lesz bekötve. A többi 5 venti és az ARGB vezérlő is az alaplapról fog üzemelni.
Sata - alaplapi USB 2.0 csatlakozót rendeltem. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Perillustris #142528 üzenetére
Játékban derül ki..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Perillustris #142514 üzenetére
Ezzel csak a kártyát tesztelted, procitól független mérés volt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Perillustris #142447 üzenetére
Maga a TDP alapján el kell bírnia, viszont tényleg nem mai darab.
Megjegyezném, hogy ez a proci a jelenlegi kártyában is hagyhat játékokban, a 2070S mellé ajánlott annak is a cseréje. -
Grave_444
nagyúr
válasz
KillerGame12 #142022 üzenetére
Ami elsőre eszembe jut azt inkább nem írom le.
Nem jó, maradjunk annyiban. -
Grave_444
nagyúr
válasz
ricsi99 #141298 üzenetére
Úgy tudom a régi gépek használták jobban a 3,3 - 5V-ot, ezért azok jóval nagyobbak voltak, mint a 12V-os ág/ágak. Mondjuk szinte csak gagyi tápok jutnak eszembe..
Manapság szinte csak a 12V-os teljesítmény a lényeg, arról megy a kártya és a cpu.
Tippre nálad is valami régi darabok lehetnek.
Nekem a Seasonic 550W Platina tápom így néz ki.
3,3V 5v 12v
20A 20A 45A
3,3 és 5V összesen tud 100W-ot, 12V 540W egy ágon. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Markzion1983 #141172 üzenetére
Baj nem lesz belőle, később nyugodtan rábízhatsz egy sokkal többet fogyasztó kártyát is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Markzion1983 #141169 üzenetére
Az a lényeg a gagyi tápokra hiába va 750W írva valósan van, hogy 5-600W-ot tudnak belőle leadni. Gyenge a hatásfokuk, plusz még rossz minőségű elektronikával vannak gyártva a spórolás miatt, életveszélyesek tudnak lenni. Az áruk tükrözi általában. A hatásfokról itt olvashatsz.
Az számít milyen belsővel rendelkezik a táp és a ráírt teljesítményből valósan 12V-on mennyit tud ténylegesen nyújtani. Egy minőségi darab megközelíti azt az értéket.
Én hirtelen a Fractal tápot tudtam ilyen összegben, nem vagyok naprakész most a bestbuy tápokkal sajnos, úgyhogy várj kicsit mások válaszára is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
fatal` #141160 üzenetére
Bolttól függően kb 5.000Ft van köztük, de jogos, annyit megérhet.
Markzion1983
Azzal nem kell foglalkozni, ha gagyi tápot vennél valóban kéne akkora, de még úgy se biztos, hogy elbírná a kártyát.. Igazából azt kéne eldöntened mennyit szeretnél költeni.
Gold hatásfokú táp 20.000Ft-ért is van, ami elbírná a gépet. Pl Bitfenix Formula 550W. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Markzion1983 #141158 üzenetére
Inkább a minőség miatt érdemes váltani, különben elbírná a kártyát.
Fractal Design ION+ 560W Platinum [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Markzion1983 #141156 üzenetére
Milyen a mostani tápod?
Felesleges ekkorát venni, ha csak nem szeretnél 3-4db kártyát bekötni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
UserX #140736 üzenetére
Ebben nem tudok nyilatkozni, szerintem 5-6 évig biztonságosan használható.
Persze utána is, azt szokták ajánlani bele kell nézni és szemrevételezni a kondikat, az alapján eldönteni a sorsát. Kisebb fogyasztású géphez amúgy simán be merném tenni, ha tönkremegy sem visz magával semmit valószínűleg. -
Grave_444
nagyúr
válasz
#55525888 #140566 üzenetére
Azért ne add fel, gyárilag is voltak ezek RX550 stb videókártyákkal.
Vagy nagyobb táppal voltak szerelve vagy másképp megoldották.
Tudom, hogy spéci kábeles, de vehető bele ugyanilyen kiosztású nagyobb (500W) tápegység is. Esetleg egy Sata/Molex - 6pin átalakító is segíthet. Mondjuk egy tápcsatis 1050Ti, ami nem fog a 75W-nál sokkal többet fogyasztani, de megkapja a kellő teljesítményt kábelről.Biztos 25W-ra van korlátozva? Én 40-50W-ra tippeltem volna.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
A 4+4 az 1x8pin.
Mindegyik szorzózáras I5 elmegy 4pin-es csatlakozóval is, de ha van a tápon-lapon 2x4 akkor értelemszerűen jó ha bekötöd. Az új lapokon szerintem mindegyiken a 8pin van már, ahogy az említett tápokon is.#140548 Mankó
Szerintem simán, ha csak nem világrekordot döntesz cpu oc-ban.
A proci hagyhat a kártyában. -
Grave_444
nagyúr
A mostani tápodon is a megfelelő 8pin (6+2) van, úgyhogy nem feltétlen kéne cserélned.
Esetleg a kora miatt, lehet nem ártana szétszedni és megnézni a kondenzátorokat rajta.
Nem volt rossz a maga idejében, de egy ilyen drága gép, legalábbis a kártya alapján feltételezem az, megérdemelne egy új, korszerűbb tápot.Kábelek hosszúságát a gyári oldalakon tuti megtalálod, ahogyan maga a psu méreteit is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #140352 üzenetére
Elég lesz, 444W-ot tud ha jól látom.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Cs1csó #140169 üzenetére
Azért nagyjából képben vagyok, ezért kérdeztem csak így.
Az érdekelt volna, hogy mondjuk egy Hexa+ táphoz képest kb milyen minőséget képvisel, ártól és állapottól függetlenül úgy általánosságban..De ha nem szereted az egyszerű kérdéseket hát legyen.
1. használt
2. fogalmam sincs, nincs rá gari
3. kemény 5.000 pénz, csak és kizárólag emiatt csapok le rá
(Nem a sajátomba lesz, nekem tökéletes a 15-ért szerzett Seasonic Focus Plus Platinum 550W, de egy használt gépbe feltételezem simán el lehet sütni, komolyabb, mint egy 5ezres FSP apróról..)Újonnan nyilván van jobb választás és ár/értékben is ajánlottabb vétel, de 5k-ért kétlem, hogy jobbat kapni.
4db moduláris kábelből 2db van meg, 6+8pin pci és 2db sata, ami a gépek többségéhez elegendőek, ha más nem elosztóval megoldható bármi. 24pin és 2x4pin fix kábelezésű. -
Grave_444
nagyúr
A Corsair CX550M mennyire ajánlott darab? Középkategóriában megállja a helyét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest