- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Samsung telefont vennék lehetőleg hosszú távra (5 év). Szempontok, hogy akku bírjon egy napot, normál felhasználói szemmel jó képeket csináljon, legyen gyors.
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás ár érték arányban?
A56 256gb
S24FE 256gb
S24 plus 256gb
S25 plus 256gbFőleg az a56 és s24fe közti különbség érdekelne, mert árban ezek állnak közelebb a terveimhez, de ha valamiért megéri a drágább akkor azt is elfogadom.
Üdv: Fishor
-
vence
aktív tag
válasz
kutga #196440 üzenetére
Mint már írták, a Jack már nagyon ritka, nagyon beszűkíti a választási lehetőséget.
A 256 GB-os A25 áráért pedig 12 - 512GB-os lehetőségek is vannak,
vagy jóval olcsóbban is kijöhetnél a vételből.Kérdés milyen feltételeket engedsz el ...
Kell-e "szuperfényes" AMOLED, vagy megfelel jó minőségű IPS is
féláron?Nézd meg a moto G55 és G75 típusokat valahol, ezeket gyakran akciózzák, ill. vannak jó források.
De több AMO-s Edge 12-512 GB-tal is beleférne a keretedbe, mint írtam ... -
-
HaZsolt
őstag
Sziasztok!
Még azt hiszem, hogy a Galaxy S8-ban debütált a szuperlassítás mód, amikor nagy rövid ideig (pár másodpercig) extra lassított videót lehetett készíteni. Jelenleg ez a Galaxy S25 és az S25+ esetében hány másodpercig tart? Lett érdemi előrelépés?
Az S25 mindenben megfelelne nekem, csak akkor néznék más telefont, ha ott jobb a szuperlassítás. Egyfajta vétel előtti megerősítés miatt kérdezek rá. Köszönöm.
-
bghistvan
senior tag
válasz
titi12 #196464 üzenetére
Nézd,én tényleg csak próbálok ésszerű döntést hozni és próbálok informálódni, ezért is írtam a fent említett pár típusról (amik szimpatikusak a számomra) azok negatív kritikáiról amik szembe jöttek velem.
Szóval véleményed szerint a jelenlegi flagshipek közül melyik típust érdemes beszerezni, az én elvárásaimnak megfelelően (stabil rendszer, jó kamera, jó üzemidő)? -
titi12
aktív tag
válasz
bghistvan #196462 üzenetére
Nem tudom, ezt neked kell tudni
, akkucsere után megtapasztalhatod, mennyire van szükséged új készülékre. Szerintem annyit megér. Ha pedig nem nyúzod, akármelyik csúcskészülék (és bőven alatta) megfelelő lehet.
(Nem neked vannak túlzott elvárásaid, hanem azoknak, akik megfektetnek bármilyen vasat.) -
tibberman
csendes tag
Sziasztok!
A jó öreg P30 Lite-omat szeretném lecserélni. Ezek alapján tudnátok kérlek ajánlani? Köszi szépen előre is!
- Árkategória? -> 200.000 Ft-ig
- Használt vagy új? -> Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? -> Inkább hosszú távra (a jelenlegi P30 Lite-om is már ~6 éves)
- Mire használnád? -> Általános használatra; netezés, zenehallgatás, YT... (semmi játék), esetleg néha fotózgatás (de közel sem profi szinten)
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? -> Inkább Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? -> Kisebb méret a preferáltabb, semmiképp nem szeretnék nagyobbat, mint a P30 Lite
- Egyéb igények? Ha belefér, esetleg IP-védelem és ~100Hz körüli kijelző -
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Jó ideje nem követem aktívan a mobil felhozatalt,mert a jelenlegi készülékem már lassan 7 éve kiszolgál, és abszolút elégedett vagyok vele összességében,viszont az üzemidő terén a készülék akkuja kezd csökkeni,ezen okból kifolyólag és újabb modernebb készülékre való nyitás miatt szeretném lecserélni.
Van pár számomra szimpatikus alternatíva, viszont jobban utána olvasva a felhasználói tapasztaloknak egyre jobban kedvem szegi a sok negatív beszámoló....Samsung S24/25 ultránál pl többen írják az oprendszer laggot, hálózati problémákat, értesítési szinkron csúszás, kamera fókusz vesztés /stabilizáció gondok,melegedés, szagos s-pen.
Xiaomi 15/ultránál szintén extrém melegedés,instabil kamera /stabilizáció gond, indokolatlan akku merülés, nem stabil oprendszer
Iphone 16 pro pl sokan írják, hogy érintő kijelző pontatlanság, Appok rendszeres összeomlása, kamera lefagyás, gyors merülés.
Tudnátok javasolni +/- 400e árfekvés körül olyan újabb készüléket (a kiinduló alapok a fent említett típusok) amik rendszer stabilitás, üzemidő, és legfőképp kamera képességek terén valóban jó választás lenne?
Köszönöm
-
qltsar
veterán
válasz
prime_adam #196452 üzenetére
En nem szorakoznek a helyedben, visszaadnam a feladonak. Ha veletlen is, hogy ferde, ennek nem igy kell kineznie es mar red flag.
Lehet tudni, hogy ki az elado (bolt)?
-
frostwyrm
csendes tag
válasz
Viktor0610 #196353 üzenetére
És Poco F7 Pro v. Xiaomi 14T pro közül melyiket?
-
cs.zs.
veterán
válasz
prime_adam #196455 üzenetére
(szerintem) -
cs.zs.
veterán
válasz
prime_adam #196452 üzenetére
Az a matrica sértetlen, akkor is ha ferdén van rajta.
-
KonzolKartel
őstag
- Árkategória?
150-250 e Ft
- Használt vagy új?
Használt
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Katerógia best buy (best for the bucks), és úgy kb. 2 évre.
- Mire használnád?
Néha játék, többnyire videók, zene, emailek. Átlagos felhasználás- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez?
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Talán a nagyobbak
- Egyéb igények?
Flip telók felejtősek? Razr 50 ultra pl.? Jó lenne, ha nem halna be egy-két le ejtéstől -
cs.zs.
veterán
válasz
prime_adam #196448 üzenetére
Én simán nem foglalkoznék vele.
Megvetted, felvágod és kész. Ha nem tetszik amit a dobozban találsz, reklamálsz.
Ennyi. -
prime_adam
aktív tag
Köszi, áttettem!
Egyébként ennyire szépen leszedni csak valami pengével lehetett, szóval nem tudom eldönteni, hogy valami refurbished cucc, valami csalás vagy tényleg kibontották és szereztek egy másik matricát rá, amit valamiért nem magára a dobozra, hanem arra a kartonra ragasztottak.Ezért is gondoltam, hogy írok, mert biztos lesz valaki aki jártas benne, mert nem hiszem, hogy ez egyedi eset lenne.
-
vacs
veterán
válasz
prime_adam #196448 üzenetére
Valamelyik Samsung topikban írta egy srác korábban, hogy 14 napon belül visszavitte a hibátlan fóliás telefont az MM-be és ott az eladó simán visszatette a vitrinbe a többi eladó telefon közé...
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok! Nem találtam jobb topicot a kérdésnek, szóval itt kérdezem. Újonnan vásároltam Samsung telefont, és nekem úgy tűnik a biztonsági seal-t felszedték és visszaragasztották.
Szerintetek?
Ez a felső része:
Ez az alsó:
-
elekresz
tag
Samsung S23 helyett van hasonló vagy akár kisebb méretű telefon, ami dual SIM, sík kijelzős, kétsávos GPS, jobb kamera és 150-160e Ft körül van (használtan is jó) Android vonalon? Teljesen jó lenne ez a telefon, de a kamera beltérben elég silány és egy izgő-mozgó gyerkőcnél ez zavaró.
-
cs.zs.
veterán
Így van,
folyamatos használatban van, szeretem. [kép]
Amióta a Vivo megérkezett, az A25 kicsit háttérbe szorult, biztosan meg is van sértődve szegényke. A Vivoban nincs 3,5mm Jack, és nincs benne SD-bővítés sem, de a nagy akkuja és a szuperfényes 120Hz kijelzője miatt élmény használni.
A 3,5mm Jack hiánya áthidalható egy egyszerű adapterrel, eként ez senkit ne tántorítson el egyetlen telefontól sem. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] , annyi hogy Samsung telefon esetén Samsung-DAC kompatibilisnek kell kennie.
Ha egy ilyen már rendelkezésre áll, akkor megfontolandó lehet a hasonló árban mozgó, és IP67 vízálló A35 8/256GB is. SD kártya abba is tehető.A25 8/256GB a Samsungnál most is elérhető.
Nyilván kifutó db már -
vacs
veterán
válasz
kutga #196440 üzenetére
A topikban cs.zs.-nek van Samsung A25, Ő egy nagyon kiegyensúlyozott telefonnak tartja.
Szerintem veheted.DJGABI:
Sd kártya és jack egyik általad írt modellben sincs! -
st6969
őstag
válasz
szasanyi #196442 üzenetére
OP13 topic. Vannak R tulajok is.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Általános felhasználásra (telefon, sms, email, internet, chat, navigáció) keresek telefont újonnan 100-150k környékén, amiben van jack csatlakozó és sd kártya bővítési lehetőség. Hirtelen a Samsung A25-ön akadt meg a szemem, igaz, a 8/256-os verziót már nem nagyon látni belőle, milyen más lehetőségek vannak? A csillió megapixeles kamera és AI nem igazán érdekel, inkább a jó üzemidő.
-
Blackhole13
senior tag
Poco X7 Pro kamerát tekintve mennyire marad el a kategóriatársaktól?
Xiaomi 14T-t kerestem kicsit használtan, de a 97e Ft-os új ára lengyel raktárból elég csábító ajánlat. -
guftabi96
addikt
Vence...
"csak olyan tipus amely eleve Android 15-tel jelent meg és legalább 4 éves főverzió frisstés várható "
Ezek közül melyiknek felel meg az Edge 50 Pro?
Még az Edge 60 Pro is kiesik így.
"Ja és ne egy igenbóvli tablet legyen már döntő a választásnál, amikor az árkülönbözetből jobbat lehet venni"
Akkor miért ajánlasz neki olyat, ami nem is teljesíti az általa támasztott feltételeket mellesleg a megadott keretből számtalan jobb telefon elérhető. Az más kérdés, hogy a 300-ért abszolút elvárható A15-ről induló 4 főverzió kb ki is golyózott minden Motorolát, de ez az ő "szégyenük"Én bedobnám még a listába a OnePlus 13R-t is, valamivel olcsóbban, jobb akksival, rosszabb kameraszettel.
-
vence
aktív tag
válasz
szasanyi #196428 üzenetére
Szia!
Azért nem kicsit tülzó az az "egyértelműen" !!Szerintem ebben az árkategóriában egy virtuális közelségérzékelő már inkább ciki, de nem pozitív az USB Type-C 2.0 sem,
csak mostanában ezen spórolnak.Valahol minden modellnél lesz kompromisszum ...
de ár/értékben biztos, hogy az egyik legjobb ajánlat
az Edge 50 Pro - 12-512 GB-os, az € 350 alatti árakkal,
incl. a 125W-os töltővel a dobozban ...
(de nem minden színnél, sorozatnál, szóval, nagyon kell figyelni!)Ja és ne egy igenbóvli tablet legyen már döntő a választásnál, amikor az árkülönbözetből jobbat lehet venni!
-
Till@
aktív tag
válasz
cs.zs. #196427 üzenetére
Köszönöm !
One előfizetésem van.
Ez biztos hogy független készülék (nem találtam rá utalást) ?
Így töltővel jó vételnek tűnik, bár a márkát nem nagyon ismerem, én a kinaiak közül leragadtam a sziamiaúnál.
Ez az ár egyébként csak netes vásárlásra vonatkozik vagy üzletben is ennyi lenne ?
Üzletben holnap meg is venném, ha tényleg viszi az one kártyámat, de nem baj ha rendelnem kell.
-
Till@
aktív tag
Üdv Urak !
Le szeretném cserélni a Redmi Note 9S 64GB telefonom, ebben kérnék segítséget.
Ami fontos :
Nagy kijelző, legalább úgy halljam a beszédhangot mint a jelenlegivel, 256 GB tárhely, akku legalább 5000 mAH, lassabb ne legyen mint a mostani.
100e max, de ha ez kijön 50-70-ből és 100-ert csak egy hangyakukival jobb akkor, nem feltétlen kell a drágább.
Ezt néztem ki : Motorola Moto G54 5G 12GB/256GB Power 76K
köszönöm a segítséget
-
zoltanz
nagyúr
Kompakt méretű (Pixel 7a nál nem nagyobb) androidos telefont keresek, ami Cpu -ban olyan vagy jobb mint egy iPhone Se 2022. Használt 70-80 000 Ft körűl.
Köszi! -
macikos
addikt
Sziasztok!
Asszonynak kellene telefon. Poco F7 Ultra vs. Magic7 Pro. Na már most kamera terén a Magic7 Pro macroban és telében jobb. Viszont az asszony se nem makrózgat, se nem zoomolgat (tehát akkor minek). Az F7 Ultra fő kamerája önmagában meg elég meggyőző, gyakorlatilag a fő kamera flagship killer.
Szóval ezt a kevés kompromisszumot a kameránál leszámítva kijön valahol a különbség, hogy érdemes lenne a Magic7 Pro-t venni? Mitől felsőkategóriás ezen kívül? Mert hiába nézem a teszteket, specifikációkat, tetszene, de nem látom a nagy különbséget, nincs meg számomra az a prémium feeling. A hangszóró minősége mondjuk számítana a Magic7 Pro-nál.
Ki melyiket választaná? -
Honda567
tag
Note14 pro+, honor 200 melyiknek jobb a kamera?
-
szasanyi
félisten
Br. 300e alatt melyik okostelefon a legiobb választás? Új számlás vásárlással és csak olyan tipus amely eleve Android 15-tel jelent meg és legalább 4 éves főverzió frisstés várható )ez a tervezett használati időtartam is). Általános felhasználásra, amolyan családi mindenes lenne.
-
Emperor_
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni teló ügyben. Néztem értékeléseket a Xiaomi redmi note 14 pro-ról, de elbizonytalanodtam rendesen
.
- Árkategória?
100-160 e Ft
- Használt vagy új?
Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú távra. /A readme note 4-em még mindig megy, ébresztőnek használom és navigációra is :-)/
- Mire használnád?
Játék NEM, Fotózásra viszont gyakran ez fontos lenne.
Zenehallgatás, Instagram, FB, YouTube, e-mail, telefonálás, sms, szöveget nem szerkesztek rajta csak ha muszály, navigáció
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez?
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Nem baj ha kisebb. De nem prior, hogy kisebb legyen.
- Egyéb igények?
3,5 jack csatlakozó a füleshezXiaomi párti vagyok, de nyitott vagyok más márkára is.
Köszi előre is!
-
feloman
aktív tag
Erre valaki?
-
szs85
aktív tag
Az sd kártya bővítés itt a nehezítő, mivel a csúcskategóriában kikopott. A Sony-nál maradt meg, de azokból most nem látok használtan passzolót, plusz szerintem a hardver még használtan is túl van árazva.
Az sd kártya nélkül érdemes lehet hamár Samsung, az S23-akat nézni, ha szerencséje van az embernek a nagyobb tárhelyet is megcsípheti.
Újonnak 100 alatt a Moto G75-nek van esélye, de nagy előrelépést nem jelent az S10 Plushoz képest.
-
tiop
tag
Üdv mindenkinek
Kérlek segítsetek elvesztem a telefonok világában,ilyen dex olyan izé amolyan valami fuu.
Egy samsung S10+ tolok mióta megvettem fogalmam nincs kb. jó 5 éve.
Most is jól működik tudása nekem elegednő viszont eléggé viseltes betört,letört beégett.
Segítsetek mert nézelődtem de elvesztem a rengetegben.
100ezer Ft ig mit érdemes venni (akár használtan is)
1: aminek a tárhelye bővíthető sd-kártyával.
2:vezetéknélküli töltést tudja.
3: Kibír annyit mint a s10+
Köszönöm szépen. -
zodo
nagyúr
válasz
Veron #196404 üzenetére
Azonos áron inkább a 16 mert a 16e tesztelők alapján sem annyira jó vétel, esetedben azonos áron meg pláne.
Nagy fejlesztések ahogy észrevettem nincsenek almás fronton a szériák közt míg típusok közt vannak eltérések.
Ahogy cs.zs. is említette, jobb választás a Pro modell de annak meg is van az ára az alapverzióhoz képest ill. a tárhely mennyiség is nagyban skálázza az árukat.
Kamera kontroll gomb nem nagy eresztés, töltés gyorsabb lehet vagy akár vezeték nélkül, nyilván a kamera és kijelző, érzékelő amiben jobb a 16.~ 3 éve vettem első almás telómat egy sima 11-et mert android-os (Xiaomi/Redmi) vonalon nem találtam kielégítő videó/hang (főleg utóbbi) minőséget.
16-os megjelenésekor nem győzött meg 16 vagy az 16e sem ezért sima 15-re váltottam.
Hiába az új széria érkezése az előd pl. jelen eseteben 15 Pro ára annyit nem esett hogy pár extráért (újabb proci, 2x helyett 3x zoom vagy ki nem használt kamera felvételi mód) cserébe nem ért meg számomra a sima 15 árához képest + 100k-t. -
cs.zs.
veterán
válasz
Veron #196404 üzenetére
Kinek-mi,
nem vagyunk egyformák.
Ha mindenképp almás cuccot kellene választanom, nálam inkább egy korábbi PRO modell nyerne. 13 pro - 14 pro - 15 pro, attól függ mi férne bele az árba.
Adaptív 120 Hz kijelző, összetettebb profibb kamerák.
Az alapmodellek androidos szemüvegen át fájdalmasan fapadosak. -
cs.zs.
veterán
Miért kellene szolgáltatót váltani?
Minden telefon független és dual-sim. Yettelnél is, Telekomnál is. Megveszed feltöltős csomagban, a kártyát le is darálhatod, a telefont meg használod. Ha a következő éves adategyeztetést elmulasztod, kikapcsolják a kártyát. Én ki sem bontottam, de elteszem emlékbe, meg a sim különböző méretű keretei jól jöhetnek, ha valami régebbi retket kell próbálni. [kép]
Telekomnál meg talán még feltöltős csomag sem kell. Listaáron kosárba teszed, megrendeled... -
zodo
nagyúr
válasz
cs.zs. #196398 üzenetére
110k az esetünkben 120k mert szolgáltatót/szerződést nem váltunk emiatt.
Valaki privátban is ajánlotta ezt a típust.
Nagyon "idegen" ahány tesztet néztem a Honor 200-ról.
Linkelt tesztben is ímmel-ámmal ajánlott egyéb területen, fő csapás vonal a "portré fotók" minősége (ami szintén tud hibázni) és annak sablonjai de egyéb kamerás teljesítménye végett lehet hogy másik típust érdemes választani.
Topikját olvasva is akadnak gondok hardver és szoftver oldalon is de persze ez bármelyiknél előfordulhat.Köszi a tippet de még nézelődők és további teszteket nézek.
-
Veron
addikt
Leszűkítettem a kört két modellre, ugyanabban az árban tudnám elhozni őket: iPhone 16 128 GB vs 16e 256 GB.
Tárhely tekintetében mindkettő elég lehet (a kisebb esetén legfeljebb combosabb iCloud tárhelyet veszek), egyiknél a kamera (plusz apróságok), másiknál az akku jobb.
Van valakinek tapasztalata mindkettővel? Miért lehet jobb egyik vagy másik?
Jelenlegi készülék: iPhone SE 2020 64 GB -
DJGABI
addikt
válasz
cs.zs. #196396 üzenetére
Ennyit sem ér
Mondom ezt úgy hogy 3 hónapja már ezen az áron vettem. A 400 topicban meg senki nem ír arról hogy jelen van-e a 200 lentebbi hibája.
(#196358) Jnos.J71 képeket lehet hogy jót csinál, de magával a kamera appal többen is szívunk a Honor 200 topicban... Lassan nyílik meg, akkor akad, készítéskor is laggol, szégyen egy eredetileg 200 ezres telefontól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elektromos autók - motorok
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Projektor topic
- Kerékpársportok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest