- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajraolaj1
tag
válasz
wenkman #168366 üzenetére
Hali! Itt egy írás a Xiaomi MiA2Lite-ról, amit 3 éve használok.
Átlagos felhasználásra (közösségi oldalak böngészése, böngésző használata, emailezés, telefonozás, zenehallgatás, 1-2 fénykép/videó elkészítése) tökéletesen megfelel számomra, bár mostanában kezd néha a Google Chrome fagyogatni, amit nem tudok mire vélni, mert más programmal nincs semmi problémám. Alapjában véve amire én használom, arra tökéletesen megfelel, IPS kijelzőt én amúgy is jobban szeretem, mint az AMOLED kijelzőket, mivel a kijelző kisebb, mint a manapság gyártott telefonok, a ppi érték elég jónak mondható szerintem (432 ppi). Gyorstöltéssel egész hamar feltöltődik, az akksija 4000mAh, de mivel a hardvernek nincs túl nagy áramigénye, ez elég is igazából. Android 10-el használom, Nova Launchert használok, nekem kielégiti minden igényem. Fényképezgetni nem szoktam, de ha neked fontos, hogy nagyon szép képeid legyenek, akkor biztosan kapsz jobb telefont ettől. 64 Gb tárhely van, ami 256 Gb microSD(XC) kártyával bővíthető max. A kijelzőt nyári napsütésben is simán tudom olvasni max fényerőn, van rajta jack csatlakozó, így a zenehallgatással sem lesz gond, természetesen a 4.2-es Bluetooth-t kihasználva akár vezeték nélküli fülest is kapcsolhatsz hozzá. A WiFi-vel semmi probléma nincs, a mobilnettel megintcsak semmi problémám, kb. mindenhol hozza a 4G-t Telenor hálózaton, max amikor Cegléd és Budapest között vonatozok, akkor néha elmegy a jel, de ez nem telefonhiba. Az ujjlenyomatolvasó 10-ből 10-szer felismeri az ujjam, teljesen jól működik.Plusz, én előszeretettel használom az infráját a telefonnak, amivel akár kocsmában el is kapcsolhatok olyan csatornára, ami engem érdekel
. Lehet vele mindenféle TV-t, DVD-t, Set-top boxot, klímát állítgatni, teljesen jól működik, a gyári szilikontokon van kihagyva kis kivágat, így nem kell levenni a tokot annak érdekében, hogy rendesen működjök az infra, előző telefonomnál ez nem így volt...
Nem tudom milyen igényeid vannak, mivel nekem a fényképezés nem elsőszámú preferencia, így minden igényemet kielégíti, nem bántam meg ~3 éve, hogy emellett döntöttem. Egy kézzel tökéletesen jól használható, átérem a hüvelykujjamal a képernyőt, így bármit le tudok nyomni egy kézzel, a mai tepsi telefonoknál ez már jóval nehézkesebb. Zsebben is ugye jobban elfér, mint egy nagyobb kijelzős telefon.
Egyelőre még nem tapasztaltam lassulást a telefonomon, vagy lehet csak már megszoktam, nem tudom, nekem bőven megfelel ez így, aránylag gyorsan betölt minden programot, akkor is, ha 0-ról indítom, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2021-22-es telefon nem volt még a kezemben, azok valszeg gyorsabbak, de azon a pár tizedmásodpercen, vagy adott esetben 1-2 másodpercen semmi nem múlik úgy érzem. Tudom ajánlani, nekem nem volt vele problémám, párszor már leejtettem, de csak a kijelzővédő fóliát meg a külső tokot kellett cserélnem, a készüléknek semmi baja nem lett.
A DualSIM-ről érdemben nem tudok nyilatkozni, mert én csak 1 SIM-mel használom, de van mód arra, hogy mégegyet belerakjak.
Ha emellett döntenél, mindenképp 4Gb RAM-osat keress, ne 3Gb-osat!
-
Kawauso
aktív tag
válasz
wenkman #168362 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a frissítéseken parázni felesleges a kritériumaiddal, de meg tudnak lepni olykor az emberek. Például évek óta nem jött frissítés az említett Huawei készülékekre. Abszolút nem hiányzott a tulajdonosoknak a frissítés meg nem léte, elégedettek voltak a készülékeikkel, de mégis bevillant az Isteni szikra egyszer, hogy a következő készüléküknél szeretnének hosszú frissítési ciklust, 3-5 éveset. Szíve joguk, csak furcsálltam, hogy hirtelen ez égető kérdés lett, pedig nem bankolnak a telefonon.
10 évet használtam Xperia Ray-t. Bírja 1 hétig is vagy tovább, ha csak készenlétiben hagyom. Minden a használati szokás kérdése, és hogy mennyit nyúzza az ember, mennyire vigyáz rá az ember.
-
-
Kawauso
aktív tag
válasz
wenkman #168358 üzenetére
Semennyire, amennyiben nem kétes oldalakat látogatsz előszeretettel. Használj mondjuk Opera böngészőt, mellé AdGuard-ot, és nem érhet gáz. A frissítés téma túl van lihegve. Furcsának találom, amikor Huawei P9 Lite-ról vagy P10 Lite-ról váltanának emberek, de igényt tartanak 3-5 évnyi frissítésre, amikor ennek meg nem léte eddig nem zavarta őket. Na mindegy, szíve joguk.
Ha nem vagy jártas az akksicserében, én nem kísérleteznék. Több kárt tehetsz, mint hasznot, még akkor is, ha nem kamu a videó.
-
xhege
veterán
válasz
wenkman #161736 üzenetére
Részemről az Ulefon, Doogee es társai vonalat teljesen elfelejteném. A kis méret is szinte kihalt, ami van az nem ez az árkategória (Pixel 4a, iPhone Se2020, iPhone 12 mini, de még ezek is nagyobbak annál, amit írtál).
Használt vonalon Samsung Galaxy A40 vagy 50 ezerig nyújtózva A41 ami szóba jöhet. Ha a méretet elengeded, akkor a Xiaomi belépő Redmi sorozatából lehet válogatni. -
blueye
veterán
válasz
wenkman #161736 üzenetére
Nem vagyok nagyon otthon az also szegmensben de inkabb erre mennek:
[redmi-9c-nfc]
[mobilarena.hu/hir]
De jonnek majd nalam okosabbak biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest