- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint355
aktív tag
-
cs.zs.
veterán
-
TBBones
csendes tag
Hehe, USB-s forrasztó
még ilyet se láttam. Ha kellő hőt termel, akkor oké.
Amúgy mi a pontos célod a forrasztással? Ha kábelek sorrendjét megcserélni a jacken, akkor ajánlom hogy hőzsugor műanyagot vagy valami hasonló szigetelésre szolgáló anyagot még szerezz be. Amúgy valóban nem nagy ördöngösség forrasztani. De ha nagy értékű a ketyeréd, lehet nem árt 2 sima darabka kábelt összeforrasztani előbb, próba gyanánt.
Arra készülj fel, hogyha a kábelt vágod el, majd forrasztod újra, akkor az csúnya lesz, és ott meggyengül a kábel tartása. (Szigetelőszalag mindenre megoldás)
Ha a jackfejet vágod le és egy új jacket forrasztasz fel, akkor meg szerezz be egy szerelhető jacket. (Kell egy kis kézügyesség, hogy a kábelek oda menjenek ahova szeretnéd. Ők nem mindig akarják azt amit te.
Na meg persze forrasztó cin is kell.
Jó szórakozást hozzá -
szabieable
aktív tag
Szemezek már egy ideje ezekkel az ulefoneokkal de lusta voltam normálisan utánajárni és tesztet nézni. Folyamatosan az arcomba jön az összes rendelős oldalamon valamelyik modell és spec alapján egész összerakottnak néznek ki, kérdés, hogy a mindennapokban, hogyan teljesítenek
-
cs.zs.
veterán
Somatom kolléga hozzászólása egy másik topikban
-
cs.zs.
veterán
Mennek az árak lefelé, de még mindig sokkal drágább mint a vezetékes. Még itt faluhelyen is fillérekbe kerül a net, a városi Digi és UPC csomagok meg még olcsóbbak. Ha egy család vezetékes netét mindenkinek külön mobilnettel kellene pótolni, elég katasztrófális lenne a helyzet...
-
nem érdemes más országokat alapul venni, valahol azt jelzi 4g-nek a telefon, ami itt csak 3.75g...stb.
magyarországon a b20 800 MHz is jelentős előrelépés a h+ ellenében is, pláne a két t-nél, mivel a 800 MHz kapcsán összeolvadtak, megduplázva az értékeket, így már az is 150 Mbps képes, nem csak az 1800 és 2600 MHz.
a csúcstelefonok egy részében már elég régóta cat 6 (300/50 Mbps) modul van - nekem már bő egy éve, az előző telefonom kiválasztásakor is szempont volt, bár nem főként a gyorsabb sebesség miatt, hanem mert az valamivel jobb kapcsolati minőséget is jelent.
elhiszem és el is fogadom, hogy nem mindenkinek fontos szempont a jobb, minden tekintetben teljes lte képesség a készülék esetén, az viszont bosszant kicsit, ha a szolgáltatót szidják, hogy valahol nem jó az lte lefedettség, pedig a térkép szerint van ott, aztán kiderül, hogy a készülék a hiba forrása - pont a napokban is reagáltam egy ilyen hozzászólásra, a készülék pedig az istnag is említett, nem 800 és 2600 MHz képes iphone 5 volt. -
a megvásárolni szándékozott okostelefon 800 MHz elvárásról/képességéről volt szó, ahhoz meg nem kell nagyon tesztelgetni, hiszen az csak jó, ha tudja a készülék, ahogy írtam is korábban, garantáltan sok hely van az országban, ahol 800 MHz 4g/lte van, de 3g nincs és már nem is nagyon lesz, így biztos lesz előnye a nem 800 MHz képes típusokkal szemben.
a térkép szerinti 4g/lte lefedettség ha nem is 100% pontos - szoftver készíti, figyelembe véve a környezeti tényezőket...stb., amik változhatnak időközben -, de arányában tükrözi a 3g kontra 4g/lte különbözetet. -
lezuvius
őstag
"viszont gyakrabban elromlik, mint egy Moto, vagy HTC, vagy LG."
Gondolom ezt statisztikával alá is tudod támasztani...
Esetleg az nem merült fel benned,hogy mivel a Samsung annyival több telefont èrtèkesít mint az általad megnevezett gyártók,hogy így lènyegesen több hibás telefon kerülhet forgalomba... Nem mindegy,hogy 1000-200db vagy 10000-1000db...Valamint az Lg ès Htc is a Telemaxnál szervizeltet,ahol a Samsung is...
-
istnag
addikt
Négy db készüléket rendeltem a dicsőséges Kínából. Thl, Bedove, Faea, Jiayu nem tudom jól írtam e a nevüket, de nem is nagyon érdekel .Mindegyikben f.s volt a gps, pedig aztán minden topikbanment az aradozas a telefonról. Mindegyik giga, mega hardverrel volt megáldva, mindegyik lealázott minden telefont. Aztán amikor használni kellett volna őket, mindegyikről kiderült, hogy a legkisebb baja a gps. Szóval nyugodtan vegyél telefont a specifikacio alapján, de nem kell hittérítőként viselkedni. Én HTC fan vagyok android vonalon (ha platformot váltanék csak az iphone jöhetne szóba és ha a HTC becsodol, már váltok is) nem titkolom, de tapasztalatok alapján vagyok az. Tudom, hogy a minőséget meg kell fizetni, mert olcsó húsnak híg a leve. És ez nagy igazság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest