-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz
pulguinha #191738 üzenetére
Szerintem nem nehéz, magad is megnézheted a GSMArena tesztben, azért akkora orbitális üzemidő-különbség nincsen, mai túranapon sem ment le 50%-ig se...
Illetve ha jó olvasom a mai cikket, akkor ez még javulhat szoftverfrissítéssel, nem csak a 14T-nél:
Losers: HyperOS and battery life
It feels like HyperOS is lagging behind the competition in some aspects. That's not to say Xiaomi's overlay is bad overall as it certainly has its strong aspects. Our experience with HyperOS is very smooth and reliable. However, the feature segregation between the Chinese ROM, the global one, and the Poco launcher is mind-boggling at this point.
A handful of features remain exclusive to the Chinese version of the OS. One example is the notification history. Another difference, but hard to wrap our heads around, is the missing double-tap-to-lock function, which can be found on Pocos but not on standard Xiaomis and Redmis. Go figure!
And our last complaint is about battery life. Judging by our tests, Xiaomi's phones have struggled to deliver competitive battery life across its entire range of phones, so it's easy to conclude that HyperOS is the main culprit.
We are probably the last ones to complain about AI, but HyperOS feels behind the curve when it comes to AI-powered features. We hope 2025 will be for the better.
[link] -
Orgi
addikt
válasz
pulguinha #191728 üzenetére
Friss 14T tulajként én az alábbiakat tudnám mondani a 13T-hez képest, részben GSMArena összehasonlítás alapján: 1 évvel újabb, szóval gondolom kb ennyivel tovább kap frissítéseket. Egy lehellettel kisebb és gyorsabb a 14T, viszont rosszabb az üzemideje. Talán egy lehellettel jobb kamerája van. A 13T-nél mintha valaki linkelte volna, hogy tapasztalta a kamera párásodást, én kifejezetten túrázom és 2 hosszabb téli túra után nem tapasztaltam a 14T-nél, pedig volt hidegből melegbe és eleve a zsebemben kicsapódik a nedvesség a telón folyamatosan, így sem.
Az üzemidőbe úgy tapasztalom a kijelző harap bele, nekem bőven elég volt az előző telóm 90Hz-e, szegényesnek találom az erre vonatkozó beállítási lehetőségeket, ha lenne ilyen én lockolnám 90-re. Viszont a túrákat jól bírta, gps, net, fényképezésre használom... míg a YT videók nézegetése bele harap rendesen. -
madrac
senior tag
válasz
pulguinha #77626 üzenetére
Én biztos nem ajánlanék Sony-t senkinek. Egyszer már megégettem magam velük még közvetlenül azelőtt hogy elhagyták az Ericsson-t, de már lehet hogy akkor se sok köze volt hozzájuk. Akkor törtek be az okostelefonokkal. Még egy olyan minőségtelen trágyát... Ráadásul a legrosszabb hírű cég végzi a szervizelését a márkának.
Utoljára akkor bíztam bennük nagyon, és szerettem őket, még mikor Sonyericsson-nak hívták őket és még buta telefonokat gyártottak. Azok még tényleg jó és minőségi készülékek voltak. -
petipetya
nagyúr
válasz
pulguinha #77604 üzenetére
HTC One M8s? A mostani telóhoz képest fejlődés. Nem látok benne kivetnivalót attól elekintve, hogy kb. 4 mm-el nagyobb a háza a P8 litehoz képest, mivel nem annyira kompakt kialakítású. A plusz aksi kapacitást viszont elviszi a képernyő felbontása.
Viszont a HTC és Sony támogatottsága nem olyan jó az én szememben, mint a Huawei esetében.
-
petipetya
nagyúr
válasz
pulguinha #77598 üzenetére
Mennyi a P8 lite a pirosnál? Csak mert az edigiben 80ezer, és ha neten rendeled, akkor élhetsz a 14 napos elállási jogoddal.
Téged ismerve a P8 lite formavilága és az Emotion UI extra dolgai bejönnek majd neked. Ám engem a P8 esetén sem győzött meg a max. fényerő, és így nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani a kistesót. Persze ha megnézted az más, ám ez zárt térben történt.
Egyébként lefogadom, hogy a fehéret nézted ki magadnak.
-
törölt tag
válasz
pulguinha #77598 üzenetére
Úgy látom már eldöntötted a dolgot. Nagyon szép telefon a huawei és előnyére legyen mondva 5.0.2-es androiddal van kinn ahogy olvasom .a sony csak 5.0.0 egyelőre de valószínűleg mind a két telefon kap még frissítéseket . A sony nem olyan régen változtatott a frissítési politikáján bár inkább a Z szériára koncentrál.A huawei készülékben két dolog van ami nem igazán nyeri el a tetszésemet az egyik a GPU Mali-450MP4 ami már kicsit idejét múlt 700 MHz 41.8 GFlops kontra sony 550 MHz 59.4 GFlops bár egy olyan személynek aki nem játszik a legújabb játékokkal annak bőven jó, a másik az akkumulátor 2200 mAh kontra sony 2400mAh .Persze el kell menni megnézni megnyomogatni mind a két telefont.A huawie szebb telefon szerintem és folytonos nyomkodás mellett egyik telefon sem fog 2 napot kibírni egy töltéssel, persze ez is erősen felhasználófüggő .
-
törölt tag
válasz
pulguinha #77560 üzenetére
Szerintem az Sony Xperia M4 Aqua egy rendkívül jól sikerült telefon a maga módján kár, hogy nincs még róla teszt az MA-n. A kamerája , vízállósága , akkumulátor ideje,, bővíthetősége ,android 5.0-val jön ki. Amennyiért ő meg bírja venni az sztem rendben van.Gondolom te nem vagy az a nagy romolgatós tipus.
(#77577) timISKE Ezek közül a Huawei y550
-
madrac
senior tag
válasz
pulguinha #77539 üzenetére
Érdemes lenne olvasgatni a fórum témáját, elég jókat írnak róla. Webáruházas (mall.hu), hazai átvevőponttal.
A szolgáltatónál vásárolt telefon se garancia semmire.. Volt szerencsém a telenor-on keresztül megtapasztalni milyen is az a "színvonalas" garanciális szolgáltatói ügyintézés, akik szintén nem ismerték el a hibát, és ezt a márkát (sonyericsson) az elhíresült cordon-nnál (nem) javíttatták, de gyakorlatilag egyébként is csak széttárták a karjukat hogy nekik semmi közük a garanciális ügyintézéshez, ők csak átveszik/visszaadják a készüléket, így jártam... végül bukóval de eladtam.(#77526) helixP: Huawei Honor 4x? 2GB RAM, 5,5 inch kijelző, 8GB tárhely (persze ebből csak töredéke elérhető), dual sim, kirin 620-as 8 magos proci, sd kártyával bővíthető, elég jó kamerák is vannak benne, a hangszóró nem hátlapon van, jó gsp, gyors rendszer (kit kat egyelőre). 66 rongy 2 év hazai garival (edigital) fekete vagy fehér hátlappal.
-
monti0222w
addikt
válasz
pulguinha #77539 üzenetére
Ha, külföldi rendelés szóba jöhet, akkor a Xiaomi Redmi 2 2GB-s verziót feltétlen ajánlanám miért: az elődhöz képest kompaktabb lett és így is maradt a 4.7 colos kijelző a soc szerintem elég lesz neked, és a 2GB ram miatt sem kell már attól félni, hogy bezárogatja az alkalmazásokat. Árban sem drága, egy darabig bizti elég lesz neked.
-
BenHans
addikt
válasz
pulguinha #77501 üzenetére
Hoppá! Most nézem csak hogy milyen árakat írtál és hogy a HTC mennyivel drágább lenne. Hát ilyen felárat nem ér meg. Továbbra is jó lenne tudni azokat a készülékeket amelyek szóba jöhetnek a szolgáltatótól vagy a max keretet ami belefér, mert így hogy írtál árakat 35ezertől 78ezerig és nem írtad le az összes készüléket ami szóba jöhet nehéz lesz megtalálni a számodra legjobb megoldást.
-
BenHans
addikt
válasz
pulguinha #77501 üzenetére
Szia!
A desire x-ben 768MB RAM van, de mindegy is a lényegen nem változtat, ez tényleg kevés.
Ki mondta a HTC-ben lévő SoC-ra azt hogy gagyi? Csak azért mert ez elég nagy hülyeség, pláne annak fényében hogy tökugyanaz a SoC dolgozik benne mint az M4 aqua-ban. Megnyugtatásképp mondom hogy simán elég... Pirospont hogy ide jöttél segítségért és nem hallgattál a hülyeségre!
Az említett két készülék közül a HTC M8S-t venném.
Ha pontosan leírod hogy mennyi az anyagi kereted és hogy szolgáltatónál valamilyen csomagban vagy épp függetlenül vennéd meg akkor lehet jobbat is tudnánk mondani.szerk. Akkor azt kéne tudni hogy: 1) vodánál milyen csomagban vagy? 2)Max anyagi keret?
-
válasz
pulguinha #25317 üzenetére
szia,
az xperia j gyengébb hardver, csak 512 megabyte ram és 1 gigahertz egymagos proci, valamint 4 gigabyte tár, az s advance 768 megabyte ram, 1 gigahertz kétmagos proci és 8/16 gigabyte tár specifikációjával szemben, hogy csak a fontosabbak említsem, és a j lomhább 3g modulja...stb ne kerüljön részletesen említésre.
-
válasz
pulguinha #24981 üzenetére
csak egy készülék kipróbálása alapján óvatosan véleményezz, nem tudni, hogy miért akadt, milyen és miként felhúzott firmware van rajta...stb, persze nem mondom, hogy úgy pörög mint egy s4, de adott kategóriában ilyen az android, attól csak a wp lesz gyorsabb, de mivel az s advance nem rossz akkumulátoros üzemidőben, az akkumulátor wp alatt is merülni fog, sőt...
nehéz lesz így megfelelő telefont találnod, legalábbis adott (ár)kategóriában... -
pulguinha
aktív tag
válasz
pulguinha #24665 üzenetére
Sziasztok, köszi a sok helpet
Igy látatlanban az SP a befutó, de meg nézni mancsilag milyen a méret.
Aki SP tulaj: flash megy rajta? Mobilarena cikkbe beágyazott vidiket szépen lejátsza?S Advance kilove: kolléga 1 hos telojat nyomkodtam. Akku merült szépen, lehet egy állat vagyok, de a fontosabb hogy néha megakadt. Akkor meg már inkább egy Xperia E 1ft-ért, de 40ért ne akadjon
Ha az SP nagy volna, van más ötletetek a listáról? Akar lumia, max megszokom a csempéket :-s
-
tvamos
nagyúr
válasz
pulguinha #24727 üzenetére
Azt gondoljak, hogy legyen kecses vekony, meg nagy fenyes kijelzo, gyors processzor... es hat minel elobb keruljon a piacra, igybaz optimalizacio is aldozatta esik. Es ugye a vacak uzemido ezeknek a kovetkezmenye.
Mondjuk en egyre erosebben gondolkodom a N L 520 megvasarlasan. Az eleg olcso, nem faj annyira, ha nem tudunk osszeszokni.
-
Neck
veterán
válasz
pulguinha #24726 üzenetére
Ott van az aláírásomban
. Xiaomi Mi2S 32GB. Olyat sajnos a Trémobil nem árul
Egyébként én is +1 a Razr Maxx-re, azóta gyertyákat gyújtok hozzá minden nap, amióta kijött.
Sajnos a Trénél azt se veszed meg használtan, szóval nem vagy beljebb.
-
pit stop
addikt
válasz
pulguinha #24711 üzenetére
Köhöm, én elsők között azt mondtam
De ha valamit eldöntöttél, akkor tarts ki mellette, és ne hagyd magad rátestálni másra. Gondolok itt a méretre(SP 4,6' nagy - egyébként legjobb lenne hardveresen ismételve önmagam)
Ja, és a nagy mobil lány kezében elég ocsmány látvány tud lenni valóban - már elnézést. -
Bati0501
őstag
válasz
pulguinha #24704 üzenetére
Igen,tudom,h t-mobilnál annyi,nagy @&#-ot nekik.De miért fontos,h tőlük vedd?Vmi csomagban vagy vagy miért?
Ezért írtam,h akkor vegyél ilyen "pótakksit",Egy vmiből kilóg egy miniusb kábel,azt rádugod a telóra és ez feltölti,ennyi.Oké,de ez nem válasz,h miért csak t-mobilhoz való függőset akarsz.
Az érdekelne,h miért nem jó máshonnan megvenni,kb feleannyiért?
-
Bati0501
őstag
válasz
pulguinha #24697 üzenetére
Jó,a fotózást tényleg nem írtad.
Videónézés mondjuk neten is lehetséges,nem csak film vagy nem tom,de nem tudom,h a netezés alatt mennyire azt szokták érteni,h youtube meg hasonlók.
Ha meg tudnám mondani,akkor annak nem csak te,de még én is nagyon örülnék.
Nekem most egy Galaxy Ace-m van,de az akksija már tönkrement,ezért már nem használom,de ez se bírta túl sokáig-amikor még jó volt az akkuja,olyan 2 napig,de már nem tudom.Ennek am 1350 mAh-s akkumulátora van,szóval a mostaniakhoz képest elég kicsi.
Aztán látom a sokból maradt egyik esélyesnek a Sony P.Na ez nekem is nagyon tetszett,csak aztán ajánlották a 4X HD-t...Tudom,sokadjára írjuk ezt neked,nem tudom,h fontos,h t-mobiltól vedd és ne függetlenül de 67e-ért tényleg jónak tűnik:4 mag,4,7"-os képernyő-bár ez akkor már neked nagy lenne,én se tudom,h milyen egy ekkora nagy telefon,elég erős aksi:az talán kibír 1.5-2 napot,grafikusteljesítménye is elég jó,LG tavalyi csúcsmodellje,szóval olyan rossz nem lehet...
Egyébként amíg nem láttam ezt a telefont,addig az LG letók nem voltak szimpik,mert amiket láttam iskolában pl,hát azok eléggé ilyen olcsók lehettek,mert olyan gagyi hatásuk volt,és emiatt nekem maga az LG vált unszimpatikussá,de most már nem az.
Ha pedig annyira fontos,h tényleg kibírjon 2 napot,akkor vegyél olyan ketyerét,amit ha rádugsz a telóra,akkor az feltölti,van egy-két ilyen megoldás,bocsi,de konkrét példát/linket nem tudok. -
quailstorm
félisten
válasz
pulguinha #24685 üzenetére
iPhone 4-re lesz/van iOS7. De laggol. Szóval számolj vele. Ő az idei mostohagyerek, úgy jár mint az iPhone 3G az iOS 4-gyel. Inkább ne lenne kategória. Ez még változhat, de gondold át. Nem rossz telefon, és is szeretem, de kifutó modell.
iPhone-on a 3G mobilnet meg nagyon merít, ez mondhatni normális.
Ha a kijelző minősége is fontos, akkor szerintem az Xperia P nem rossz választás. Bár már ő is megélt mindent. Eljutott a 2.3 től a jelly beanig, de legalább nem rontották el vele. -
Bati0501
őstag
válasz
pulguinha #24682 üzenetére
3 óra napi netezés?És utána még bírja 2 napig?Szóval az már 6 óra net,és akkor telefonálás,videókészítés/nézés,esetleg zenehallgatás+játék...hát nem tudom,ha lenne ilyen telefon,ami ezeket teljesíti,az igen jó lenne.Mindenki azt szeretné,h hetente egyszer kelljen tölteni ezeket a hipi szupi telókat,de sajnos nem így van,inkább 1-1.5 naponta...
hát ez van,ezt kell szeretni,pár év múlva biztos jobb lesz már.(ha az autóiparban is beindulnak a nagy akkumulátor fejlesztések a hibridek miatt,akkor az mindenhol meg fog jelenni és jó hatással lesz-én csak azt nem értem,h ha 100 éve tudtak elektromos autót csinálni,ami eléggé gyorsan tudott menni,akkor most miért tartunk még ott,h egy full elektromos autó visítva tud megtenni 100km-t egy feltöltéssel,na off vége)
-
pit stop
addikt
válasz
pulguinha #24673 üzenetére
Keskenyebb kijelzőt kényelmesebben át tudod érni - főleg ugye kisebb kézzel.
White magic kijelző szép és takarékos, 1 napot kibír melletted, többet akkor ha takarékosabban használod/nem nyomogatod.
Bővebbre ajánlom topikját: [link] vagy két tulajt: freemanone vagy Darvinya kolléga mindenek felett segítőkész. -
Neck
veterán
válasz
pulguinha #24659 üzenetére
Én a helyedben 4X HD-t vennék, szép is, jó is, gyors is, ennyiért meg ajándék. Nálam az a best buy ebben a kategóriában.
És nem 110-be kerül
Telenornál 85 kártyásan... GSM boltokban 70 alatt hozzá lehet jutni.
MOD: Most nézem a listádat, ezek közül messze a Nokiák érik meg a legjobban...
-
pit stop
addikt
válasz
pulguinha #24665 üzenetére
Lumia 820, S advance, s3 mini, P, SP. Ezek így elsőre.
Lumia 820 Windows8-on belül elég magasan van, ha wp iránt is nyitott vagy, és jó kamera fontos, meg ingyen navi esetleg.
Többiek közül pedig egyértelműen SP. Legújabb - valószínű így legtovább támogatott, legerősebb hardver. Mindenben veri magasan többi droidost.
.
Szerk.: Utolsó hsz.-ed alapján, akkor P fér bele leginkább. Még 820 is elég nagy. P Erősebb mint a két Samsung. Mindegyik telefonnak üveg a kijelzőjeEdzett kvarc kristályüveg P-nél specifikáció alapján - lehet hogy GorillaGlass, lehet hogy más, Sony soha nem közli gyártóját. Világító sáv P-nél csak fehéren világít, de ha az is zavar akkor ki lehet kapcsolni.
J pedig a legratyibb Sony, annál bármi jobb szinteNe az legyen alap
-
válasz
pulguinha #24650 üzenetére
szia,
jó az ios, ha bejön és megfelelő az embernek, de; az iphone 4 nagyon régi - kifutott - típus, jön az ios 7, ott már pláne necces lesz a gyenge hardver, a kamerája sem túl jó, szóval nem a legjobb döntés iphone 4 alatt rátanulni az ios rendszerre...
az iphone 4s lenne az, ami minimum kellene, ha most szándékozik ios alá áttérni az ember, különben nem csak jót fog kapni az összeszokás időszakában - bár ez android alatt is adott, más rendszerről bepróbál valaki egy gyenge android oprendszeres telefont, és a rendszert szidja, pedig inkább csak a gyenge telefon a hiba forrása! -
mtcob
senior tag
válasz
pulguinha #24645 üzenetére
Desire X nem ajánlott, elég gyenge a kamerája és elavult a rendszer rajta....iPhone lenne a legjobb de nem éri meg a kétszeres árát az S Advance hoz...én az S Advance t mondanám, bőven gyors az is, jól van optimalizálva, lesz még rá frissítés, és kamerája is egész korrekt...
Egyébként ha már 70k t rászánnál, akkor LG 4X HD lenne a legjobb választás, minden igényt teljesít még jo pár évig -
Neck
veterán
válasz
pulguinha #24645 üzenetére
Szia,
Első körben döntsd el, hogy milyen árkategória, ugyanis a 40 ezres és 70 ezres telefon nem egy liga.
Ha van 70 ezer forintod telefont venni, akkor a következő döntés, hogy milyen OS legyen.Én nem preferálom az iOS-t, meg amúgyis kiszúrtad magadnak az iPhone 4-et, tehát mutatok a másik két oprendszerből.
Android frontról az LG 4X HD-t tudnám ajánlani (csak referenciaképpen, link)
WP8 fronton pedig 520, 620, 720 is belefér.
Természetesen, ha több pénzed is van rá, jelezd, aszerint módosul az ajánlott telefon, hogy mennyid van rá
40 ezerből vagy egy Huawei Y300, vagy egy Lumia 520, szvsz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest