-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
-
osonte
őstag
válasz
peter889 #191831 üzenetére
Vannak telefonok, ahol romot sem kell cserélni és frissíteni is lehet, pl.: Samsung S24 Ultra, CSC cserével, nem bonyolult. A Honoroknál pl.: 200 , 200 Pro, Magic 5 / 6 Pro stb..., C431-es régióval (nem szolgáltatói) telefonoknál 5 perc akiválni, jelenleg Android 15-nél még nem megy, de majd megoldják biztosan (egy app hiányzik hozzá). A Xiaomik valóban rom cserével, tajvani rommal képesek erre. Hirtelen ennyi, de érdemes a kinézett telefon topikjában utánaolvasni, vagy XDA-n, mert ettől több telefon is tudja, nem alapból, de valamelyiken pár kattintás, valamelyiknél bonyolultabb.
-
trebrona
nagyúr
válasz
peter889 #191829 üzenetére
Hiába van rá program uniós előírások tiltják, regionálisan tiltva van a programokban is.
Xiaomi készülékekkel még megoldható, hogy más régiós rendszert (romot) használsz, ami gyári tárcsázót, vele együtt a hívásrögzítés lehetőségét is tartalmaz. Ez viszont nem olyan egyszerű, kell hozzá némi affinitás.
Samsungoknál volt izraeli SIM kártyával történő romváltás, akkor szintén megjelent a gyári tárcsázóban a funkció, nem tudom, hogy ez működik-e még, de ez még bonyolultabb az előzőnél is. -
jeni
félisten
válasz
peter889 #191831 üzenetére
És az okostelefonon Android rendszert le lehet cserélni régebbire, aminél működött?
Ezzel az a gond,hogy 1 kivétel miatt semmi értelme az egésznek, mert maga a régebbi rendszeren az újkori applikációkat viszont nem lehet már működtetni.
pl.: az OTP alkalmazás ha jól tudom Android 8-tól lefelé már nem telepíthető rá.
Ez akár többi alkalmazás is igaz lehet.
Sőt már bizonyos rendszer után már nem lehet vissza lépni a korábbira sem.
Az viszont lehetséges ,hogy a EU-s rendszert lecseréld az Ázsiai rendszerre arra amelyiken engedélyezett a hívás alatti hangfelvétel. -
válasz
peter889 #191829 üzenetére
"A hangfelvétel személyes adatnak minősül, így ha valaki beleegyezés vagy engedély nélkül rögzít egy beszélgetést, az akár személyiségi jogot is sérthet. A félreértések elkerülése érdekében érdemes mindig a hívás elején jelezni, hogy szeretnénk felvenni a beszélgetést. Ha a másik fél ehhez nem járul hozzá, a felvételt azonnal meg kell szakítani."
-
jeni
félisten
válasz
peter889 #191793 üzenetére
A nagy kérdés mely olcsóbb telefonok vannak még értesítő leddel ellátva?
Ha régi telefont veszel arra márt nincs támogatás.
Max 40ezer Ft mai világban baromi karcsú.
Zsír új telefonként,persze vannak olyan mobilok amibe 40ezer beleférnek vadiújként.
Azok nem olyan modernek még ha annak látszik,gyengébb hardverrel rendelkezik,kevesebb támogatással.
A többsége már az LCD-n jelenik meg az ikonok mi volt a távollétedben,de ezek nem villognak. SMS,hívás,messenger stb...
Ilyen ár mellett csodát ne várj. -
-
lezuvius
őstag
válasz
peter889 #106878 üzenetére
Pont az volt az elso iPhoneban a nagy ujitas, hogy teljes kapacitiv kijelzot kapott es vegre nem kellett az iranyitasahoz toll. Ezek utan nem meglepo, hogy a gyartok elhagytak ezt az eszkozt+ egy ilyen periferiaert legyen nagyobb minden telefon? Inkabb az akkunak legyen tobb helye.
Note szeriahoz jaro S-Pen nyomaserzekelos, igy tobb funkciot tud, mint egy sima toll.
-
-
sanyika007
csendes tag
válasz
peter889 #106519 üzenetére
Szia!
Szerintem a fent említett Custom Romokat rá lehet dobni, a cyanogen pedig tartalmaz magyar nyelvet, de szerintem sok másik is. Itt találsz több infot a rootolás/flasheléshez:
KATTANJ IDEÉn azért nem veszem meg, mert szeretném, ha az alkalmazásaim a következő telefonomon egy ideig még frissíthetőek lennének, de GPS-nek szerintem is jó, max egy akkumulátort kell majd bele venni. Az viszont nagyon valószínű, hogy android 4.42-nél frissebb már nem lesz a készülékre.
Következő szint androidoknál az 1gb ram + minimum dual core cpu, ezeken már elmegy a legfrissebb cyanogen, ilyet 12-13 ezerért már meg lehet fogni (leginkább szolgáltatófüggő ennyiért, de néha független is van). Ilyen modellek ebben az árban a moto G illetve a lenovo a2010. Ezek is még elég problémásak lehetnek, de a GPS-t a legtöbb tudja.
Esetleg még elgondolkodhatsz Lumia telefonokon, az akksijuk nagyon jó, offline térkép sima ügy rá és nekem a GPS-el se volt bajom a 735-ön (2 éve van ilyenem, imádom, de egyszerűen nem portolják az applikációkat rá
. Pedig nem játszani akarok rajta...).
520-as verziót már 5-10e körül kapni lehet. Egy hátrányuk a Lumiáknak a windows rendszer, amikre már nemigen fejlesztenek alkalmazásokat, legalábbis a jóból mostanában mindig kimaradok. Ennek ellenére pl. GPS-nek szerintem ez is jó lehet, egy jó tokkal szintén strapabíró.
-
-
sipi700
tag
válasz
peter889 #106464 üzenetére
Etrex 10 még ma is elég gyenge, 20-tól érdemes választani, de azok meg 70e körül kezdődnek. Nekem 30 van, szeretem, de ez se profi túrázónak való. Hétvégi "sétára" tökéletes
Órák és etrex-ek is sokat fejlődtek gps terén. 1-2 éve még perceket kellett várni mire GPS jelet talált, ma 10 mp.
-
-
gianone
őstag
-
lsebestyen
addikt
válasz
peter889 #3088 üzenetére
A speedshopba vettem az enyémet, egyik legmegbízhatóbb bolt (nem csak) szerintem. Ennél a blade biztosan tovább húzza.
(#3117) tybsen: Én is a nexust venném, de a wp8 is tetszik, a problémám annyi vele, h még nincsenek meg rá azok a progik olyan minőségben ami nekem mindennapos használatra kell. Viszont wp7.x szériát nem éri megvenni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
peter889 #3077 üzenetére
Nekem az 5200-as van, havernak 6000-es sok különbség nincs, ha kihasználod, h két output van a nagyobbikon akkor vedd azt, az 5200as jobban elfér mindenhol (akár zsebbe), és microusb-ről tölthető.
Amúgy nem tudom mennyit bírhat a pda-d, mivel nincs benne gsm antenna, ezért valószínű repülőbe kevesebbet fogyasztana mint amúgy, de nekem volt egy két pda-m, egyik se húzta egy napnál tovább. -
lsebestyen
addikt
válasz
peter889 #3075 üzenetére
Szerintem az még bőven belefér. Nekem volt bladem, (mindjárt 3) és egy napot mobilnettel, meg nyomkorászással elmegy mindegyik. Amúgy egy külső akkut szerintem érdemes beszerezni. ghoo power néven fut, nekem ilyen van, és hasznos cucc. Amúgy aminek jobb lenne az akkuja mint az átlag az a defy lenne de az nem 15-be kerül használtan, hanem a duplájába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest