-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wallenberg
senior tag
válasz
Norbi. #148946 üzenetére
Nincs rajta a számlán a sorozatszám.
Nem a 2-es IMEI-t írták rá. Az IMEI szám utolsó 5 számjegye eltér a telefonétól.
Itt matricát ragasztottak a jótállási jegyre.
Hogyan tudok új garanciajegyet kérni? Minden telefonnak saját jótállási jegye van.
Ez durva hiba.
Pláne, hogy ajándékba lenne. -
juuzer
addikt
válasz
Norbi. #148146 üzenetére
Köszönöm. :)
Igazából a jó kamera nekem fontosabb lenne. Azért a Note 9 nem mimdig remekel ebben sajnos. Plusz az ultrawide is hiányzik. :D
Vágom. Tetszik az i11, de a HD LCD ennyiért nekem kizáró ok. Maximum ha nagyon muszáj akkor elviselem. Viszont a kamerái elég jók lettek, ezért is vettem fel a listára.
Eddig egy játékkal se volt gondom a Note 9-en sem, az meg még a P30 pro alatt van bőven. :)
Max a Fortnite akadozott, de tippre az minden telefonon akadozik. (Haverom P30 Proján igen, egyik ismerősöm iPhone XS-én is nagyon sokáig töltött be.)
-
juuzer
addikt
válasz
Norbi. #148130 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, lrhet.
Wow ezt se tudtam, köszönöm. :)
Az Alza nem pont azért "olcsóbb", mert saját garit ad a termékeikre? Vagyis úgy értem, hogy ők is kiküldik.
Ennek ellenére a kamerával kapcsolatban vannak kétségeim. Nem tudom, hogy van e olyan jó már az OP kamerája általánosságban, mint egy Huawei, Samsung vagy Apple.
Mindegy, már elindultam majdnem megvenni a P30 Prót, de egy kicsit alszom rá lehet. Köszi azért a helpet mindenkinek! :)
-
w.miki
veterán
válasz
Norbi. #147958 üzenetére
Köszi a tippeket!
Megnézem a Redmi 4x, A5 2017, P Smart, Meizu M6 Note telefonokat.
A használt telefonok ára elég hullámzó, egy-egy darabot ki lehet fogni olcsóbban is.
35e Ft lenne rá, akkor mi férne még bele?
Kérnék még néhány tippet, ami jó térerővel, és erős kihangosítóval/mikrofonnal rendelkezik?
Nevesebb gyártók telefonjai: LG, Samsung? -
Ájvé
veterán
válasz
Norbi. #147384 üzenetére
Nyugta az oké (bár ez is érdekes lenne online rendelésnél), de garancia jegy nem igazolja a vásárlást, szóval ha itthon bejegyzett cégről van szó akkor bizony köteles számlát adni. Alig néhány kivétel van Magyarországon mikor nem kell számlát adni. Turbadonak meg van magyarországi leányvállalata, Tubado.hu Kft. Innentől nem igen lehetséges hogy nem ad számlát.
-
-
Helsing
aktív tag
válasz
Norbi. #146888 üzenetére
Én ezeket néztem ki:
Redmi Note 8 Pro
Mi 9 LiteA 9T nekem tetszik, de amikor egyszer mutattam neki, akkor azt mondta, hogy nem tetszik neki a kiugró kamera.
A fentebbi kettő közül melyiket lenne inkább érdemes megvenni? Figyelembe véve azt is hogy megér-e 20e árkülönbözetet az Mi 9 Lite a note 8-hoz képeset.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Norbi. #146399 üzenetére
Így már világos, köszi. Úgy döntöttem elengedem a vízállóságot, mint követelményt. Maradva a 100 ezer Ft körüli kategóriában, melyiket ajánljátok megvételre? Továbbra is csak újban gondolkodok. Előny, ha kisebb, de az aksi üzemideje fontos, illetve a készülék tartóssága. A márka mindegy, ár/érték arányban legyen jó, a kamera minősége kevésbé fontos.
-
i3odnar
tag
válasz
Norbi. #145326 üzenetére
Végül az Alza-ra esett a választás, ha minden igaz a héten (Sz-Cs) jön a csomag. Valakit esetleg érdekel egy 5000 Ft-os Xiaomi utalvány?
-
Skillet
addikt
-
Wallenberg
senior tag
válasz
Norbi. #145073 üzenetére
A sima és a Pro típus között (64GB-os változatok) csak 5000 Ft a különbség.
TunerJoe (145075): Igen, látom. Persze, ezek bolti garisok. A hivatalos, gyártói garis teló (Xiaomi.hu, Wayteq) lesz 90.000 Ft is.
Ha valaki vett már ilyen telót, leírná a tapasztalatokat róla és tenne fel néhány telefonnal készített fotót?
-
Ájvé
veterán
válasz
Norbi. #145048 üzenetére
Közben megtaláltam, korábban viszont úgy volt hogy csak sima Redmi Note 8-ból lesz Global és Pro marad kínának, ezért is volt meglepő nekem.
Német oldalon van már róla teszt, számomra nem meggyőző a kamera képe.(#145049) cybermanus:
Smartshopon még van (bár nem adja be az oldalt, de arukeresőn fent van), de az még csak nem is magyar (mondjuk Turbado se de legalább van magyar leányvállalata). -
lenox
veterán
válasz
Norbi. #144934 üzenetére
Nade akkor hogy magyarazod a Pixel 3a XL vs Honor Play tapasztalatomat? Nekem mindketto megvan, szoval nem egyszer regen rovid ideig mertem, hanem honapokon keresztul hasznaltam oket, es meg most is megvan mindketto. Szerintem ez a jobban optimalizalt rendszer legenda, semmivel sem fogyaszt kevesebbet, sot, elvileg a Kirin 970-nek tobbet kene fogyasztania, mint a S670-nek, de gyakorlatban meg forditva van. Ja es kozben a Kirin 2-szer gyorsabb.
-
lenox
veterán
válasz
Norbi. #144932 üzenetére
Tapasztalat? Csak mert Honor Play-rol valtottam Pixel 3a XL-re, es joval rovidebb ideig birja (kb. 2/3), pedig pl. gsmarena szerint hasonlo kene legyen. A Pixel 3a-nak meg kisebb akksija van, mint az s10e-nek, en inkabb azt tippelnem, hogy kb. ugyanannyi ideig birja, mint hogy tovabb.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Norbi. #144837 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Meg mindenki másnak is!Pixel 3a-n gondolkozom erősen. Tudtok mondani olyan helyet, ahol meg lehet tapogatni, ki lehet próbálni?
(céges, így elállás nem lesz, meg a boltnak sem buli, ha a kibontás után 5 perccel már tudom, hogy vissza fogom küldeni)
Ráadásul én is szeretem magam kibontani előszőr, ha lehet mástól se vegyem el ezt a lehetőséget...S10e lyukas kijelző elfogadása még megoldom, de úgy hallottam, hogy Samsungok általában zabálják az akksit, így viszont akksiban visszalépés lenne, amit nagyon nem szeretnék... igaz ez?
Úgy is kérdezhetném, hogy a pixel 3a 3000mAh nagyobb mint a Samsung S10e 3000mAh? -
zsiz
őstag
válasz
Norbi. #144873 üzenetére
Ha tudnék, én se itt kérdeznék
Nem kötekedésből írtam, csak nekem furcsa, hogy 2019 végén egy 2 gigás telefon ajánlott. Persze én nem értek hozzá, meg nem vagyok benne annyira, de már 3 éve, mikor magamnak nézegettem, akkor se volt olyan hatalmas durranás a 3GB RAM egy telefonban.
-
sanzi89
addikt
válasz
Norbi. #144617 üzenetére
Esetleg Samsung Galaxy A40?
Árban még elmegy, akku kisebb, plusz USB-C, de egy kicsit kisebb maga a készülék. Soha nem volt még Samsung készülékem, így nem tudom, hogy mit várjak egy Xiaomi után.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Norbi. #144598 üzenetére
Amit még fontos megemlíteni, hogy hivatalos Apple Reseller-nél (iSTYLE, iCentre) ingyen kicserélik az aksidat a 6s-ben, tehát kvázi mindegy milyen állapotban veszed meg. Az iOS 14-es frissítésre van esély, az 5s is 6 rendszert kapott meg, szóval nem kizárható a 6s esetében sem.
-
hentes555
senior tag
válasz
Norbi. #144595 üzenetére
Köszi!
Megnézem ezeket a telókat is, ahogy látom már S7 is van egy-egy karcos darab 40 körül is, utánaolvasoka azoknak is.
Esetleg egy 6S? Régen volt olyan telóm, igaz annak már viseltes volt az akksija, alig-alig húzott ki egy napot, de a kamera Cortex cam appal használva elég betyár volt, egy kis záridő-ISO állítgatással nagyon szép képeket lehetett vele lőni este is. Meg a sebességgel sem volt semmi problémám, plusz a 4,7" tökéletes méret volt, sajnos elég kicsi kezem van. Szóval ezért merengek el rajta, hogy lehet rápróbálnék mégegyszer.
-
Ájvé
veterán
válasz
Norbi. #144574 üzenetére
Ez így igaz, Antutun sincs 1,5x különbség, ez valóban ferdítés és felhasználás során se érezni azt a 20-30%-ot, ahogy írtad, egyetértünk. A közel olyan gyors azért elég árnyalt fogalmazás, Mi 9T erősebb, ez tény, erre akartam célozni. UI optimalizáció miatt érzésre lehet hasonló sebesség, de ettől még nem lesz az is.
-
Ájvé
veterán
válasz
Norbi. #144568 üzenetére
845 vs 855? Azért legalább 20-30%-al (teszttől függ) biztos jobb a 855, ez biztos. Nagyom rosszul kell optimalizálni és nagyon jól a 845-öt hogy ekkora különbséget le tudjon dolgozni. Esetleg felbontás különbség (lásd Mi A3 ami nagyon jól fut HD felbontással 665-el és legalább olyan ha nem gyorsabb mint a RN7), de OP 6T és Mi 9T is FHD+-os, szóval ez se jelent különbséget. Másrészt "frissen" még lehet húz a szűz rendszer, de ha belakod (márpedig ezért veszed) idővel lassulni fog, MIUI-ra legalább nem kell annyi appot telepíteni, persze kinek mi kell, lehet valaki elvan tiszta androiddal is és nem vagy alig telepít valamit (de akkor meg minek ilyen készülék ha nem hard user).
Ezt felesleges is firtatni, 855 erősebb, UI-tól függetlenül.(#144558) Racer77:
Ugyan az a szenzor van mindkét készülékben (IMX 586) a főkamerában, viszont Honor 20 Proban van OIS, ez gyengébb fényviszonyok közt jól jön, meg videózás közben is. Honor IPS viszont szép azért, Mi 9T AMOLED, azért az jobb. -
minek?:S
őstag
válasz
Norbi. #144441 üzenetére
Igen, ezért mondtam, hogy ár nélkül, csak mag a telefon teljesítmény a kritériumokhoz. Szvsz az A80-nak nem is az a lényege, hogy jó ár/értéke legyen, viszont a kameramegoldás szerintem a legvagányabbak közé tartozik.. kérdés a strapabírósága és a telefon szerethetősége.
Szóval ennek fényében is S9+?
-
Ateess
tag
válasz
Norbi. #144319 üzenetére
Köszi a válaszokat! Igazából megerősítésre vártam, hogy jót választottam.
Azért volt képbe az S10, mert mindenem Samsung, óra, füles, és gondoltam maradok márkán belül, de minden szempontból a P30 Pro tetszik. Nagyobb aksi, jobb üzemidő, nekem tetszik, hogy kisebb a kijelző felbontása, mert kevesebb a fogyasztása is, a kamerák elképesztőek, és szerettem volna, ha minden marad, amit tud az S8 is, így a vezeték nélküli töltő is kellett.
Emellett pedig jó, hogy van infra, ráadásul ha jól láttam a tanítható verzió, így számomra tökéletes a telefon. Egyedül mint írtam a mérete, ami kicsit nagy lesz, de ez meg megszokás kérdése, több tesztben is kiemelték, hogy nagyon jól össze van rakva a telefon, így remélem zsebben sem fog hajlani, vagy megpattanni az üveg. -
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Norbi. #143457 üzenetére
Köszi még egyszer.
Egy Redmi Note 5 lett végül használtan, jó áron.
Következő küldetés:
Páromnak is szeretnék egy másik telefont a mostani helyett. Fontos lenne a kisebb méret, ne legyen ekkora tepsifon. Androidos, zömében net, fotózás, fb. Nem baj, ha használt, jó lenne 30k körül megúszni.
Köszi előre is.
Üdv,
Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest