-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #132904 üzenetére
Egy fokkal jobb mint a K9, de ezt se érdemes megvenni, főleg hogy "tudásához" képest nagyon drága is.
Meizu M6 Note vagy Xiaomi Redmi 6, Xiaomi Redmi 5 (ez Snapis ha jobban bejön mint az MTK SoC), esetleg Redmi S2. -
-
thomson7575
tag
válasz
Dhampir #130300 üzenetére
Semeddig, már a 9.0-át nem kapja meg. De szerintem a telefon sebességét és megbízhatóságát nem kell összekeverni a supportal. Én jelenleg egy 4.0-át használok és semmilyen hátrányt nem érzek. A 9.0 sem fejlődött sokat érdemben a 8.0-hoz képest. Sőt semmit. Parasztvakítás az egész.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #128945 üzenetére
Még valami eszembe jutott.
Az A5 nem tartalmaz értesítő LED-et, ezt például az Always On Display funkció használatával is igyekszik pótolni.
A másik a térerősség "megtartásának" képessége, ami Huawei esetében lehet, hogy erősebb (viszont a test által elnyert sugárzás kockázata szempontjából mérlegelendő)? Kérdőjeles.
Felhasználói beszámoló szerint például egy Huawei P9 olyan gyenge vételi körülmények között is megtartotta a hívást, ahol egyéb más mobilok nem működtek megfelelően. -
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #128916 üzenetére
Felmerült ez az opció (nem strapa okostelefon strapatokkal) is. Ezt azért vetettük el, mert nem tudjuk, mennyi és milyen terhelésnek lesz kitéve a telefon - az esetleges műhelybeli koszon kívül valószínűleg véletlen leejtéseket kell leginkább kibírnia és az is számított, hogy (akár tok nélkül, de) nyakbaakasztható is legyen.
Az eredeti igény egyébként kb. annyi volt a leendő tulaj (barátnőm apja amúgy) részéről, hogy "bírja a strapát (ebben az eddigi Cat S30 telefonja megfelelt), legyen 'okos', főleg kamerában (ebben az S30 gyenge), legyen nyakbaakasztható", illetve megadott egy keretet, amin belül kellene maradni. Az nem volt szempont, hogy legyen mobilos "svájci bicska" - nyilván el fogja kezdeni használni, de élete első okostelefonja, meg mindenre van célszerszáma.
Azt már mi tettük hozzá, hogy lehetőleg relatíve friss biztonsági frissítésekkel, jó támogatással, illetve biztosan meglepetést nem rejtő firmware-rel legyen ellátva (ebben az Xcover 4 jobb, mint a kínai alternatívák), meg végiggondolva, inkább az itthon problémamentes garanciaérvényesítés miatt is döntöttünk mellette. De hangsúlyozom, hogy ezeknek az igényeknek volt megfelelő választás.
Ilyen heavy duty-jellegű tokot így is fog kapni a telefon.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #128902 üzenetére
Elnézem, mert nem volt szempont.
-
juuzer
addikt
válasz
Dhampir #127578 üzenetére
Igen egy jó Cafele tokkal
A RAM management meg mind2 gyártónál borzalmas úgyhogy az meg nem is lényeges
Bte a P9-et még mindig gyorsabbnak érzem, mint az A1-et (itt van egymás mellett a 2) annak ellenére is, hogy a P9 többször meg-megakad. Igaz a 636 jóval erősebb, mint a 625 de ugye ott van a MIUI mint elég heavy és HW igényes felület, csak úgy, mint az EMUI
-
pit stop
addikt
válasz
Dhampir #127206 üzenetére
Boltnak is vissza lehet (de azt is intézik futárral azt hiszem), de a hivatalos magyarországi szervízhez is beviheted, és csinálják. Márkánként nem tudom pontosan kik - tőlük meg lehet kérdezni. De pl. LG-nél márkaszervíz szó nélkül bevette ami náluk lett véve - nem volt velük gond.
(#127207) deadelon : Nem kuka, de ha több évre tervez valaki egy telefonnal akkor érdemes figyelembe venni. Ha valami biztonsági frissítést vesznek észre droidon azt nem fogják Neked javítani, hanem "szabadon" feltörhető lesz telefon - az összes képeddel, adatoddal stb.
Ezen felül a programok is megszabhatják, hogy melyik droidon futnak és melyiken nem (bár manapság már elég régre visszanyúlik támogatottság). -
pit stop
addikt
válasz
Dhampir #127177 üzenetére
Ha Turbado-ról veszed rendes gyártói garanciát kapsz (meg a saját garijukat is mellé) - onnan írtam az árat is.
Szerk.: 9.Gyári garancia is van a készüléken?
Természetesen, hisz minden termékünk EU-s eszköz(#127174) deadelon: Mindenki olyan szempontok szerint választ, ami számára fontos. Ezért még burkoltan sem kéne beszólni.
Amúgy én megértem, más az, hogy ott gyártatják, és más, hogy ott fejlesztik. Bele lehetne menni, hogy a kínai állam mennyi pénzt pumpált azokba a hihetetlen csodával feltörő cégekbe - és utána mit várhat el ezért; vagy a jogdíjak mennyire rendezettek (ami végső fogyasztóként lehet nem érdekel, de ha te találtál és védettél volna le valamit lehet nem mosolyognál) stb. -
válasz
Dhampir #125542 üzenetére
3 évet adott (nem csak a P-kre, hanem például a Mate 9-re is), de a Mate 10-ek és az új P20-ak már csak 2 évet kapnak, megszűnt a 3 év. (Mondjuk a Huawei még így is több extrát ad, például az első 3 hónapban ha a felhasználó hibájából törik be/össze a kijelző, akkor is díjmentesen javítja.)
Igaz, a legtöbb gyártó csak 2 évet ad (kivéve az Apple, mert ott csak 1 év van). -
Dzsana
senior tag
-
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #120482 üzenetére
Elvileg van benne Gyro és iránytű is (ezen a linken van Antutus fotók a tulajdonságairól), ha biztos akarsz lenni benne, akkor nézz be a topikjába.
(#120484) Dluinet:
SoC támogatja tudtommal, de én se vagyok sokkal optimistább. -
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #119859 üzenetére
"Akadnak hibái és van olyan netes bolt, ahol csak egy év garit adnak rá."
Talán azért mert ennyi a hivatalos! Inkább az a probléma ha többet adnak, mivel akkor biztos nem hivatalos beszerzés.aryes:
Doogee-t inkább hanyagold.Golyobis?
Nem igazán van ilyen. Tiltva van az SD kártya telepítés (egy részét áthelyezheted, de az egészet nem) talán 4.4 óta. Ez alól kivétel lehet néhány telefon (Huawei/Honor-ról hallottam még csak ezt, de lehet több is van). -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dhampir #118240 üzenetére
Ingram Micro hivatalos forgalmazó lehet. Leírás, tanúsítvány is van náluk.
Nekem azt mondták, hogy az általuk forgalmazott telefonokra 2 év garancia van. MM, Edigital oldala hibásan jelez 1 évet, vagy lehet az Eustocktól is vesznek azért írnak ennyit. Azt viszont jó tudni, hogy külföldön javítják, ami 15 nap is lehet.
-
nyisziati
veterán
válasz
Dhampir #116642 üzenetére
Szerintem nagyon is rendben vannak, főleg a nappaliak. A szigorú tesztelő se nagyon talált fogást rajtuk, kisebb hibákat említ csak, amik nem befolyásolják jelentősen a végeredményt.
Este pedig egy Samsung kameráját is zavarba lehet hozni.
Ebben az árkategóriában (120 e) 8/10-re simán lehet értékelni a MI 6 teljesítményét.
A 9,5/10-hez (pl. Pixel) már kb.200-at le kell szurkolni, ami nem kevés különbség, lényegében egy kompakt fényképezőgép árával több.(#116644) Mirr Murr : ez igen. Te se bírsz aludni?
Vasárnap hajnal 3-kor nem szoktam 10 percen belül választ kapni.
Mondjuk én se gyakran kommentelek ilyentájt. -
Kornel
veterán
válasz
Dhampir #116034 üzenetére
Egy biztos, a megjelenéskori árkülönbséget nem indokolja a műszaki tartalom beli különbség, illetve a felhasználó sem fog sokat érzékelni belőle
SunMount3r: 25k-ert ne vegyél okostelefont, mert rosszabb lesz, mintha nem is lenne.
Én a redmi 4A vagy még inkábbredmi 4X alá nem adnám: [link]
-
Kornel
veterán
válasz
Dhampir #116031 üzenetére
Azért látszik, hogy a P9 volt az alapja a Honor 8-nak.
Nem sokat gondolkoztak a mérnökök, hogy nagyon mást hozzanak ki belőle. A hálózat támogatás nyilvánvalóan más, a Huawei az egész világon árult brand, a Honor csak bizonyos piacokon. Ebből is adódhat megtakarítás, nem kell mindegyik licenszet kifizetni adott esetben. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #114899 üzenetére
Közben találtam egy listát, de lehet, hogy ezen kívül is vannak még jó "dacos" telcsik.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #113720 üzenetére
Igen, giroszkóp van benne, de iránytűre vonatkozó információt nem találtam. Mindegy is, vannak melegedési gondjai a fórumbejegyzések szerint.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #113287 üzenetére
Ah, időközben ezt (képekkel) és ezt találtam.
-
Roland861010
veterán
válasz
Dhampir #111388 üzenetére
Szevasztok!
A G4-em szeretném le cserélni egy olyan készülékre ami minőségi kamerával és ami legalább 4-5óra kijelző időt tud normál használat mellett.
Eddig amiket néztem vagy jó kamera és hardver szar kijelző idő vagy ez volt kimagasló de a kamera nem megfelelő.Jelenleg 3 telefon van ami szóba jöhet szerintem:
-P9
-S7(de ez túl csajos)
-Nexus 6P(kimagasló vonalélesség de elavult hardver)Ja és a rá adás Mi5/s/pro...de ez kínai...
Üdv
Roland -
w333
félisten
válasz
Dhampir #107080 üzenetére
Mindenképp olyat keress amiben 2GB/RAM van ... pl. Amazon Fire ?
De akár egy ZenFone Go is jó lehet !
-
LyonnaisFan1
őstag
-
musicryder
tag
válasz
Dhampir #96975 üzenetére
Hali,
én a Lenovokat sorra kiszórnám a sorból, mert ahogy hallottam itt az alsó szegmensben a kamerákkal vannak azért gondok...
Az Samsung és az LG ugyan azon felszereltséggel rendelkeznek...ott igazából szubjektív tényezők dönthetnek amit majd a leendő tulaj tud eldönteni...
Összességében a legalkalmasabb a P8 Lite lehet, mert azzal hosszabb távra is lehet tervezni... hardveresen nem rossz és kamerákkal is szépen fel van szerelve, de ott meg az aksira panaszkodnak... igaz kérdés, hogy mennyit lenne használva, de szerintem a napi töltés így is, úgy is szükséges ( mint kb az összes mai telefonnál ) -
mike1334
veterán
válasz
Dhampir #61844 üzenetére
Nem is mondtam senkire, hogy csaló..addig nem is lesz az míg egy ellenőrzés meg nem állapítja
Amúgy meg a csoportos rendelés sztem nem rossz dolog, addig amíg a kedvezményeken vagy ajándék készülékeken túl nincs belőle egyéb realizálható haszna
na de ez már nagyon off...
-
mike1334
veterán
válasz
Dhampir #61831 üzenetére
Hivatalos vámeljáráson csak az megy át, amit megnéznek..amire nincs kapacitás azt nem nézik, ergó nincs áfa..de ebből egyre kevesebb van. Az meg, hogy nem csempészek persze, de azért láttam már olyat, aki egyik napról a másikra eltűnt hardverapróról..nem hiszem, hogy olyan sokan fizetnének közülük adót az értékesítésük után..és ugyebár, ha üzletszerűen ezzel foglalkozol, akkor értékhatártól függetlenül gazdasági tevékenységnek minősül, és azt meg csak adószámmal lehet folytatni, adózni kell, bejelenteni stb.
-
-
jonnyjoker01
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest