Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorottya

    csendes tag

    Sziasztok!

    Jelenleg egy Samsung S4 telefonom van, de egyre rosszabb. Nem engedi felvenni, leugrik a hálózatról, újabban a mobilnethez sem kapcsolódik.. Vérzik a lelke szegénykémnek.

    Szeretném, ha az új telefon nagy képernyővel rendelkezne (phablet kategória, mindenképp 5” felett, de ha van egy kihagyhatatlan ajánlat egy csodás 5,2”-esre, nem fogok sírni az 5,5”-ért.) Viszonylag keveset telefonálok, annál inkább nézek videót, olvasok, használok közösségi médiát a telefonon. Nem zavar, ha nem lehet egy kézzel írni vagy zsebre tenni, mert táskában hordom és két kézzel pötyörészek egyébként is.

    - Árkategória.

    Maximum 100k környéke. Viszonylag rugalmas vagyok viszont, ha álmaim telefonja 120, akkor még kibekkelem, de ehhez tényleg csodálatosnak kell lennie. Ha viszont egy 80k-s is kielégíti az igényeimet, nem akarok 100k-t költeni.

    - Használt vagy új

    Új, bár pár napos telefonok vásárlása elől sem zárkózom el.

    - Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál?
    Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.

    Mindenképpen függetlenül újonnan gyártói garanciával.

    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?

    Hosszútávra, nem szeretném a következő 2-3 évben lecserélni.

    - Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)

    Fentebb írtam, hogy leginkább minitabletként, de azért telefonálni is lehessen vele. Ami fontos még, hogy gyors legyen és az akksi bírja a strapát, de alacsony legyen lehetőleg a standby fogyasztás. Hogy érthetőbb legyen: egyetemre járok, szünetekben (najó, néha előadás alatt is) rányomok, megnézem az e-maileket, üzeneteket, szeretném, ha a felébredés/betöltés nem kerülne hosszú percekbe. De az órák alatt ne egye le a telefon az akksi nagyrészét, de nem kell ultramaratoni akksiidő sem, nekem megfelel az mindennapi esti etetés, de napközben átlagos használat mellett ne kerüljek kellemetlen helyzetbe.

    Egyetem mellett dolgozom is, így sok word, excel, pdf stb. fordul majd meg a telefonon, ezt tudnia kell kezelni záros határidőn belül (ugye a 15 perces szünetek). Megyek a következő két évben külföldre is elég gyakran, időnként akár pár hónapos időtartamra is, összeségében akár 12 hónapot is a 24-ből. Ezért jó lenne, ha lenne dual sim (nem kell, hogy mindkettő hívható legyen egyszerre, csak ne kelljen 2 telefonnal mászkálnom, hogy elérhető legyek).

    Kamerát illetően nem vagyok finnyás, csináljon átlagosan szép képeket, ami viszont fontos: gyakran készítek könyvekről/szövegekről fotókat, amiket el akarok tudni olvasni gond nélkül (az S4 akár 20 másodpercet is szarakszik, mire be tud fókuszálni úgy, hogy le tudjam fotózni). Ezt a telefonon is el akarom tudni olvasni durva benagyítgatások nélkül is, ezért is kell a szép nagy kijelző.

    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?

    Ragaszkodom az androidhoz.

    - Milyen kialakítású telefont keresel? (bar, slide, flip, stb..)

    Nem ragaszkodom semmihez, de a széles kávák nem annyira szépek.

    Amiket én találtam:

    Huawei Ascend P8
    Huawei Ascend Mate 7
    Honor 6
    Honor 6 Plus
    Lenovo vibe z2 pro (ezt csak külföldön láttam már)

    Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák