Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C.F.

    csendes tag

    Sziasztok!

    Első okos telefon vásárlás előtt állok. Elég sokat olvastam a témában az elmúlt időszakban, és összeállítottam egy listát a lehetséges variációkról.

    Mivel első okostelefon, így nincs komoly elkötelezettségem egyik platform felé sem. Az android mellet talán az szól, hogy a google szinte összes szolgáltatását használom, és ezen az applikációk megkurtítása lehet hogy fájó pont lenne WP használat során.

    Az igényem nem túl magas. Főleg a közép mezőnyből szeretnék választani, mert hosszú távú használatra tervezem a készüléket, és nem szeretném ha fél é vagy 1 éven belül használhatatlanra lassulna az eszköz.

    A telefont gyakorlatilag főleg email, böngészés, viber, Skype kisebb applikációk futtatása, térkép, navigáció, talán 1x 2x kisebb igényű játékokra. de semmi képpen sem egy erőgépben gondolkodom, hogy futtassam a legdurvább játékokat. A kamera képességei nem nagyon számítanak, így az sem hogy az előlapi kamerának milyen a felbontása. Az valójában csak skype-ra használnám ha úgy van, de ha nincs az sem tragédia.

    A kijelző felbontásánál ahogy tapasztaltam nekem a WVGA is elég arra amire használni fogom, így az se a legfontosabb érv, hogy tűéles legyen a képe.

    Ami viszont fontos, hogy ezek mellet a normál (nem fogok egész nap a telefonon lógni) használati igények mellet, az aksija bírjon ki azért 1-1.5 napot.

    A lényeg tényleg az, hogy a lehető legmegbízhatóbb, legstabilabb telefont szeretném választani, ami akár 2-3 év múlva is tökéletesen kiszolgálja az igényeimet.

    A készüléket Vodás előfizetéssel venném, így a kínálat némileg korlátozott.

    Én sok teszt nézegetése és olvasása után ezeket néztem ki.

    Nokia Lumia 630 1Ft
    HTC Desire 500 20.000 Ft
    Sony Xperia M2 NFC 30.000 Ft
    Samsung Galaxy Express II NFC 30.000 Ft

    Kérlek a válaszotokban indokoljátok is, hogy miért éppen azt, hogy számomra is világos legyen.

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák