Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nbalint91

    csendes tag

    Sziasztok!

    Én is beállnék a sorba, hamarosan eljön az idő, hogy új készüléket vásároljak. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek. Eddig akárkit kérdeztem; elvileg bonyolult eset vagyok. Szóval néhány feltétel:

    - Felső összeget nem határoznék meg, az ár/érték arány releváns.
    - Az operációs rendszerek terén a ma használt leggyakoribb OSek közül akármelyik szóba jöhet (iOS, BlackBerry, Android, Windows Phone).
    - A készülék elsősorban munkára, angol emailek olvasására és megírására lesz használva (azért fontos, hogy angol, és "sok írás", mert így szóba jöhet az összes QWERTY-s készülék). Ezen felül zenehallgatás, telefonálás, és SMS.
    - Fontos a jó üzemidő. Ez alatt azt értem, hogy aktív használat mellett a készülék bírjon ki legalább 1 napot. Ez kb. annyit jelent, hogy vagy folyamatos internetkapcsolattal, vagy 30-40 percenként 5 percig aktív internetkapcsolattal frissítene a készülék. Ez a legfontosabb tényező számomra! Másrészt elég gyakran utazom, és útközben nem mindig adódik azonnali töltési lehetőség. A mostani, 1.5 éves készülékem (Samsung Omnia W) ezt a fontos igényemet nem tudja kielégíteni. (Lehet, hogy csak ebbe kéne egy új aksit, vagy egy hordozható töltőt szereznem? Végülis ez is szóba jöhet, ha a problémát megoldaná.)
    - Számomra nem jöhetnek szóba a nagy méretű készülékek. Eddigi tapasztalataim alapján 4.0"-4.3" kijelzőméret (+ keret) a maximum. Én egyszerűen nem szeretem a böhöm nagy telefonokat.
    - A QWERTY billentyűzet nem feltétel számomra, de nem rossz dolog.
    - Akadásmentes legyen a készülék. Bár eddig csak Androidnál és Firefox OS -nél találkoztam olyan jelenségekkel, hogy egyszerűen használhatatlan volt a készülék (pl. Sony E. Neo V - hívott valaki, és nem tudtam felvenni a telefont, mert "lefagyott" a GUI. Szóval ilyen ne legyen, mert repül a kukába :) Ilyen szempontból a Windows Phone szerintem kifejezetten jó.).
    - A telefont nem használnám játékra, szórakozásra. Csak munkaügy, zene, és böngészés.
    - Az LTE megléte szintén nem feltétel.
    - Mostanában ki kell emelni azt is, hogy nem fontos a "jó testreszabhatóság", és a "nagy szabadság", a "sokmillió alkalmazás"... Tehát számomra nem csak az Android jöhet szóba. Sajnos nagyon sok ismerősöm "none but Android" alapon gondolkodik, de sokszor nem tudnak megfelelő (számomra is releváns) érveket felsorakoztatni az adott készülék mellett.

    Nagyon sok készüléken gondolkodtam már, eddig talán a BlackBerry Q10, és a Sony Z1 Compact tűntek a szívemhez legközelebb állóknak, viszont teljesen tanácstalan vagyok, és szeretném "független" emberek véleményét kikérni, hogy mit javasolnak.

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

    További szép hétvégét:
    B.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák