Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • G@bi90MR

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tegnap elromlott Xiaomi Redmi 2 2/16 GB készülékem, több, mint 4 év után. Sürgősen keresném az utódát! Ebben kérném segítségeteket, a bőség zavarában könnyű nyitott szájjal rohanni a f.szerdőbe hozzá nem értőként.

    - Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
    Hmm, 60 e Ft volt 4 éve a Redmi 2, így most is ezt mondanám, lélektani határnak is ezt érzem, de 100 e Ft a plafon, ha megérné.

    - Használt vagy új?
    Új

    - Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
    Vodafone a szolgáltatom, ott még nem nézelődtem, illetve független készüléket néznék az ár kínálat aljáról, minél olcsóbban, ugyanazt a modelt.

    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
    Is-is, a lényeg a megbízhatóság, szolgáljon minél tovább hűségesen, nem vagyok telefon geek, használati tárgynak tekintem.

    - Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
    Nagyon sokat használom munkám miatt a kamerát és magánéletben is, ez nagyon fontos. (A Redmi 2-vel is elégetett voltam, az utóbbi időkben látva a új készülékek tesztképeit, azért változott a véleményem. Ebben az árkategriában kapható ajánlható optikai képstabis telefon, vagy bilibe ért a kezem?). Telefont használok navigációra, ez a része is kiemelten fontos, örülnék, ha lenne jack dugó rajta, de nem annyira fontos kitétel, sokat telefonálok, akksi azért 1 napot bírjon ki ha lehet csak telefonálás mellett.
    SMS-t 1 évben 2x írok körülbelül, emaileket gyakran olvasok, internet tartalmat csak wifiről fogyasztok, de nem a telefon az elsődleges platform ehhez.

    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
    Android. Furcsán hangzik, de a Xiaomi oprendszerét 4 év haználat után sem szoktam meg, gyakran idegesített, de ár-érték aránya miatt együtt tudtam élni vele.

    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
    A 4,7 " méret tökéletes volt számomra, zsebben is könnyen elfért, de változtak a trendek, mindegy, de azért hatalmas tepsit nem szeretnék.

    Előre is köszönöm a segítségeteket! :R

    mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

Új hozzászólás Aktív témák