Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz zzyzx #22338 üzenetére

    Vannak ilyen oldalak pedig, én is szoktam olvasgatni őket. ITT a DISPLAY részen megtalálsz majd' mindent, külön van a screen measurements, viewing angles, color charts, mindegyikbe érdemes benézned! Aztán pedig a kiszemelt telókat összehasonlítani itt és a NotebookCheck oldalán is, ott is elég jól szokták mérni a kijelzőket.

    A Note 9 kijelzője szimplán csak nagyon jó, vannak nála jobbak is. Érdemes GSMArena keresésnél olyanokat beírni a phone finderbe, mint HDR, HDR10, DCI-P3, BT.2020, stb. De ha van 3-4 kiszemelted, megkereshetem Neked, hogy vélhetően melyik a legjobb választás. Itt mondjuk szubjektív szempontok is erősen befigyelnek, nekem például bejött a Nokia 8 Sirocco pirosa, ami a referencia pirosnál élénkebb piros, illetve van, hogy más színek pontatlansága is vonzóbb. Az azért elég nyilvánvaló szerintem, hogy a referenciától való túl nagy eltérés már baj, de dobni egy telót látatlanul azért, mert tesztek szerint 10-15%-kal rosszabb, mint az aktuális csúcs, szerintem nagy marhaság. Számomra például élőben szebb képe van az LG G7-nek, mint a G6-nak, de "papíron" a réginek kicsivel jobb a kijelzője összességében:

    A PhoneArena tesztjén viszont jobb a színpontossága a G7 kijelzőjének, ahogy a szürkeárnyalatos skálán is jobban teljesít; a G6 meg pontatlanabb, de nagyobb a színtere, több kontrasztot tud -míg színhőmérsékletben már megint a G7 nyer; de ebben mindegyik elég vacak. Míg a NotebookCheck meg kicsit mást mér. Vagyis két különböző oldal máshogy tesztelve más eredményt mutat, erre is érdemes figyelni. Akár az megváltoztathatja a végeredményt, hogy hány niten végeznek el egy mérést.

    Meg ITT is érdemes néha olvasgatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák