- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szellem. #71641 üzenetére
Köszi, kitűnően összefoglaltál mindent amire kíváncsi voltam, akkor F-secure. Kaspersky-t használunk jelenleg is, le fog járni és ahelyett keresek mást.
Sajnálom az ESET-et, régen használtam (nagyon régen), amikor még megvolt az újság-előfizetésem. Semmi bajom nem volt vele, mintha kicsit lassította volna a gépem, de amúgy jó volt. Érdekes, a Norton (11 éve járt a gépemhez egy licensz) is lassította.Bár nem AV téma, de az IT biztonságban biztosan jobban otthon vagytok, mint én. Mennyire problémás biztonsági szempontból (frissítések) win7-et használni? Normál irodai munka, játék nélkül, warez nulla, “veszélyes” weblapok meglátogatása nulla.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #71607 üzenetére
"Érdekes, hogy amikor Amerika csinálta a problémákat, akkor senki nem törölte le a Windows-t, meg az Officet."
Javíts ki, de én úgy tudom, hogy Magyarország a nyugati szövetségi rendszer tagja és nem a keletié. Az USA a NATO vezető nagyhatalma és az EU az nem a keletei, nem egy orosz szövetség. Ez nem azt jelenti, hogy neki (USA) mindent lehet, de ez a szövetség "belügyi" problémája. Most a helyzet minőségileg egészen más. Egy külső hatalom atomháborúval és világháborúval fenyegetőzve megtámadott egy független államot területszerzési törekvéssel és ártatlan civileket tízezreit öli meg. Ez nem egy Windows szintű probléma.
Ez politika, de azért válaszoltam, mert azzal, hogy az egészet relativizálod, egy Windows szintű problémával hasonlítod össze, te is keményen politizált. Úgyhogy, ha törlöd a hozzászólást, akkor elsőként a tiédet is töröld, mert csak úgy fair, persze attól még nem lesz igazad.
Ráadásul az USA egy demokratikus állam, aki nem tudja kényszeríteni a fejlesztőket arra, hogy érdekeik felhasználása érdekében belenyúljanak a rendszerükbe, míg Oroszország diktatúra, ahol ha nem működsz együtt a hatósággal, akár az életedet is kockáztatod. Ez is egy pöttynyi különbség.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #71586 üzenetére
Jogosnak tűnik, de van egy kis különbség. Azok (a többi) nem orosz. Másrészt nincs biztonság, ha valakiben nem bízol meg. A biztonsági szoftverek bizalom kérdése. Bármelyikkel lehetnek gondok. Azért én mégiscsak olyan biztonsági szoftvert választok, én azokban a biztonsági szoftverekben bízok, amely szövetséghez tartozik az országom és én magam is hozzájuk érzem közelebb magam. Különösen, fokozottabban igaz ez háborús időkben.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #71586 üzenetére
én is ezt írtam az előző hozzászólásomban, de úgy tűnik süket fülekre talált.. én pár éve nem használtam a kasperskyt, azt is megosztottam már hogy miért, de ettől függetlenül semmi olyat nem sikerült olvasnom ezidáig ami miatt váltanék ha épp az lenne telepítve. adguard is orosz eredetű, és az egyik, ha nem a legjobb reklámblokkoló.
snorbi82: á az nem számít. usának jók a marketingesei, ügyesen el tudják adni hogy ők a jófiúk
-
m.lala
aktív tag
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #71554 üzenetére
Nagyon tévedsz és a többieket is félrevezeted, ha ezt érzelmi kérdésként kezeled. Ez kőkemény racionalitás.
A biztonság az politika is. Még békeidőben is, hát még háborúban. Az oroszok minden legális és illegális, értsd nem legitim eszközöket is felhasználtak és fel is használnak ilyen helyzetekben. Már az ukrán háború is 5 olyan nemzetközi szerződés megszegését jelenti, amit ők maguk, köztük Putyin is személyesen aláírt. Itt erről két szakértővel folytatott beszélgetésben magad is hallhatod: [HÁBORÚ: Buda Péter és Sz.Bíró Zoltán / a Friderikusz Podcast 42. adása (2022. március 10.)] Azaz minden rendelkezésükre álló eszközt be fognak vetni érdekeik elérése érdekében. Azok a programok, amiket Oroszországban fejlesztenek ezért nem biztonságosak. Ezt pedig nemhogy szabad, de kötelességed és felelősséged is hogy minden topikot olvasó ember tudomására hozd, mert használatuk veszélyeztetik az adataik biztonságát, aminek védelmére alakult a topik is.Amúgy egy kis Google kereséssel találsz bizonyítékokat. Például: [War In Ukraine: Amid Backlash Against Russia, Antivirus Maker Kaspersky Takes A Neutral Stand]
"The statements from Kaspersky reflect the company's neutral stand in the ongoing conflict. This, many reports have suggested as implicitly siding with the Russian forces."
"At a time when Russia is facing massive backlash across the world over its invasion of Ukraine, Russian antivirus and cybersecurity company Kaspersky is trying to take a neutral approach. According to a statement to Vice, Kaspersky said that as a technology and cybersecurity company, it is not in a position to comment or speculate on geopolitical developments outside of its area or expertise. The company, which is one of the most popular Russian companies, has been a leader in the antivirus and cybersecurity space since a while. Kaspersky antivirus is also one of the most popular antivirus product in the world."
Egy háborúban, ahol civilek, nők és gyerekek hallnak meg NINCS semleges álláspont. Másrészt aki azt hiszi, hogy a semlegesnek mondott álláspontját egy diktatúrában megtudja tartani, nos hát az az ember rendkívül naiv, hogy csak kominfo kifejezést használjak csak.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #71531 üzenetére
Mivel ez egy biztonsági fórum, jogosan felmerülhet az orosz biztonsági programokkal szembeni bizalmatlanság. Rendkívüli naivitás azt gondolni, hogy ezeket nem fogják bevonni a háborús hadműveletekbe. Ha ezzel nem értesz egyet érvelj és cáfolj, mert csak ez az egyetlen elfogadható cselekedet, de NE törölj, mert attól nem lesz igazad. Ide tartozik, az eddig általam is gyakran használt Kaspersky és Dr. Web programok (kiegészítőként használtam az ingyeneseket). Véleményem szerint ezeket most NEM szabad használni.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #71537 üzenetére
nekem is van elofizetesem a felsorolt szolgaltatasokhoz, de uk ip cimmel kb 3x annyi film/sorozat all a rendelkezemsre mint magyarral (kiveve hbo max, az ukban nem elerheto, de usa ipvel tobb mint 2x annyi anyag van rajta mint itthonrol).
justwatch.com-on lehet osszehasonlitani hogy melyik orszagban melyik szolgaltatonal mi elerheto.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #71533 üzenetére
ahogy olvasom aki eredeti uk ip-vel regisztrálta be annak eddig megmaradt, a többieknek meg úgy tűnik vpn-től függően tiltják. nem akarom elkiabálni, de én ezért szeretem a nordot mert semelyik szolgáltatónál nincs blacklistelve (okostvn norddal használom a netflixet, primevideót, hbomaxot, disneyplust, crunchyrollt..). van több vpn-hez hozzáférésem, de ez az egyetlen ami kb mindíg működik minden szolgáltatással amit használok.
-
válasz
Szellem. #71527 üzenetére
Fenn van, reggel bekapcsoltam a gépet és jött a popup üzenet, így vettem észre.
De az a furcsa, hogy 3 gépes verzióm volt alapból, ez ment fel valamikor 5 gépre és az maradt.
Mondjuk így is több mint egy évig tudom használni, mert valamikor május környékén volt az indító promo, amival kezdtem. -
-
sisi22
aktív tag
válasz
Szellem. #71481 üzenetére
Jogos, keso volt, nem volt idom kepet feltenni, most meg nem mukodik, igy a lenyeg a hexa kodok nelkul:
RiskTool Win32 HideExec ib
Legal software that can be used by criminals to damage your computer or personal dataAmin elbizonytalanodtam, hogy multibutulos pendrajvot szeretnek csinalni, megtalaltam az easyboot-ot, de annak az utolso, 6.x verzioja 2014-es volt, majd talaltam az easy2boot-ot, annak 2.11-ese friss.
Melyik forumra menjek multibutulos pendrajvkeszito irant erdeklodni?
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #71461 üzenetére
az engem is hidegen hagy hogy ki milyen védelmet használ, de azért, mert egy hackprogit nem tiltott le (ez a secoh-qad.exe a kmspico windows és office aktiválónak az automatizálója, ami időközönként újra aktiválja a rendszert) rögtön fosozni meg "köszi az ingyen semmit" számomra kifejezetten irritáló stílus, főleg annak tudatában, hogy ez a program azt a funkciót látja el amiért a felhasználó telepítette.
másik dolog, kétlem hogy a lélegeztetőgépeken kmspico-val aktiválnák a windowst.
-
-
válasz
Szellem. #71377 üzenetére
Nem is akarok neki adni KIS licencet, TRIAL-ba akartam kipróbálni, csak mint írtam itt megakad a mutatvány, hiába adok meg egy fiókot neki, akkor sem aktiválja magát TRIAL-ra, vélhetően ezért...
Volt elfekvőben egy 90 napos kulcsom, azt meg azért nem eszi meg, mert azt írja ki, hogy ez a kulcs ehhez a régiós Kaspy változathoz nem használható..."Standardod raktál fel KIS után?"
Nem után, tiszta gépre került (már, ha jól értem, hogy mit kérdezel)UI: Defender-ben ha kikapcsolod telepítés idejére a Felhőn keresztül biztosított védelmet, akkor nem dobálózik a korábbi hozzászólásomban mutatott ablakokkal a W11 biztonság/Defender...
-
válasz
Szellem. #71375 üzenetére
Figyu ezt az újat nem is lehet TRIAL-ba aktiválni?
"Indulás" után mindenáron a Kaspersky fiókomba szeretne matatni és aktiváló kódot kér, nincs opció trial-ra, ha meg nem adok meg neki semmit nem megy tovább ill. kb. 5 perc múlva meg ezt kapom...Nem tudom, javít-e a helyzeten, de Nálam telepítéskor is dobálta a defender 2x ilyet (bezártam mind2 esetben). Ezt követően (kaspy első indulása előtt) bementem a Win bizonságba/vírusok és veszélyek elleni védelembe és ezt dobta az arcomba (ne küldjére mentem) Ez utóbbi figyelmeztetés nem jött fel magától, ha nem megyek be a Win biztonságba, nem is látom...
Ezenfelül (lehet, semmi köze a dologhoz) de nálam telepítve lett ez a frissítés, ha nálad esetleg nincs, tedd fel, a fax se tudja...
-
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #71344 üzenetére
feldobtam amúgy fsecet laposra, teszek vele egy próbát. utoljára évekkel ezelőtt teszteltem, az eset licenszem meg 2030-ig él, ráérek visszatérni rá.
első benyomásra nem rossz, light mint az eset, viszont érezhető hogy nem pro-usereknek készült, alig enged valamit állítgatni. ez nem feltétlenül kritika, tudom hogy a legtöbb átlagfelhasználó jobban jár azzal ha fogja a program a kezét. androidon is ránéztem, de ott az eset sokkal okosabbnak tűnik, pl a webvédelme működik sokféle böngészőben, illetve védi a facebookot, messenger beszélgetéseket is, fsecnek meg a saját safe browser böngészőjét kellene használni hogy védje a böngészést.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #71249 üzenetére
De bizony komolyan mondom, mivel gyári opció, hogy offline lehet és csak akkor fut, ha elindítod. Direkt azért, hogy futhasson helyette más. [kép]
Az hétszencség, hogy az F-Secure teszt miatt nem fogom letörölni az AVG-t. Aztán vagy kegyeskedik végre normálisan működni vagy nem és rakhatom vissza, állíthatom újra be a mostani dolgokat. Akkor hagyom inkább a fenébe az egészet és többé nem veszek F-Secure előfizetést. Unom már, hogy szivat egy av. -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #71211 üzenetére
Új meló helyemen a cégesen McAfee van.
Kukába való szemét az egész. Konkrétan a nap felében teljesen legyilkolja a notit. Dolgoznék, erre 100%-on megy a proci és 20 percig nem tudok hozzányúlni. Még leállítani se tudom, mert kb semmihez nincs jogosultságom a gépen. Ha meg restartolok, folytatja ott ahol félbeszakítottam. -
törölt tag
válasz
Szellem. #71139 üzenetére
Most nem akarom visszakeresni, de úgy emlékszem, amikor laptop reinstall után felraktam az f-secure safe 18.2-t és itt panaszkodtam erről a jelenségről, ugyanezt javasoltad a laptopom esetében. (i7 9750H)
Akkor sem és most a desktop gépen sem tudom ezt ki-bekapcsolni, mert nincs ilyen pont.
Azt nem tudom miért nincs. Esetleg a telepítéskor azonnal letiltott hibernáció (powercfg -h off) vagy a letiltott swap miatt, nem tudom. Vagy talán azért, mert a gépeim bios-ában eleve letiltom az ilyeneket.
De a lényeg, hogy nem használom a gyorsindítást biztosan. Többek között azért, mert Arch Linux is van mindegyik gépemen és lehet kavarodás ebből a funkcióból.
(Ez a most problémás desktop gépről van) -
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #71132 üzenetére
megidéztél.
az az igazság hogy én se elsősorban a védelméért szeretem.
stabil, nekem utóbbi években sose bugzott, és egyáltalán nem fogja a gépet. nem vitás hogy az új vírusok felismerésében nincs élvonalban, viszont ezt tudják a fejlesztői is, és úgy próbálják kiegyensúlyozni hogy agresszív a webvédelme. nem igazán enged olyan oldalak közelébe se, ahol esetlegesen kártevőt szedhet össze az ember. például ha beírja az ember a google-be hogy "crack download", egyetlen oldalra se fog a találatokból felengedni. a kaspersky ellenben több oldalt enged majd megnyitni, viszont utána blokkolja az aktuális kártevőket. a végeredmény gyakorlatban ugyan az, csak máshogy érik el a gép védelmét. az av-teszt oldalak az ilyen dolgokat pl egyáltalán nem veszik figyelembe: szerintem az totál irreális hogy valaki egy pendriveot bedug a gépébe 10000 vírussal, sokkal valószínűbb a neten kattingatva beszopni valami kártevőt. természetesen beismerem, hogy a kaspersky módszere fejlettebb technológit sejtet (ha stabilabb lenne lehet én is azt használnám). a vicc az, hogy manapság már semelyik antivírust nem tudnám meleg szívvel ajánlani. érdemes az egyénnek kipróbálnia a top termékek trial verzióit, és a szerint választani hogy neki melyik szimpatikus, melyik nem okoz problémát az adott gépen, stb. az meg a másik hogy én semelyik antivírust nem venném meg teljesen áron, a jelenlegi eset licenszemet is olcsón szereztem.
-
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #71112 üzenetére
Ezek alapján megértelek. (Ha ezekkel szembesülök, akkor én sem fogom tovább használni. Egy esélyt azért kap tőlem, ha már megvettem.)
Viszont még egy kérdés...
Ez egészen pontosan miben nyilvánul meg? --> "-weboldalakat jobban fogja mint a KIS"
A Prohardver fórum egy-egy oldala pl. mennyi idő alatt töltődik be az egyik, és mennyi idő alatt a másik szoftverrel?
-
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #71108 üzenetére
A marketingnek nem is.
Mint írtam: "életemben kb. először"... (Én egyébként a vásárlási szokásokat illetően abszolút az ellentétes póluson helyezkedem el.)
Itt most a fenti két fórumtárs pozitív véleménye az akciós árral kiegészítve döntő volt számomra. (És nyilván "segített" az is, hogy hetek óta szívtam az AVAST által produkált BSOD-okkal.)
Egyébként személyes tapasztalat alapján tartod ennyire rossznak a BitDefender programját?
-
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #71077 üzenetére
Jókor szóltok minderről!
Amikor életemben kb. először "impulzusvásárlást" hajtottam végre...
Mindegy, én bízom benne, hogy a fentebb olvasott elégedett felhasználók tapasztalata lesz érvényes nálunk is erre a termékre!
Egyébként az AVAST PS a harmadik újratelepítés óta (miután ezúttal teljesen belefagyott az alkalmazás az első indítást követő konfigurációba) nem dobált BSOD-ot, amit már nem is értek.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #70962 üzenetére
ez gondolom annyira noname teszt hogy mr. eset-nek meg se fordult a fejében hogy költsön rá.
viccet félretéve gondoltam hogy csak azért dobtad be hogy pörögjön a téma.
annyiban reálisak ezek, hogy manapság védelem szempontjából kb mindegy melyik nevesebb avgyártó cég termékét használja az ember, kb hasonló védelmet kap csak különböző körítéssel. mindenki meg tudja találni azt ami neki szimpatikus. egyedül a webroot-ot nem értem itt, 63%-os védelemmel A (azaz jó) kategóriába rakni.. mennyit ért volna el ha nem fizetnek?
ha gondom lesz az esettel menni fog a privát a licenszért, nem felejtek.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Szellem. #70810 üzenetére
Egyedüli dolog amin lehetne szerintem gyorsítani vagy javítani F-Secure termékeknél amikor pl megnyitok egy pendriveot és rajta vannak a használt programjaim(30-40 fájl) ezeket először elég lassan olvassa be,második megnyitásra már gyorsan megy. Minden más tekintetben tényleg a legrendszerkimélőbb AV
Sok esetben még az Eset-nél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Autós kamerák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest