- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blattida #43584 üzenetére
Hozom a baltát
De az is lehet, h leöntöm alkohollal
Amúgy van ilyen.
-
7Sony7
addikt
válasz
blattida #43477 üzenetére
Hááát... Felraktam a Bitdefendert, azt mondja, minden ok. Felraktam a Trend Micro-t, azt mondja töröljek egy csomó appot, mert veszélyes. Többek között: quickpic, maps.me, stb. Most akkor mi van? Fent van a Quihoo 360, aszerint meg csak a Kernel auditor veszélyes. Melyiknek higgyek? (Android 4.1.2)
-
tpeter77
addikt
válasz
blattida #43475 üzenetére
ezek, amikről beszélünk egészen jók, nem terhelik nagyon le a gépet.
viszont az Emsisoft nagyon visszafogja a gépet, boot idő 2-3x mint védelem nélkül. Nagyon jó védelmet nyújt az Emsisoft, de észreveszem a jelenlétét, mert nagyon leterhele a gépet. Mindig, nem csak vírusirtás közben.G-datát ma fogom tesztelni, arra is panaszkodtak pont emiatt korábban, kiváncsi leszek hogy milyen.
Felraktam a gépre egy win7-et, frissítettem hogy naprakész legyen, minden frissítés fent van.
Pluszban csak Acrobat reader, flash player, irfan view, java, Total commander, semmi más.
Ezek mellett készült el az image mentés.
ilyen "szűz" gépre kerül fel a vírusvédelem, látványos ha az egyik jobban visszafogja a gépet a másiknál.Tamás008
azon a gépen nem nagyon fogod észrevenni a védelem jelenlétét. kicsit fog csak lassítani... -
Kékes525
félisten
válasz
blattida #43373 üzenetére
Köszi, a visszaállításról nem tudtam.
Abban tudnál segíteni, hogy van e olyan site, ahol veszély nélkül le tudnám a rendszerem cserkelni, hogy mennyire biztonságos a különböző malware-okkal szemben. Szimulált támadásokra, fertőzésekre gondolok. Mintha valamelyik tűzfal programnak lettek volna ilyen letölthető fájljai, bár én magát a böngészés közbeni védelem ellenőrzésére is gondolok.
-
Kékes525
félisten
válasz
blattida #43370 üzenetére
Köszi. Nagyjából értettem is azt amit írt, azt hiszem, csak szerettem volna biztosabb lenni a dologban. Vagyis egy külső program jogosultsága egészen más, mástól is függ, mint egy belsőé (Sandboxie terében lévő).
Ez talán választ ad arra a néhány nappal ezelőtt a Sandboxie-al kapcsolatban feltett kérdésemre is, hogy a Sandboxie milyen irányban véd. Kifelé lezár mindent, így akadályt jelent a malware programoknak, de befelé már nem. Tehát egy vírus, ami mondjuk egy nem védett böngészőből kerül a számítógépre, megfertőzheti a Sandboxie terében lévő programokat. -
tpeter77
addikt
válasz
blattida #43130 üzenetére
Sajnos mindent letitkosít a D meghajtón, ami számára érdekes.
jóformán csak az exe fájlok maradtak sértetlenek. Zene, kép, dokumentum mind be lett titkosítva.
kipróbálom majd úgy, ahogy gyárilag kijön a termék, semmit nem állítok majd rajta, hogy úgy engedi-e futtatni.
De azt már látom, hogy csak teszt rendszeren szabad játszadozni...Pár perc és kész a BitDefender telepítése, aztán AutoPilot módban indítom is a vírusokat, kiváncsi leszek rá.
utána jön a Tencent és visszapakolom majd a Comodot is alap beállításokkal. Mára ennyi elég is lesz a mókából.csicso82
igen, én is azt hittem, hogy amelyik program az adatbázis alapú teszten remekel, majd azonnal megfogja vírust de hát nem...később beszámolok hogy melyik mit csinált.
-
Kékes525
félisten
válasz
blattida #43027 üzenetére
Pár napja használom. Annyi változást találtam, ami azonnal feltűnt, hogy most a system traybe kerül be egyenesen. Az előzőnél mindig az előtérbe került induláskor.
"Main GUI now closes to the tray instead of only minimizing to the taskbar"
Kíváncsi leszek a véleményedre, hogy van e a felismerésében érdemi javulás. Változik e a rangsor a "nagy" hármasnál.
-
-
daimonion
senior tag
válasz
blattida #42683 üzenetére
Köszi a tippet le is csaptam rá.Megvettem és láss csodát a kapott licenszkulccsal nem lehet aktiválni a cuccost
Most a 14 napos trialt aktiváltam és elkezdtem levelezni a supporttal.A Win Patrollal anno nem volt ilyen gond.Ami viszont érdekes, hogy a Win Patrolék is átálltak az évente megujuló licensz konstrukcióra.A Winpatrolt még Lifetime licensszel vettem ezt meg ha összejön akkor egy éves megujulo lesz
-
-
-
-
-
tpeter77
addikt
válasz
blattida #42512 üzenetére
szia
Sikerült pár perc alatt kiirtanom a beragadt alkalmazást, az egyik vírusirtó cég letöltési oldaláról a különféle víruskereső programok eltávolítására szolgáló alkalmazásokat lehet leszedni.
Ezen a rendszeren eddig csak KIS és 360TSE volt fent, és a KIS kavart be.
Általában két víruskeresős teszt után újra szoktam rakni a komplett rendszert, és csak akkor kezdek hozzá a teszthez, ha 5% alatt marad a cpu normál állapotban.
Most lement a frissítés (na az terhelt rendesen) és folytatom a tesztet, de nem fogok inkább ide beírni mindent, nehogy megtévesszek vkit.F-Secure, 360TS termékeiken jól látszik, hogy gyengébb gépeket sem fogja túlságosan belassítani, ezeknél vírusirtás közben sem megy 50% felé a cpu terhelés.
Erről nincs valami táblázat, melyik hány % terheli a cpu-t? -
válasz
blattida #42488 üzenetére
Azt értem és tudom, hogy mi a két termék között a különbség. Arra célozni, hogy ha más meg tudja oldani azt, hogy ne zabálja fel a gépet a termékük, akkor ezt a GData is meg tudta tenni. Ma már alapvető elvárás, hogy ne terheljék az antivírus termékek a gépeket.
Ettől függetlenül a GData egy elefánt a porcelánboltban. -
válasz
blattida #42484 üzenetére
A többmotoros állításodat azért cáfolnám meg, mert ott az F-Secure ami szintén többmotoros termék és észre sem lehet venni a gépen! A motorok száma így nem feltétlen függ attól, hogy fogja e a gépet vagy sem.
Sajnos viszont a GData esetében pont az igaz, amit Te írsz. Fura, hogy ezt még mindig nem sikerült megoldaniuk.A próbámat meg nem a VB-re alapoztam, hanem egy magyar cikkre, amiben igaz, hivatkoztak a VB tesztre és az alatta lévő (valószínűleg kamu véleményekre).
Ettől függetlenül ami kiakasztott az, hogy iszonyat fogta a gépet és BSOD lett a vége. -
-
Kékes525
félisten
válasz
blattida #42179 üzenetére
"Melyik motor jelez rá?" Ezt hol látom? Itt nem találom: HitmanPro_20160720_0948.log Ezeket a neveket kerestem: Dr.Web, Ikarus, Emsisoft, Prevx és G Data.
-
-
tpeter77
addikt
válasz
blattida #42163 üzenetére
az EMSI gyorsabban ellenőrzi a fájlokat, mint a Q360 de alaposabb annál, viszont a talált fájlok törlését lassabban rakja kukába, de ez csak a nagyszámú mintáknál feltűnő.
A kártevős üzenetet megtudja vki mondani, hol lehet kikapcsolni?Hétfőn raktam össze az új gépet: új alaplap és cpu, frissen formázott HDD - erre került a Win7 és a Comodo most meg EMSI.
Azért tesztelem, hogy melyik program válik be jobban ezen a hardveren, és milyen illesztőprogramok hiányoznak még, mert egy csomó hardver olyan új, hogy a drivert külön pendrive-ról kell telepíteni. Ha minden Ok, akkor megy haza a gépembe a vas. -
Dhampir
félisten
válasz
blattida #42159 üzenetére
Értem. Itt is írt valaki hálózat elérési hibáról.
A routert nekem kellett alaphelyzetbe állítani.
-
válasz
blattida #42149 üzenetére
"Amúgy meg, a wines comodo terhelésének és felismerésének mi köze van a droidoshoz?" - igaz nem sok, itt elég jól áll a kicsike.
-
tpeter77
addikt
válasz
blattida #42149 üzenetére
Webroot oldalán láttam egy videót, mindjárt előkeresem, hogy a titkosító vírusok ellen milyen hatékony.
Azonnal riaszt, és mindent visszaállít eredet állapotra.
A 0. day kártevőkre is igen hasznos lehet pont ezért...
Mely termékek kiemelkedőek az efféle kártevőkkel, vírusokkal szemben?Pano
nézd meg a MS milyen áron adja vállalatoknak az Office 365-öt... brutál! és itt nem csomagot adnak, hanem gépenkénti licenszt. Aha... meg amit a paci lóbál !! -
válasz
blattida #42142 üzenetére
Nem muszáj egyetlen appnak mindent megoldania, a PC-re is egy falkányi szoftver/böngészőbővítmény vigyáz. Comodo - nem tudom, PC-n brutál gépfogyasztást láttam, tesztekben meg középszerű vírusvédelmet. Előbbi egy limitált akksiidejű, sőt, ciklusokat számolgató akksi-élettartamú mobilnál főbűn, utóbbi meg megkérdőjelezi, h mi értelme az egésznek
Nézelődök még, ha sikerül egy hosszabbtávú kaspy promóciós kulcsot szerezni, akkor lehet az lesz.
-
tpeter77
addikt
válasz
blattida #42008 üzenetére
Normál HDD, Core2Duo E5700 proci 4GB RAM
ezt a gépet eléggé megfogja ha 2-3 hete nem futott le rajta a fullos víruskeresés, akkor elindul erőszakosan a háttérben és míg le nem fut 80-90% alá nem igen megy a cpu,
közben próbálj meg levelezni, böngészni vagy táblázatokkal dolgozni!
i3-as és i5-öst úgy 50% körül terhel le, azzal már lehet dolgozni csak érezhetően lassabban működik minden.amint lefutott a teljes ellenőrzés, akkor a cpu terheltség alapra esik vissza, akkor már szépen futnak a programok.
Macgyveer
mindenképpen javasolnék 4GB-ra fejleszteni, kezdetben nekem is 1GB aztán amikor 4 lett, a böngészőn nagyon megéreztem a több RAM-ot.
360TSE, Tencent ezeket nem veszed észre, hogy tudnak, nem terheli le a gépet. (ugyanilyen hardverű a jelenlegi gépem kb 8 éve, és pont a hónapban térek át LGA1150-re, 25k-ból megállt a fejlesztés)
Persze ha félsz a kínai programoktól (volt itt rá nemrég példa) akkor mást keress.
Avirát kilőttem, mert az ingyenes változat dobálta a reklámokat, az ESS-t viszont még nem próbáltam ki.
De majd a többiek is jönnek és adnak tippeket! -
tpeter77
addikt
válasz
blattida #42002 üzenetére
Biztos te is, ahogy itt sokan, az otthoni gépükön több féle vírusvédelmet kipróbálnak.
Még soha egyik sem volt ennyire tetű lassú és CPU terhelő, mint ez a Mekkefí, életem megnehezítője.
Ráadásul még sosem kellett víruskeresőt kikapcsolnom program telepítése előtt/közben, na ennél ez szinte mindennapos! Rengeteg olyan progival találkozok, amihez előbb a víruskergetőt ki kell lőni és úgy installálni, aztán meg visszakapcsolni.
A legszebb, amikor órákkal vagy napokkal, hetekkel később ellenőrzi a gépet, és a telepítőből megmaradt néhány fájlra riaszt (pedig az install könyvtárat töröltem, de a C rejtett zugaiba ő másol ezt-azt), az a megfizethetetlen. -
Pano
addikt
válasz
blattida #42000 üzenetére
Áhá, akkor itt van a kutya elásva
Pedig hogy ment a marketingszöveg, hogy többet soha nem kell megújítani stb stb. Már akkor éreztem, hogy ez vagy kamu, vagy olyan van a háttérben.
Úgy néz ki mind a kettő bejött, mert nemsokkal utána megvette a GFI, magyar forgalmazás hivatalosan megszűnt stb stb -
daimonion
senior tag
válasz
blattida #41957 üzenetére
Na ez az. 3 éve egy nyavajás hibajavítás annyit nem tettek hozzá gyakorlatilag egy magára hagyott progiról beszélünk. Azért csodálkozom, hogy oda merték írni a Win10-et is mint oprendszert.Egyáltalán miért nem szüntetik meg az ilyen nem támogatott cuccoknak a letöltési lehetőségét ?Ezért érzem kicsit átverésnek a dolgot. Mert mi van akkor ha pl adatvesztéssel járó problémát okoz a program? Kihez forduljon a "vétlen" user aki felteszi ? Így járt mert nem nézett utána, hogy három éve adták ki a progit ?
-
zazenke
őstag
válasz
blattida #41863 üzenetére
igazából ez a tesztelés nem a valóságot mutatja. ez egy offline tesztelés pedig a jobb vírusirtók olyankor is felismernek egy vírust amikor az el kezd futni . tehát alapból nem látja de amikor futtatjuk akkor blokkolja .szerintem pl a norton vagy a kaspersky is más eredményt mutatna ha a fel nem ismert vírusmintát mint exe fájlt el kezdenénk futtatni.ezenkívül ha a norton még így sem ismerné meg a fehér listája alapján még ekkor is blokkolna és szólna a usernek hogy inkább ne futtasd mert nagyon új fájl és megbízhatatlan stb.
-
-
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
blattida #41653 üzenetére
Hát mive két szó ütötte meg a szememet ami a GPU 100% és a torrent.
Ebből sajnos arra következtettem hogy uTorrent-et használ vagy valamelyik hasonszörű társát ami a frissítések alkalmával Bitcoin bányászos progit tölt le a gyanútlan user gépére ellehetetlenítve bármilyen nemű játék futatását. Mivel 100%-on pörög a Bitcoin-tól a GPU.
-
-
-
Sanki
addikt
válasz
blattida #41503 üzenetére
Tehát, akkor, ha ezekkel a programokkal átnézem a hdd-m és nem talál semmit (vagy, ha talál, akkor törli), akkor utána biztonsággal használhatom friss rendszer mellett (a rendszerem mindenképp újra rakom, biztos, ami biztos)?
Az a baj, hogy én hiába vigyázok, akkor is átjött, de mostmár magamnál is tiltani fogom ezeket (azt hiszem a Flash amúgy is tiltva volt a böngészőben). Biztonsági mentést pedig ezek után csinálni fogok, ha kitisztul minden.soldi3r: azt kellene, csak vannak olyan játékok, amik miatt kell nekik és nem tudtam régebben megoldani... Bár, ha valahogy egyszerűen meg lehetne oldani az ilyet, akkor tippeket szívesen fogadok.
-
blattida
nagyúr
válasz
blattida #41503 üzenetére
Még annyit, hogy ilyenek ellen is az egyik legjobb védekezési mód, ha az a felhasználó nem nyitja meg az ismeretlen és gyanús eredetű és mellékletű emaileket, valamint nem is futtatja a mellékletet vagy nem kattint a levélben található linkre...a külső adatmentés meg alap, csakúgy, mint a naprakész av és op rendszer és a reklámok/java/flash blokkolása vagy tiltása a számítógépen és a böngészőkben.
-
tpeter77
addikt
válasz
blattida #41438 üzenetére
Ezt az Ingyenes(!) védelmet a kollégám mondta, otthon használom is:
Open DNS Home - a Cisco fejlesztette ki, ez egy DNS alapú védelem.Az otthoni ADSL routeredben ezeket a DNS szerver IP címeket kell beállítani.
elsődleges 208.67.222.222 és a másodlagos 208.67.220.220Ezt követően ha malware kód le akar tölteni valamit a Cisco által károsnak ítélt oldalról, ezek a DNS–ek nem fejtik vissza az IP címét, nem tud káros kódot ezekről a helyekről letölteni.
https://dashboard.opendns.com/ - itt megnézed mi a saját IP címed.
katt az Add/manage network gombra és hozzáadjuk a gépünk IP címét a listához.
majd katt az IP címre és bejönnek a beállítási lehetőségek.
Bal oldalon látni az Advanced settings részt, itt lehet konfigurálni mit szeretnél, beállíthatod pl. a felnőtt oldalak tiltását.Itt sem blokkolni fogja az oldalt, hanem ha olyan URL-re mennél, ami ebbe a kategóriába tartozik, a DNS nem fejti vissza az IP címét.
Ha a szolgáltató dinamikusan változtatja az IP címedet, fel kell rakni egy kis kliens programot, ami – ha változott a publikus IP címed- az OpenDNS-en frissíti a hozzád tartozó IP-t. -
UserX
addikt
válasz
blattida #40919 üzenetére
Előtte mit használtál? Nem érzel rendszerlassulást? Az 'cuccaid'-nál látom, hogy elég jó procid van (i5), 4 GB RAM-al. Nekem csak Q9400-asom van, 6 GB-al. Tudom, hogy a virtuális rendszer eleve lassabb, de most, hogy Mcafee van fent, a Nortonhoz képest gyorsabb.
Ha gondolod futtasd le a LiLxWaYnEx által feltett áprilisi összegző pack-on, az elég nagy minta, talán az ad némi képet az adatbázis alapú hatékonyságáról...
-
nubreed
veterán
válasz
blattida #40749 üzenetére
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy van egy külön erre a célra szánható gépem, aminél, hogy ha ki is tör mondjuk a virtuális gépből a fertőzés, akkor sincs gond mert image -ből 20 perc alatt újra rakom.
Ezen a gépem semmilyen fontos adat nincs, illetve tesztelés céljából néhány netről leszedett jpg pdf és doc file lesz.
-
UserX
addikt
válasz
blattida #40731 üzenetére
Így mennyi a maradék?
LiLxWaYnEx: A Dr Web még mindig nem rossz, bár a piac elég kis szegmense jut neki, kivéve persze szülőhazáját, Oroszországot (mondjuk az magában jelentős piac...
). THX az eredményért!
asus1. Az egyik gépen én is azt használom, nem állítottam semmit, de így is vírusmentes a PC. Ha a nálam okosabbaknak van tippjük, várjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest