- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki26a
aktív tag
válasz
blattida #6169 üzenetére
Mert keveset eszik és szerintem a prevx technológia a jövő, na meg tudod mi is történik ha egy virus átmegy rajta? Mert a kutya ott van elásva számomra. A szintetikus teszteken pedig nortonnal van egy szinten. Csak ha azon jön be egy 0-day virus akkor gondok vannak. Ha ezen, akkor pár nap mulva mikor felismerés megtörténik, minden amit a virus csinált vissza áll. Na meg persze meg lehet mondani mi történt azóta a gépen, és pontosan mikor is került oda. Hidd el ez többet ér mindennél,mikor akkora méretű rendszer biztonságáért vagy felelős mint én.
Pont hogy arra épül egész, hogy megfigyel mindent ami gépen történik.
Nézd meg a protection statistic fület a reportnál. Ott látni a monitorozott eseményeket.
A Control active process ablakban pedig láthatod a monitorozott programokat.
Ha nincs net nincsen veszély, mondás nagyából igaz. Pendrive és offline módban hárklisabb is. Ha pedig felmegy a gép a netre, már nézi is a monitorozott dolgok közt van e ami nem kéne oda. Ha volt akkor nézd meg mi történik. VM-et fertőzz meg nyugodtan csak előtte izoláld, biztos ami ziher alapon.
Amire én kiváncsi lennék inkább mit kezd egy slammer szerű file ként sose létező szuper féreggel. -
szaki26a
aktív tag
válasz
blattida #6164 üzenetére
Hát megnézegettem a kártevő csomagokat én is, tele van olyan fileokkal amire nincsen miért riasztani. Letöltő programok, telepítők stb. Payload ha volt arra ráugrott a telepítőjére nem. Nem is kell szerintem. Illetve mint tudjuk nem a lényeg a scan eredmény. Indíts el rajta pár vírust amit nem ismert fel majd rájösz, ha veszed a fáradtságot.
-
szaki26a
aktív tag
válasz
blattida #6124 üzenetére
Hát először is, a legtöbb felhő alpu védelem csak kiegészítése a termékeknek. Lásd Norton, Mcaffe, Kaspersky és nagyrészt két dolgot csinál, egyfelöl a filet nézi meg ismeri e, (új file, sok ember gépén van?) vagypedig egy extra gyors adatbázis frissítésként kell elképzelni. Gyakorlatilag a DIS van rá kivezetve, így az általa generálható virus definiciókat nem kell megvárnod mig letöltődik a rendszeredre. Nem egy nagy cucc szerintem sem.
Egyébként Prevx 3 persze hogy tudta mivel az ennek az elődje volt, azt fejlesztették és pakolták egybe webrootos cuccokkal. -
szaki26a
aktív tag
válasz
blattida #5960 üzenetére
Gyakori a hasonló funkciójú payload és egyre gyakoribb lesz.
Sajnos valamit is érő vírusirtó teszt nem nagyon van. Se Av-test se virusbulletin nem dolgozott még ki valódi, működő metodikát, ami ma is érvényes lenne. Egy adott könyvtárba gyűjtött vírusminta kollekció scanelése, önmagában semmit nem mond el a valós idejű blokkolási képességről, a lényeg pedig az lenne. Egyetlen hagyományos termék sem véd meg a Duqu féle célzott, gyors támadástól. Nem lehet tudni a kártevő mikor került a gépre, mit csinált. Sőt öngyilkos mivolta miatt valószínűleg mire a minták analizálása után a felhőbe majd a gépek adatbázisába kerül, a vírus már eltüntette a nyomait és törölte magát, vagy frissítette magát teljesen más mintát szükségessé tévő verzióra. De a kulcs a fertőzés nyomon követhetetlensége. Mint gyakorló rendszergazda ölni tudnék egy olyan rendszerért, ami nem csak azt mondja meg, hogy november 3. án találtam egy xyz típusú vírust, hanem azt is, mikor, hogyan került a rendszerre és főleg mit is csinált ott. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
blattida #5843 üzenetére
Pontosítanék ha nem baj. A 2010.12.01. ekkor jelent meg a PCTools Firewall Plus 7-es verziója (7.0.0.111), ez idáig rendben. De utána kiadtak új verziót, ami hiba javítást tartalmazott, ez 7.0.0.123 verzió számot viselte, ez pedig 2011-05-17. (Link forum 70 hsz)
Igaz utána, nem volt fejlesztés.
De sem a hivatalos fórumon, se más fórumon nem láttam volna írva, hogy megszüntetik végleg az ingyenes tűzfalt. (itt nem a régebbi hírre gondolok, ha úgy a mostanira)A Pc tools weboldalán a tűzfal résznél, kivették a képet és a részleteket is eltüntették. Ez kettőt jelenthet, lesz új verzió még ha később is (ez a jobbik eset lenne), vagy pedig megszüntetik, ez a rosszabbik eset.
Majd meglátjuk hogy mi lesz majd itt.(Kicsit elkanyarodtam a témától, mert ez a tűzfal topikba illene)
-
válasz
blattida #5841 üzenetére
"...csak nem nagyon fogják tovább fejleszteni (symantec-nek hála)."
Ez biztos infó? Kérdem azért, mert anno még talán a 6-os verziónál(mármint a PC Tools FW Plus-ra értem) kédkedtünk abban, hogy a Symantec fejleszteni fogja-e, aztán most már a 7.x-nél tartunk és a PC Tools AV/IS-ből is folyamatosan újabb változatok láttak napvilágot...
(És pl a Proactive szempontból igen izmos változások is megjelentek...) -
válasz
blattida #5829 üzenetére
Akkor ezek szerint a PcTools FW Plus-t nem fejlesztik tovább?!
Ha ez így van, nem többé nem teszem a gépekre, sőt a Private FW is olyan döglődőfélben van meglátásaim szerint... Alig lesz már ingyenes alternatíva tűzfalból az AV mellé... Ok a winfal sem rossz, de ezt most hagyjuk...
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
blattida #5650 üzenetére
Nincs hálózati megosztás. 2 gép van viszont nincsenek Lanba kötve. Azt lehet tudni hogy miért csinálja ezt? Mivel UDP-n keresztül ami köztudott hogy elég veszélyes port kicsit paráztam hogy esetleg valaki más hozzá férhetett volna a wifi-hez és azon keresztül akar betámadni. Router le van védve WPA2/PSK és jó bonyolult a jelszó kombináció is.
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #5561 üzenetére
Ráadásul ilyen teszt környezetben:
Windows 7 (64-bit) System
CPU: Intel Core i7 920 Quad Core @ 2.67GHz
Video Card: nVidia GeForce 8800 GT
Motherboard: Intel x58 Motherboard
RAM: 6GB DDR3 RAM
HDD: Western Digital 500GB 7200RPM
Network: Gigabit (1GB/s) switchEgy átlagos gépen kellett volna a sebességet, a fájl műveleteket végezni, nem egy ilyen erőgépen.
Az átlag nem ilyen gépet használ. -
L7wy
őstag
válasz
blattida #5550 üzenetére
Pluszba írnák még annyit, hogy az Online armor ++ teljes értékű, ami Emsisoft dualmotorját (Emsisoft+Ikarus) használja, ugyanakkor megvette az Emsisoft az Online Armort, szóval nem nagyon lehet eligazodni, hogy melyik a naprakész termékük a legújabb motor(ok)-al, de mindenesetre ez már egy teljes értékű védelem.
-
válasz
blattida #5411 üzenetére
Hát, jelentősen biztonságosabb egy X64-es Win7 mint a 32 bites.
Viszont úgy érzem, sok cégnél ez a 64 bites támogatás ill. a patchguard-ra való hivatkozás inkább kifogás, mintsem valós indok lenne. Elfogadom, hogy a patchguard kemény dió (nem véletlenül), viszont ha nagyon akarnának, már régen fejlesztettek volna rá natív normális vírusvédelmet.Épp ma néztem, hogy a Battlefield 3 normál rendszerkövetelménye X64! Ez nem víruskereső, de szóval, már ezirányba tendálunk rendesen elég régóta.
A proaktív meg ahogy elnézem, tényleg nem sok vizet zavar. Majdnem olyan, mintha nem is lenne!
-
Nhorbee
aktív tag
-
-
válasz
blattida #4993 üzenetére
Van IS-ük: Ad-Aware Internet Security Pro
Még ingyenes verzió is létezik: Ad-Aware Free Internet Security
(bár, ahogy elnézem a tűzfal az hiánycikk az IS-ekben...)
Mondjuk ez jó felvetés volt, szerintem még nem próbáltam ki, de most ki fogom a TS-t...
(Közel 400MB-os a telepítője...)
-
-
-
zed01
őstag
válasz
blattida #4535 üzenetére
Nézd, ha nem sikerül hozzájutnom az éves Vipre szériaszámhoz, akkor maradni fog az ESET, nálam hibátlanul működik. Nincs olyan ok, a havi újságos kód igényléstől eltekintve, hogy meg kellene válni tőle. Mivel felismerésben a két vírusirtó kb. egy szinten van, akkor miért szenvedjek a havi kód igényléssel és ráadásul semmi nem garantálja azt hogy ez az újságos okosság a jövő hónapban, vagy az azt követő hónapban is működni fog.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4274 üzenetére
használok többféle oldalelemzőt is, de csak akkor jók, ha konkrét okom van, h leellenőrizzek egy adott oldalt. amikor csak simán keresek vmit pl google képkereső, vagy bármi ahol sok találat van, akkor elég kényelmetlen lenne egyesével minden találatot átnézni
a comodo site inspector kár h nincs FF-hezböngészőt most nem szeretnék váltani. ennek a vizsgálati eredménye nem egyezik meg a CIS secure dns-ével ?
zed01: pont ezt írtam h a MaAfee már önálló programként települ fel és beépül a rendszerbe, ha jól emlékszem kérdezés nélkül települ IE-be isamit sosem használok. azért köszi, majd utánanézek megint ,mert már nem tudom pontosan melyik újítás zavart.
Fire/SOUL/CD: ohh BDnem is tudtam ,h neki is van. köszi utánaolvasok milyen lett.
Narxis: köszi, a LinkExtend-et egyáltalán nem ismerem, ezt is leinfózom, mit tud. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4263 üzenetére
szia, sajnos sok a téves jelzése a WOT-nak. így nem sokat ér. régebben a McAfee SiteAdvisort használtam egészen addig ,amíg egy frissítés után már különálló programként települt fel és nem a megszokott Firefox pluginként. nem tudsz ajánlani vmi megbízhatóbbat ? sokat használom a google-t és hasznos dolog, ha előre látom melyik oldal nemigazán megbízható. ahogy elnézem az AVG Site Advisor sem jobb
AVG Site Advisor Sucks!. -
78zolika
senior tag
-
McKane
senior tag
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
blattida #4020 üzenetére
languy99 és MrXidus tesztjeik elég meggyőzőek. Tudom hogy ezek szintetikus tesztek. Azt is tudom hogy nem hivatalosak. Azt viszont láttam hogy a 0 day malwareknél sajnos elhasalt a PC Tools IS. Tény hogy a szimpla tűzfala egész jó. Viszont így kompletten sajnos hagyj némi kívánni valót maga után. Előbb raknék fel egy Avast! 6 Free+PC Tools FW kombót mint ezt az IS-t. Természetesen ez az én véleményem mindenki azt használ amit akar.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
blattida #3937 üzenetére
Szerinted, az ESET-nek miért kell agyon reklámoznia magát?
Szerinted miért an, az hogy minden 1 bites user gépén eset van?
Szerinted miért van minden infós újságban legalább 1 eset reklám?
Szerinted miért van a média marktban egy baszomnagy eset figura?
Szerinted miért vannak ESET tv spotok több országban is?
Valóban nem a reklámból él. Bármelyik FÜGGETLEN (nem csak a nevében) tesztben az ESET nincs benne a top10-ben, csak olyan szinteken mint a "Gyors szkenn" (na ez aztán fontos).
-
Pano
addikt
válasz
blattida #3858 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nincs fejlesztve, csak szerintem érdekesen.
Vannak programok (pl sandbox funkciók) amik csak korlátozva működnek 64 biten (tudom-tudom.. azzal takaróznak, hogy nem lehet megoldani). Sőt, tovább megyek, vannak programok amik kifejezetten jobban muzsikálnak 32 biten, mind 64-en, ami számomra érdekes, de ez létező jelenség.
Meg hát, már elég kényszeres a dolog. Elég sokan használnak már pl 3 giga felett ramot és nő a négymagos procik térhódítása.
De egy 2 magos 64 bites procit is szentségtörés szerintem 32 bites op rendszerrel használni. -
válasz
blattida #3803 üzenetére
Köszi a választ blattida!
Amiket leírtál, azokkal eddig is tisztában voltam, igazából egy-két oldal marketingszövege zavart meg:
itt:
és itt:
Szóval mitől is secure VPN és Wifi...? Félrevezető szöveg az már tuti. Én is csak a Comodo IS TrustConnect-jéről tudtam, amit anno az 1 éves promo verzióból szépen kivettek...
Egyelőre jó a KIS, és persze mellette a HotSpot Shield, de nem ártana, ha a KIS is tartalmaznak a T.Connect-hez hasonló modult, vagy bármelyik IS... Nyilvános Wifi-nél baromira nem mindegy, hogy ki lát bele a dolgaidba, és sztem a HSS sem a tuti védelem záloga... Ki tudja ki figyeli a szerverüket, mert ha feltörik, akkor átjáróházat csinálhatnak a gépből... -
válasz
blattida #2913 üzenetére
Igazad van, viszont a legtöbb usernek fogalma sincsen arról, hogy érdemes rendszervisszaállítást csinálni, ill. a saját eltávolító eszközzel érdemes csere előtt eltávolítani a védelmet. Én ez utóbbit csinálom csak a rendszervisszaállításhoz, vagy a rendszerképkészítőkhöz egyelőre lusta vagyok...
Úgy látszik ennek ellenére is, hogy nem csak az én "piszkos" rendszeremben sz*rik be a Panda...
-
deter
aktív tag
válasz
blattida #2394 üzenetére
Tény és való, hogy a részleteket benéztem. Na de, hogy korrigáljam magam (vagy, hogy még inkább kaotikussá tegyem a fentieket) lefordítottam a bejegyzést. Természetesen messze nem tökéletes. Az állományt szándékosan használtam az objektum helyett, miközben informatikai értelemben nem feltétlen fedik egymást. Egyébként pedig a fenti állításaim, a pontatlanságokat nem tekintve igazak...
)
Az iChecker technológia működési elve:
Az első vizsgálat alkalmával az állomány ellenőrzőösszege mentésre kerül. Az ellenőrzőösszeg , egy egyedi digitális aláírása egy adott állománynak/fájlnak, amely lehetővé teszi hogy az adott állomány/fájl beazonosítható legyen. Az ellenőrzőősszeg minden alkalommal változik, ha az adott állomány/fájl módosításra kerül. Ez az információ egy speciális táblalázban van tárolva. A következő ellenőrzés(ek) alkalmával az előző és a jelenlegi ellenőrzőösszeg összehasonlításra kerül. Amennyiben az ellenőrzőösszeg eltérő, akkor adott állomány/fájl megváltozott. Így az újbóli átvizsgálás szükséges káros kód után kutatva. Amennyiben az ellenőrzőösszeg megegyezőek, abban az esetben az adott állomány/fájl változatlan, ezért nem kerül átvizsgálásra.
Az iChecker technológia előnyei:
-Az előzőleg már átvizsgált állományok/fájlok másolatai (duplikátumai) felismerése kerülnek bármely más mappában, üzentekben/levelekben és archívumban.
-Az iChecker technológia kompatibilis az eltávolítható meghajtón található állományokkal/fájlokkal, levél mellékletekkel stb.
-Az iChecker technológia a Windows operációs rendszer erőforrásait használja, annak érdekében, hogy optimalizálja és gyorsítsa az adott állomány/fájl első átvizsgálásának sebességét.Az iChecker technológia hátrányai (korlátai):
-Az eljárás nem működik nagy terjedelmű fájlokkal, abban esetben, ha fájl átvizsgálása gyorsabb, mint az ellenőrzőösszeg kiszámítása. Valamint ezen eljárás csak korlátozott számú fájlformátumokkal működik együtt (úgymint: *.exe *.dll. *.ttf stb.)
Az iSwift technológia működési elve:
Ez az eljárás az NTFS fájlrendszerhez lett kifejlesztve Ebben a rendszerben minden egyes állományhoz egy NTFS azonosító van rendelve. Ez az NTFS azonosító összehasonlításra kerül az iSwift adatbázisában tárolt értékekkel. Amennyiben az adatbázisban tárolt érték nem egyezik az NTFS azonosítóval, akkor az adott állomány átvizsgálásra vagy ismételt átvizsgálásra kerül.
Ez az algoritmus figyelembe veszi az előző átvizsgálás idejét és az alapján határozza, meg hogy szükséges-e az ismételt vizsgálat. Az algoritmus működése mértani sorozatokon illetve néhány változó/véletlen tényezőn alapul. Például, ha első és utolsó vizsgálat között azonos vagy több idő telt el, akkor az állomány ismételten átvizsgálásra kerül. Az algoritmus nem veszi figyelembe a köztes átvizsgálást, sem azok számát, csakis az első és utolsó ellenőrzés közötti időszakaszt. Az állományok abban az esetben is átvizsgálásra kerülnek, ha a kereső modulban szigorúbb beállítások lettek alkalmazva.
iSwift technológia előnyei:
-Gyorsabb, mint az iChecker, mivel nem hozz létre ellenőrzőösszegeket az állományok átvizsgálásakor.
-Bármilyen formátumú, méretű és típusú állománnyal kompatibilis.Az iSwift technológia hátrányai (korlátai):
-Ez az technológia, az NTFS fájlrendszer fájlok helyének a meghatározásával van kapcsolatban. Következéskép, ha egy adott fájl helye megváltozik, az ismételten átvizsgálásra kerül.
-Ez a technológia kizárólag NTFS fájlrendszeren működik. -
deter
aktív tag
válasz
blattida #2184 üzenetére
Inkább ezt részt privátban küldöm...
Általam írt:
Ebből következik, hogy a a hagyományos antivírus modulokkal szemben, nem konkrét vírus definíciók/ujjlenyomatok alapján dolgozik, hanem figyeli az adott program tevékenységeit. Tehát nem az adott állomány forráskódját ellenőrzi, hanem a program a rendszerre gyakorolt hatását/interakciójátÁltalad írt:
Nincs benne heurisztika, csak minden interakciót, tevékenységet figyel és jelez, a felhasználó pedig eldöntheti, hogy az adott folyamat vagy művelet mehet e vagy sem.Egyébként, sehol nem írtam, hogy tartalmazna a HIPS heurisztikát, sőt éppen az ellenkezőjét..
Az pedig csúsztatás, hogy "viselkedés elemző" később jelent meg. Lényegében a HIPS viselkedés elemző. És nem törvényszerűen kell tartalmaznia fehér-fekete listát. Szándékosan kerültem magának a kifejezésnek a tükör fordítását. Ugyanis az önmagában semmit nem mond.
Kasperskyvel nem csak szerintem akadtak problémák. Elég ritka más megoldásoknál, hogy ennyiszer kell foltozni az adott programot. Nem írom le újra. Ezek tényleges, nem kozmetikai hibák voltak. Hivatalos terméktámogatásról nem is beszélve.
-
deter
aktív tag
válasz
blattida #2138 üzenetére
Igen csak az ilyen egybe minden megoldásokkal az a baj, hogy az "A" modul összeomlik, akkor megy vele "B" is. KIS-nél számtalanszor tapasztaltam, hogy egyszerűen fogta magát, minden különösebb ok nélkül és kikapcsolt az összes védelem. Most tételezzük fel, hogy nincs a gép előtt NAT, és a felhasználó XP-t futtat rendszergazdai jogosultságokkal Mennyi idő is kell, hogy megfertőződjön így? 1 perc talán 2? Sőt amondó vagyok, hogy egy jó védelem teljesen külön álló elemekből épül fel. Külön tűzfal/AV/AM/HIPS/homokozó. Persze így akadhatnak kompatibilitási/stabilitási gondok és vélhetően erőforrás igényesebb. De így biztosított a redundancia.
Más:
AIDA64-et nem nagyon szeretik a védelmi megoldások. Most ahány programom van, annyi különálló állományát találták potenciálisan veszélyesnek. MBAM/NIS/Hitman pro illetve Comodo CE is lecsípett belőle egy-egy fájlt.
(fentebb meg elírtam, nem viszoNYeladó, hanem viszonteladó, pff)
-
deter
aktív tag
válasz
blattida #2120 üzenetére
Onnan gondoltam, hogy azt is licencelik, hogy ennyire pontosan tudják mikor fog megjelenni a 2.0 verzió. Saját béta programjuk, pedig jelenleg nincs.
Egyébként nem felesleges KIS mellett sem. Pont az általad linkelt teszt tanúsága szerint, hatékonyabb. Egyébként leginkább Threatfire-hez lehetne hasonlítani.
-
válasz
blattida #2120 üzenetére
Köszi blattida, akkor nem próbálom ki...
Más: mi az oka annak, hogy a KIS 2012-nek nagyobb az adatbázisa, mint a 2011-nek?
Ja és, ha valaki tud jó akciós áron (10-15eFt körül) egy vagy kétéves KIS 2012 3-5 felhasználós licenszet, az kérem szóljon nekem!
Köszönöm előre is!
-
válasz
blattida #2049 üzenetére
Azzal semmi baj, hogy a cloud és egyéb innovatív technológiák a jövö, csak ahogy Te is írtad, ne menjen a lokális adatbázis rovására. Pandáéknál pont ez a helyzet sajnos. Ez meg hiba, mert amíg gond nélkül feltelepít egy vírust és utólag kárkog, akkor ezt én nem tartom biztonságosnak és innovatívnak. A lokális adatbázisnak és a cloudnak kéz a kézben kéne együtt járnia.
-
válasz
blattida #2041 üzenetére
Azt hasznos dolognak tartanám, hogy helyi viselkedéselemző kerüljön bele...
Én pont azért váltottam le a Panda IS-t (kapcsolódva Plag hsz-ához), mert túlságosan elmentek a cloud irányába, azt meg Én sem toleráltam/tolerálom. Előző évezredben is Panda-t használtam, szóval elég régi "kapcsolatot" szakítottam meg, mikor ez évben már nem hosszabbítottam liszenszet. -
-
-
-
zazenke
őstag
válasz
blattida #1966 üzenetére
Na akkor nézd meg ezt a linket kérlek , ez a malwarebytes features oldala . Itt egyértelműen kijelentik hogy van proaktív modulja is .Utána néztem újra a proaktív jelentésének és viselkedés elemzésként lehet értelmezni egyszóval ill. megelőző védelemnek [link]
és még a proaktivitást innen néztem[link] -
HZoli87
veterán
válasz
blattida #1524 üzenetére
Tetszik, de még van mit javítani rajta.
- Windows Update hiba.
- HIPS interaktív módban összeakad a Firefoxhoz tartozó Plugin-Container folyamatával, körülbelül 30-45 másodpercet kell várni, míg magához tér az OS, utána már kitudom választani a megfelelő műveletet.
- Nem tudok a routerbe belépni böngészőn keresztül, protokoll hiba (ő felel a WU hibájáért is).
- Teljes ellenőrzés után újraindítottam a gépet és utána se kép, se hang. Bejelentkezek a fiókomba, megjelennek az ikonok az asztalon és a tálcán, de nem reagál semmire sem a gép. Vicc az, hogy előtte legalább 5 újraindítás is volt, most meg teljesen behalt az egész. Nem tudom mivel akadt össze, lehet MBAM nem tetszett neki. Csökkentett módban töröltem a programot, még teszek vele egy próbát.~ Ezek merültek fel nálam, ennél jóval több hiba jelentés van a nemzetközi fórumokon.
-
deter
aktív tag
válasz
blattida #1329 üzenetére
Nem az az érdekes, hogy átengedték a tesztkártevőt, hanem, hogy nem volt képes megakadályozni az adatszivárgást. Az egy dolog, hogy virtuális billentyűzet nem naplózható közvetlen, de jól értelmezem a tesztet, akkor itt nem is klasszikus keyloggerről van szó. Hanem magát a böngészőt, memória kiterjesztését(?) fertőzte meg. És itt képezett hookot. É KIS az online bankolás esetén homokózban-(védett módban) indítja el a böngészőt (IE-t, értelemszerűen, minden kiegészítő nélkül), ami elviekben memóriában egy elkülönített területen van és más alkalmazás nem is férhetne hozzá. De ezen teszt szerint mégis.
-
törölt tag
-
ertz
aktív tag
válasz
blattida #620 üzenetére
Ez a teszt így egy fabatkát sem ér. A legismertebb programok közül sokat nem is teszteltek... amelyeket teszteltek is teljesen vegyesen, az egyiket alapbeállításon, a másiknak feljebb vették a védelmi szintjét... összevisszaság az egész.
Ennél talán még annak a youtube-os srácnak a tesztjei is többet érnek, akit pár hozzászólással előbb említettek. -
válasz
blattida #620 üzenetére
Ez igaz! Viszont a Kaspersky, Avira, és GData szépen muzsikált nagyon!
Remélem, hogy a Kaspersky magához tér, és visszanyeri régi fényét.Mellesleg sajnos leszedtem a TrustPort-ot. Az elején szépen muzsikált, viszont, random belassít dolgokat a gépen.
A tűzfala pedig siralmas. A 139-es és 445-ös portot teljesen nyitva tartja. Hosszú küzdések árán lehet rávenni, hogy bezárja. Szóval, megkövetem magam, de nemoké. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Yettel topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest