- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
-
Pano
addikt
válasz
Szellem. #61927 üzenetére
Pár napja feltettem az Emsisofot újra megnézni, de máris belefutottam két viselkedéselemző vakriasztásba. Természetesen mind a kettő játék, ahogy említetted te is.
Megjegyzem: eredeti, még mielőtt valaki a torkomnak akar ugrani, hogy bezzeg a crack.
Egyiknél mondom jól van, hát hozzá adjuk a kivételekhez. Hozzáadtam, tovább lépett. Oké. Erre betöltés megszakad, még valami nem tetszett neki. Rendben, akkor egész mappát hozzáadtam a kivételekhez. Töltődik be a pálya, megint megáll, akkor meg azért rinyált, mert hogy valamelyik rendszer dll-hez jogosulatlan befolyásolást kíséreltek meg (directx). Na, ezen a ponton lett tele a f***** az egésszel.
Amúgy rendszerterhelés szempontjából nagyon frankó lenne. -
válasz
Szellem. #61870 üzenetére
Az F-Secure most lett kurv@ nagy csalódás! Beküldtem tegnap nekik a mintát, ami egyértelműen vírus! Erről szól a net.
Erre ma ez a válasz jött:Greetings,
Thank you for your submission.
Our analysis has found that the file you submitted is not harmful. Our security products identify it as clean.
In the event you are experiencing a detection on this file, please send us a screenshot or scanning report showing the detection details for further investigation.
If there is anything else we can help you with, please do not hesitate to contact us again.
Best regards,
Yoong Jien
Malware Analyst
F-Secure Customer ProtectionElmehetnek a fenébe!!! Szerintem rá se nézett, vagy nincs tisztában vele, hogy mit nézett meg! Erről szólnak a cikkek 2 napja, ez meg ráírja, hogy clean! Agyfaszt kaptam! A kínai elemző szart rá.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #61842 üzenetére
Azt hiszem te nem érted. Másik példa a környezet függésére:
[Két ellenszere is van az új zsarolóvírusnak]
"Operációs rendszerfrissítés" vagy " A szakértő fedezte fel, hogy ha amikor a Petya vírus letöltődik a gépre, először egy helyi fájlt keres, amennyiben azt megtalálja a lemezen, nem titkosítja a gépen található fájlokat."
Mik ezek, ha nem környezet? Csupa ransoware példákat írtam. Ami mellesleg malware, mint minden ransomware.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #61839 üzenetére
Ne haragudj a tudomány egyik alapigazsága, az hogy egy kísérlet nem kísérlet. Ha abból indulok ki, hogy minden tesztnél a lehető leggondosabban, legalaposabban jár el, akkor is csak annyit mondanak a tesztjei, hogy az adott vírusirtó, az adott malare-t, az adott hardver-szoftver környezetben kivédi, vagy sem. Nem többet.
"A tesztkörnyezet ebben az esetben pedig nem releváns, mert nem a Windows Defender védelmét teszteli"
A teszt környezet (hardver-szoftver) nemcsak a Defendert befolyásolja, hanem minden vírusirtót. Pontosan úgy, mint minden program működését befolyásolja a környezet (hardver-szoftver).
Példa: [Petya: minden, amit tudunk a támadásról]
"A tulajdonképpeni titkosítás módja függ attól, hogy milyen jogosultságot tudott megszerezni és milyen környezetet talál a kriptovírus, ennek során előre meghatározott listával hasonlítja össze a futó folyamatokat is. Amennyiben mindent "rendben" talál és elég magas jogosultsággal fut, átírja a fő meghajtó MBR területét és egy véletlenszerűen kiválasztott időpontban újraindítja a gépet, ennek eredménye a már több helyütt felbukkant hamis Checkdisk képernyő és végül a folyamat végén a vörös betűs figyelmeztetés. Ebben az esetben a vírus a teljes meghajtót egyben titkosítja."
-
Pano
addikt
válasz
Szellem. #61828 üzenetére
Igazából a marketing pont erről szól, hogy egy terméket/szolgáltatást/céget eladjanak neked. Jobban mondva, egy jó marketinges megteremti, hogy igényed legyen rájuk. S ebbe simán beleférnek a féligazságok, sőt sokszor a megtévesztések is (ha éppen nem ütközik törvénybe abban a formában). Ez sajnos ilyen és nem antivirus specifikus, hanem mindennél így van. Elég csak a mosópor reklámokra gondolni, amikor kiteregetik a fél perce kicsomagolt új lepedőt, hogy milyen szép tiszta lett. Meg még azért rásegítenek némi megvilágítással vagy photoshoppal is.
Kismillió példa van erre.
Természetesen jó ha valaki felhívja a figyelmet arra, hogy ne engedd magad megtéveszteni, csak az a baj, hogy könnyen meggyanúsítható/megcáfolható a szándéka. -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #61828 üzenetére
Sajnos a rendszeres adatmentés nincs kellőképpen propagálva. Pedig egy külső adattárolós rendszeres adatmentés esetlegesen kiegészítve egy időszakos rendszer mentéssel gyakorlatilag nem kellene igazán tartani a zsarolóvírusoktól.
Sokan azt hiszik ha a vírusvédelmük reklámszövegében benne van, hogy véd ransomware-ek ellen akkor onnantól semmi baj nem érheti őket.
Ez kb. olyan mint aki kétpofára zabál, nem sportol de csak és kizárólag DIÉTÁS cukormentes üdítőket iszik, miközben már bizonyítottan károsak ezek a nagy mennyiségben a szervezetbe bevitt mesterséges édesítők is.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #61824 üzenetére
A csávó csinál valamit. Az ESET esetében például teljesen felesleges "szigorításokat" állított be. Másrészt gondolom mielőtt felveszi a videót csekkel egy csomó Malware-t és csak azokat közli ami problematikus a konkrét irtónál. Ilyet mindegyiknél lehet találni. Ezért ezek a tesztek nem mérvadóak. Ahhoz, hogy lehessen mondani valamit több száz, ha nem több ezer mintán kellene tesztelni.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #61795 üzenetére
" A téves riasztás meg már miért altatná el a felhasználót, amikor ugye jó esetben jelez a termék, hogy gond van? "
Honnan tudja az egyszerű, de még sokszor a profi felhasználó is, hogy az a riasztás téves? A profinak van esélye tudni, de az egyszerű felhasználónak alig. Akkor mit csinálhat?
1. Mindent el kell hinnie, amit a vírusirtója mond neki. Ez pedig sokszor nagyon nagy galibát tud okozni.
2. Ha segítséget kér a szupporttól, jó esetben segítenek neki (jó esetben!), akkor egy idő után már megpróbál (hat) magától is dönteni, annak pedig katasztrofális hatása lehet, mert ez akár vírusok beengedését is okozhatja a rendszerébe. Ezt neveztem altatásnak.
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #61783 üzenetére
"Sajnos, ma még nincs olyan technológia, ami védene is, meg ne produkáljon fals pozitívot. "
Bocs, szerintem ez ellentmondás. Az a program nem igazán véd, ami sok fals pozitívot is ad, mert a felhasználóra hárítja a döntést, aki éppen azért használ vírusirtót, hogy segítse. Ha a false pozitívból sok van, az elaltatja a felhasználót és egy valódi riasztást is false pozitívnak gondol. Azaz az ilyen vírusirtó nagyobb kárt okoz, mint hasznot. Szerintem az ESET ezért is jó, mert ott sokkal kevesebb a false riasztás.
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #61764 üzenetére
Nem kötekedés, komolyan érdekel, hogy ezt az 'egyértelműen' kijelentést mire alapozod? Én is KIS-ről váltottam a fent részletezett problémák miatt.
Az ESET különösebb rendszerterhelés, 'ugatás' nélkül csendben teszi a dolgát.
Vírussal 10x éve nem is találkoztam, pedig több progi megfordult azóta nálam (Dr.Web, EMSI, KIS...). Azért, mivel az ördög nem alszik megy az MBAM is, de így is gördülékeny a rendszer egy alsó kategóriás gépen.Szerk.: Ja, annyit csinált az ESET, hogy Outlook2010 alatt ezt a SPAM mapábba tette:
'Gratulálunk!! Az Ön e-mail címe a EUR870 000,00 euró átalányösszegu kifizetés és a Samsung Galaxy S10 + nyertesévé vált. A SAMSUNG YEAR END programból ezt az online programot a MICROSOFT FOUNDATION közösen szponzorálja. Az e-mail kézhezvételének visszaigazolásához és további útmutatáshoz vegye fel a kapcsolatot Helen Thomson asszonnyal e-mailben: helenthomason2009@live.com Köszönöm'
-
-Nomad-
tag
válasz
Szellem. #61760 üzenetére
Olvasom a Kaspersky topikot is és elszomorító a helyzet hogy ennyire les***ják az egészet.Az lesz hogy KIS uninstall és vagy megelégszem a Defenderrel vagy még ott az eset licenszem használom tovább.remélem az nem csinál ekkora pinget.Kérdés:mivel tudom letörölni van neki uninstaller progija?Már közben megtaláltam ez a kavremover jó erre?
-
salaud
aktív tag
-
rstwingo
tag
válasz
Szellem. #61465 üzenetére
Én is mókoltam kicsit a KTS-n és nekem F-s patch jöt le
forrás: https://eap.kaspersky.com/category/132/patch-e-for-kavkisktskfa-2020-ks-3-0-vpn-4-0-ksos-7-0
https://malwaretips.com/threads/patch-e-for-kavkisktskfa-2020-ks-3-0-vpn-4-0-ksos-7-0-beta.95678/A mókolás annyi volt ,hogy manuálba megadtam a frissítési forrásokat
ezeket: ftp://dnl-test.kaspersky-labs.com/test/ap
http://dnl-test.kaspersky-labs.com/test/ap2
lefrissítettem a KTS-t és újraindítottam a PC-t és a D,F-re változott -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Szellem. #61461 üzenetére
'We appreciate you bringing this to our attention and the open dialogue. We do find significant fault with the AV-Test methodology and rankings. AV-Test performed testing without notifying Webroot. Additionally their test methodology was not compliant with AMTSO standards, which outlines the gold testing standards agreed upon by over 60 cybersecurity and testing companies.'
'The two vendors who test fully under AMTSO are SE Labs and MRG Effitas. '
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #61441 üzenetére
"Ki volt kapcsolva nálam a Titkosított Kapcsolatok vizsgálata!!"
Ez érdekes. Ez azt is jelentheti, hogy most már érdemesebb lehet ezen hagyni, ha más probléma nincs. Nálam az ESET-nél már régóta (12-estől) be van kapcsolva és sohasem jelentett problémát. Lehet hogy már megtanulták rendesebben kezelni az SSL és a TLS protokollon keresztüli kapcsolatokat. Az viszont azért elgondolkoztató, hogy miért csak az EDGE alatt ismeri fel rendesen. Lehet, hogy az függ a böngésző konfigurációjától is.
-
Pano
addikt
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Szellem. #61320 üzenetére
Én is arra gyanakszom,a proci sebezhetőség javításokra,hisz megmondták hogy milyen nagy teljesítmény vesztéssel fog járni,nálam ez abban mutatkozik meg hogy már semmilyen oprendszeren,nem tudok 400 nál több sávszélt kicsikarni,pár hónapja még 840 ek voltak,se Linuxon se Windowson..no de a másik téma,ha Firefoxot használsz állítsd be úgy ahogy itt ajánlják,bár a cikk Linux ra szól,nekem Windows alatt is ki volt kapcsolva Firefoxban a kompozit-álló,és akadoztak a videók,átállítottam,azóta nem,a többi böngészőben nem tudom mi a helyzet.Próbáld meg nem vesztesz vele semmit.[Linux] Firefox OpenGL kompozittállásának bekapcsolása
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #61320 üzenetére
Szerintem nem csak ez, lehet a YouTube kódolásán is változtattak, a böngészőkön stb. A 2007-es nyári modell gépemen még 2010-ben szépen futott a Facebook de most már jóval lassabb pedig a gép nem lett gyengébb de a Facebook mint oldal változott, a böngészők változtak, és az oprendszer sem Windows 7 már.
-
UserX
addikt
válasz
Szellem. #61226 üzenetére
Egy kis bevezető (bocs, ha gondolod nyugodtan törölheted!!!). Miután itt szarkasztikusan 'leprofesszoroztak', annyit írnék magamról, hogy nem IT terület a végzettségem, de a hobbim az informatika és a biztonságtechnika. Azt azért ki merem jelenteni, hogy az átlag 'Gizikénél' egy picit többet is konyítok hozzá. Szomszéd/kolléga/ismi agyonfertőzött rendszerét ki tudom pucolni, már, ha nem menthetetlen! Ide a fórumba évek óta tanulni járok, de előfordult már, hogy én segítettem kollégának! A többiek tudását is elismerem! Szerintem ennyi bőven sok, részemről a téma lezárva, egyik fülemen be a másikon ki! Van enélkül is elég bajom IRL!
Hogy ON is legyek. Az EIS-el egyelőre ismerkedem, a beállítások tárháza elég bőséges, jobban el kell mélyedni benne (erre azonban nincs időm napokat foglalkozni!
)!!! Szubjektíven nekem jó biztonságérzetet ad. A KIS-hez képest a böngészés sebessége javult, ez nemcsak a mérési eredményekkel támasztható alá. Stopper nélkül is gyorsult a programok betöltési ideje és a weboldalak megjelenítése is. Tetszik, hogy akárcsak a KIS-ben is van biztonságos böngésző. Nálad régen szempont volt, Outlook 2007
-be szépen beépül.
Nézetem a 'szürke zónában', van ahol kedvező áron beszerezhető a licenc. Különösebb buggal nem találkoztam. Egyelőre ennyi...
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Szellem. #61245 üzenetére
Igazad van ez érdekes,itt már letölteni is engedi,és kicsomagolni is,jobb klikkes ellenőrzésnél pedig nem találja kártevőnek.A kaspy böngésző kiegészítőjét is engedélyeztem,és mindent alapbeállításon hagytam,az előbb a free verziónál legmagasabb szintre emeltem a védettséget,mindjárt kipróbálok 1-2 beállítást,szigorítok rajta.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Szellem. #61199 üzenetére
Szia!
LTSC jelentése : Long-Term Servicing Channel, magyarul hosszú távú karbantartási csatorna
Ez egy minden sallangtól mentes Windows 10 üzleti (Enterprise) példány. Pl a funkció frissítések erre sokkal később jelennek meg. Főként a biztonsági frissítések jelennek meg rá. Ez főként a biztonságra van kihegyezve mondhatni és nem a funkcióbéli dolgokra.
olasz61:
-
olasz61
tag
válasz
Szellem. #61199 üzenetére
Enterprise LTSC Enterprise LTSC (Long-Term Servicing Channel) is a long-term support version of Windows 10 Enterprise released every 2 to 3 years. Each release is supported with security updates for 10 years after its release, and intentionally receive no feature updates. Some features, including the Microsoft Store and bundled apps, are not included in this edition.[22][1][3] This edition was first released as Windows 10 Enterprise LTSB (Long-Term Servicing Branch).[23] There are currently 3 releases of LTSC: one in 2015 (version 1507), one in 2016 (version 1607) and one in 2018 (version 1809)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest