-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dumi86
senior tag
válasz
Szellem. #63066 üzenetére
Nem tudom ezt a Call of Duty játékot nem használom,sőt a Store-ből letöltött játékokon kivül mást nem próbálok(ezek meg jól mennek).Ilyen egér driver problémám se volt. A régebben írt ping problémára meg annyit tudok hogy nálam ugyanúgy magas(30-35 körül) Defenderrel is. F-Secure Safe-t meg még soha nem használtam. EIS meg már menűjében sem tetszik(nekem nem át látható). Azért ez is jelent valamit hogy bármit próbálok ki mindig a Kaspersky Free-nél kötök ki( legutóbb Avira Free volt). Én is osztom,hogy mindenki azt használja ami neki és a gépének megfelel
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #62927 üzenetére
Nem azt írtam, hogy 100%, hanem hogy 98%. De tudod, cimbora vett egy szép nagy gyártótól két egeret pár éve. Az egyik "Gamer" egér volt, a másik sima "irodai" egér. Úgy egy évesen mindkettőnek kezdett szétmenni a kábelszigetelése, mint kiderült a srác rendszeresen rácsukogatta a fiókot
, elhozta hozzám, cseréljem már ki a kábelt. És jön a meglepi: a ~6000 ft-os "Irodai" és a ~16000 Ft-os "Gamer" egér belsejében ugyan az a beltartalom volt.
Olyan szinten, hogy át tudtam rakni egyikből a másikba.És ez nem egyedi esett, irtó sok cucc így van, olyan ez, mint az RGB LED-es cuccok, lassan nem tudsz olyat venni, amin nincs. A gyártó azt csicsázza, ami gagyi. A "gémernek" hirdetett cuccok nagy többsége gagyi. Természetesen vannak valódi gamer hardware-ek, de azok erősen a mi ingerküszöbünk feletti árcédulát kapnak általában.
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #62924 üzenetére
Én ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy ha valamire ráírják hogy "Gamer", azt messzire kerülöm. Tapasztalatom szerint az esete 98%-ában a belépőszintű hardvert csicsázzák fel, húzzák rá a "Gamer" matricát és adják a normális ár 3-4xeséért. Amiben meg "Game Boost Engine" található, na azt is messzire kerülöm...
-
junior11
veterán
válasz
Szellem. #62854 üzenetére
Sejtettem, hogy azért, mert még béta, csak kíváncsi voltam rá
Amúgy a neten olvasgatva, mind a mai napig nagyon megosztóak a vélemények, vajon hasznos vagy több kárt csinál esetleg a https szűrés vagy sem. Laposon nekem BD TS mellett ki van kapcsolva, Esetnél kíváncsiságból bekapcsoltam.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Szellem. #62775 üzenetére
Speedtestes képedhez szólnék hozzá
Ugye tegnaptól Avira Free van nálam újra. Itt nincs az a ping növelő hiba amit Kasperskynél már sokszor írtál is. Sőt 6ms-al csökkent nálam a ping! a letöltési sebesség meg 5Mbps-el növekedett (tudom nem sok,de az én 50Mbps-es netemnél látványosan érezhető is). Ja és Avira Free már nem rak fel egy millió plusz "segédprogramot" mint régen(emiatt nem szerettem hosszú ideig),választható telepítésnél hogy pl csak maga a virusírtó települjön fel. Másik észrevétel ami a még HDD használóknak fontos, nem darál a hdd szinte folyamatosan(újjabban Kaspersky Free-vel igen sokat töltött).
Ennyit a mai észrevételeimről
-
törölt tag
válasz
Szellem. #62757 üzenetére
Ennyire mélyen nem vagyok benne ahogy ti itt a topikban, hogy százas friss ransomware minták és hetente más védelmet raktok fel és levelezgettek velük.
A Defender se lesz tökéletes, viszont mezei netező általános oldalakon szerintem nem találkozik friss akár pár órás malware-rel. Régen amikor joggal lehúzták a tesztek még Win7 idején Microsoft Security Essentials nevén, már akkor is használtam mert nekem elég volt ésszel netezve. Pedig akkor még simán inaktiválta egy rosszabb kártevő. Most is hiába a Kaspersky és az Avast a mintás teszten jobbak, de a velük járó hülyeségeket nem tudnám elviselni.
Biztonság és kényelem egyensúly fontos.
Tegyük fel mégis egy általános oldalt feltörnek, csak olvasgatok itt a fórumon vagy indexen és user error sem kell hozzá, automatán lemászik róla egy ransomware, kikerülve a Smartscreent, UAC-t, Defendert és titkosítja a képeimet. Ez kb. életemben egyszer rám pottyant a galamb kategória? Hát bánja kánya főzök egy kávét amíg a format & backupból vissza procedúra lezajlik.
Nálatok megfogja a Kaspersky Free, Avast Free és mondhatjátok. Viszont a hétköznapokban ti hetente élhettek együtt a Kaspersky Free, Avast Free dolgaival, rossz ping, lassabb netezés a szűrésük miatt, összeveszik a Kaspersky és a Firefox a tanúsítványkezelésen, fogja a játékot, nem jó az egér, nem megy fel a Win10 frissítés Avast miatt, dobálja a reklámot.
A Defender hibáival sokkal kevésbé találkozik az ember, én ezért választom.A Defender se tökéletes, közel sem. Például SSD ajánlott alá, de az van. A külön ransomware mappavédelmet nem szoktam bekapcsolni, mert túl macerás a kivételeket engedélyezni és védelem+backup+Onedrive mellett nagy szükség sincs rá. Az UI nem elég jó, viszont ezért az egész Win10-et szoktam szidni, ez van. False positive szempontból annyi kényelmetlenséget okoz csak, amikor a qbittorrent frissül kell várni 1-2 napot ne blokkolja. (sok opensource programnak nincs tanúsítványa)
Ésszel netezem, nem telepítgetek összevissza mindent, nincs bekapcsolva UPnP és SMB1, Edge-ben van Adguard is, Win10 naprakész, legfontosabb regisztrációk 2FA mögött. Ha Mr. Robot célzottan engem akarna feltörni, attól az évi 20 ezres Total Premium AV csomag se hiszem hogy megvéd. -
Sdi
addikt
válasz
Szellem. #62765 üzenetére
Valóban érdekes az F-Secure
, már egyszer átnéztem vele a mintákat, de tegnap újra telepítettem a win-t, gondoltam most újra megnézem friss rendszeren. Eleve csak az intézőből fogadja el a jobb gombos keresést, az unreal commanderből nem hajlandó. Intézőből jobb gombbal ránézve a mappára azt írta, nem talált káros elemeket
. Aztán a programból elindítva a vírusvizsgálat kiírta, hogy 39 káros elemet talált és javítaná. Elindítottam a javítást, erre a 249 fájlból 8-at hagyott meg
, érdekes.
-
-
Huroq
senior tag
válasz
Szellem. #62713 üzenetére
Én is ezt becsülöm a Symantec -ben. Amikor a 400+ filet megkapták, akkor sem szórakoztak, az összesre jött visszajelzés. Otthoni felhasználó 9 filet tud egyszerre beküldeni, tehát 40-50 email jött tőlük és nem voltak restek rászánni az időt. Volt olyan file amire csak 1 nap múlva jött válasz, mert nem voltak benne biztosak és jobban ránéztek.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Szellem. #62708 üzenetére
Tegnap ezt a külsős programját az MS nek..Microsoft Safety Scanner..ráengedtem a 200+ os mappára,gondolván ez máshogy áll hozzá,ugyanúgy belehalt az ellenőrzésbe,megtalált majdnem mindent de nem bírta eltávolítani,kb 40-50 perc után fogtam és leállítottam,panda szintén,az meg még nem is talált semmit.AVG,Avira,és avastot is ide vehetjük az avg miatt mindegyiknél találtak olyat amit kiírtak hogy CLEAN és ujraszken után ismét ott voltak,nem bírták leszedni..ebben egyébként szintén az egyik legjobb ,mármint az eltávolításban a Kaspersky.Ez az MS progija..
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #62654 üzenetére
A Huorong bár még Beta és valóban vannak hibái, meglepően jó védelmet nyújt mindezek ellenére. Összeszedtem múltkor pár olyan ransomware-t és egyéb nyalánkságot ami az Eset-en, Defenderen, McAffee-n simán átment és a Huorong megfogta őket. Értsd: laptopba tartalék HDD be, Windows telepít, majd az "éles" rendszeren a fent említett védelem mellett a kártevőt futtattam. A Huorong IS-t használva nem "sikerült" fertőzést beszedni.
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #62623 üzenetére
Laptopon úgyis lejárt volna pár nap múlva az F-Secure, leszedtem, defendert élesítettem és ráengedtem. Hát, elmacerázott vele vagy 3 órát, egy rebootot kért és feladta az utolsó 15 darabnál. De mivel szeretek veszélyesen élni, felment helyére a Huorong Internet Security élesben.
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #62612 üzenetére
Nem nagyon tudok konkrétumot írni. Nem is ismerem a terméket.
Azt tudom, hogy itt a Bitdefender-t lefiká..ák, én mégis el vagyok vele, igaz 1 ideje azt érzem/gondolom ha az ember nem akar eltévedni a hálón, akkor a saját defender is elegendő védelemnek.nem vitát akartam, se fejvesztést
felejtsd el, jó ?
-
törölt tag
válasz
Szellem. #62574 üzenetére
Én 2016 óta, mostanáig használtam a Bitdefender IS-t. Valóban elég bugos a szoftver, nemegyszer pl. beállítottam valamit, mintha mi se történt volna, nem alkalmazza. Az erőforrást is eszi rendesen. Két érdekes dolgot figyeltem meg: a webvédelme furcsa, soha nem jelzett semmire, pedig járkáltam elég furcsa oldalakon. A teljes vírus keresés meg nagyon rövid ideig tartott, tök mindegy, hogy mit állítgattam. Ez azért furcsa, mert rendszer újrapakolás után az ESET-et felrakva, háromszor annyi ideig, és több mint háromszor annyi fájlt vizsgált meg, mint a Bitdefender. Téves riasztásai is vannak bőven. Eredeti steam-es játékok exe fájlját elég gyakran kártevőnek nézte. Egyelőre nagyon úgy érzem, hogy jól tettem, hogy váltottam ESET IS-re.
-
Ateszka77
újonc
válasz
Szellem. #62595 üzenetére
Szia Plag abban kérném a tanácsod hogy megnéztem az imént linkelt webáruház ajánlatát az fsecure licencre és mit ne mondjak 2 évre szinte ingyen van. A safe programra nekem kb 5500 forintos ajánlat van 1 évre van e akkora különbség szerinted a két program között vagy bőven jó az internet security verzió. Köszi a tanácsot előre is.
-
Sdi
addikt
válasz
Szellem. #62578 üzenetére
Ez talán még jobb ajánlat, én legalábbis megvettem
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #62460 üzenetére
Pontosan! Nem egyformák a preferenciák. Nálam hatalmas piros pont az Avast Free-nél a moduláris felépítésű telepítője, hogy a sok xart ki lehet venni a telepítendők közül. Ha ezt a lehetőséget megszüntetik akkor tényleg vége egy hosszú kapcsolatnak.
Pont az előbb hangoztattam, egy másik topikban, hogy nem szabad elavult nem fejlesztett szoftvert használni - konkrétan webböngészőből - csak azért mert van 2-3 olyan kiegészítő ami nélkül a delikvens nem tud élni, pedig egyszerűen tovább kell lépni keresni kell alternatívát és világgal együtt rugalmasan változni és nem leragadni.
Visszakanyarodva, ha elqurvul túlságosan az Avast Free akkor INSTANT KUKA. -
Semplar
őstag
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #62407 üzenetére
Avast Free, Kaspersky Free, Defender, F-Secure egyiknél sem tapasztaltam problémát igaz csak offline játszottam amikor ezek egyike telepítve volt.
Ez amúgy tipikusan az a kérdéskör amit adott hardver-szoftver környezetben kell tesztelni egyénileg. Lehet egyik játék tetszik neki másik nem lehet az Origin-t bírja de a Steam-et nem stb.
Továbbra is azt vallom, akármelyik ingyenes-fizetős védelem választható ami ismert, régi, bevált cég terméke, ha az egyéni izléseknek megfelel.
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #62407 üzenetére
Hát, nem most volt, amikor próbáltam ezeket, úgy kb ~1 éve. Emlékeim szerint Kaspersky volt a brutális, ott ping növekedés, durva FPS esés. Eset mellett fő probléma a microlag-ok megjelenése volt, olyan "darabos" volt a játék, Avast ha jól emlékszem játék közben feldobott egy ablakot és ezzel lerakta a játékot a tálcára(fejlesztők szülője biztos csuklott), AVG-vel valami általános stabilitási probléma volt, a grafikus felülete omlott meg többször, meg amúgy sem volt szimpi soha. F-Secure jött, meggyőzött, megy azóta is, ráadásul "gyakran" van 1 éves promójuk, tehát még ingyen is van.
-
salaud
aktív tag
válasz
Szellem. #62401 üzenetére
Nálam többek közt emiatt vált be az F-Secure Safe. Nem "bántja" az online játékot (sem), direkt kipróbáltam anno kikapcsolt Defender, bekapcsolt Defender, bekapcsolt Eset, Kaspersky, Avast, ect, mellett és a Defender és az F-secure szólt bele legkevésbé ebbe. Legjobban a Kaspersy volt durva, dupla-tripla ping, 20-30 fps csökkenés volt mellette, de az eset mellett is sokkal rosszabb volt a játék. Ha HDD-n van a rendszer, vagy maga a játék könyvtára, akko az F-Secure a nyerő, ha SSD-n, akkor a Defender is lehet a nyerő
-
törölt tag
válasz
Szellem. #62342 üzenetére
Nálam csak egy-két helyen van probléma kitöltéssel a 100+ közül. Ezeknél kopizással megoldom néhány pillanat alatt az ügyet. Néha link eltérés van, de javítás után már jól működik. Amióta Nortonnál létezik a jelszókezelő - anno IDS, most NPM -, mindig ezt használtam.
Már arra gondoltam a megjegyzésed kapcsán, hogy valamilyen biztonsági kérdésről van szó, amiről nem értesültem.
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #62316 üzenetére
Ki mit tart durvának.
Múltkor említettem a Norton Safe Search vagy mi a neve, a Chromium Edge kapásból letiltotta azzal az indoklással el akarja téríteni az új lap oldalt és meg akarja változtatni a keresőt.
Végül is nem zsákbamacska, a Norton leírja a kiegészítő adatlapján mit állít át, viszont én ezt mind túlzásnak tartom egy mezei link ellenőrzés feladathoz.Kaptam már telefont fizető Norton usertől hogy "eltűnt a Google".
És amikor a böngésző jelzi a kiegészítő eltérítette, akarod visszaállítsa, akkor a Norton feldob egy még nagyobb ablakot azzal a dumával ne törődj a böngésző mit ír, használd csak az ő fapados keresőjüket.Plusz nyaggat az adatbeküldésről.
Van a Chromium Edge szép új lap oldala a napi Bing képpel, na ehelyett beteszi ezt vakító fehérséget a partner linkekkel: [kép]
Testre szabni nem lehet, hogy a bullshitből nem kérsz, hanem csak a linkeket ellenőrizze. Számomra ez így mind rossz vicc.A Defender, Chromium Edge, Smartscreen diszkréten teszik a dolgukat.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest