- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
blattida #11767 üzenetére
Most volt időm kipróbálni, eddig teljesen korrekten teszi a dolgát(Ubuntu 12.04 LTS x64 alatt). Nagyon jó, hogy a megszokott "Windows-os" GUI fogadja az embert, a realtime védelem, cloud, mail védelem ezek nagyon hasznosak, és az is tetszik, hogy a windows-os gépen megosztott mappákat is automatikusan beleveszi a keresésbe.
Ha nem találok valami kapitális bug-ot benne(mondjuk ez legyen a legnagyobb: Antisoam(nem ismersz egy illetékest, aki a Comodo fordításában részt vesz) ), akkor Linux alá már a Comodo-t fogom telepíteni ezután. Thx, hogy felhívtad rá a figyelmet!
-
szaki26a
aktív tag
válasz
blattida #12113 üzenetére
Nem is fog javulni. Dolgoznak a mérési metodusokon. Egyenlőre nem kompatibilis a wsa filozofiájával.
Kissé részletesebben.
Webroot Blog -
-
-
szakmaster
tag
válasz
blattida #12088 üzenetére
Én is cseréltem MSE-t Panda 2.0-ra a mai nap folyamán és nem tudom, másnál is előjött-e ez, de nekem a Windows Action Center nem érzékeli, hogy telepítve lenne vírusirtó+anti-spyware, állandóan az MSE-t ajánlgatja. Win 8 RP alatt csinálja, pedig a Panda 1.9 Beta még jó volt etéren.
-
-
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #11767 üzenetére
Szia!
Meg is nézem, köszi
(#11768) kispx
Alapvetően a Windows-os kártevőket nézi, azokat Linux alól is átviheted Windows-os környezetbe akármilyen adathordozón illetve e-mail-ben.
Linux alatt ha jelszó lopó tud tevékenykedni, az már régen rossz, azt akkor Neked kellett engedélyezni, mert másként nem tud települni.
De én már elég régen nyüstölöm a Linux rendszereket, viszont nem találkoztam még jelszó lopó alkalmazással.
Ha mindenképpen szeretnél Linuxos keresőt akkor telepítsd az rkhunter-t.
Gyors és alapos. Linuxra írt kártevőket és rootkiteket keres. -
iff
senior tag
válasz
blattida #11588 üzenetére
Hirtelen ezt találtam, de akkor az 5.10-et szedem le. Akkor cég is használhatja oké.
A tűzfala mellé is felrakható? Uninstall után leszed mindent? Már csak azért kérdezem, mert pl.: az AVG -nek marad fent cucca, amit nem lehet kiirtani és más vírusirtó jelez, hogy avg van a gépen.Bocs, ha hülyéket kérdezek.
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
blattida #11432 üzenetére
Miért kell tűzfal?
Csupán azért, mert amint felmész a netre potenciális támadható felület vagy anélkül hogy akár elindítanád a böngésződ. A crackernek nem kell semmit sem csinálnod, de ha a neten vagy ő tudja támadni a géped, pláne ha nincs semmilyen tűzfalad.
Anno olvastam (talán 2007 környékén), hogy amint felmész az internetre egy teljesen tiszta rendszerrel 20 percen belül meg is érkezik az első támadás a géped ellen.
-
válasz
blattida #11416 üzenetére
Ebben én is egyetértek, ezért írtam azt, hogy a legjobb jelző viszonylagos.
janes1976: a számok szerint a BD általánosan jobb, és azt sem árt, ha kb. egy év távlatában nézed a teszteket és úgy átlagolsz, de mint ahogyan blattida is mondotta, ezek a tesztek nem túl nagy referencia értékűek, és nem érdemes közhelyszerű következtetéseket levonni belőlük.
dbius: azért annyit még megjegyeznék a user fatal error mellett, hogy az AVG is semlegesíthette volna automata módon a kártevők nagy részét, vagy rosszul gondolom? Az a tapasztalatom, hogy sok cég terméke, egyértelmű találat esetén kérdezés nélkül írt, pláne ha alapértelmezetten ez van beállítva... Ha nem, akkor +1 "jó" pont a felhasználónak...
-
válasz
blattida #10799 üzenetére
És a 3-as már össze fog férni a TRIM-el? Mert csak ez miatt nem tudtam használni a CTM-et, kétséges volt ugye, hogy egyáltalán fejleszteni fogják-e a jövőben, ezért időközben megvettem a RollBack RX-et.
Ettől függetlenül jó hír és biztosan abban a pillanatban kerül is fel a gépre a CTM3, amint elérhetővé válik valamilyen verzió belőle. -
riki
senior tag
válasz
blattida #10049 üzenetére
Ez igen diplomatikus megoldása a dolognak. Így legalább egymást nem zavarják a kergetők. De, mi van akkor ha egyszerre ugranak ,ugyan arra a kártevőre ? Csak nem, kék halál ?
Matematik : Hát az bizony gáz. Nálam az ess max. 9% terheli a rendszert ,az AVG tuneup szerint. Én átnézném a rendszert az iobit toolbox programjával.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #9941 üzenetére
Szia
Firefox-al néztem és amikor ráklikkeltem a google képtalálatoknál a kis fotóra, akkor azonnal átirányította az oldalt a http:// defendteststability. info/ b4e87ff149b69104/0/ címre és kiírta, hogy átnézné a gépet, majd leakarta tölteni a setup.exe-t. szerencsére rákérdezett és nem volt semmi gond, csak kíváncsiságból megnéztem a kép címét pár online url elemzővel, mert néha akad pár gyanús oldal és olyankor az elemzések alapján szoktam eldönteni, hogy mennyire biztonságos.
Ezért is lepődtem meg a VT eredményeken, mert gyakran használom
Nem szerettem volna itt semmi félreértést. Jóindulatból kérdeztem és írtam be az eredményeket, de sajnos sokan félreértettek engempedig igyekeztem érthetően írni :\
Köszönöm, hogy megnézted és legyen kellemes napod ! -
Mosanke
senior tag
válasz
blattida #9920 üzenetére
Adware.404Search: - egy olyan szemét és alattomos adware alkalmazás, amely betelepíti magát az Internet Explorerbe, vagy ha sikerül neki akkor az alapértelmezett böngészőbe is, mondjuk mint a Browser Helper Object (BHO) néven. Ezután szépen csendben figyelemmel kíséri a felhasználó online tevékenységeit és elküldözgeti egy harmadik fél által üzemeltetett szervereken keresztül a www.404search.com-ra. Aztán meg még ilyenek, hogy megjelenít a nagy mennyiségű pop-up reklámokat és dobálja az arcodba fel... stb.
Ezek ismeretében én közel sem tenném az ártalmatlan kategóriába.
-
hdf
tag
válasz
blattida #9916 üzenetére
Köszönöm, leszedem.
A virusbusterrel nem vagyok elégedett, évek óta az avira védi az itthoni gépeket. Csak ez céges laptop, ezért majd inkább cégeknek használható szoftver lesz telepítve.
De ezt a rendszergazdával kellene egyeztetni.
A virusbuster után ezt találta az MBAM : advare.404searc -
kmisi99
addikt
válasz
blattida #9818 üzenetére
hát gondolom nem csak magyarok használják esetleg ukránban élő magyarok.egy utorrent újratelepítést már nem zaklat. msi afterburneré volt ami a tuning gyorsgombokért felelős. A másikat még nem tudom mi de manuálisan töröltem amit engedett.
Vukmir Ettől függetlenül tudok majd rendesen feltölteni csak az ott fel fel ugrálgat majd?
-
kmisi99
addikt
-
jozanparaszt
csendes tag
válasz
blattida #9663 üzenetére
Én sem azt mondtam hogy ugyanannyira, hanem hogy nem igaz hogy "szart sem ér". Amúgy egy éppen offline gépen milyen 0-day kártevők ellen kell védeni a gépet? (Feltételezve, hogy az autorun ki van kapcsolva rajta.) Valószínűleg ha most elkezdeném tesztelni egy kártevő pakkon akkor elhasalna internet kapcsolat nélkül, de ez mennyire életszerű?
Meg eleve amíg offline egy gép, egy vírusirtó sem fog frissülni, nem csak a Panda Cloud.
De vegyük például a Comodo-t. Ugyebár ott van neki az auto sandbox, meg a hips ilyen esetekre. De ez valóban megvédene egy gépet? Mert ha tudod egy alkalmazásról, hogy malware, akkor nyílván nem engeded ki a sandboxból, meg tiltod az összes tevékenységét amikor riaszt a hips, de ha azt hiszed hogy egy tiszta alkalmazással van dolgod, akkor nem fogod sandboxolni, mivel nem fog működni normálisan a program, az meg hogy védett helyeken próbál valamit módosítani, vagy figyeli a billentyűzet leütéseket szintén nem ritka egy teljesen vírusmentes alkalmazásnál is. -
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #9583 üzenetére
Nem kötekedni akarok, a véleményedre vagyok kíváncsi: miért? Miért jobb a Kaspersky, mint a Norton? Vagy itt most nem kifejezetten a Nortonnal összehasonlítva írtad, hogy "szerintem olyan felhasználóról beszélünk, akinek jobb lenne a kis (warez és hozzá nemértés miatt)."?
Szerk. mostanában elég jól elvoltam a Nortonnal, egyáltalán nem foglalkoztam más megoldásokkal. Éppen ezért "lemaradtam" a többivel kapcsolatban, így a Kaspersky fejlesztéseit sem követtem figyelemmel. Szóval, hatékonyabb technológiákat alkalmaz, mint a NIS?
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
blattida #9551 üzenetére
Norton Internet Security? Szerintem kiváló védelem az is, ugyanolyan átfogó, mint a KIS. Ugyanúgy van benne elismertség alapján működő felhő alapú védelem, viselkedés elemző, csendes tűzfal, stb. Tapasztalataim alapján még gyorsabb és stabilabb is, mint a KIS, bár utóbbiból a 2011-t használtam utoljára.
Vagy miért javasoltad kifejezetten a KIS-t? -
AmigaFan
aktív tag
válasz
blattida #9533 üzenetére
Mert szerinted az jól mutatja a gép általános terhelését? Ahhoz szerintem igen sokat kell ülni előtte, és méregetni. Pl: boot időt mennyivel növeli, programok indulását, fájlműveletekre mekkora hatással van, ilyenek. Ezeket én nem tudom a proci használat százalékos kiírásából megmondani! Egyébként példának okáért, most nekem az Avira mellett 00 a procihasználata az avirának, pedig meg van nyitva a böngető. Biztosan jól mérte?
-
válasz
blattida #9372 üzenetére
1. Akkor ha majd egyszer lesz kedved/időd stb, akkor ugorj neki x64 alatti tesztnek (nem virtuális gépen) Azon sem lennék meglepve, ha rögtön az első tesztet fogná a CIS, amit a matousec szerint nem...
2. nem vezetek statisztikát, nincs arra ilyenkor időm. Nem expert felhasználók és nem is warezbubusok gépeivel kapcsolatban írtam, hanem a nagybetűs átlagfelhasználóknál tapasztalt dolgokról, és természetesen nem tört védelmi progikat használva. Ebben a tekintetben az ESET(mondhattam vola ezt is TP helyett valóban) is jobb eredményekkel rendelkezik, mert az autorun-t is védi és a levelezőt is, nem engedi meg azt, amit a CIS. A CIS-nek ez a 2 dolog az Akhillesz sarka, a mai napig nem értem miért nem oldják meg(mert ez nem csak egy kis rés a biztonság falán, hanem úgy kompletten hiányzik 2 ajtó...). Ha csak e 2 szempontból vizsgálnád a dolgot (2 átlag user gépét, akiknél gyakran fordulnak meg pendrve-ok, fényképezők stb ill. email klienst használ és esetleg gyakran kap spam-et stb), akkor akár tetszik, akár nem, de az ESET esetén lenne kisebb esély (nem kicsivel) a megfertőződésre.
3. Az említett vállalkozásnál a rendszergazda egy igen jó szakember, öreg motoros az általa felügyelt hálózaton nem Ő vagy az irodai dolgozók a gyenge láncszem, hanem ez esetben a CIS volt az, köszönhetően a 2. pontban írt hiányosságának. Azóta ismerem az Admin-t, mióta először kapcsolatba kerültem a vállalkozással(Vista-ra váltottak akkor) és minden évben 1x a gépek menetrend szerinti ellenőrzésekor találkozom vele. Ő valóban rendszergazda, nem pedig ilyen "azért lettem infos, mert máshova nem vettek fel, átbukdácsoltam nagy nehezen, örültem, hogy vége lett a sulinak, nem értek hozzá, nem is szeretem csinálni, de mivel erről papírom is van ezért elmentem adminnak egy zsíros összegért...) kategória.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
blattida #9369 üzenetére
Ertem. Viszont most neztem a Zemana oldalat TP nincs a kompatibilitasi listan
BD viszont igen. Ha kikapcsolom TP-ban a HIPS-et ahogy irtad akkor mehet melle a Zemana nem akadnak ossze
E ketto vegpontvedelem johet szoba mas alternativara nincs kerete. Gondolkodtam ingyenesbe is de az o tudasa nagyon kezdetleges es egy ilen felugro ablaknal nem tudna mit tegyen ezert is lenne jo neki az IS.
-
válasz
blattida #9345 üzenetére
1. A Matousec tesztmetodikájából azon tesztek közé tartozik, amelyeknél nem lehet eltérés, azaz a teszt ugyanazon szoftverkörnyezet biztosításakor mindig egy és ugyanazt az eredményt adhatja. Ha valaki letölti a tesztcsomagot, eleget tesz a szoftverkörnyezetnek(és itt még az is teljesen mindegy, hogy Starter vagy Ultimate W7-et használ valaki, mint ahogy a hardverkörnyezet sem lényeges), akkor 100%, hogy nem azokat az eredményeket kapja, mint a Matousec. Én anno vettem a fáradtságot, hogy 10 védelmi progin végigteszteljem, a kapott eredményeket összevetve az akkori Matousec eredményekkel, mint ahogy a BitDefender-t is leteszteltem az immáron x64-es csomaggal(mert megdöbbentő volt a visszaesése x64-es teszten). Mondanom sem kell, hogy mindkét esetben merőben más/ellentétes eredmények születtek (eredeti szakmámból adódóan user error kizárva) és én ezért jelentem ki határozottan, hogy a Matousec teszt egy kalap guanó.
2. Miért életszerűbb a RAP teszt? Mivel idén lesz 19. éve, hogy gépeket pakolok össze/telepítek/szervizelek stb, ezért meg van az a gyakorlati tapasztalatom, hogy lássam/tudjam, hogy ha egy fertőzött géppel hoz össze a meló, akkor a fertőzött gépeken található szoftverek aránya a RAP tesztel nagymértékben hasonlatos, Matousec-el semmilyen formában sem. Egyszerűbben: kevesebb számban találkozom fertőzött géppel, amin pl TrusPort fut, mint ahol Comodo (CIS). Sajnos jelenleg be sem kell kapcsolnom a gépet ahhoz, hogy megmondjam, hogy azon esetleg CIS fut vagy sem, egyszerűen (ha van) csatlakoztatom a gép mellett hempergő pendrive/fényképező/telefon stb eszközöket, és ha azok mind fertőzöttek(memória kártyájuk), akkor szinte biztos, hogy a CIS van telepítve.
A CIS feláldozza az alacsony erőforrás felhasználást a védelem rovására, nem foglalkozik az autorun-al, email csatolmányokkal, alkalmazások közti adatfolyamokkal (adatbázis alapú adatcsere stb) és még sorolhatnám, hisz azt az elvet vallja, hogy majd akkor dolgozik, ha a user hozzáfér a fájlhoz pl megnyitja.
Ebből a megfontolásból mondom azt, hogy a Comodo-nak semmi keresnivalója az élmezőnyben, (max egy tesztnek nem nevezhető teszt listáján), mert a gyakorlatban jó ha a középmezőnyt megüti. (leégne a pofámról a bőr, ha 2012-ben nem figyelnék legalább az autorun-ra, meg a mail csatolmányokra)UI: tegnapi napom arra ment el, hogy a CIS után takarítsuk a romokat, mert a legalább 5 éve kifogástalanul működő hálózati védelmi eszközt, megszorítások miatt lecserélték a CIS-re. Tegnap az irodisták szabin voltak, a rendszergazdával próbáltuk a 13 gépes hálózat teljes KO okát kideríteni, ami mi volt? Egy email csatolmány megnyitása. Ennyit a CIS valós proaktív képességeiről...
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
blattida #9366 üzenetére
Argon=BD akkor jonak kellene lennie eltavolitasban is nem? Lehet tudni melyik verzios BD dolgozik benne?
Online bankolas el hanyagolhato viszont az hogy nincs adathalsz vedelem az eleg nagy problema nem?
Esetleg tudnal ajanlani ingyenes adathalasz kiegeszitot ami meg kompatibilis is a TP-vel? ZemanaAntilogger-hez van 1 eves meg nem aktivalt Licencem erdemes e melle fel rakni?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
blattida #9364 üzenetére
Értem és köszönöm a gyors válaszod. BD IS 2012-hez van még 3 year / 1 PC Licencem csak hát ugye az nem tud magyarul nagybátyám meg nem tud angolul
Igaz BD nem igen kérdez és ha beállítanám neki talán jó is lenne. BD IS 2012 jobb mint a TP IS 2012? Tudom balga kérdés ez hogy melyik jobb kinek mi meg internetezési szokás stb... igazából összességében kérdezném.
U.I: TP IS 2012-ban van HIPS, Webvédelem ( beépülő plugin FF-ba vagy Chrome ) Adathalász védelem és online bankolás védelem? Azért kérdem mert az oldalukon ezt nem írják.
-
Pano
addikt
válasz
blattida #9354 üzenetére
AVG Free-nek a következő -számomra- nagy hátránya van, az pedig a frissítés.
Amíg használtam azt tapasztaltam, hogy bizony érkezik általában napi 2 adatbázis update (vagy 3), de csak naponta, egy adott időpontra tudod benyomatni a frissítés keresést (ha jól emlékszem minden nap 17:00 az alap). Meg valamiért nálam sose akart működni az, hogy dial up kapcsolat után egyből keressen frissítést.AVG-ben nekem az identity protect része az, ami a legjobban tetszik, az jól muzsikál nagyon ismeretlen kártevők ellen.
-
válasz
blattida #9342 üzenetére
"A rap teszt sok mindenre nem jó..."
Igen, én így vagyok a matousec tesztel (is). A RAP-nak több köze van a valósághoz, a gyakorlati használtban megmutatkozó eredményekhez, mint a matousec-nek, mert az egy kalap guanó. A Comodo-nak sem lenne semmi keresnivalója az élmezőnyben, nem hogy a lista elején... -
szaki26a
aktív tag
válasz
blattida #9221 üzenetére
Azokra gondoltam akik 32 biten 90 felett vannak még. Nem nortonra, mcaffere vagy más piacvezető termékekre. Ezt látta már valaki? Kim’s Multiple Antivirus Scanner. Ezzel teszteleik virusokat szabadon engedés előtt. [link] Itt pedig egy érdekes írás, hogyan is müködik az iparág.
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #9084 üzenetére
Feb 29-én jelenik meg a Consumer Preview (BETA)
Szerintem ennek a dátumnak környékére akarják kiadni a 7-est. -
-
-
12-es csaj
senior tag
válasz
blattida #9032 üzenetére
Nekem a 6-ossal volt.
Namost, nem tudni, miért van ez. Elvileg a mai elsőben javították (??). Tud frissíteni, mert másik szervert néz ki magának, és azt nem blokkolja.
Hivatalos fórum -
válasz
blattida #9029 üzenetére
Ebben nem értek egyet veled. A zeus nem az a fajta kártevő, amivel nagyon játszani lehet, mert azt fertőz, ami épp a gépre van dugva (egyes variánsai androidos telefont is élből) és mivel botnet ezért meglehetősen jó tud rejtőzködni.
Még a speciális, direkt hozzá kiadott irtók sem tudják leszedni, mert meg sem találják, úgy rejtőzködik. Az, hogy csak a cache-ben talált nyomot az MBAM, az ebben az esetben jelentéktelen. Ilyen gép gatter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest