- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #68213 üzenetére
"Edward Snowden kijelentése az volt egy Twitter üzenetében, hogy az F-Secure az egyedüli AV cég, akinek nincs összefonódása egyetlen egy kormánnyal sem, még a sajátjukkal sem. Tartják is magukat ehhez."
Ez vajon a mai napig tényleg így van? Mondjuk egy Nortonról jobban el tudom képzelni ennek ellenkezőjét.
-
BigManus
addikt
válasz
Szellem. #68188 üzenetére
Nem általánosítottam, csak egyszerűen leírtam...
Pano:
Ezzelnincs is baj. A baj ott van, hogy az ilyen hivatali hátsókapu programokat nem mindig megfelelően konfigurálják, volt rá példa.
Hackerek tudtak kártevőt juttatni a levelező rendszerbe, bár hamar észre vették, de aggodalomra ad okot.
Én jobbnak tartanám az együttműködést illetve adat kiadást. -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #68184 üzenetére
Én elhiszem, de Snowden szavaira mint referencia én már nem nagyon adok. "Megmondóembert" csináltak belőle, vagy ő magából. Nem tudom már követni.
Kicsit olyan mint az IT világ Puzsér Róbertje.
Várom a napot, hogy mikor lesz az ember sell out influenszer.Eljő' az a nap is.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #68115 üzenetére
Nem tetszik, hogy extrém módon túlárazottak a termékeik és kicsit nagy a hájp körülötte, sokaknak a vírusvédelem = ESET (és más létezéséről mint ha nem is hallottak volna és nem is hajlandóak tudomást venni kb. annyira kiborít mint a bittorrent topikban a 10 éves mikrotorrent kliens használata)
DE el kell ismerni a marketingjük nagyon jól felépített, igényesen megszerkesztett, a support-ot is dícsérték régebben. -
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #68066 üzenetére
engem is idegesít, főleg hogy közben az aktív kis licenszemről ketyeg az idő.. nem is értem, a 2020-as verzió utolsó javításaival már kb ott tartottak hogy jól működött a program. és ezt eljátszák minden évben, mire helyrepofozzák az aktuális verziót, kiadják a következőt ami megint szar.
-
bajtokarpi
őstag
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Szellem. #68056 üzenetére
Nos minden tiszteletem a tiéd, de nem állítottam valótlant! Abban igazad van, hogy azt nem írtam, hogy a 3 gépes licenset venném, most is az van. Mint látod úgymond nincs készleten. Jeleztem már napok óta az Alza-nak, hogy igényt tartanék rá, de eddig nem jött visszajelzés (legyek türelmesebb). Az 1gép/1év az valóban elérhető.
Akkor egy kis matek.
F-Secure-t 2 gépen használnám, ami azt jelenti, hogy 3245 ft,- gép/év.
Eset szintén 2 gépen használnám, de 3 éves licenset vennék, ami 50,58 euróra jön ki (18056 ft.-) Na szóval ez így, ha 1 gépre lebontom akkor 9028 ft,-ra jön ki az 1 gépes license 3 évre., 1 évre bontva évi 3009 ft,-ba kerül az eset.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #68038 üzenetére
Csatlakozom
Pedig Kaspy-hívő voltam, de ez a szaggatás nálam telítette a poharat. Azóta nem vicc azt érzem, mintha lélegezne a gép. Ha rákattintok egy alkalmazásra, elindul azonnal, nem pedig még várakozva nézem az animált Kaspersky ikont. Komolyan felsorolhatnám újból a negatívumokat, de nem akarom.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #67963 üzenetére
Nagyon jó terméknek tartom, mivel nem terheli a gépet, nem fogja meg a netet, nincsenek benne felesleges sallangok, erős védelem. De rendkívül drága! Ha nem lenne rá kedvezmény, amit ugye nem mindenki tud igénybe venni, akkor nem venném meg. Szerintem otthoni felhasználóknak lehetne nagyobb árengedmény, mert lenne igény a használatára. Az ügyfélszolgálat korrekt, segítőkész, nyilván ezt is meg kell fizetni, de ez az ár szerintem túlzás.
-
Pano
addikt
válasz
Szellem. #67963 üzenetére
Szerény véleményem szerint normál áron abszolút nem éri meg megvásárolni, annak ellenére hogy nem rossz termék. Mondjuk azt a kérdést nem értem, hogy hazai árazás, mert pl szlovákoknál is kb 40 euróba kerül a sima AV. Régi árfolyammal számolva se sokkal olcsóbb.
Én tuti nem vásárolnám meg teljes áron, 50% kedvezménnyel még beleférne. A magyar piac nagyon árérzékeny, meglepődnék ha sima lakossági licenszekből sokat adnának el kedvezmény nélkül.
Gondolj bele, aki mégis rászánna ennyit inkább megveszi valamelyik magazin éves előfizetését, ami csak 1-2 ezer FT-al több az ESET IS-nél, ezzel megvan az ESET éves előfizud is meg még mellé újság és minden más egyéb.Az ESET itthon egyszerűen nem a lakossági licenszekből él (bár lehet másol sem), szerintem hihetetlen elhanyagolható annak mennyisége az eladásokban. Valószínűleg pont ezért is ennyire drága.
Céges és intézményi szinten pörögnek mint az állat, de ott máris sokkal tűrhetőbb árak vannak (kb 3-4 ezer forint/gép. Attól függ mennyit vesznek). -
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67935 üzenetére
most olvastam a módosítottat.
én eissel aktív módban vagyok, pedig a tűzfal részén nem bütyköltem semmit. amikor az egyik orosz trackerről töltöttem volt olyan hogy a kaspersky is dobott figyelmeztetést arról hogy valami kapcsolódási kísérletet blokkolt, de én is csak egyszer tapasztaltam ilyet az évek alatt.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #67931 üzenetére
A Norton is jelez, ha beleolvasol az ESET topikba. És mi van, ha a többi is intézkedik a háttérben, csak nem küld erről ilyen értesítést? Bár ahogy írod, a naplóban semmi bejegyzés nincs. Volt már rá példa, hogy Magyarországon célzott támadásokat hajtottak végre otthoni felhasználók gépei ellen, 1 napig tartott, de akkor is lehetett olvasni olyanokról, hogy egyes emberek védelmi szoftverei bejeleztek.
Tegnap volt az utolsó ilyen jelzés nekem. -
Cs1csó
titán
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67931 üzenetére
simán lehet hogy az eis jóval érzékenyebb (akár túlérzékeny) az ilyen dolgokra. a fő váráslóbázisa céges környezetben használja a programot, ott meg nagyon fontos hogy kívülről ne babrálhassanak bele a hálózatba. otthoni felhasználókat direktbe nem szoktak támadni hackerek, cégeket viszont igen.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #67924 üzenetére
Na jolvan 😄😄
Tenyleg , a Kaspy erre miert nem reagalt semmit? Ket dologra gyanakszom. Vagy tenyleg be akartak torni, vagy egy masik torrentes hozzam csatlakozot erzekel tamadonak (feltetelezes). Egy biztos, ez a jelzes nem veletlen. Es orulok, hogy szarnyal a gep. Warzone most jott le kemeny negyed ora alatt es meg sem roccent az eger. -
Selynelar
aktív tag
válasz
Szellem. #67896 üzenetére
Köszönöm.Szerintem megveszem az Eset-et.Régen használtam s nem volt vele gondom.
Hála mégegyszer.Jack Oneil: Nekem anno az Avast csinált ilyet. Sokszor elszállt a net amikor fent volt. Csak a földgömb volt a hálózat helyett. Amint kikapcsoltam,rögtön visszatért a net.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Szellem. #67893 üzenetére
Köszönöm. Melyik játék barátibb? Sokat játszom a gépen,s jó lenne ha a háttérben nem futtatni semmiféle analízist ezzel is terhelve a gépet. A Kaspersky-t feltettem és randomszerűen rootkitet keres. S nem tudom,hogy ahhoz volt-e köze de az ssd hőmérséklete is megugrott.Amint leszedtem újra normális lett.
Melyik megbízhatóbb egyébként Eset vagy F-Secure?
Dévacsen: Enyhe túlzás,hogy felforgatta a gyomrom. Csak szimplán egy megbízható Av-t keresek. A Kapersky-ről is igen olvastam. De ahogy írta milan26 fórumtárs felmentették őket. S ha jól tudom olyan személyeket érintett akik valamilyen módon kapcsolatban voltak multis cégekkel. De ebbe nem mennék mélyebben bele, némi "nézeteltérést" és "vitát" kirobbantva.
Ettől függetlenül köszönöm véleményed.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67874 üzenetére
nem szoktam ezzel büszkélkedni, szó szerint fájt a lelkemnek hogy őket kellett támogatnom.. ezért is léptem 2 hónap után. szerintem még én is a bitdefenderes f-securet használtam, az is teljesen korrekt volt.
a totalav-pcprotect-scanguard triónak se az avira motor a gyengéje, hanem minden más.
az előző hozzászólásommal annyit akartam mondani, hogy ez is mutatja mekkora úr a pénz, és teljesen mind1 milyen szinten trágya programot készít egy cég, ha eleget kessel simán beállítják még a nevesebb tesztoldalak is a "nyertesek" sorába a szoftvereiket.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #67873 üzenetére
Látod mégsem oldják meg, sőt sokszor a Kaspy is ugyanazokat a hibákat - bugokat - görgeti maga előtt. Az meg hogy fizetnek gáz, de ez van. Elvárható lenne, hogy ha egy termék hivatalosan is a piacon van akkor azt kutya kötelességük tesztelni, pl. a Comodo-t is szívesen látnám a teszteken vagy akár a Qihoo-t vagy bármelyiket a lényeg, hogy azonos feltételekkel legyenek tesztelve.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67869 üzenetére
érdekes dolog számomra, hogy az összes ilyen nevesebb tesztoldalon kezd feltűnni és díjakat nyerni a következő trió: totalav, pcprotect és scanguard.. na bevallom 2 hónapig dolgoztam mint support nekik. avira motort használnak, de az egész egy hatalmas átverés, hulladék program, hulladék fejlesztők. mind3 program kopp ugyan az, csak más színű az ui. nekünk mint supportnak az volt a feladatunk, hogy csőbe húzzuk a felhasználókat mindenféle féreg módon. refundot kb csak akkor adhattunk, ha chargebackkel fenyegetőzött a vásárló.. nem tudom leírni milyen szinten trágya cég és szoftverek. erre mit látok? vb100 díjat kaptak, av comp mostani performance tesztjén is toplistában a totalav, aha...
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #67866 üzenetére
Az opciók:
1. fájlmásolás, 2. archiválás (ki és be tömörítés gondolom) 3 .programok telepítése/törlése 4/1 program első alkalommal történő futtatásaEzekben az esetekben szerintem nem releváns, hogy 20-30%-al gyorsabban vagy lassabban történnek. Hangsúlyozom SZERINTEM.
A 4/2 ellenben már nagyon is fontos hiszen nem mindegy hogy pl. a böngésző, vagy a film- és zenelejátszó programok milyen gyorsan indulnak ha épp használni akarjuk őket.
5. is fontos, bár kérdés, hogy pontosan ez alatt mit értünk:
- böngészőben történő fájletöltés
- torrent kliens programmal történő letöltésMindegyik fontos, nem azért fizet az ember pl. 1000Mbit-ért, hogy valami csak 900Mbit-tel jöjjön csak le.
6.böngészés a weben - ez a legeslegfontosabb - már ha lehet ezt így kiemelni - hiszen nagyon nem mindegy milyen gyorsan töltődnek be az oldalak miközben szörföl az ember a neten. Engem ez tud legjobban zavarni.
Nekem a fontossági sorrend - amilyen sorrendben fontos a sebesség - a következő:
- böngészés a weben
- programok újbóli futtatása
- fájlletöltés - böngészőben, és torrent kliensselA többit nem rangsorolom mert számomra nem annyira releváns ezek viszonyított sebessége egy másik vírusvédelem alatt mért sebességhez.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67863 üzenetére
annó volt egy éves free licenszem, ameddig le nem járt én is használtam.
már felismeri vt szerint is az f-secure.
az av-comparatives tesztje viszont szerintem most is eléggé kérdőjeles, szerintük a kaspersky nem lassítja a letöltéseket..
szerintem itt minden kaspersky felhasználó tapasztalta már hogy pedig de. a hddn lévő fájlok megnyitása is gyorsabb az esettel az én rendszeremen kaspihoz viszonyítva. abban valószinüleg nem tévedtek hogy az f-secure a leggyorsabb, de ezen kívül nem tudom mennyire reális a dolog.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67851 üzenetére
eddig egy rossz szavam nem lehet rá.
nagyon lájtos, mintha nem lenne av a gépen. a menürendszerén, ha emlékeim nem csalnak, nem változtattak semmit az évek alatt, aminek kifejezetten örülök. átlátható, érthető, könnyen konfigurálható. ami a legszimpibb benne, hogy nem próbál más lenni mint egy internet security: nincs böngészőt lassító beépülője, nincs vpn, nincs windows pucoló funkciója, semmi sallang. szerintem az egyetlen hátránya az, hogy talán az egyik legdrágább opció.. a kaspersky is nagyon a szívemhez nőtt az évek alatt, ha nem lett volna lehetőségem külföldi ismerősöm cégén keresztül olcsó eset licenszt szerezni eszembe se jutott volna a váltás.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67849 üzenetére
vt-n a "relations" fül alatt van link egy másik filehoz, ami talán ennek a kicsomagolt verziója (szállítási adatok.exe).
-
-
Pano
addikt
válasz
Szellem. #67828 üzenetére
Dehogy warezolom.
Vagy megveszem, vagy ingyenessel játszom. Inkább az utóbbi a több, bár az se ingyenes, mert ritkán in-game vásárlásokat megejtek.
Én ettől függetlenül ezt én személyesen a defendertől abszolút nem várom. De ez valami 2009-.es dolog lesz, mert előző verziókban is néha-néha bekapcsoltam megnézni a defendert és nem jelentkezett semmi anomália.
Vagy az a baj, hogy próbálgatásképpen nekiálltam mindenből Microsoft megoldást használni Google helyett. Mióta ezt teszem az összes bugzik meg szar nálam. -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #67823 üzenetére
Sajnos a defender is kezd már elmenni a többi AV irányába. Saját asztali gépemen, egyik játékban érthetetlen laggjaim voltak, totál véletlenszerűen. Össze vissza teleportáltam. Nem mutatott se FPS droppot, se packet loss-t, ping is okés volt. Már gyanakodtam routerre (amit most vettem egy valag pénzért, de minden eszköz álomszerűen működik rajta), UTP kábelre, azt is kicseréltem, magára a játékra, a játék kliensre, még a gépet is újratelepítettem már kínomban.
A windows defender volt a legutolsó ami eszembe jutott volna. Kivételekhez tettem a játékot és azóta semmi probléma. Sajnos, már annál is itt tartunk... Soha nem gondoltam volna, szomorú (Windows 10 Pro 2009 amúgy). -
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67823 üzenetére
jaja egyetértek, a jobbak közül szerintem is kb édesmindegy már melyik van a gépen. én is lehet defendert használnék ha lenne egy asztali pcm. a laposomban a másodlagos meghajtó egy igen lassú 5200rpm-es hdd, azon tárolok sok fotót, filmeket, doksikat, arról seedelek torrenteket, stb, és defender mai napig érezhetően lassítja sajnos. ezen kívül én sem tudok belekötni.
csicso82: a win egy 512gigás nvme ssd-n van, csak az nem elég a sok sz@rságom tárolására.
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67821 üzenetére
lehet csak magamat égettem ki.
amilyen elszállt árai vannak az esetnek (weboldalán is előfizu 3év 3gépre akciósan 77ropi, vicc), cégek kb "fillérekért" megkaphatják (főleg külföldön). igazából nincs gondom a kasperskyvel, de rég nem volt már semmilyen fertőzésem.. hátha tud az eset egy kis izgalmat csempészni az életembe.
-
m.lala
aktív tag
válasz
Szellem. #67781 üzenetére
Köszi a választ.
Elengedtem a dolgot, végülis egy rendszer volt rajta csak. Lehetséges, hogy nem feltétlen valami kéretlen betolakodó okozta, de kétlem. Az F Secure egyébként tényleg jó, alig igényel erőforrást, nem zaklat, csendben teszi a dolgát. 3200.-/2 év volt mikor vettem.Szóval netkábel kihúz kapott egy szép, tiszta, új rendszert és boldogság.
Érdekes módon uBlock Origin mellett kaptam reklámot még online filmnézés mellett, AdGuard -al már nem, összeveszni nem vesznek össze, de lehet az utóbbi szigorúbb kikapcsolom majd és egyet hagyok, kiváncsi leszek. -
Pano
addikt
válasz
Szellem. #67767 üzenetére
Amikor néztem 30.000 Ft volt, de most én is megnéztem, "csak" 20.000 Ft. Lehet én elsőre a total security-t néztem és nem vettem észre, de lényegtelen. Így-is úgyis röhej.
Igaz még nem használtam sokat, de ez ESET is... hát, én akkor is azt mondom, hogy bizony terhel. Érezhetően az alapállapothoz képest. Bele se merek gondolni akkor milyen lehet már a többi, ha elvileg ez a legkönnyebb. Lehet túl sokat voltam már AV nélkül is azért érződik nekem ennyire. Na és ezért is elkérnek elvileg egy valag pénzt.
Ezeket mindig devizából váltja át általában a hivatalos webshop, így a szar forint miatt nem csoda, hogy felmentek mindenhol az árak. Élelmiszer boltokban is fél éve, heti szinten drágul minden élelmiszer, már sokszor a stroke kerülget a pénztárnál, hogy kifizetek 10 rugót és egy kézben elhozom amit vettem, még szatyor sem kell. Sajnos, "ennyit érünk a piacon".
-
-
riki
senior tag
válasz
Szellem. #67723 üzenetére
Természetesen,nem "éles" gépen van,de kíváncsi vagyok ,hogy fejlődik. Folyamatosan hegesztik ,mert a videóban a ,083 as van ,a friss ,123 .Nem értem ,hogy a tesztvideóban miért passzív a web védelem, amiben a Check Point erős. Gondolom a pc mag eredménye jelent valamit ,pedig nem Norton. Nekem tetszik,hogy az F-secure,Webroot irányvonalat tekinti követendőnek. Letisztúlt forma . Aki "varázsolni"akar,annak ott a Comodo.Nekem a Kaspy olyan ,mint a zöld medve. Jobb távolról szeretni.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Szellem. #67721 üzenetére
Hali. És akkor ha csak tegyük fel,én is elkezdem a defendert használni csak, akkor ha pl. van 1 program, vagy akár 1 letöltött fájl, az nem nyílik meg, sokára? Minthogy tovább tart neki elindulni, mert ellenőrzi le a defender, hogy nem e veszélyes megnyitni,. a külső av-knál, meg hamarább, gyorsabban ellenőrzik,mint ez a defender. vagy ez már nem jellemző rá? Legyen bármilyen nagy méretű is az a fájl, vagy program (exe) ?
-
Xelo
addikt
válasz
Szellem. #67706 üzenetére
én a napokban tesztelgettem kicsit kav, kis, ksc és kfa verziókkal, és arra a következtetésre jutottam hogy a sima free antivirus totál rendben van.
pont azok a dolgok hiányoznak belőle, amivel a fizetős verziókban gond akadhat, és nem is nyaggat hogy perkáljak a nagyobb csomagért. egyetlen hátránya hogy a beállítási lehetőségek erősen korlátozottak, de a 21.2-es verzióban már nem is igazán volt mit állítgatnom (is-ben is max kikapcsoltam pár extrát). a security cloud free még jobb is lehetne mint a kfa, mert lehet állítgatni, de egy komolyabb gondom akadt vele, méghozzá az hogy clouddal ha pl facebookon vagy itt a prohardveren üzenetet írtam, nem volt fluid a gépelés. két gépen is teszteltem, mindkettőn ezt produkálta. ha a script injection-t kikapcsoltam (kaspersky fórumon ezt írták megoldásnak) az segít, ellenben gyengíti a böngésző védelmét. furcsa mód semelyik magyar nyelvű verzióval nincs ilyen gond.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Szellem. #67706 üzenetére
Ezt tudtam én is csak a marketing miatt raktam be.
Egyéb:
Az ügyfélszolgálat minősége a legtöbb helyen kritikán aluli.
- ESET (global) -> válaszra sem méltatnak
- TrendMicro -> félremagyarázás, értetlenkedés
- G-Data (global)-> válaszra sem méltatnak
- K7 Computing -> nem fehérlistáznak, kapcsoljak ki modulokat (xD)
- Quick Heal -> kritikán aluli
- VIPRE -> az én hibám, hogy nem frissül a termék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest