- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kivlov
aktív tag
-
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28696 üzenetére
én csak egy good minősítést látok de mindegy..
azóta összeszedtem több mint 10 000 malwaret és hát a comodo még mindig 90% alatt talál az eset-tel szemben ahol ez 90% fölött van de legyen...hiszek neki mert nem elfogultak
azért fura hogy az emsisoft hol végez a bitdefenderrel egyetemben mikor ezek érik el a legjobb eredményeket mindehol csak itt nem...még nálam is ... -
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28647 üzenetére
Amit belinkeltél az nem valós mert a fizetős verziót tetted be erről sem írják, hogy jó lenne az av védelme csak azért jobb az értékelése mert fizetnek 500 usd ha vírusos leszel és van geekbuddy meg 50Gb tárhely amiket biztos sokan kihasználnak
... amint látszik a free verzió sem szerepel olyan jól: PCMAG
mint mondjuk egy avast vagy egy ESS7 av részlege -
daimonion
senior tag
válasz
blattida #28672 üzenetére
Bocsi lehet félreérthetően írtam ..tanuló Módban megy viszont ha visszaállítom az ajánlott beállításra akkor a metro app a háttérben kb 5 mp után leáll
AtHoS
Köszi az infót azt még majd kipróbálom..Ha esetleg akkor sem lesz jó esetleg van valami egyéb ötlet ?
Vagy meddig hagyjam tanuló módon 1 hét ? kettő ?? -
King Unique
titán
válasz
blattida #28659 üzenetére
Akkor majd megnézem ezt az avc-t, de az, h a mostani labortesztek se 100-asak, azért kicsit cinkes...kíváncsi leszek milyen lesz majd az új tesztmetodika.
CIS-nél használtam én tanuló módot, pár napig, amíg úgymond "megismeri és megtanulja" mi hogyan megy a rendszeren, de nyilván nem lehet örökké azon hagyni és utána ugyanúgy csinálta tovább...de végülis ott a választás lehetősége más AV.k használatára, lecseréltem, aztán ennyi.Köszönöm a korrekt válaszokat!
-
King Unique
titán
válasz
blattida #28647 üzenetére
Akkor hogyan kellene otthon tesztelni, v milyen víruslabor eredményei mérvadóak egyáltalán
Mert OK, h folyamatosan azt hangoztatod, h x,y itteni PH-s kollega home tesztjei a kevés mintaszám, u,v helytelen beállítások miatt nem adnak releváns eredményeket, a hivatalos laborok tesztjei sem kifejezetten mérvadóak, v éppen részlehajlóak...de akkor honnan kapjon egy itteni user képet róla, h melyik, mennyire hatékony, mert itt azt állítják egyesek??
Gyűjtsem össze népszerű vírusokat (10.000, 100.000 stb...), AV-kben védelmet állítsam maxra*, 0-day kártevőket (ha tudnám), látogassam végig közösségi, hírportál, 18+ oldalakat, kattintsak mindenféle hülyeségre, telepítsek warez progikat, rakjak be fertőzött pendrive-ot, optikai lemezeket a gépbe, aztán végén összesítsek, melyik AV hányat fogott meg, engedett át...??* védelemnél is eleve sokan a gyári beállításokat használják, főleg r=1 userek, tehát OK, h lehet szigorúbbra is venni a védelmet, de ha nem tudja hogyan kell beállítani, akkor nem fogja...márpedig ebből kiindulva az alp védelmi funkciókkal futó tesztek is fontosak azért.
Nem kötekedésképpen írtam, elismerem szakértelmed, csak akkor hogyan kellene, v nem is lehet normális tesztet, főleg házilag készíteni?
CIS-hez meg annyit fűznék hozzá, h valóban csak beállítás kérdése lehet sok esetben, de egy átlag, r=1 user baromira nem fog ezekkel szöszölni
és mivel felhasználók igen nagy része ilyen, ezért náluk okozhat gondokat ilyen téren. Én próbáltam magam jobban beleásni a működése, vettem rá a fáradságot, de folyamatosan itteni CIS topikban kellett kérdezgetnem, mert mindig új dolgokkal lepett meg és amikor már teljesen ártalmatlan (rendszer) folyamatoknak kellett szabálykészleteket létrehoznom, akkor nagyon elment a kedvem a tőle...
Persze lehet mondani, h akkor kapcsoljam ki a HIPS-et, de ugye részben pont amiatt használná az ember, tehát az sem a legjobb megoldás.
Talán majd egyszer teszek vele még1 próbát. -
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28635 üzenetére
Ok legyen igazad... nem mozgat de még sehol sem olvastam olyat hogy a comodonak jó lenne az av motorja...
Biztos csak hüje vagyok beállítani hogy tc-ből egy azon fájt ami csak egy dolgot csinál mert én írtam a programot folyton megkérdezze de legyen na hülye vagyok a comodohoz minden más progiban meg tudom csinálni csak itt szar de legyen....( és több más progim is így viselkedett alatta de volt amit meg tudott jegyezni is )
Mutass te egy tesztet ahol jól szerepelt amire te hivatkozol itt..mert még te se mutattál semmi kézzelfoghatót ha visszanézem a hozzászólásaid.... -
válasz
blattida #28635 üzenetére
Feldobnám egy kicsit az ikonsort a tálcámon.
Igazából magam sem tudom, hogy szükségem van-e rá egyáltalán. Eddig nem volt gondom Outpost FW Pro nélkül sem.
Egyébként már fent van a tűzfal program, és eltűnt a Onedrive bugom, ami így feltehetőleg a Windows beépített tűzfalával akadt össze.
Többeknél is van ez a gond W 8.1 alatt.
-
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28630 üzenetére
pl.: [link]
nem kezdek felsorolásba de sok helyen olvasható, miszerint nem olyan nagyon jó az av védelme de itt is sok "szakértő" hangoztatta már...
Igen tudom, hogy be lehet állítani, hidd el megtettem de random módban hol tartotta is magát hol leszarta ezeket a beállításokat, ugyanazon folyamatokat futtatva többször is és ez ment az agyamra...illetve a laggolása...azért vannak benne bugok még...
szomszédainknál legalább megjegyzi mit állítok be...
Nekem ez tényszerű : Comodo 1209/1387 87,1%
-
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28628 üzenetére
ESS7 ben is van hips és egy kicsit finomabban működik használhatóbb...
Comoldo sajna nem erős antivirusba teszteltem elég sokat nem ismer fel és mindehol ezt írják..
Mindenhol csak a tűzfal részét javasolják más antivirus mellé (lásd matousec teszt eredmények)...ez és az online armor a két legjobb tűzfal mindenhol ezt hallani és én is ezekre jutottam tesztjeim során a legjobb eredmények ezekkel lettek.Ha egy programot engedélyezek, hogy hozzáférjen bármihez akkor utánna ne kérdezgessen szerintem...de kinek mi
ha nem használom akkormeg nem is kell a program se, így váltottam ess-re mert ott jobban működnek a dolgok nekem legalábbis jobb ha valamit engedek akkor azt egyszer kell
de kinek mi...
-
King Unique
titán
válasz
blattida #28599 üzenetére
Értem, akkor elvileg a monitorozás alatt már lekorlátozza a mozgásterét, de előfordulhat, h "így-úgy" azért ellophatnak vmit. Na, ez ellen legjobb a megelőzés, de a Webroot ezen megoldása is tényleg erős védelmi vonalat képez.
Tesztekre visszatérve, a házilagos minta elemzés, akkor valóban nem tükrözi a valóságot, de youtube-os tesztekrél is, összegyűjtik egy txt-be a veszélyes oldalak linkjeit, aztán végigpróbálgatják mindet. Viszont ugye ott is kérdés, h a user normál böngészés közben valóban eljut-e azokra az oldalakra, illetve nem már a böngésző kiegészítőin nem akadnak fenn? Tehát eleve tökéletes "házi teszt" sem igazán létezik (szerintem), de azért egyfajta hozzávetőleges viszonyításnak mégiscsak jobbak a semminél, meg a sok labor egyen tesztnél (szerintem).
-
King Unique
titán
válasz
blattida #28594 üzenetére
Ez is hallottam már korábban, csak nálam már talált, fogott meg olyat, amit előtte ugyanazon a rendszeren pl. ESS7 nem és nem voltak fals riasztások, ezért+azért gondoltam, h nem lehet lehet rossz felismerésben, mivel mindig kapcsolatban áll felhővel=naprakész. De, ha te mondod, biztos úgy van.
Én szerencsére még nem találkoztam még ezzel a rollback-el, de nekem esős után után köpönyeg...a megelőzés híve vagyok. Persze az tényleg nagyon jó, h vissza tudja állítani a korábbi, fertőzésmentes állapotot. Viszont mi van, ha vki adatlopás (netbank, más jelszavak stb.) áldozatává válik, tudom van neki Identity Shield, de akkor is...? Illetve benne még az a "hibalehetőség", h vajon milyen gyors a rollback, mikor dönti el, h vajon tényleg káros volt-e az adott dolog? Mert sok user ilyenkor előbb kezdhet el kínjában hirtelen cselekedni és drasztikusabb lépésekhez folyamodik. -
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28590 üzenetére
Elfogadom a negatív kritikát is hogy nem értek semmihez hiszen 20 éve űzöm csak az informatika világát így nem értek semmihez benne de nem is állítottam sohasem hogy ezek a termékeket minősítő tesztek...
Ha olyan jó a BD akkor miért olvasni mindenhol hogy sok baja van és nem is annyira hatékony mint az annyira nyomják...Más:
Mivel ezek a források publikusak és ahogy itt mondogatja mindenki a gyártók is ismerik ezeket így szerintem pont gáz hogy ekkora a szórás a felismerésben...de kinek mi...
Az én szándékom az volt hogy megnézzem alapbeállítások mellett a kevésbé hozzáértőknek mi lehet jó alternatíva...
Igen énis tudom, hogy ki lehet egészíteni a védelmet akár böngésző védelemmel akár más eszközökkel de kíváncsi voltam önmagában mit tudnak egyes szoftverek.Ui. Amiket nem ismertek fel az adott szoftverek azokat realtime védelem aktiválása után futtatam is és nem jeleztek továbbra sem így szerintem elég értelemszerű a dolgok állása...
És nem csak arról az egy oldalról informálódom és gyűjtők dolgokat csak nem fogok ide több tucat oldal címét belinkelni mert nem ere van ez a fórum...
És ha változik a véleményem az csak azt jelenti, hogy tovább mélyültem el egy adott programban...
Ha olyan malwareket és vírosokat tesztelnék amiket én írok vagy iratok akkor nyilván egyik szotver sem jelezne rá amíg nem kerülnek bele az adatbázisba vagy olyan folyamatoknak álcáznám amire nem is reagálnának amproaktív védelmek, így akkor mivel is kellene tesztelni???
Etikus hekker előadásokon is erről beszélnek sokszor és én is tudom, hogy az adatbázis alapú dolgok elavultak, de hogy futtatásnál sem jelez egyik se sok dologra az aggasztó (több forrásból is szereztem be tesztfájlokat)Avast pedig tudom, hogy az egyik legjobb de tele lett a tököm, hogy egy csomó mindent átengedett a gépemre és csak direkt kereséskor vagy más progik scannalésekor derült ki...de van nála jobb a vbn szerint se van nagyon az élmezőnyben...
-
King Unique
titán
válasz
blattida #28567 üzenetére
Azt értem és tudom, h mások a szintetikus tesztek és más a reális, mindennapi, a user internet használata generálta esetleges veszélyek. Azt is elismerem, h te jobban értesz AV témához, de azért mégiscsak "vmi kicsit" jelent, ha ismert és gyakori minták detektálásában, blokkolásában egyik jobb, v sokkal jobb, mint a másik..
Korábban LiLxWaYnEx is hasonló "házi teszteket" készített, aminek eredményét az egyéni internet használat nagyban felülírhatja, de ennyi erővel, ha vki nagyon tudatos és gyanakvó, akár MSE is elég, v mégsem...
Sőt, mivel sokan használnak böngészőbe beépített AdBlock Plus, Trafficlight stb. szűrőket, eleve azok is sok mindent megfognak, tehát egy tesztbe még ez is bekavarhat kicsit.Az alapbeállításokkal kapcsolatban, az valóban jogos, amit írtál kivlov fórumtársunknak
, viszont eleve az átlag, r=1 user baromira nem fog azzal törődni, h bekonfigurálja a védelmet, azt se tudja, milyen AV van a gépén, ha van egyáltalán...így sokan alapbeállításokkal használják őket.
Tehát félig-meddig innen nézve az "alap" teszt se teljesen hülyeség.
(#28563) kivlov : OK, azt megköszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
blattida #28464 üzenetére
Lehet, h pusztán beállítás kérdése, de sokat szórakoztam én ezzel - szabályokkal - anno CIS-nél és egyszerűen meguntam. Az Emsisoft korábban meg még ennél is problémásabb volt ilyen téren, igaz annál nem mélyedtem bele annyira...
HIPS elvileg tudtommal már több AV-be is van ezeken kívül, Esetbe, illetve ahogy látom GDatában is, ott is mindig frissíti a fehér listát és van behatolásmegelőző rendszere, de korántsem ennyi kérdéssel, bár lehet csak viselkedéselemzők azok.
-
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28419 üzenetére
Én akárhogy állítom nem megy 320 fölé mit lehet még állítani? (Kikapcsoltam a megbízható alkalmazásokat és minden ellenőrzést engedélyeztem ) Mert a freeben nem sok mindent enged de hátha elsiklottam valami felett...
Comodot nem miatad írom hanem mert itt sokan ajánlották és oda szól -
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28409 üzenetére
Na leteszteltem én is a free verzióját az online armornak és ennyit tud max beállításon 320/340...
Jelzem ez nem a trial vagy premium hanem a free verzió...de ez is vagy 40 kérdést tesz fel sajnos
Nos ez kombinálva a 360 IS-el hozta eddig a legjobb használható védelmet nálam a teszteken...
comodo csinált furcsa dolgokat így nálam kiesett, de természetesen az érte csak el a max pontszámot sok kérdés mellett...THE END
-
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28411 üzenetére
Nos a virtuál pc nem különbözik biztonságtechnikailag a sima pc től egyébként minkét esetben ugyanazt az eredményt hozta nálam...
csupán arra céloztam, hogy mig a 360 IS 2 kérdésben letudta a dolgokat addig itt kb 40 kérdést tesz fel ami valljuk be nem igazán felhasználóbarát még annak ellenére sem, hogy így hatékonyabb...és valljuk be 2 kérdés 40-el szemben azért nem mindegy és ehhez képest a 290/340 hez nem is rossz...mindezt igyé
a comodo azért ment az idegeimre mert amit egyszer már felvettem megbízható alkalmazásnak azt is folyton megkérdőjelezte...
kb mintha kocsival közlekednék és a kocsi minden sarkon megkérdezné biztos egyenesen mész tovább egy idő után biztos kibasznád
olyan megoldást próbálok keresni ami egyszerű és jól is véd mert itt a többségnek erre van igénye
én is tudom mi az ami jobban véd mert vállalati szinten mást alkalmazunk (itt is sok a virtuál pc)
Tudja mindenki hogy mindig van jobb de ide nem az kell mert mindenki ingyenes kevés erőforrást igénylő védelmet akar... -
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28400 üzenetére
Nem csak alap hanem mindent bekapcsolva is tesztelek de nekem nem ment a leírt pontszám fölé ettől még publikáltam hátha mást is érdekel mert a többség csak annyit mond ez a jó az a jó de semmi konkrét infó én legalább kipróbálom és megosztom a tapasztalataimat hátha valakinek szüksége van rá nem pedig kötekedési alapnak szánom...
Az hogy ugyanazon beállításokkal azt jelent hogy maga a tesztgép egy virtuális környezet minden program után visszatöltve a szűz állapot így az esetleges maradványok nem befolyásolják az eredményt... -
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28390 üzenetére
Én nem a teszek alapján mondtam hanem amit itthon teszteltem ugyanazon rendszeren ugyanazon beállításokkal és itt csak bizonyos beállítások mellet voltak jobbak a comodoval együtt de alapból még azok sem ért el ennyi pontot csak ha mindent hiperérzékenyre tettem és akkor meg folyton kérdezősködtek még a 360 csak egyszer kérdezett így jóval felhasználóbarátabb...ennyi lett volna a mondandóm
-
kivlov
aktív tag
válasz
blattida #28373 üzenetére
Pedig ők írták így egy cikkben nyilatkozva (kicsit szakszerűbben fogalmazva természetesen de a lényege az volt, hogy sokkal hasznosabb az a módszer amit ők alkalmaznak, mint a szokványos tűzfalak, amit az eddigi tesztek is bizonyítanak, hogy működik)...de tesznek bele mert ezek az igények jöttek a visszajelzésekből, mert a nép csak a megszokottakat fogadja el egy esetleges újfajta megközelítést nehezebb átütni a fejeken...
-
dqdb
nagyúr
válasz
blattida #28323 üzenetére
Köszi, közben feltoltam az EIS9 bétáját, majd kiderül.
Vagy nagyon lassította a gépet (KIS, EAM8+EOA7), vagy hálózati nyűgjeim voltak (BDIS), vagy DPC problémák (Avast IS, Outpost IS, Avast AV + Outpost FW), vagy instabilitás (Avast AV + Comodo FW) vagy a szoftverfejlesztést lehetetlenítette el az állandó karanténezésével (F-Secure IS). Két teljesen különböző gépen néztem, a fentiek némelyik probléma csak egyiken jelentkezett, némelyik mindkettőn, eddig a Comodo IS tűnt a befutónak, majd kiderül.
-
csabi10
senior tag
válasz
blattida #28089 üzenetére
Először is biztosan elkerülte a figyelmedet de nem én osztottam meg elsőnek hanem -Morrowind- az előző oldalon.Másodszor azért cseréltem le mert kiakartam próbálni a Bitdefendert és kapóra jött nekem a 6 hónap free. Azért írtam azt hogy a 360- al nincs baj, mert nekem nem volt vele. Harmadszor azért engedd meg hogy had higgyek el amit akarok.
-
Namath841
csendes tag
válasz
blattida #27988 üzenetére
14-15 hírportált/fórumot szoktam látogatni +imdb +ncore. Ennyi. Programot most tesztelem, de a védelem hatékonyságáról sokat nem tudok elmondani, mivel nem ismerem illetve nem terheli a gépet se.
Valaki bemásolt ide egy április AV-Comparatives Real-World Protection tesztet, ott a legjobb 5ben benne volt. -
-
zazenke
őstag
válasz
blattida #27870 üzenetére
Igazábol jó dolgok viselkedés elemzők stb de az agresszív vírusokra és a kémprogramokra jók igazán. Persze ez okozza az igazi kárt. Viszont az idegesítő PUP-ok ellen csak a szignatura nagysága segít. Ebbe nagyon jó a malwarebytes. Csak az emsisoft programját találtam hasonlónak ami azért már közelebb áll a teljes értékű antivírusokhoz
-
Fattiq
csendes tag
-
válasz
blattida #27791 üzenetére
Gondolom, pláne a ti esetetekben is léteznek kedvelt és kevésbé kedvelt megoldások. Nem mondok neveket, csak tulajdonságokat.
- kis erőforrásigény (nincs jelentős lassulás, sem boot-olásnál, sem fájlműveleteknél és sem böngészésnél)
- átlátható, világos felület (nem kell hozzá bővített informatikai tudás, szofisztikált szakzsargon)
- kevés fölösleges réteg, minimalizálva a bugokat
- kevés FP
- erős felhő/adatbázis alapú védelem
- jó eltávolítóképesség
- kiváló antiphising
- esetleg extra bankolós/wifi védelem.Lehet ebbe a kategóriába egyik versenyző sem szerepel?
-
mrszitya
senior tag
válasz
blattida #27800 üzenetére
Ja köszi, korábban már volt - talán többször is - erről a laborról szó a Symantec-es kötődés miatt, de már nem emlékeztem rá, hogy ez az.
#riki
Én meg hosszú-hosszú évek óta elégedetten használom az egyik cseh terméket, csak kisebb teszteket/kitérőket teszek néha. Ennek a legutóbbi főváltozatában van már egy reputáció alapú védelem, ami jelszavazással párosítva nagyjából >99%-os védelem a családtagok ellen (plusz fenn az EMET is).
A többség által csúcskategóriásnak vélt termékek engem például hidegen hagynak, egyedül a Comodo jöhetne abszolút szóba, (ha képesek volnának végre egy hatékonyabb minőségbiztosítást beüzemelni.)
-
riki
senior tag
válasz
blattida #27800 üzenetére
Mester, remélem nem a Bitdefender 2014. Mig a free-vel soha semmi bajom nem volt,addig az IS csinált nekem egy komplett formatot, mert megvédte az AMD sata vezérlő eltávolitását az AMD saját eltávolitó programjától. A másik gépen meg 3 hét után összeférhetetlen lett a müveletiközpontal.
Nállam a csúcskategória igaz Kaspersky nélkül, mert komplexitása miatt soha nem próbáltam.ezért:
1 Comodo IS
2 Webroot
3.Eset
4 F- secure
Tudom ezért sokan megköveznek,de ezek soha nem engedtek be semmit.Ez szigorúan a saját értékelésem,átlagos gép használat mellett. -
válasz
blattida #27734 üzenetére
Persze, hogy nem árt egy erősebb védelem, de éppen ebben van a kockázat is. Esetlegesen több FP, rendszerterhelés, vagy éppen stabilitási gondok op. rendszer szinten is, hozzáférési korlátozások, amelyek a felhasználói élményt korlátozhatják. Ezzel együtt, ha még ráadásként be is szívnak valamit "erősebb" progik mellett, már végképp nem tudsz érveket felhozni a szofisztikáltabb védelem mellett.
Ok, munkahelyi környezetben legyen rendben a védelem, értem ezalatt az otthoni hozzáférést is, viszont akinek nincsen ilyen igénye, annak majdnem mindegy, mit tesz fel a gépre.
Értem én az álláspontodat, nekem sem MSE van fent (sőt le is kapcsoltam, mert olykor hajlamos érezhetően belassítani), de nem is Kaspersky/Bitdefender/Comodo/Avast stb.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
blattida #27636 üzenetére
Azt most a jelenlegi agykapacitásommal nem tudom megfogalmazni . Tudom mit akarok de :
- felhasználó igények
-technológiai korlátok
- előny-hátrány
és egyéb.Tényezők erősen befolyásolják a technikai kivitelezést ,ezért bonyolult az egész struktúrájának felépítése . 3 vizsga jön nekem még arra sincs időm ,hogy a terméket felrakjam -_-' .
-
micafighter
nagyúr
válasz
blattida #27348 üzenetére
És ez hol van? Mert a hivatalos honlapon én ilyet nem láttam
-
válasz
blattida #27337 üzenetére
OK, ha nem-bitdefender dolgozó IT-s vagyok, doksi nélkül akkor se tudom, mi történik, míg egy hagyományos irtónál/HIPS-nél azért több 5lete van az embernek. Pl Nr1 kérdés, mivel kompatibilis a cucc és mivel nem
?
#27338: Ez jogos, akkor maradjunk a kompatibilitási kérdésnél...
-
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
blattida #27205 üzenetére
Természetesen még nem része az mbae (lévén az még nincs kész) -> igen gondoltam, hogy akkor lesz, köszönöm hogy írtál
Viszont nekem a honlapján már ez van:
1 year/3 PCs for only $24.95
Ez alapján már gondolom az új liszenszelés életbe lépett
Illetve 14 napos lett a trial =(
MalwareBytes Anti Malware 2.0 Changelog:
-
tankal
tag
válasz
blattida #27050 üzenetére
Nem baj ha nem magyar csak ingyenes legyen virus védelem és tűzfal kell a többi nem szükséges .Avg 2013-ma volt alig fogott meg neki valamit és comodo tűzfala ami jó volt csak valószínű nem jól állította be mert azt mondta szinte állandóan rákérdezett a dolgokra.Gondoltam felrakom neki a CIS-t hisz nekem is az van és tökéletes de nem jött össze
-
olivera88
veterán
válasz
blattida #26952 üzenetére
Igen azt láttam én is. De az nem az. NPOFF12.DLL
Biztonságos módon. Mármint a szabályok létrehozása a biztonságos alkalmazásokhoz ugye?
-
olivera88
veterán
válasz
blattida #26949 üzenetére
Hát nem láttam semmit ami avval kapcsolatos lenne, de most megnéztem újra a naplót de most se találtam semmit.. Itt van a 2 defense + napló, exportáltam.[link] [link]
Először flash player exet kerestem nála de hiába mert nem tudtam először h Firefox alatt nem exe fájlt akar letölteni hanem egy bővítményt akar telepíteni böngészőbe.
-
elodman
aktív tag
válasz
blattida #26761 üzenetére
nagy thanx, akkor érdemes lesz készletezni, s gyakrabban használni ilyesmi Rescue disket!
Kaspersky legújabb verzióját a honlapjukon nem találtam meg
([link] igaz, linux -ból nem supported versiont kínál fel), csak itt:
Kaspersky Rescue Disk 10.0.32.17 datacode 2014/02/09:
http://www.softexia.com/anti-virus/malware-removal-tools/kaspersky-rescue-disk/Dr.Web CureIt! - úgy látom, ezt csak le kell tölteni és mintegy portable progit futtatni, azaz nem kell pl. iso CD-t írni hozzá.
Panda helpet is köszi.
-
elodman
aktív tag
válasz
blattida #26757 üzenetére
thanx blattida és Rol06!!!
szerencsére még nem ég a ház (épp csak XP migrálás Win 7-re történik), de valamikor lehet, h. nagy szükség lesz infoitokra - úgyhogy mindenképp kimentem jegyzeteim közé.
Szóval kicsit tájékozatlan vagyok, és most kicsit tovább olvasva a témában kérdeném, hogy:
- 1. körben tényleg NEM érdemes Rescue Disk-kel nekiesni scannelni
- SE boot-time scan-nel
- hanem elsőnek nyugodtan XP-ből egy teljes körű (minden file-ra, rootkit, stb-re kiterjedő) scan-t érdemes indítani?
és ha ez a normális scan leküzdhetetlen fertőzést észelne, csak akkor jöjjön a Rescue Disk?Nem bújhatnak így el kártevők a gépben? Vagy ha elbújnak az sem fontos, mert úgysem a megmentendő adatfile-okba bújnak (főleg: doc, jpg), és a wincsi formázás (az új Win 7 telepítéshez) majd kinyírja őket?
(innen olvasgattam kissé:
"Just like with boot-time scanning, Rescue Disk should be used only as a last resort and by experienced users: lack of knowledge can easily lead to deleted system files and unbootable or unstable Windows PC."
http://www.winhelp.us/avast-rescue-disk.html)thanx üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest