- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
válasz
mrszitya #26744 üzenetére
Egyre szimpatikusabb termék lesz.
A képen látszik, hogy 28 napos van hátra, akkor most fizetőssé tették?Szerk.:
The per application exploit mitigation feature requires a HitmanPro license. All other features in Alert are free.There is no difference between a HitmanPro or Alert license.
If you already own a HitmanPro license, you get Alert exploit mitigations for free.
If you do not yet own a license but decide to purchase one, you get HitmanPro for free.
Basically, a license unlocks both HitmanPro and Alert to their full potential. -
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #26458 üzenetére
Vannak vele problémák, az új helyi viselkedés elemzőjük (viruscope) és a tartalomszűrést végző url szűrőjük azért képes lassítani, főleg az utóbbi, bár az is elsősorban a netezést és az oldalak betöltődését, ha éppen működik, mert nálam hol működött, hol nem. A viruscope még nagyon korai stádiumban van, úgynevezett recognizereket használ a kártevők viselkedésének beazonosításához, ezek folyamatosan frissülnek és egyre tágul a hatékonyságának köre, most még azonban nem annyira kiforrott és kevés azonosítójuk van, ezért nem kap el mindent kártevőt, s mivel nem ismeri föl őket, ezért nem is ajánlja fel az eredeti, fertőzés előtti állapot visszaállítását, kézzel nem lehet aktiválni monitorozást. Ha éppen mindene működik, akkor tényleg gyorsabb, mint a hatos, a gui-t ért változtatások hasznosak és jók, gyorsabban és egyszerűbben elérhetőek a beállítások. Most toltam le a gépről, mert elegem lett a sebesség béli zűrjeiből és az url szűrő instabilitásából...két hét múlva jön a következő build, meglátjuk, hogyan változik...
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #26405 üzenetére
Persze, látszólag kikapcsolásra került a hips, de a viselkedés blokkoló, melynek része az auto-sandbox, a hips-hez tartozik.
Ezen kívül van még azért egy av rész is, így valóban nem marad védelem nélkül az, aki cis-t használ, ám az kétségtelen, hogy a teljesen aktivált d+ adja meg a teljes védelmi erejét.A hetesben lesz helyi viselkedés elemző és monitorozási funkció is (viruscope), amely képes a változatlan, eredeti állapot visszaállítására és ez a funkció nem felhő alapú, hanem teljes mértékben helyi megoldás.
Elvileg a kezelés is egyszerűbbé válik, kap automatikus döntési lehetőséget is, de a szakértő mód megmarad. -
kispx
addikt
válasz
mrszitya #26275 üzenetére
Egy kicsit felszínes az ismereteim a hálózatokkal, de nem hiszem, hogy ezt egy dns-sel meg lehetne oldani.
Tudtommal kb ennyire való:
Kérem a users.atw.hu IP címét, és vagy megkapja vagy nem vagy átirányítja a comodo oldalára.Az, hogy a szerveren melyik fájl tartalmaz felnőtt anyagot az nem érdekli. És tudtommal kérésnél csak a domain-t kapja meg, így nem is tudja, hogy Te most egy tiszta HTML fájlt szeretnél megtekinteni.
> "nyílt titok, hogy úgysem nagyon ér semmit jelen formájában..."
Tudom, hogy pár példa nem bizonyítás, de...
Két napja a sourceforgeról szerettem volna letölteni egy programot (amit már egy párszor letöltöttem a múltban), de sunyi módon a direkt link most egy másik tárhelyen lévő exe fájlra mutatott és a Comodo DNS fogta meg. -
sz.j
nagyúr
válasz
mrszitya #26275 üzenetére
Már kétszer írtam a supportnak ..., tele van a hócipőm a comodo-val
"... egyszerűen kapcsoljátok ki a DNS-ét"
Részemről ezzel nem lenne gond, de mivel van pár általam mások számára is hasznosnak vélt iromány az oldalamon, amit így nemigazán ér el az érdeklődő, mert nyilván megriad a Comodo figyelmeztetésétől, ezért dühöngök ....
-
mrszitya
senior tag
válasz
mrszitya #25913 üzenetére
Az előző hozzászólásomhoz - az Avast-tel és a Megerősített üzemmódjával kapcsolatban - még azt hozzáfűzném, amennyiben valaki ezt az opciót használja, és ez blokkolna valamit, az korántsem azt jelenti, hogy a futtatni kívánt fájl biztosan vírusos. Ugyanis ez a funkció kizárólag az elindított állományok reputációja, hírneve alapján ítélkezik. Simán meggátolhatja teljesen legitim programok indítását is, ha azokat nem ismeri, vagy nagyon kevés Avast-használó gépén futnak. Teszem azt, egy friss hangkártya driver telepítőjére is bejelezhet akár, és nemcsak magára a telepítőre, hanem a hozzátartozó - a géppel automatikusan induló - folyamatra is. Ezért is van hozzá külön kivétellista a beállításokban.
-
Nordik
őstag
válasz
mrszitya #25894 üzenetére
Próbálgattam a Bitdefendert, de hiába teljesít jobban a teszteken mint az Avira én az utóbbinál maradok inkább.
Nekem valahogy gördülékenyebb tőle a rendszer, illetve van néhány beállítási lehetőség is. A Bitdefender végtelenül leegyszerűsített, ami engem már zavar, hiába szeretem az egyszerűbb programokat.
-
-
Nordik
őstag
válasz
mrszitya #25857 üzenetére
Fel is tettem az Avirát, tényleg mintha gördülékenyebb lenne a rendszer.
Régen sok ingyenes vírusírtót kipróbáltam, akkor ez jött be a legjobban és Win7-en is ezt használtam. Próbáltam az Avastot is, amit még ajánlotok, de nekem inkább az Avira jön be.
Jó szolgálatot tesz még mindig az olyan feltételeknek amiket én keresek? Kis erőforrásigény, ritkán szól, csendben dolgozik, nem épül be mélyen a rendszerbe, böngészőbe? Régebben ezek miatt szerettem, ezen a mostani verzión se látok változást nagyon ilyen tekintetben.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
mrszitya #25383 üzenetére
Kicsit gyanús nekem ez a 2. hely(Panda cloud), szerintem nem kevés pénzbe került nekik ez, viszont az F-Secure false detect eredménye meg szintén meglepő.
Comodo-t hiányolom a tesztből, bár a 2 napos tapasztalatom vele(tabletre felraktam a free Comodo IS-t, de rögtön az install utáni órában lett is egy false pozitív ami egy Win Update fájlban talált vírust, ekkor rögtön letöröltem, és felraktam az Avast free-t, viszont ennél meg elolvasva a szerződési feltételeket kicsit megijedtem, mert leírja, hogy a software adatokat gyűjt a gépről és a rajta végzett tevékenységekről amiket elküld az Avast központba, ezért inkább e-mail-t és más bizalmas dolgot nem tableten fogom intézni, mert egyébként nagyon jól megvan a Comodo firewall-al, ami a free Avira-ról már nem mondható sajna el, mert előszőr azzal akartam Comodo-t felrakni, de Avira csak úgy engedte volna magát felrakni ha Comodo firewall-t törlöm, így ment is a levesbe). -
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #25240 üzenetére
A közvélemény kutatást és az ahhoz kapcsolódó statisztikai megoldásokat ne keverd ide, mert az egész más terület, itt nincs reprezentatív minta, egy adott av tényleges és általános felismeréséről nem mond túl sokat egy pár száz mintát tartalmazó teszt, de még a 100 ezres sem teljesen mérvadó, tegyük hozzá, nem oly rég az avc is négyszer ekkora mintaszámmal dolgozott (ugyan miért), igaz, akkor még sokkal kevesebb tesztet csináltak.
Egy av tesztnek nem feladata a szubjektív tényezők vizsgálata, bőven elegendő az objektív, igen jól mérhető statikus és dinamikus felismerések köre.
Te mibe kötnél bele?
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #25237 üzenetére
Real world teszt ide vagy oda, egy hónapot felölelő intervallumban ne 527 darab kártevő legyen a minta, ez túl kevés, még a napi frissekhez is kevés, ez nagyjából arra jó, hogy esetleges tendenciákat mutasson, de ahhoz sok-sok hónapot kellene vizsgálni folyamatosan.
Önmagában az avc-vel nincs baj, azt leszámítva, hogy sokkal többet tesztelnek, mint régebben, viszont ebből fakadóan sokkal kevesebb mintával is dolgoznak, mivel nem lettek többen és nem 7/24-ben dolgoznak.
Egyre kevésbé releváns.Az általam megfogalmazott kritikát pedig ne ragadd ki a hvg-avc-narxis háromszögből, mivel alapvetően arra az egységre vonatkozott, abban a kontextusban kell értelmezni.
-
mrszitya
senior tag
válasz
mrszitya #24923 üzenetére
Friss eltáv teszt AV-C-től: AV-C Malware Removal Tests (November 2013)
-
-
-
micafighter
nagyúr
-
BigManus
addikt
válasz
mrszitya #24897 üzenetére
Semmi gond...
Engem nem foglalkoztatnak a teszt eredmények.
Annál inkább a valóság. Ameddig nem veszek észre anomáliát és a mi tesztjeinken jól szerepel illetve rám van bízva a céges tabletek és mobilok védelme, nem lesz leváltva bármit hoznak ki ezek a tesztek.
Mint már sokszor bebizonyosodott, a "pénz beszél"
Nem beszélve arról, ha a teszteket vesszük figyelembe, szinte havonta válthatunk -
UserX
addikt
válasz
mrszitya #24345 üzenetére
Ez az AVAST! Free 2014 ("szigorúra" állítva) + MBAM Pro tényleg nem tűnik rossz combo-nak, az erősen igénybe vett gépen.
Az eddigi mérleg:
AVAST!: 5 PUP + 1 vírus
MBAM: 2 PUP
Kösz a tippet, megtartom!
Esetleg tudtok valami Free tűzfalat ezek mellé, ami nem kérdez (automatikus szabályalkotás) és mégis hatékony, nem akad és kicsi az erőforrás igénye?
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #24264 üzenetére
Az egy hét túl sok, maximum egy nap, mert tanulhat olyat is, amit nem lenne jó...
Oké, másképp fogalmazok: nekem nem okozna problémát a kezelése és beállítása, csak mivel nem érdekel annyira, hogy fölrakjam, ezért számomra a beállítási módja is visszatartó tényező...
..egyébként köszönöm.
Ha már ott vannak a listán, akkor miért nem írták meg úgy, hogy automatikusan érzékelje azt, ami a gépen van? Az ilyenek miatt írtam azt, amit. -
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #24251 üzenetére
Kimaradt az életemből eddig a microsoft megoldása, már többször gondoltam arra, hogy kipróbálom, de nem érdekelt annyira, hogy valóban meg is tegyem (ráadásul zavar a kicsit körülményes használata).
Van abban valami, amiről írsz, viszont a comodo lényege a hips, ezért tényleg ajánlatos a használata, még akkor is, ha az új felhasználók számára szokatlan a kezelése és működése. Ha tiszta gépre kerül, akkor kezdésnek tanuló módot ajánlanám, mert így elkerülhető a nagyobb mennyiségű kérdés, a tanulási folyamat végén pedig érdemes biztonságos módra állítani a hips-et, mert abban a módban is elfogadható mértékű kérdéseket dobál a júzerhez.
Ha az auto sandbox aktív marad, amikor kikapcsolják a hips-et (pontosabban a hips többi részét, csak ezt a felhasználó, ebben a formában, nem látja)), akkor nem kell attól tartani, hogy ennek dacára megfertőződik a gépük, különösen akkor, ha magas korlátozás (megbízhatatlan) vagy teljes virtualizáció van beállítva. Ha a felhő alapú viselkedés elemzés is aktív, akkor az majdnem ugyanaz, mint az aktív hips, ezért ebben a formában is védve marad a számítógép. -
UserX
addikt
válasz
mrszitya #24260 üzenetére
Kösz a választ és a tanácsokat! Az AVAST-ot én is elég jónak tartom. Ingyenességéhez mérten viszonylag jó hatékonyság, felismerés, alacsony rendszerterhelés. A beállításaiban viszont még nem mélyedtem el.
Nekem egyébként saját használatú gépem van
, EMSI AM + Outpost Pro FW (Lifetime)!
Több vírusirtót próbáltam a fiam gépén (NOD, McAfee, Norton...), de a "felelőtlensége" miatt mindig fennakadt valami. Takarítani azután nekem kell a gépet utána. Az MBAM Pro elég bikának tűnik...Tudom, hogy a useren is múlik, nincs 100%-os védelem...
Próbálom okítani, de ez nem gyereknevelési topic!
-
blattida
nagyúr
válasz
mrszitya #24238 üzenetére
A hpa-nak nem is feladata a valódi blokkolás, mivel, ha kártevőt észlel, akkor letöltésre kínálja a hitman pro-t.
Az általad is említett vakcináció csak egy átmeneti megoldás a részükről, hiszen csak az a céljuk vele, hogy a sandbox érzékeny malware-eket semlegesítsék vele, illetve, ha már letöltés előtt felismeri az adott kártevőt, ami majdnem 100 százalékban megvalósul, akkor azt nem hagyja letölteni.Az mbae eleve más, hiszem mindenféle sebezhetőség ellen védelmet nyújt, nem csak a böngészőket védi és nem is matematikai alapú viselkedés elemzésen alapul, mint a hpa.
A malwarebytes cucca sokkal nagyobb potenciált rejt, ráadásul nagyon sokat fog még fejlődni és változni a közeljövőben, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ugyan lesz ingyenes változata is, de hamarosan fizetőssé válik.
-
mrszitya
senior tag
válasz
mrszitya #24238 üzenetére
Kicsit javítom magam, az említett videóban is benne vannak az elbukott AV-k: Malwarebytes Exploit-Test + screenshotok
"Malwarebytes "Exploit-Test" is a program which allows users to verify that Malwarebytes Anti-Exploit is working correctly. The program incorporates two buttons. The first launches the Windows Calculator (calc.exe) in a normal way and the second one uses a common exploit technique to launch calc.exe."
-
művészke
csendes tag
válasz
mrszitya #24151 üzenetére
ha engem így jelölsz, legalább még 4 ilyen felhasználót fel tudok itt sorolni, aki megmondja a véleményét. +A malwarebytes antimalware valós idejű csomagja most akkor vírusírtónak is jó egyben ha csak ezt hagyom a gépen? Mert ebben még nem csalódtam soha, de azt hittem ez csak kémprogram írtó! Mellette meg kell vírus írtó!
-
művészke
csendes tag
-
-
-
válasz
mrszitya #24098 üzenetére
"Sokadik eset a Firefoxszal, sajnos sikeresen
megtalálják benne a biztonsági réseket az
utóbbi időben. "
Hmm, indok, hogy ne térjek át icedragonra... (jelenleg chrome alapú comodo dragonom van).#24097: mielőtt bármilyen védelmi szoftvert ajálanék, az uac maxra húzását és a böngésző védelmét javaslom. A tpl listák pl nemigen lassítják az explorert és chrome/dragon alatt se vettem észre, hogy az adblock plus megfogta volna. A KIS annál inkább hajlamos a lassításra.
-
daimonion
senior tag
válasz
mrszitya #24036 üzenetére
Valami nem jól értelmeztél ..tehát ha figyelmesen elolvastad a postomat akkor abból az világlik ki hogy ha ENGEDÉLYEZI az ILLEGAL és UNETCHICAL kategóriát akkor a Forticlient webvédelme szart sem ér azon a területen.-
Stonerice
A Forticlientbe azért van a Parental Controlnál kivétel lista hogy ne kelljen egy KOMPLETT kategóriát lelőni..Pl ha a Kickasstorrentre akarsz felmenni akkor kár lelöni az egész illegal unetchical kategóriát hanem szépen berakod hogy www.kickasstorrnts.com meg a kickkasstorrent.ws -t a kivételek közé és az összes TÖBBI torrent oldalt tiltja a kickasst meg nem..Mi ebben a rossz? Ugyhogy marad az hogy szerintem marhaság lelőni egy KOMPLETT kategóriát ha kivételeket rakhatsz hozzá..Főleg olyan kategóriákat marhaság engedélyezni mint pl
Malicious Websites
Hacking
Illegal or UnethicalEgyébként 6 fökategória van és 78 alkategória van
egyébként minden itt van a Forticlient webszürőjéről...
-
-
blattida
nagyúr
-
válasz
mrszitya #23979 üzenetére
Sikerült rollback-elni? Egyébként mindez idáig egészen jól elkapta az ilyetén kártevőket, azzal együtt is, hogy múltkorában én küldtem be egy mintát, amit 5 percen belül már az adatbázisba is tettek.
GoodSpeed: ezt a 18GB szemetet kellene elküldeni a vírustesztelő iparnak, hogy egyszer egzakt legyen már a méregetésük...
-
blattida
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz
mrszitya #23969 üzenetére
,,Videós tesztek leginkább arra jók, hogy lássa az ember, milyen a megújult AV felülete"
Igen, én pontosan ezért szoktam nézni winsevenholic tesztjeit.
Egyébként Lilwayne nagyszerűen leírta a lényeget, miért nem szabad a youtube-os teszteknek túl nagy jelentőséget adni.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
mrszitya #23922 üzenetére
Telepítése,kezelőfelülete nagyon egyszerű . Sikeres telepítés után frissít egyet ,beállítások között pedig nem fogunk eltévedni "sajnos" . Alapvetően nem egy nagy termék az ingyenesek között.Benne található védelmi vonalak közül 1-2 ami hatékony a kapott signaturák adják védelmének hatékonyságának a nagy részét .Azonban ,számos kellemetlen dologgal kell szembesülni a használata során . Keresése lassú és időigényes ,webvédelmét egy kiegészítő addon-al helyettesíteni tudja mindenki [BTL].Számos alapvető ,beállítási lehetőségek hiánya következtében ,nem nagyon kedvelteti meg magát velem . Valószínűleg ez annak köszönhető ,hogy ingyenes és a fő fizetős terméket használják inkább az userek .Mindenkinek megvan a maga igénye de aki nem power user annak nyugodtan feltehető: pl. idős embereknek .
-
L7wy
őstag
válasz
mrszitya #23902 üzenetére
Persze én értem ezt, DE (ha jól tudom, mert nem szeretek mondani dolgokat biztosra) a fizetősben sem erősebb az automatikus deepscreen, a sandbox meg csak kézi hatásra fog működésbe lépni, azaz egy vírus esetében automatikus védelemnél nem fog többet nyújtani a fizetős mint a free. Szerintem Avast is átállhatna a ddp (mint comodonál) elvre, csak olyan verzióban, hogy ismeretlen alkalmazás előtt kérdezzen rá a program futtatására, addig ne futtasson semmit.
egyéb megjegyzés:
Kíváncsian várom amúgy a jövőbeli fejlesztéseket Avastnál, Comodonál és Webrootnál, a többi sajnos már nem nagyon foglalkoztat, mert a többinél érzem a "mozdulatlanságot" (talán még emsisoft kivétel, bár nálam a BD licencelésével sokat rontott a cég felfogásának megítélésén). Lehet hogy nem értek hozzá eléggé, de szerintem Webroot ott hibázik a legnagyobbat, hogy nem ingyenes / nincs ingyenes verziója, így sok felhasználótól elesik (pedig nekik szerintem nem ártana az ingyenesen cloudba bedolgozó "munkaerő").
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest