Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz UserX #59254 üzenetére

    Ez már az a szint ahol érdemes egy tiszta rendszere feltelepíteni és használni pár napot (majd egy rendszerképből mondjuk visszarakni) majd mehet fel a másik, a Free AV kiforrottabb lehet.

    Nekem tetszett a Free AV-ben hogy van benne magyar nyelv és ami szürke - azaz nem állítható ebben és a Coud AV-ben igen azokat pedig nem is módosítanám tehát nekem bőven jó a Free, ami miatt mégis maradtam az Avast Free-nél:
    - a PC bekapcsolása vagy újraindítása után az első géphez éréskor pl. az egér megmozdítása a CPU használat egyből kilőtt kb. 100%-ra pár másodpercig engem ez zavar
    - a fölöslegesen, mellőzhetetlenül települő KSC is zavar
    - a Kaspersky fiókot nem tartom nagy talánynak - volt aki itt dícsérte és ŐT meg is értem mikor pl. több jellemzően FIZETŐS licencet tud ott menedzselni, de egy darab free antivírus miatt fölösleges.
    - Firefox-ban települ egy Kaspersky böngésző kiegészítő amit NEM lehetséges eltávolítani - Chrome-ból el lehet FF-ből nem.
    - az adatbázis frissítése lassú sokszor csak keres-keres-keres és nem talál semmit

    Ennek ellenére az ingyenes védelmek az utóbbi időben annyira sokat silányultak hogy a Windows 10 saját védelme mellett - Defender - az Avast Free mellett az egyetlen valamire való alternatíva a Kaspersky Free.

    2 nagy pozitívumot kiemelek:
    - marketing célú adatküldés lehetőség kikapcsolható, elutasítható az erre vonatkozó engedélykérés, a GDPR támogatást is komolyan veszik
    - ZÉRÓ reklám (bár az Avast free-nek az AvastUI.exe-jét tiltjuk egy kimenő szabállyal a Windows tűzfalában akkor ott is zéró reklám van.

Új hozzászólás Aktív témák