Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi Smart Band 10 Pro NFC - ki fizeti a következő kört?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Készlethiánnyal indíthatnak az őszi iPhone-ok
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Pont rólam van szó. Amilyen elvont ízléssel rendelkezem, nekem pont tetszik a Pixel 9a és a 10a külseje. Ad egy kis robusztus érzetet a megjelenésének, amiben szerintem a kissé vastagabb kávák is szerepet játszanak. Ráadásul a hátlapi kamerák szinte teljes egybeolvadása a hátlappal még egy kicsit hozzátesz az összhatáshoz. Kicsit egyedi a maga módján.
Na, most lehet emiatt engem dobálni csokival...
Zavaró lehet a vastagabb káva, ha volt vékonyabb kávas telód, de 1-2 nap után már el is felejted.
A 9a és 10a hátlapi kamerájának lapossága meg óriási előny. Végre meg lehet fogni, zsebre lehet tenni úgy telót, hogy a rohadt kameradudor nem akad bele semmibe.
Nekem is tetszik a 8a, 9a, 10a. Meg igazából jó telefonok. -
Engo
aktív tag
Nem kell egymást arról győzködni, hogy a vastag kávák zavaróak, vagy sem. Akinek nem tetszik a Pixel "a" széria kinézete, nem veszi meg. Tele a piac iPhone copy kínai telefonokkal, mind külsőt, mind UI-t tekintve. Hello Xiaomi, Honor...
Béke
-
szkaroly
őstag
És mivan ha valakinek tetszik egy 10a a káva ellenére is, vagy tegyük fel valakinél ez nem szempont a szépség megállapításánál? A "mások vagyunk" erre nem érvényes?
Azért neked is jobb ha ugyanakkora telefonméret mellett nagyobb a képernyő.
-
Luck Dragon
támogató
És mivan ha valakinek tetszik egy 10a a káva ellenére is, vagy tegyük fel valakinél ez nem szempont a szépség megállapításánál? A "mások vagyunk" erre nem érvényes?
Pont rólam van szó. Amilyen elvont ízléssel rendelkezem, nekem pont tetszik a Pixel 9a és a 10a külseje. Ad egy kis robusztus érzetet a megjelenésének, amiben szerintem a kissé vastagabb kávák is szerepet játszanak. Ráadásul a hátlapi kamerák szinte teljes egybeolvadása a hátlappal még egy kicsit hozzátesz az összhatáshoz. Kicsit egyedi a maga módján.
Na, most lehet emiatt engem dobálni csokival...
-
mhydas99
addikt
Erre irtam.
-
tomboy0013
veterán
-
mhydas99
addikt
Irigylem a problémáid.
Ha mar egy hasznalati eszkozert az ember penzt aldoz, nem utolso szempont a kulso is. De masok vagyunk.
-
tomboy0013
veterán
-
mhydas99
addikt
Nem szoktad még meg hogy a "szakmai" fórumok erről szólnak? A gyakorlati tapasztalat itt nem szempont, papíron kell jól kinézni az eszközöknek, az alapján jól összehasonlíthatók.
Tevedsz. Eleg gyakorlatias vagyok. Csaladban is van Pixel 8a, 9a es ajanlani is szoktam, jo keszulekek. De a kavajuk az bun ronda. Ennyi. Kar ugy tenni mintha nem lenne gond, mikor mar 80 ezres telefonokat tudnak minimalis kavakkal gyartani.
-
tomboy0013
veterán
Nem szoktad még meg hogy a "szakmai" fórumok erről szólnak? A gyakorlati tapasztalat itt nem szempont, papíron kell jól kinézni az eszközöknek, az alapján jól összehasonlíthatók.
-
Krend
tag
Lassuk be, megjeleneskor a Pixel A szeria a maga 200 ezres araval 128GB-tal es nagyjabol 250 ezres araval a 256GB-tal nem nevezheto best buynak egy olyan procival, amit mar a felso-kozepkategoria is lehagyott a 200 ezres arsavban.
Ha osszessegeben nezzuk az A-k jo vetelek, csak kozben meg muanyag hatlappal jonnek, bitang lassu toltessel, elfogadhato, de elmaradott kijelzovel, csak 8 GB RAM-mal es baromi nagy kavakkal. Hiaba 6,3 colos a kijelzo ha ez a kavak miatt 6,4 inch.
Szerintem nagyon is latszik a costcutting, csak az emberekbe beleegett hogy Pixel es 300 alatt van az ara, akkor jo...Ilyen kommenteknél mindig elgondolkozom, hogy biztos én használom rosszul a telefonom.
A kávát kéne a képernyő helyett néznem, meg panaszkodnom, hogy 2 naponta fél óráig tölteni kell, de tokot se kellene használnom, hogy a hátlap anyagát is nézegethessem, ha éppen a kávát nincs kedvem
-
Engo
aktív tag
Én koca felhasználó vagyok, max 5-db app.
Oké, azért nekem sincs mindig szükségem 15-re, ráadásul social media használat nálam nulla.
-
Luck Dragon
támogató
-
Engo
aktív tag
Az a 12GB RAM egyebkent beetetes.
Akkor van ertelme ha eszmeletlenul multitaskingol.az ember, egyszerre 20 app a hatterben. De az is csak akkor hatekony ha a szoftver profin van moge megirva.
Minel tobb RAM van a telefonba szerelve annal jobban terpeszkedik a rendszer. Ugyanazokat az appokat megnyitod egy 8 gigas telefonon meg egy 12 gigasan, akar hsonlo rendszerrel is es a 12 tobb ramot fog enni 1-2 gigaval.
Dinamikusan terjeszkedeik.A masik terulet ahol jol johetne a RAM az az offline AI, mert oda bizony kellene, de jelenleg es meg jo sokaig vagy online megy vagy hibridben, mert maga a vas alkalmatlan gyors futtatasra. Meg a legujabb Snapi is, nemhogy a Tensor...
A dragulo RAM arak miatt meg pont hogg nem gyartanak majd orias RAM telefonokat egy jodarabig, helyette inkabb a RAMfogyasztast optimalizaljak. Vegre.15-20 app memóriában tartása szerintem nem annyira hardcore felhasználás. Én nem vagyok power user, de azért közel ennyi alkalmazást én is használok párhuzamosan. Ilyenkor azért érzem a 8GB szűkösségét.
-
Draun01
tag
Ez az egész A-széria lufi már kipukkadt, igen elég király ajánlatok voltak pár éve, de már akkor is leginkább Amerikában, ez az egész onnan jön, mert ott nem olyan eros a középkategória mint mondjuk felénk. Volt nekem is 6A-m nagy megelégedttséggel használtam, a lassú töltés már akkor is idegesíto volt, ellenben a muanyag hatlappal semmi gondom nem volt, sot pont ez sarkallt arra hogy tok nélkül használjam, ugyanez volt a Nothing 2A-val utána is, szóval én csak örülök a muanyag hatlapnak. A kávák meg úgy érzem a 6A/7A óta csak vastagodnak 😅
-
mhydas99
addikt
9a-ról 10a-ra váltani tök fölösleges, de mivel a jelek szerint csak chipben lesz upgrade a 11a-nál, így az sem lesz nagy eresztés. Jövőre a sima 10 lesz a best buy, meg persze a sima 11. Mármint azoknak, akik Pixel vonalon maradnának és nem akarnak 300-400 ezret költeni telefonra.
Ezért lenne jó, ha az "a" széria SoC-ben éves lemaradásban lenne, cserébe kapna 12GB RAM-ot, és ez a kombó 8-10 hónap múlva 160-180 ezerbe kerülne.
Az a 12GB RAM egyebkent beetetes.
Akkor van ertelme ha eszmeletlenul multitaskingol.az ember, egyszerre 20 app a hatterben. De az is csak akkor hatekony ha a szoftver profin van moge megirva.
Minel tobb RAM van a telefonba szerelve annal jobban terpeszkedik a rendszer. Ugyanazokat az appokat megnyitod egy 8 gigas telefonon meg egy 12 gigasan, akar hsonlo rendszerrel is es a 12 tobb ramot fog enni 1-2 gigaval.
Dinamikusan terjeszkedeik.A masik terulet ahol jol johetne a RAM az az offline AI, mert oda bizony kellene, de jelenleg es meg jo sokaig vagy online megy vagy hibridben, mert maga a vas alkalmatlan gyors futtatasra. Meg a legujabb Snapi is, nemhogy a Tensor...
A dragulo RAM arak miatt meg pont hogg nem gyartanak majd orias RAM telefonokat egy jodarabig, helyette inkabb a RAMfogyasztast optimalizaljak. Vegre. -
Engo
aktív tag
9a-ról 10a-ra váltani tök fölösleges, de mivel a jelek szerint csak chipben lesz upgrade a 11a-nál, így az sem lesz nagy eresztés. Jövőre a sima 10 lesz a best buy, meg persze a sima 11. Mármint azoknak, akik Pixel vonalon maradnának és nem akarnak 300-400 ezret költeni telefonra.
Ezért lenne jó, ha az "a" széria SoC-ben éves lemaradásban lenne, cserébe kapna 12GB RAM-ot, és ez a kombó 8-10 hónap múlva 160-180 ezerbe kerülne.
-
mhydas99
addikt
-
Engo
aktív tag
-
mhydas99
addikt
-
Engo
aktív tag
Lassuk be, megjeleneskor a Pixel A szeria a maga 200 ezres araval 128GB-tal es nagyjabol 250 ezres araval a 256GB-tal nem nevezheto best buynak egy olyan procival, amit mar a felso-kozepkategoria is lehagyott a 200 ezres arsavban.
Ha osszessegeben nezzuk az A-k jo vetelek, csak kozben meg muanyag hatlappal jonnek, bitang lassu toltessel, elfogadhato, de elmaradott kijelzovel, csak 8 GB RAM-mal es baromi nagy kavakkal. Hiaba 6,3 colos a kijelzo ha ez a kavak miatt 6,4 inch.
Szerintem nagyon is latszik a costcutting, csak az emberekbe beleegett hogy Pixel es 300 alatt van az ara, akkor jo...SZTK keret egy idő után már fel sem tűnik, a hátlap valóban műanyag, cserébe a telefon csak 186g (9a), a keret viszont fém. Töltés lehetne 45W-os.
-
mhydas99
addikt
Szerintem nagyon is latszik a costcutting, csak az emberekbe beleegett hogy Pixel es 300 alatt van az ara, akkor jo... -
Engo
aktív tag
Sokan azért támadják a Pixelek Pro és Pro XL modelljeit, hogy a SoC-hez mérten drágák. Az "a" szériának viszont pont ugyanez az előnye (kivéve ugye a 10a), hogy jóval olcsóbb, mégis ugyanaz a chip hajtja. A "sima" meg az arany középút.
-
janeszgol
félisten
-
mhydas99
addikt
-
janeszgol
félisten
A Tensor G5-tel mondjuk én is kiegyeznék, cserébe 12 GB ram. Jól hangzik!
-
Engo
aktív tag
Igazából annyira nem meglepő, a 7a, 8a, 9a egyaránt a nagytesók chipjét kapta, a 10a-val szakított a Google először ezzel a hagyománnyal. Mondjuk én jobban örülnék a 11a-nál egy Tensor G5-nek, cserébe jó lenne 12GB RAM (tudom nem lesz). Most még elég a 8GB, de 2-3 év múlva már kevés lesz.
-
ddaydome
senior tag
PX10-et 217,5-ért is el lehet hozni a zöld szörnyes áruhááááááázból!
128GB-set. A 256-os 250e.
Szerintem amúgy ez nem rossz ár érte.
Nekem most Pixel9 Prom van, de egy jó ideig még az lesz. Nagyon elégedett vagyok vele. -
mhydas99
addikt
-
janeszgol
félisten
-
Luck Dragon
támogató
-
mhydas99
addikt
A Pixel 10a önmagában kár volt, hogy megjelent, mert gyakorlatilag egy átnevezett 9a volt. Onnan pedig nem nehéz fejlődni.
Én a Tensor G6 mellett szívesen látnék vékonyabb kávákat is, hogy kicsit modernebb legyen a megjelenése, valamint egy jobb másodlagos kamerát a főkamera mellé. Bár az a 48 megapixeles főkamerából szerintem mindent kínoztak. Inkább valami újabb 50MP főkamera is lehetne.
Az alapmodell szerintem legyen 8/256 GB, a másik pedig – ha a mai memóriaőrület miatt szükség van rá – 12/512 GB.

Töltés esetében vezetékesen 45 watt, QI esetében 25 watt.
Aha.
Es akkor mi valasztana el a 11a-t a 11-tol? A minusz egy zoomkamera?
Mar igy is egymas nyakan lennenek.
Amugy meg kijon a 11a es a sima 10 meg olcsobb lesz. A 9 Pro szinten. -
Luck Dragon
támogató
A Pixel 10a önmagában kár volt, hogy megjelent, mert gyakorlatilag egy átnevezett 9a volt. Onnan pedig nem nehéz fejlődni.
Én a Tensor G6 mellett szívesen látnék vékonyabb kávákat is, hogy kicsit modernebb legyen a megjelenése, valamint egy jobb másodlagos kamerát a főkamera mellé. Bár az a 48 megapixeles főkamerából szerintem mindent kínoztak. Inkább valami újabb 50MP főkamera is lehetne.
Az alapmodell szerintem legyen 8/256 GB, a másik pedig – ha a mai memóriaőrület miatt szükség van rá – 12/512 GB.

Töltés esetében vezetékesen 45 watt, QI esetében 25 watt.
-
Ijk
félisten
4a óta nálam tönkrevágták az a szériát. Olcsó, kicsi és könnyű, műanyag házas, egykamerás telefon, ami alapvető felhasználási igényekhez van szabva, viszont patika gyári android van rajta, nem valami kínai.
-
mhydas99
addikt
Ezt a chipet is sikerul tonkretenniuk a problemas GPU-val...
A design gondolom marad ugyanaz, mint a 9a-nal, a kavak mikroszkop alatt lathatoan lesznek vekonyabbak, a szelfikamera nyilvan lopja a iPhone 17 Square designt, ebben biztos vagyok, bar azt a sima 11 fogja bemutatni es ennyi. Hiaba lesz erosebb a CPU ebben, mint a korabbiakban, ha a Pixelnel alapbol nem szamit, mert akik veszik nem hasznaljak ki.
Az ara meg meg 700 euron fog nyitni. 256GB-tal.
Szoval megint a korabbi, 10a lesz a jobb vetel, de a legjobb a 9a lesz. -
Draun01
tag
Sokkal jobban néz ki az, ha az aktuális SoC egy selejtesebb (nem tud a megadott frekvencián üzemelni, de alacsonyabban igen) verzióját kapja, mint tavalyit. Annyira nem olcsó már az Xa sem.
Meg a 10a megjelenése után pár hónapon át a 9a vétele volt a legoptimálisabb, mivel SoC-ben, ramba, kijelzőben, kamerában megegyezett a 10a-val a 9a, így semmi értelme nem volt 10a-t venni.
Most is csak azért van értelme pl Telekomnál 10a-t venni, mert a 9a kifutott.en meg pont ellenkezo velemenyen vagyok, felolem rakjak bele a tavalyi chippet, csak pl legyen vekonyabb mar az a kava, meg ne draguljon a RAM arak miatt. nekem amugy egy hasznalhato tele lencse hianyzik belole, de az ugysem lesz. Mondjuk akkor meg mar ott van a Pixel 9 Pro

-
janeszgol
félisten
Sokkal jobban néz ki az, ha az aktuális SoC egy selejtesebb (nem tud a megadott frekvencián üzemelni, de alacsonyabban igen) verzióját kapja, mint tavalyit. Annyira nem olcsó már az Xa sem.
Meg a 10a megjelenése után pár hónapon át a 9a vétele volt a legoptimálisabb, mivel SoC-ben, ramba, kijelzőben, kamerában megegyezett a 10a-val a 9a, így semmi értelme nem volt 10a-t venni.
Most is csak azért van értelme pl Telekomnál 10a-t venni, mert a 9a kifutott.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mikrotik routerek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium Független
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független hibátlan 2028.08.29 Apple jótállás Akku 99%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad Air 13 M3 WiFi, 128GB, Újszerű, 12 Hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!