- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lessmessino
tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Tarkov miatt váltottam x3d-re, de minden más is profitál belőle 1440p-n.
Sokaknak megéri a felárat a simább játékélmény. -
Sinesol
veterán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Már hogyne lenne jelentősége? Ezek mutatják meg, hogy mennyire fut simán egy játék, mennyi az akadás benne. Kb. ez az az érték, ami leginkább számit. A max fps kb semmit nem mond, az átlagos fps sem ér sokat önmagában, ha mellette nincs ott legalább at 1% low minimum fps.
-
hapakj
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Egy single player jatekban kb semmi jelentosege ezeknek az 1% /0,1% lowoknak.
- há már hogyne lenne jelentősége, ha engem zavar?
Most egyébként, aki csak főképp játszana PC-n és nincs szüksége a legjobb multithread teljesítményre, miért ne preferálhatná azokat a megoldásokat amelyek a legfolyamatosabb játékélményt biztosítják?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Akkor olvasd el figyelmesen, mert írtam, hogy multis játék, vagyis játék közben saját tapasztalat, nem mérés, a tesztek ilyen szempontból nem érdekelnek, mert sokszor a 1% low és a 0,1% low nem is szerepel benne, de legalább már nem a max fps-re verik. Persze sokan többet méregetnek, mint játszanak, én a méréseket finomhangolásig nézem, utána már nem érdekelnek.
Egy single player jatekban kb semmi jelentosege ezeknek az 1% /0,1% lowoknak. Max akkor ha erre vagy kihegyezve es folyamatosan az ertekeket sasolod.
Ilyen esetben az is lényegtelen, hogy 60 vagy több fps-sel megy, mert nem számít a lényeg, hogy stabilan tartsa, de ahogy írtam multis játékról volt szó a hozzászólásomban. Ehhez nem kellenek értékek, saját magad tapasztalod, hogy egyik esetben sokkal folyamatosabb a kép.
En kb addig kapcsolom be adrenalinba az overlayt amig a beallitasokat belovom.
Nekem csak multis játékokban a saját overlay van bekapcsolva, de főleg a ping, packet loss, mert ha valami szar, akkor azon egyből látszik és egy kilépés új lobby keresés meg is oldja, bár a warzone esetében jó ideje nem találkoztam ezekkel a gondokkal, viszont mással igen és ez független a nvidia/amd/intel-től, így bal felső sarokba felnézve egyből lehet tudni, hogy valami szar szerverre rakott be a játék.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tudom h a 2020as evek legjobb jatekai a benchmarkok meg a monitorozo progik en viszont jatszani szeretek.
Egy single player jatekban kb semmi jelentosege ezeknek az 1% /0,1% lowoknak. Max akkor ha erre vagy kihegyezve es folyamatosan az ertekeket sasolod.
En kb addig kapcsolom be adrenalinba az overlayt amig a beallitasokat belovom.
Ez most nem ellened szol hanem ugy altalanan az elk*rvult fogyasztoi igenyekre. A gyartok se piskotak na de a userek sem..
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
+1
A valóság meg egyszer csak bekopog, megérkezik a két termék és feltehetően eltérő ársávban, eltérő hűtéssel lefuttatják a "független" teszteket -
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
nekem is 9060xt van, megfelel 1440p-re. Kis alulfeszt elbírt, halk, hűvös és az 5060 8 gb ára alatt volt a 16 gb-os.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
5700x-ről váltottam anno 5800x3d-re és egy 3080 (9060xt körüli teljesítmény) mellett 1440p-ben is észrevehető volt az 1% low és 0,1% low közötti különbség, ez sokkal többet számít, mint, hogy 150 fps helyett megy 170-nel, mivel ezeket a beeséseket meg is érzed, hogy pl 150-ről beesik néha 100-ra és e helyett a 170-ről csak 150-re és ezt is sokkal ritkában. A számokat csak hasráütésre írtam, de multis játékok alatt bőven észre lehetett venni a különbséget.
Persze streamerek körében láttok én is érdekes dolgokat, amikor 9800x3d mellé egy 2080ti van rakva, valahogy nincs arányban a két megoldás, de ez olyan, mint amikor 14900k került egy 4080 mellé, mert az a legjobb a szériában, közben egy 14700k is ugyanúgy kiszolgálta volna játékok terén. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
Én értem ezt, de mind az amd mind az intel esetében már akkora lőrelépés van ddr5 használata mellett, ha visszahoznák a ddr4 lehetőségét, akkor azért nem váltana senki az újra, mert valószínűleg annyira fogná az egész rendszert a lassú ram, hogy nem lenne szinte semmi előrelépés a korábbi szériához képest, így nincs értelme ebbe pénzt rakniuk. Viszont régebbi megoldások újra gyártásba hozása már más, ezt megléphetik, de volt is róla pletyka vagy hír, hogy az amd fogja is, de itt is kérdés, hogy mit is akarnak újra gyártani, amikor tudomásom szerint az 5000-res széria esetében csak az x3d megoldások gyártása állt le, de lehet rosszul tudom, azok ára meg eleve magas volt, így sokat nem segít annak, aki olcsóbban szeretne gépet építeni vagy több am4 megoldást fognak gyártani a helyzet miatt, aminek látom értelmét, mert az am4 cpu-k ára is elkezdett felfelé szállni.
-
ggbuffon1897
őstag
Azert ezt az x3d zosdit jol besz*pta a tomeg. Veszik mint a cukrot horror aron is, holott 1080p felett max a mininum fpsben gondolom h haszna van (de ott sem hiszem h olyan tulzottan nagy h megerje a felarat) Kozben meg 9060xt kell meg ilyen hasonszoru kartyakkal "bohockodnak" ahelyett h vgaba toltak volna a keretet.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nyilván bármibe bele lehet kötni, de ilyen ddr5 és egyéb PC alkatrész árak mellett a várható vásárlói reakció az lesz, hogy mindenki elnyújtja a használati időt a meglevő konfiggal. Ahogy az autópiacon is, ahogy nőttek az árak, párhuzamosan nőtt az autók átlag életkora. Ez így "normális", mert a vásárlók nagy része nem hülye.
Azt is értem, hogy ilyen helyzetben még fontosabb valami szexy új terméket kiadni, ami csábít a váltásra, de nagyon nehéz a vásárlókat meggyőzni, amikor fél vese ára lenne egy új pc konfig és milyen előnye lesz a júzernek belőle, ha most is tud futtatni mindent, esetleg némi kompromisszum árán?
Látható a használtpiacon is, hogy elég komoly mennyiséget felszívna a piac a komolyabb AM4 procikból. Erre az igényre vagy reagál az AMD vagy lesz.rja, mondván, hogy ők már messzebb járnak. Aztán, hogy ki volt az okos, az úgyis csak utólag derül ki. A cégnek ugye pénzt kell kiénekelni a vásárlók pénztárcájából. Egyébként az intel is hasonló helyzetben van, csak azért kattogok az AMD-n, mert nekem az van, de nincs különbség ilyen szempontból a két cég között, ugyanabból a piacból kell megélniük.
vizion: sok embertől hallom meg olvasom, hogy inkább úgy terveznek, hogy túlélnek az AM4-el és majd az AM6 lesz náluk egy váltási pont. Ez egyébként már a ramageddon előtt is megfigyelhető volt, persze akkor kényelmi okokból mondták ezt többen, illetve azért, mert nagyon széles volt a skála a processzorokból és normális esetben lennének értelmes áron használt procik is és mindenki elégedett lenne
nade, nehogy már a júzerek elégedettek legyenek és békesség legyen 
-
válasz
Baltazár123
üzenetére
fura ez, de a sárkinak igaza van.
Meg alap, h visszafelé nem fejlesztünk.
Neked is igazad van, jöhetne egy 5750x3d vagy hasonló AM4-re, meg egy 5750G is a htpc/homelab tulajoknak.
5600x-el sincs tovább, akinek van x3d az egy vesét és még pízt is kér érte. Nem rossz procik, de 100k felett már inkább AM5-re tolnám a pízt. Viszont egy refresh 100k alatt már bacctatna és váltanék is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
De a lényeg, a gyártónak ez plusz kiadás lenne és a teljesítményt is visszafogná a ddr4 (na meg kérdés kinek milyen van, mert sok embernek 3000/3200MHz van, de bőven találni lassabb megoldásokat is, ami még jobban visszafogná az egészet és lehet semmivel nem menne, így jobban, mint egy 5000-res am4-es megoldás), az alaplap gyártóknak is új alaplapokat kellene kiadni, ami ddr4 foglalatokat használ... ez mind plusz kiadás és valószínűleg vissza sem hozná a belefektetett összeget az egész. Akinek meg van ddr4 gépe az gondolom el is akarná adni a régi gépét, ha mindenki megtartja a régi ddr4 ramját, akkor mégis ki venné meg a régi gép alkatrészeit, mert nekik meg a ddr4 ára is sok lenne, még használtan is durva árak vannak...
-
Baltazár123
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
A DDR4 ára sok embernél azért nem releváns, mert van nekik, hála a korábbi kedvező árfekvésnek.
Ahogy írtam, csak hangosan gondolkodtam, valószínűleg az AMD még a komoly AM4 procik újragyártásának se áll neki vagy addig totojázik, hogy már nem lesz érdekes. Pedig most a piac felszívna komoly mennyiséget belőlük, de ez is lecseng majd idővel. Nade ki vagyok én, hogy tanácsot adjak nekik
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
Esetleg ha DDR4 kompatibilissé tenné az új gen processzorokat az AMD, azzal még tarolhatna, persze ezt nem fogják megtenni, csak úgy hangosan gondolkodom.
A cpu-ban lévő memória vezérlő nem támogatja a ddr4-et, teljesen új cpu-kat kellene ehhez kiadnia az amd-nek és a gyártóknak új alaplapokat, ez nagyon nem érné meg nekik (biztos lehetsz benne, hogy drágítaná az egészet, hogy mindenből új kiadás kellene), és a teljesítményt is visszavetné a ddr4 sebessége, illetve akinek ramot is kell vennie, annak a ddr4 ára is a vicc kategóriába esik már, 3200MHz cl16-os 32GB-os kitek 100e körül mozognak a boltokban...
-
Baltazár123
őstag
Őszintén, kit érdekel ez?
AM4 konfigom van, ami kiszolgál még sok évig. Ami cuccot akartam venni PC-hez, megvettem. Az AMD inkább azon gondolkodjon el, hogy újra gyártja a komolyabb AM4 procikat, hiszen látható igény van azokra és akkor talán vennék tőlük processzort. Máskülönben meg nem PC-re fogom költeni a pénzt, hanem mondjuk pár nappal hosszabb lesz a nyaralás, ilyesmik. Igen, az is pénzégetés, mint a PC alkatrész vásárlás most, de az utóbbira nincs szükségem az AM4 konfigom mellett. A pihenés meg nem direkt módon, de élményeket ad és feltöltődik az egész család.Esetleg ha DDR4 kompatibilissé tenné az új gen processzorokat az AMD, azzal még tarolhatna, persze ezt nem fogják megtenni, csak úgy hangosan gondolkodom.
-
Sinesol
veterán
Azt hittem, tudsz olvasni, de hát ha segitség kell, hát szivesen.
Ott van az AMD-s vetélytársa alatt minimálisan lemaradva, kevesebbel, mint amennyivel olcsóbb. Ha már levadásztad, a pártatlanság látszatáért legalább rakhattál volna be olyan képet is, amin még a Threadrippert is lenyomja az Intel, mert hát van olyan is a tesztben, ahonnan ezt vetted.... -
.mf
veterán
"Ha meg munkara is hasznalja az ember a gepet, ott nincs kerdes, jobb az intel. "
Mobil procikról van szó, ahol az intel továbbra is erőlteti a max 4 P, sok E és néhány LPE mag zsákutcát, miközben AMD oldalon 12-16 teljes értékű magos mobil procik is vannak, +SMT.
Kérlek mutass teszteket létező munka programokkal, ahol a mobil intelek felülmúlják a mobil AMD versenytársaikat. S ne egyszálas benchmarkokat, mert 2026-ot írunk, nem 1996-ot.
-
.mf
veterán
Nocsak, igAbu írta a cikket, hogy intel felé torzít?
"az Intel a saját összehasonlításait olyan Ryzennel végezte el, amely nem is az adott Core Ultra 300 sorozatú modell ellenfele lesz. Ha ezt szó szerint értelmezzük, akkor az AMD-nek ebben igaza van, de azért tegyük fel a kérdést: az Intel honnan is tudott volna valamilyen, jelenleg sem elérhető Ryzen AI 400-at szerezni"
Nem AI 400, a Strix Halo azaz AI Max 395 már jó ideje létezik és piacon van (sajnos csak maroknyi modellben), az az APU flagship. Azzal szemben azt mondani, hogy az Intel 388 IGP-je "in a league of it's own", elég nyilván fals - ezért inkább egy másik procival hasonlították össze. Ezt szóvá tenni teljesen jogos.
-
Dzsano
tag
Amikor még számítógépes voltam (20éve) akkor nagyon drukkoltam az AMD-nek, és az ATI-nak látván a tejesítmény és a grafikai minőséget. Utána már nem követem a ciklolusokat, de az ADP pártján vagyok, a mostani vadiúj gépem is AMD-s (még lusta voltam megnézni, melyik Ryzen
) 32 Gb DDR5 rammal, pont még a memória mizéroa előtt lett véve...
Hasít, mint az állat. Visszatérve az intelre, sokáig, a Linux OP. miatt volt iteles gépem, de most már simán megy bármelyik processzorral és jól. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Még jó, hogy több boltban is ott a 7800x3d 130e-ért, alig drágább, mint egy 265k és játékok terén jobb választás.
-
Sinesol
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem rosszak az intel procik, epp nemrég neztem egy tesztet, 4k gaming terén, gpu limites helyzetekben az intel hozott jelentösrn jobb minimum fps-eket. Nyilvan nulla gepigenyes gamek teren megvolt az AMD elöny, de szerintem olymindegy ott, hogy 300 vagy 400fps-ed van. Szoval gaming terén sem egyertelmü a helyzet.
Ha meg munkara is hasznalja az ember a gepet, ott nincs kerdes, jobb az intel. -
tibaimp
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy hoz-e ilyen jellegű "fejlesztést" ez a mostani helyzet!
-
peet05
senior tag
Ha a zászlóshajót (Core Ultra X9 388H/B390) hasonlítom az AMD HX370-hez, akkor valóban nem korrekt, mint ahogyan a képen is látható:
A helyes valóban a Strix Halo-val összehasonlítani, ami 2025-óta elérhető, mint top kategória. Mindjárt más lenne a leányzó fekvése.
Mindegy, én drukkolok, mert így is úgy is jól járunk, elég szépet megy a Panther Lake.
Digital Foundry csinált egy mérést (YT), ha valaki kíváncsi rá. -
-
p_adam
addikt
Jók a nagybetűs kiemelések, sokkal tisztább és érhetőbb minden.
-
tibaimp
nagyúr
És ezek a CPU-k támogatják a DDR3/DDR4-et, mert ha nem, nem sokat adnak el belőlük....
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Így. Ticket zárható.
-
Dragon3000
nagyúr
Ez mindig is így volt, az amd is a korábbi ellenfelekhez szokta mérni a saját termékeit, elvégre ahogy a cikkben szerepelt ami nem jelent meg, ahhoz nehéz mérni, így az egésznek semmi értelme, sőt igazából a cikknek sem volt így értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nade, nehogy már a júzerek elégedettek legyenek és békesség legyen
Hasít, mint az állat. Visszatérve az intelre, sokáig, a Linux OP. miatt volt iteles gépem, de most már simán megy bármelyik processzorral és jól.