Keresés

Aktív témák

• ar

tag

Jah, igen. A TP6 referencia könyv rengeteg példával él, nem annyira referencia sítulsú, én is abból tanultam meg. A C-t nemcsak a C miatt kell megtanulni, hanem a többi miatt is. Ha ismered azt a jelölés rendszert, akkor onnan már elég könnyű a többi nyelvét is felfogni. A ELTE-s mikrológiák közül pedig az adatszerketzetest ugyancsak nagyon nagyon javaslom: jó oo-s szemléleti bevezető.

Na, ennyi. Lehet hogy nem írtam sok újdonságot :)

• ar

tag

Üdv!

Nem tudom mit is akarsz kezdeni a programozással, de itt egy route amin szvsz egyszerű végig menni, és eredményes is lesz mivel szvsz nem olyan nehéz megtanulni:

1. Kezd Pascal-al. Meg szvsz némi assembly-vel. Lehet hogy ezért most főbe fognak lőnni, de szvsz nagyon jól formálja a gondolkodásmódját az embernek. Szóval Pascal. Ajánlahtó könyv: A ComputerBooks-os TP5-6-7, nem computerbooks-os Turbo Pascal 6.0 (sorry a szerzőtt nem tudom, de ha érdekel meg tudom nézni) kellemes Pascal referencia könyv, klassz assembly (286) fejezettel, ELTE-TTK-s mikrológiák :)).

2. C és Java. Könyvek: Programozzunk C nyelven, szintén CB és a Ritchie féle C prg nyelv. Java: Vég Csaba: Java - start! (nagyon jó szemléletformáló könyv!!!) Nyékiné féle Java 2 Útikalauz programozóknak. Szvsz elég az első két kötet.

1.5 esetleg 3. pontnak mehet a html, javascript, sql. Csak hogy elüsd az időt :))).

3. - 4. pontnak raknám a C++, lehet hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de szvsz Java után jobb...

Hát kb ez. :DDD

Aktív témák