- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.hosszu
csendes tag
Nyilván gyárthatnának minőségi, valódi fejlesztéseket tartalmazó nyomógombos telefonokat, de ebben van nekik a maxi profit. (Afrika, India stb...)
Valószínűleg úgy vannak vele, hogy egy szűkebb? réteg miatt nem fognak külön kockáztatni.
Állítólag a 8110 4G eredetileg gombnyomásos flipel érkezett volna 2018-ban, de a költségoptimalizálás miatt letettek róla.
Szóval nem kell túl sokat várni tőlük.
Talán a mostanában kijött telójuk közül a HMD Terra M az egyedüli értelmesebb darab.Mondjuk a HMD Terra M tényleg értelmes darabnak néz ki!
-
a.hosszu
csendes tag
Nyilván gyárthatnának minőségi, valódi fejlesztéseket tartalmazó nyomógombos telefonokat, de ebben van nekik a maxi profit. (Afrika, India stb...)
Valószínűleg úgy vannak vele, hogy egy szűkebb? réteg miatt nem fognak külön kockáztatni.
Állítólag a 8110 4G eredetileg gombnyomásos flipel érkezett volna 2018-ban, de a költségoptimalizálás miatt letettek róla.
Talán a mostanában kijött telójuk közül a HMD Terra M az egyedüli értelmesebb darab.Persze, aláírom. Így fejlődik egy cég. Na de.. Ha deklaráltan csak oda gyártanak, akkor miért vannak jelen az európai piacon? Költői a kérdés. Természetesen teljesen érthető, amit írtál.
-
Fancy-boy
addikt
Most nem azért a 20 fillérért, de mint ős-Symbianos kérdezném, hogy: Mióta is szerencsétlenkedik a HMD a Nokia brand-del? Na .. és még mindig nem jutott el az S30+ a valamikori Symbian szintjére. Na az sem lenne megváltás, de mégis valami.. valami, ami talán még fejlesztésnek csúfolható. Igazi szégyen, amit művelnek.
Oké, digitális detox, de a készülő Commodore telefonban több reményem van - mondjuk az meg nem éri meg a tervezett 150 E Ft körüli összeget..
Hogy lehet a HMD ennyire megúszós / tudatosan szerencsétlenkedők gyűjtőhelye akik fajlagosan a legtöbb haszontalan terméket [=> e-hulladékot] állítják elő manapság? Azon csodálkozom, hogy még léteznek..Nyilván gyárthatnának minőségi, valódi fejlesztéseket tartalmazó nyomógombos telefonokat, de ebben van nekik a maxi profit. (Afrika, India stb...)
Talán a mostanában kijött telójuk közül a HMD Terra M az egyedüli értelmesebb darab. -
a.hosszu
csendes tag
Most nem azért a 20 fillérért, de mint ős-Symbianos kérdezném, hogy: Mióta is szerencsétlenkedik a HMD a Nokia brand-del? Na .. és még mindig nem jutott el az S30+ a valamikori Symbian szintjére. Na az sem lenne megváltás, de mégis valami.. valami, ami talán még fejlesztésnek csúfolható. Igazi szégyen, amit művelnek.
Oké, digitális detox, de a készülő Commodore telefonban több reményem van - mondjuk az meg nem éri meg a tervezett 150 E Ft körüli összeget..
Hogy lehet a HMD ennyire megúszós / tudatosan szerencsétlenkedők gyűjtőhelye akik fajlagosan a legtöbb haszontalan terméket [=> e-hulladékot] állítják elő manapság? Azon csodálkozom, hogy még léteznek.. -
csangabo
csendes tag
Jaj de jó! AI! Már csak ebből hiányzott.
Ahelyett, hogy lenne benne nfc vagy térkép alkalmazás, amivel ki tudnák szolgálni a digitális detox telefon igényeket.Én egyelőre maradok a nokia 105 4g-mnél detox telefonnak. A drágább modellek a nagyobb képernyőn és gagyi 0.3mpx kamerán kívül semmivel nem tudtak többet, mert maga az S30+ egy végtelenül primitiv rendszer.
-
ftc
nagyúr
Érdeklnének az eladási adatok
Vagy milyen piaci részt akarnak betölteni ezzel? -
Fancy-boy
addikt
Nem azt írtam, hogy a nyomógombos telefon önmagában digitális detox. Hanem azt, hogy sokan azért választják, mert kevesebb online funkció, kevesebb figyelemelvonás és általában kevesebb adatgyűjtés jár vele. Ha ugyanazokat az AI-s és felhős szolgáltatásokat kezdik belepakolni, akkor pont ez az előnye csökken.
-
DraXoN
addikt
Én poénból rendeltem magamnak eBay-ről egy igazi, 2004-es Motorola V3-at (nem ilyen utángyártott utánzatot) francia eladótól. Kaptam hozzá új akkut, szombaton töltöttem fel még most is 7 bar-t mutat az akku indikátor, Telenoron működik 2G-s hálózaton, bár a hívásminőség azért hagy maga után kívánni valót (mind1, úgyse fogom használni, csak kollektor itemnek vettem és egy eldobható, nem megújuló prepaid SIM-et tettem bele, hogy kativálni tudjam).
A lényeg annyi lenne, hogy bármi fémházas retró telefon (a műanyagok ugye a rubber-reversion miatt nem játszanak) simán jobb vétel használtan, mint ezek a fillérekért tömeggyártott szemetek...ki vesz ilyet?! Főleg amikor a jelenlegi nyugger korosztály is a Facebook-on éli az életét, ok, hogy használni nagyon nem tudják, de igénylik, hogy "okos" legyen a telefonuk...Sok helyen már a 2G hálózatokat is leállították vagy tervezik leállítani (nálunk egyenlőre nem mivel a kritikus biztonsági infrastruktúra egy része azon működik még). Emiatt van némi értelme az újabb 4G hálózaton működő változatoknak. De más sajnos nincs.
szerk.:
csak érdekességképp utánanéztem, említetted a franciákat, ők 2025ben kezték lekapcsolni a 2G hálózatot, idén év végéig befejezik.
mi 2028ban kezdjük lekapcsolni a hálózatot ami 2030 végéig fog befejeződni és teljesen leáll a 2G hálózat (a frekvenciáit megkapja a 4G (900Mhz) és 5G (1800Mhz) hálózat majd) -
sohajda90
aktív tag
Én poénból rendeltem magamnak eBay-ről egy igazi, 2004-es Motorola V3-at (nem ilyen utángyártott utánzatot) francia eladótól. Kaptam hozzá új akkut, szombaton töltöttem fel még most is 7 bar-t mutat az akku indikátor, Telenoron működik 2G-s hálózaton, bár a hívásminőség azért hagy maga után kívánni valót (mind1, úgyse fogom használni, csak kollektor itemnek vettem és egy eldobható, nem megújuló prepaid SIM-et tettem bele, hogy kativálni tudjam).
A lényeg annyi lenne, hogy bármi fémházas retró telefon (a műanyagok ugye a rubber-reversion miatt nem játszanak) simán jobb vétel használtan, mint ezek a fillérekért tömeggyártott szemetek...ki vesz ilyet?! Főleg amikor a jelenlegi nyugger korosztály is a Facebook-on éli az életét, ok, hogy használni nagyon nem tudják, de igénylik, hogy "okos" legyen a telefonuk... -
westlake
félisten
De hogy adod el pénzért a "nem használsz telefon" önkontroll viselkedést?
... maximum egy könyvet lehet írni a "how-to"-ról vagy valami videó tanfolyamot (bár lehet az is már túlzás).
ráadásul lehet mellékhatásként csökkentené az impulzus vásárlásra való hajlamot egy ilyen önkontrollra nevelés.ez nem üzlet
ettől függetlenül már iskolában kéne tanítani legalább az alapokra a gyerekeket, hogy mentálisan ne sz*p*djajak be annyira a digitális vagy fogyasztói hullámokba és érzelmi szélsőségekbe általa (mert sokan ezt nem tudják otthon megtanulni, példát se ismernek, látnak rá).Erről van szó. Ez is csak nevelés kérdése.
-
DraXoN
addikt
De hogy adod el pénzért a "nem használsz telefon" önkontroll viselkedést?
... maximum egy könyvet lehet írni a "how-to"-ról vagy valami videó tanfolyamot (bár lehet az is már túlzás).
ráadásul lehet mellékhatásként csökkentené az impulzus vásárlásra való hajlamot egy ilyen önkontrollra nevelés.ez nem üzlet
ettől függetlenül már iskolában kéne tanítani legalább az alapokra a gyerekeket, hogy mentálisan ne sz*p*djajak be annyira a digitális vagy fogyasztói hullámokba és érzelmi szélsőségekbe általa (mert sokan ezt nem tudják otthon megtanulni, példát se ismernek, látnak rá). -
westlake
félisten
A digitális detox az, ha nem használsz telefont. Nem attól lesz nem digitális, hogy nem okos. Telefonálására minkét fajta ugyanúgy használható. Telefonálsz. Ha órákon keresztül nyomkodod a nyomógombost (bármiért), akkor az jobb, minta egy okoson neteznél?
-
lezerpiramis
őstag
Nekem van HMD telefonom (Fusion, 50 ezerért nekem megfelel), és még elégedett is vagyok vele, de ezekért a sz*rgombócokért fog valaki fizetni?
-
Fancy-boy
addikt
-
KROK640
félisten
Azok után, hogy RTX 3060 12GB, RTX3050 6GB, AM4-es CPU-k, 13-14th gen Intelek újra vannak gyártva, és a RAM árak miatt komolyan kacsingatunk már a DDR3-ra is, azt kell mondjam, hogy nincs itt semmi meglepő.
Kicsit hátra megyünk, nem előre .... -
KROK640
félisten
Na, ez kellett mint hányás a buszmegállóban.
Már látom amint navigálás közben véletlenük naponta 65536-szor benyomja az ember az AI gombot ...
-
South Velen
addikt
Annyira kellenek, mint sz*r a zsebbe....
-
adamklark
senior tag
Pont erre gondoltam, hogy ez működik AI nélkül is.. Olcsóbb így gyártani vagy mi lehet ennek a célja?
-
Fancy-boy
addikt
-
-szabi-
addikt
Mintha 20 évvel ezelőtti specifikációkat olvasnák.
Ezekre van kereslet? -
Viktor0610
MODERÁTOR
Slusszpoén, hogy az előfizetés aktiválásához szükség lesz egy okostelefonra.
Remélem, az AI-gomb lehet sima OK is, és akkor nincs akkora baj.
-
kbyte1024
veterán
-
Bossyy
tag
Vicces ezt a nagy AI Hype ot látni ezeknél a telefonoknál, főleg annak a fényében, hogy ilyen funkció ki-be kapcsolást meg hasonlókat hangvezérléssel már majd '20 éve tudott pl az N95.
Csak mondjuk ezerszer jobb kamerával :-)
Van itt feljődés bőven :-) -
-igu-
veterán
Az a kék 210 de tetszene, ha fém lenne, és nem a szokásos műanyag, abból is a szar fajta.
Nem hülyeség a nyomógombos teló AI-val dolog, de megint az van, hogy a cég az ötletét nem meri magasabb minőségben tálalni, így marad a vacak anyaghasználat, a gyenge SoC, emiatt lassú AI, vacak hangminőség, gyenge szoftver.valo igaz, ebben a szinben fem hazzal jol mutatna
-
Polarstar
nagyúr
Az isten mentsen meg ezektől!
-
janeszgol
félisten
Az a kék 210 de tetszene, ha fém lenne, és nem a szokásos műanyag, abból is a szar fajta.
Nem hülyeség a nyomógombos teló AI-val dolog, de megint az van, hogy a cég az ötletét nem meri magasabb minőségben tálalni, így marad a vacak anyaghasználat, a gyenge SoC, emiatt lassú AI, vacak hangminőség, gyenge szoftver. -
Mister X
tag
240x320-as kijelző... libabőrős lettem az emlékektől
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Bethesda felvázolta a jövőt: Fallout, The Elder Scrolls, Starfield
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videó stream letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...

Vagy milyen piaci részt akarnak betölteni ezzel?
ettől függetlenül már iskolában kéne tanítani legalább az alapokra a gyerekeket, hogy mentálisan ne sz*p*djajak be annyira a digitális vagy fogyasztói hullámokba és érzelmi szélsőségekbe általa (mert sokan ezt nem tudják otthon megtanulni, példát se ismernek, látnak rá).