- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfo7
senior tag
Figyu, ez nem elmélet, hanem gyakorlat és több TFT-n így működött. Nem minden TFT-nek olyan a szoftvere, hogy kiírja neked, mi a baja.
Egyáltalán ellenőrizted, hogy milyen frissítési frekvenciára van állítva a monitor a windows-ban? Mert ha 75 Hz-nél többre, akkor TFT-nél ne csodálkozz semmin. -
vfo7
senior tag
A Matroxnál igen, mert a biosa még a CRT-korszakban íródott, ahol a vibrálás miatt a 85 Hz a default. Az XP-ben is van egy matrox-driver, mert a progi felismeri a kártyát, de az is defaultban 85 Hz-re állítja.
Először én is szívtam a G 450-el, mert amikor telepítettem a windowst és telepítés után újraindítottam, a TFT monitorom mindig azt írta ki, hogy ''out of range''. Eleinte úgy oldottam meg, hogy rádugtam az öreg CRT-t, azzal persze ment, azzal beállítottam 60 Hz-re a frissítést, majd visszadugtam a TFT-t. Így jó is volt, de amikor nem volt a közelben CRT, mindig szívtam. Aztán rájöttem a fent leírt módszerre és azóta az ilyen régi kártyákat is gond nélkül tudom telepíteni TFT-hez is. -
vfo7
senior tag
A TFT monitorok közül még a legjobbak se tudnak többet 80 Hz-nél, de teljesen fölösleges 75 Hz-nél nagyobbra állítani, mert nem villognak úgy, mint a hagyományos CRT-k. Gyors játékokhoz a fizikai felépítésük okán amúgy sem alkalmasak, ezért nincs értelme a frissítési frekikkel variálni. Ha a 100 Hz-re azt írta ki, hogy csökkentsd, akkor az ezért volt. A Matrox egy régebbi kártya és nem működik úgy együtt a TFT-vel, mint egy nvidia, ezért maradt sötét.
-
vfo7
senior tag
Nekem is G450 van. Ha betöltődött, állíts be a monitornak 60 Hz-es frissítési frekvenciát, mert a Windows defaultban 85 Hz-et állít a Matroxhoz, amit a LCD-k nem bírnak és elmegy a képük. A módszer a következő:
1) F8-as safe mode-ban indítsd el a windowst
2) A Vezérlőpult/Rendszer/Hardver fül/Eszközkezelőben a monitoroknál töröld ki a Matrox meghajtóját
3) Indítsd újra a windowst normál módban és állítsd be 60 Hz-re a frissítési frekit a monitornak. Lehet más freki is, de 75 Hz-nél ne legyen több.
4) Telepítsd újra a gyári driverét. A legújabbat megtalálod a Matrox oldalán
Bővebben: link
5) Indítsd újra a gépet és állítsd be igény szerint. Kész.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest