Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mobil flották
- Gyorsan tölt és lassan merül a Honor hosszútávfutója
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
Igen olcsó , de ha kiszakítja a bajonett kiscsavarjait a vázból lesz egy papírnehezék A6000-ed

-
80hun
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
A Jupi 21M-et meg ne vedd arra a kis vázra , 1kg-os objektív

Nagyon sok 200mm-es jobb és sokkal könyebb obi van nála.Eleve én csak a könnyű darabokat ajánlanám mert a 600g felettiekhez mindenképp illik álványgyűrűt rakni.
Ajánlott egy SEL 55-210mm-re gyüjtögetni

-
80hun
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Igen ez peremes.
-
80hun
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
Igazából a pentaconból már találkoztam nagyon jóval. Aztán hogy a téiéd milyen lesz azt már csak akkor tudod meg ha meglesz.
Viszont ha nagyonolcsó akkor meg kell venni és kipróbálni.
-
80hun
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
Itt van egy , sztem az idulóárat nem fogja átlépni.
Bár én már régen vettem , azóta jól felszaladt az ára
-
80hun
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
Az én FD 28/2.8-am ilyen apsc-n

-
80hun
addikt
válasz
sszemtelen
üzenetére
Mindenképp m42-es kell?
Canon FD 28mm f2.8

-
80hun
addikt
-
80hun
addikt
válasz
ccs2929
üzenetére
Nem hiányzik a vége, Pentina bajonettes így első ránézésre

Bár mintha a hátsó lencsetagnak jobban ki kéne nyűlnia. , ha végtelenre tekered jobban kijön a házból?
-
80hun
addikt
válasz
catroot
üzenetére
Én már csak ezeket a fajtákat használom ha tehetem és innen is rendelem , bár az idén emelték az árukat.

1 hónapot még sohasem vártam rá. -
80hun
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
Igen alkoholal nem tisztítunk mert báthatja a bevonatot.,
A legjobban a kijelzőtisztító habot szeretem. Vagy lehet venni direkt lencsetisztító nedves kendőt. Vagy akár spéjt

Leírás
Lencseredszer összerakásához meg hintópor NÉLKÜLI gumikesztyű gyógyszertárból.A manuál topicban miért lenne off a manuálok szervízelése? Sztem jó helyen van itt

-
80hun
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Ez főleg UWA obiknál jön elő. Adapterezett manuáloknál kevésbé.
És csakis mesterséges fénynél a képszéleken.De nem lilul hanem a szenzor tükröződik zöldesen. Itt jól látszik a probléma UWA obinál.
A lilulás egy nem létező dolog, kamu.
-
80hun
addikt
válasz
Terapeuta
üzenetére
Itt van egy lista. hogy mi ér bele.
Elég sok helios beleér a tükörbe

-
80hun
addikt
válasz
boomba335
üzenetére
A 70-300-as sigmából létezik rekeszgyűrűs , ha jól emlékszem pentax-hoz. De a sony A és Nikon G adapterek rekeszgyűrűsek.
Viszont egy ilyen telét panasonicon-n stabi nélkül használni kínlódás. Olympuson jól megfogja a stabi viszont mindig be kell álítanod a gyújtótávot.
Makrózni akár a gyári olympus kit 40-150-es tele is jó viszont nálad nem lesz stabi, a panasonicról nem tudok nyilatkozni de abban van ois.
Vagy veszel egy deidkált makró manuált, mondjuk egy nikkor 55/3.5 micro-t és azt akár ha akarod közgyűrűzheted is.
-
80hun
addikt
válasz
boomba335
üzenetére
Ha nincs rajta érintkezősor akkor természetesen nem.
Így kell hogy kinézzen
Elég sok makró obi közűl válogathatsz minek közé focal reducter?
Kersess olyan obit ami rekeszgyűrűs.Vagy vegyél egy gyári olympus m.zuiko 60mm f2.8-at és kész. Korrekt darab.

-
80hun
addikt
válasz
boomba335
üzenetére
Van itt egy álványos tesztképem is egy régi manuál obival
A nikkor 55/3.5-re keress rá az egy jó eltalált kis obi

-
80hun
addikt
válasz
boomba335
üzenetére
Bemozdúlsz. A rövid záridő a kulcs, minnél nagyobb a nagyítás annál rövidebb záridő kell még a lepkefing is bemozdítja a témát ha nem jó.
Ez pl kézből úgy hirtelenjében lőttem , ja meg az oly szenzorstabi kiszedi a kézremegésem ami nagy áldás

faki által ajánlott industar 61 L/Z

-
-
80hun
addikt
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Kisebb lista a manuál fókuszos nikon bajonettes obikból

-
80hun
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
25-35e-ért már NEX-et kapsz és nem kell szenvedni fénymérés nélkül és bármit rárakhatsz

-
80hun
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
Jó bontást

Neked inkább a super 16mm-es verziókat kéne nézegetni nikon 1-re az talán kirajzolja..
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Pedig szépen mos

Igazából ennyi az ára én is 17e-ért adtam el az utolsót.
Sztem ennyit megér egy dedikált makró csillag blendével
-
80hun
addikt
válasz
derrik
üzenetére
Amit Rapid136 ajánlott obi nagyon jó kis darab , nekem a párja volt meg kb 3x az Industar 61 L/Z

Találtam is vele egy régi képet

-
80hun
addikt
Sok obi adatait megtalálod itt.

-
80hun
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Nikonoknál csak a felsőbbkategóriás vázakon van fénymérés chip nélküli manuál obikkal. A tipusoknak utánna kell nézni.
Az élességállítás kicsit nyűgös lesz OVF keresővel
Amennyivál drágábbak a nikon manuálok én azt ajánlanám szerezz be egy olcsó NEX gépet manuálozáshoz. és arra bármi rámegy. Bele tudsz nagyítani és lesz focus peaking is.
-
80hun
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Helios 44-2 nyitva

Smc Pentax 50/2 nyitva.
-
80hun
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Nincs is hozzá adapter egyáltalán mintahogy a Nikon F sincs rá.
Lehet megbírták volna oldani de nem tették így A-mountra marad az M42 és a T2
Te jobban képben vagy a panákban , az mft topicpan már kérdezte melyik pana vázon van auto iso videó közben.. Ajánlj neki egyet

Mondjuk egy kitobi + pana párossal jobbán jár videóra ez nem kétségesÉn rámondtam volna a G3-at csak nemtudom hogy van e auto iso. videó közben

-
80hun
addikt
Tehát maximum M42-es obi jöhetne szóba. 24mm-es.
Presetet(fokozat nélküli rekesz) nem fogsz találni sztem..
Nincs is olyan sok m42-es 24mm-es obi.
Kérdés az is hogy A580-on van e auto iso videózás közben

Nem éppen videózásra termett az a váz (volt A580-am)

-
80hun
addikt
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Elég sok obinak van de szerintem ezt kevered az Industar 61 L/Z-vel. Annak ha jól tudom van pici.

Egyébként elhanyagolható , még a mobil is veszélyesebb amit a fejbe nyom

-
80hun
addikt
Átlagosan itthon a márkás obik 20-25e 1.4-esből. A takumarok és az smc- pentaxok 30-35e..
Az 1.4-eseknél az f2 a következő rekeszérték , ebből a szempontból jobbak.Nekem kettő is van az egyik egy Oly OM 50/1.4 a másik egy Rikenon Xr 50/1.4 PK , én mindkettőt szeretem.

Lehet találni 1.4-est csak mostanában kicsit kikoptak az eladók , ha jól néztem pár darab van fenn a JF-on is.
-
-
80hun
addikt
Részben igazad van de félreértelmezted kicsit

Igen a fizikai jellemző marad
Akkor másképp írom :
Ha FF-en 1x-es nagyítást érsz el akkor mft-n 2x-est így egyszerűen fogalmazva.Mint az új oly makrónál . A fizika leképzése 1.25:1-hez de a nagyítás 2.5x-es lesz

Hogy idézzek a tesztből: "Maximum of 2.5x real life magnification (equivalent in 35mm format)
The older M.Zuiko 60mm F2.8 Macro lens can do 2x magnification in equivalent 35mm format. This new 30mm F3.5 Macro can do 2.5x magnification. While 2.5x vs 2x may not seem a lot, but in terms of magnification for macro photographers, we do appreciate as much magnification as we can get, and that extra 0.5x magnification is a huge welcome. "Én elég sokat makrózom és ez így van a crop miatt , ha a FF-re rakom az obit nem lesz akkora nagyításom mint mft v aps-c szenzoron. A crop szorzók itt is érvényesek.
Azért írtam hogy végülis cropolhatsz utómunkánál is pluszba a mégnagyobb nagyításért , szokás így "csalni" a makrónál viszont az mft v apsc szenzorral lőtt makrónál is tudok cropolni utólag természetesen.
-
80hun
addikt
válasz
Rapid136
üzenetére
Ez azért nem teljesen így van.

Azért számolgat hogy megtudja hogy milyen látószöget kap cropos vagy KF vázon. v NF vázon.
A KF és az NF vázakon is számolgatsz mert az obikra a fizikai gyűjtótáv van ráírva.
Valamihez viszonyítani kell hogy milyen látószöget kapok nem csak hasraütve felcsavarok egy obit..
Pl 6x7-es mérethez mit csavarsz fel széleslátóhoz? Itt már nagylátó az 50mm-es obi is
Én pl az A7-et nem használom makrózni mert a crop előnyt nyújt.
Pl a 100mm f4 1:1 makró igenis 200mm f4 2:1 makró lesz pl mft-n. Tehát neked az FF-re egy 200/4 2:1-es leképzésű obit kéne raknod hogy ugyanazt a képet megcsináld amit én a cropos vázzal.

Vagy iszonynagyot cropolni feldolgozáskor de ezt a cropos gépnél is megtehetem pluszba
Tehát nemárt néha számolgatni is.
De ha azt nézzük én crop módban is szoktam használni az A7-et ha túl széles a látószög.
-
80hun
addikt
válasz
LélekVándor
üzenetére
Szerintem a sima 55/1.2 ssc volt nálam és nem az asp.
Nem mondom hogy használhatatlan mert van aki szereti meg néha jó is ha kicsit lágy a kép.
Viszont az 1.4-hez képest az a 0.5FÉ-nyi előny nem éri meg azt az 5x-ös töbletköltséget. Lealábbis nekem
Bár igazából ezek az 1.2-es obik inkább gyűjtői értéket képviselnek.
-
80hun
addikt
válasz
boomba335
üzenetére
Igen , jól értelmezted

Én nem jutottam el a reducterig de én Canon EF-eket néztem. És arra elviekben még egy adapterrel rámennek az m42, , Pentax PK , Contax/Yashica C/Y , és Olympus OM objektívek is.
Olympusokon tán van valami bibi a reducterrel de panákon tökéletes

-
80hun
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Egyébként itt sok tesztet találsz, csak azt vedd figyelembe hogy A7-en tesztelték az obikat. Croposokon másképp fognak viselkedni.

-
80hun
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Igen van egyi igazi ritkaság EF 50mm f1.0L

-
80hun
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Vállalkozó kedvüeknek való feladat

-
80hun
addikt
válasz
LélekVándor
üzenetére
Sajna nem éri meg az árát. Nálam volt próbára az FL 55/1.2 és az 55/1.2 ssc is nyitva iszonyat lágy, ha meg rekeszelsz csúnya lesz a bokeh. Egy FD f1.4 élesebb nyitva és sokkal olcsóbb is , az a 0.5 FÉ-k meg nem mérvadó

Amik jók igazán azok az L-es obik
-
80hun
addikt
válasz
boomba335
üzenetére
Az canon fd-k szinte mind jók.
Akárcsak az smc pentax-m-ek, olympus om-ek, minolta md-k is.
Az oly om és smc pentax-m obik nagyrésze híresen kicsi és könnyű.
Nekem mindegyik márkából van md 50/1.7-ből kettő is lassan racianizálnom kéne a készletet
A manuálok a foguk fehérjét viszont igazán FF vázon mutatják ki. Amióta megvan az A7 manuálból mft-re max a makrót rakom csak a crop miatt

Manuálokból a nagylátó téma felejtős cropos vázon sajnos.

-
80hun
addikt
válasz
DrojDtroll
üzenetére
-
80hun
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
Na most melyik tessarról beszélünk?

Akkor gondolom nem erről hanem vmelyik középformátúmúról. -
80hun
addikt
-
80hun
addikt
válasz
Csari93
üzenetére
És még ott van a canon fd is ha találsz éppen. Sztem jó kis obi

-
80hun
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Meg még ő is foglalkozik adapterrel.
-
80hun
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
A középformátomú 300-as jól fog mutatni a nikon 1 en

Szerezz egy P6-M42 adaptert
Vagy vegyél alá egy hasselblad x1d-t
28-as obikból sok jó van . A pentacon 29 átlagosnak mondható.
Canon FD 28/2.8 (szinte bármelyik)
SMC Pentax
Minolta Md stb.
Főleg a bajonetteseket venném mert már korszerűbb a bevonat mint az m42-eseken.
Ja és a 3th arty gyártókat hanyagold mert csak kevés jó készűlt belölük azok is főleg f2-esek.Én a canon FD28-at ajánlanám , nekem bevált és bitangjó.
-
80hun
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Izlés dolga. Sztem elsőre mindegyiknek fura a menüje.
1-2hét és bármit megszokok
Nekem nincs gondom az átláthatósággal, van olym van sonym. Most a pana az új ezt is szokni kell.
Annó a nikont is meg kellett szoknom meg a fuji is fura volt elsőre.Sztem mind jó csak nem szabad feladni, új szerzeményt mindig sokat nyomogatom este lefekvés előtt

Új hozzászólás Aktív témák
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DXRACER Prince L gamer szék
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest