Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

Topikgazda

válasz tlac #38080 üzenetére

Végigmentem ezen a darwinkvm-es leíráson. A lényege az, hogy macos-t lehet vele virtualizálni Linux-on qemu-val.

Én egy AMD 9800x3d procival plusz egy 6900XT-vel álltam neki. Tahoe-val próbálkoztam és működik, sikeresen át tudtam passzolni neki a videokártyát is. A proci egyébként egy Intel szerver cpu-nak van virtualizálva, így nem igazán van hátrány az Amd miatt.

Itt egy kép videokártya nélkül. Szokásos lassú, nincs hardveres gyorsítás.

Itt meg ahogy átadtam neki a kártyát is:

A vga passthrough azért trükkös, win-re is macerás megcsinálni, macos-en még több hibába lehet belefutni. Pl. valamiért displayport-tal nem megy, hdmi-vel igen.

A dolog úgy működik jelenleg, hogy integrált Amd igp-ről megy a Linux, a dedikált kártyáról pedig a macos. Mindkettő csatlakoztatva van a monitorhoz és így a monitoron tudok váltani a bemenetek között. A billentyűzet és az egér átpasszolásához pedig egy jobb és bal oldali ctrl gombot nyomok.
    Majd még keresni kell valami remote desktop alkalmazást, ami gyors és van hozzá rendes Linux-os kliens is, hogy tudjam ablakból is használni.

A darwinkvm-es leírás nagyon jó, alaposan elmagyaráz mindent. Itt-ott azért nem értek vele egyet, meg szerintem a qemu beállítása feleslegesen el van bonyolítva. Az recovery telepítő létrehozása az opencore-ral ügyes. Az opencore config-olása is tök jó. Ez lényegében egyszerűbb is, mint natívan, mivel egy egyen virtualizált gépre kell telepíteni (még a szokásos virtualsmc.kext sem kell).

Új hozzászólás Aktív témák