Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Dreame megmutatta, hogy valójában mekkora - porszívótól az autóig - CES
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Részben értem, mit és miért írtál, ugyanakkor meg te nem értetted meg a felvetést/kérést/kérdést.
Vagyis értem, hogy SZERINTED miért nem éri meg drágább VGA-t venni, hogy SZERINTED nem látni semmi különbséget (vagy csak nem éri meg a plusz pénzt), és hogy SZERINTED csak a Maffia létezik ..... Ugyanakkor a felvetés teljesen más volt. Nem is az volt, hogy melyik hozza a legtöbb fps-t (mert akkor jöhetett volna az 5090 is), hanem az, hogy melyik éri meg hosszabb távon a két felvetődött VGA közül. És ha a Maffia esetén nálad már kompromisszumokat kellett kötni a 9060XT esetén, akkor lehet, hogy a rövidesen érkező új CoD-nál, BF6-nál, GTA6-nál, ... még többet kell visszavenni (mert mást meg inkább azok a játékok érdekelnek) - miközben meg valaki nem szeretné ezt megtenni. Nem azért, mert "buta vagy" és szóród az fps-eket totál feleslegesen", hanem mert a pénzéért elvárja, hogy ne kelljen visszabutítani a beállításokat, és még 1-2 évig ez így is maradjon, akármilyen játékkal is játszana. Az is lehet, hogy ő lát mondjuk különbséget 100-150 Hz és 30-50 Hz (fps) között is, nem csak 30 és 50 között. És így tovább.
Rengeteg a személyes preferencia, amit itt nem mindig mondanak meg az emberek, csak általánosságban kérdeznek általánosságokról. Ott pedig a válasz is általános. És akkor jönnek képbe a "kevés lesz", "nem fogja bírni" és társai (főként a "tökéletes" kifejezés, ami MINDEN játék esetén MAXIMÁLIS beállítás mellett (vagyis kompromisszummentesen) tudja futtatni ezeket (pont ezért "tökéletes")), hiszen látni, hogy újabb években újabb játékok jönnek ki, amiknél egyre magasabb lesz az igény az alattuk lévő hardverekre. Ez jól látható tendencia, így nem kell nagy jósnak lenni, hogy ezt valaki számításba is vegye, mint tény (vagyis lehet, hogy nálad a jelenlegi kompromisszum mellett még idén jó a 9060XT, de jövőre már lehet, hogy több esetben is érezni fogod hátrányát, 2027-ben meg le is cseréled, mert már annyira kevés lesz - de aki most erősebb VGA-t vesz, az még 2027-ben is simán ellehet vele; vagyis hosszabb távon jobb döntést hozhat, mert nem kell olyan sűrűn cserélgetnie az alkatrészeit). -
Ha hosszabb távra tervezel triplaA-s címek mellett 1440p-s felbontáson, és a pénz nem akadály, akkor egyértelmű a 9070 XT választása a 9060 XT ellenében. Jelentős plusz van benne erőben, és elvileg az az ajánlott is a 1440p felbontáshoz (a 9060 XT ereje inkább csak FullHD-ig működik kompromisszummentesen).
-
Reakció #79-re is.
Amire a kolléga reagálta azt, amit kritizáltok, ott a felvetés az volt, hogy "Mennyire tervezhetek hosszu tavon a 9060xt-el? Vagy inkabb 9070xt? Tudom az ara nem ugyan az van közötte egy kis difi."Szerintem néha jó lenne nem csak azt nézni, hogy ki mit írt, hanem azt is, hogy mire. Mert nagyon nem mindegy, milyen felvetésre reagálja azt, amit.
-
Szerintem...
Ha 1080 Ti-t váltanál, akkor gondolom, a megcélzott felbontás FullHD környéki lenne, oda pedig bőven jó a 9060 XT is (még hosszabb távra is). A 9070 XT-t viszont én nem választanám. Egyrészt a sima 9070 is nagyon ott van teljesítményben (keveset gyengítettek az XT-n), ellenben árban nagyobb a különbség a 'nemXT' javára; másrészt ha mondjuk feljebb lépnél úgy 1440p magasságba monitor felbontásban, akkor oda is elég lenne (ott is hosszabb távra is). -
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hát végülis ez is egy vélemény, és mehetünk ebben az irányban is.
Vagyis én meg azt mondom, hogy: "de". És pont.
De hogy kilépjek az ovis stílusból... Egy 5050-et, vagy 9060-at (a legolcsóbb, boltban kapható, játékra árult VGA-kat) nem azért vesznek, mert FullHD feletti felbontásnál maximális részletességgel akarnának játszani vele, hanem inkább azért, hogy FullHD-n high vagy medium beállításokon (esetleg FullHD alatti felbontáson maxon) fusson valami (vagyis kompromisszumokkal - esetleg játékmotortól függően néha FullHD maxon). Mivel egy másik témában korábban lévő vitában is jelenleg csak 1 olyan FullHD-s játékot tudtak felhozni, ahol 8GB-nál több VRAM-ot használt egy 5060 (vagy Ti ?) épphogy játszható sebesség (vagyis nem 100+ képkocka/másodperc) mellett, az is max részletességnél, DLSS bekapcsolásával, így ezt a 9060-at (vagy az 5050-es vetélytársát) pláne nem fogja ez a veszély fenyegetni.
-
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Én is ezt olvastam több magyar oldalon is, és ezeknek a híreknek vélhetően az alapja a Tom's Hardware oldalának írása volt (link). Vagyis elég hihetőnek tűnik, hogy nem lesz boltokban kapható.
-
Szerintem ez a kártya is olyan lesz (sőt, már inkább olyanabb, mint az XT), hogy ahol kellene a 16GB VRAM, ott a GPU nem lesz elég erős. Vagyis felesleges mellé annyi memória. Ha meg erősebb kell (vagy több memóriás), akkor ott az XT. Pont. Olcsó modell, gyengébb tulajdonságokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- EA Sports WRC '23
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest