- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F7
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Üdv!
Debian 5.05 szeretném egyelőre az alábbiakat használni:
Samba
VncA Samba megy is, viszont ha a Windows 7-et futtató kliensre visszafelé másolom a fileokat, néhánynál azt a hibaüzenetet kapom, hogy please remove the write protection. Elméletileg minden file-nak ugyanaz a user a tulaja, mint aki a windowsos gépen is mountolja hálózati meghajtónak a megosztott könyvtárat. Érdekes, hogy néhány Retry után általában rendbejön, és átmásolja a filet.
A problémáról hirtelen ennyit találtam, az utolsó hozzászóló szerint a kliens hibája. Szerintetek mit lenne érdemes ellenőrizni Debian/Win7 oldalon?A Vnc is rendben megy, viszont a grafikus felület mindössze egy fekete háttér, egy terminál szerű ablakkal, én azt szeretném elérni, hogy azt lássam mintha simán bejelentkeznék a gép előtt ülve, grafikus felületet használva. Itt többféle lehetséges hibát olvastam (igazából lassan abba a hibába esek, hogy túl sok az infó, és nem lehet egyértelműen leszűrni):
- az a user be van jelentkezve, aki használná a vnc-t távolról
- xstartup buherálása : itt hiába próbáltam bármit, jobb irányba nem változott a dolog (pl. gnome_session & beírása a végére, ugyanez csak exec-cel, az első 2 sor elől a # elhagyása, stb).
Illetve még fontos lenne a Vnc automatikus indítása boot közben (de még bejelentkezés előtt). Erre is kétféle megoldást találtam, az egyik az init.d-n keresztüli megoldás, a másik pedig az rc.local-on keresztüli. Egyelőre mivel még az előző két problémára keresem a megoldást, így nem ástam magam bele az ide vonatkozó leírások bővebb tanulmányozásába.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Macbook Pro 2020 13" // M1 // Számla + Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest