Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
LG G2 témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Miért nem lehet hihető amit ír? Érdekesek itt az emberek,hogy folyamatosan egymás húzása megy meg az állandó vita! Miért kell vkit meghazudtolni ő használja ő látja annyira hihetetlen?
-
-
jilian
addikt
Akinek AOSP-je van, kiprobálná ezt a kamerát?
-
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Aki g2, g3-as romok között váltogat, azoktól kérdezném, hogy más is rajtam kívül akadozósnak érzi az új ui-s rendszert?
Szinte minden helyen elő, elő jönnek az akadozások, röcögések...
-
-
Harcsai
senior tag
Optimus G3 v1.3 megint nem elérhető, ezexerint nem csak nálam bugos

-
sziasztok,
gps-szel senki nem szenvedett?
jelenleg slimkaton vagyok, és egyáltalán nem akar kapcsolódni a telefon.
a műholdakat látja, de nem hoz létre kapcsolatot.
próbáltam mindenféle gps fix appokat a playről, de csak röhög rajtam.
esteleg valami ötlet? -
Corgan82
aktív tag
válasz
üzenetére
Nekem az Antutu-n és a Lenovo kamerás FC-ken kívül semmi problémám vele. Nagyon tetszik a gyorsasága és a folyamatossága. Viszont nekem egyszer sem indult újra a telefon, akárhogy állítgatom a Lenovo-t, egyedüli újraindulás csak az Antutu-tól van. Mondjuk én backup-ból állítottam vissza a kamerát, lehet ez befolyásol valamit.
Többieknek akik feltették/ki akarják próbálni:
Aki felteszi a Deviant-ot annak el kell fogadnia, hogy még csak béta állapotban van, tehát nem lehet annyit elvárni mint egy teljes verziós ROM-tól. Remélem lesz hozzá rendszeresen frissítés, normálisan fog vele foglalkozni a dev. és akkor tökéletes lesz (legalábbis remélem).
A Lenovo kamera képminőségével nekem semmi problémám, egyedül annyit vettem észre, hogy rossz fényviszonyok mellett nem nagyon akarja használni a vakut, amikor automatára van állítva, és emiatt a képek is rossz minőségűek lesznek. Kb. tök sötétben hajlandó vakuzni automatán. Azt aláírom, hogy kevesebbet tud mint egy Xdabbeb kamera, lehet még a képek minősége is elmarad, de nekem így megfelel, szerintem használható. Jobb kamera app meg még nincs hozzá, a Lenovo-val kell beérni. Vagy ott van még a MIUI kamera, az is jó (szerintem).De tudom még ajánlani a SlimKat ROM-ot ami nem béta és szerintem nagyon jó ROM. Gyorsaságban elmarad a Deviant-tól, de nincsenek benne újraindulások és FC-k. Viszont ott is mint minden AOSP ROM-nál kompromisszumot kell kötni kamera terén (Lenovo, MIUI, 1+1, LG AOSP).
-
rayoliviero
veterán
válasz
Illusion1010
üzenetére
Mert ezt nem Cloudyfa csinálta...
-
Laca0
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Teljes tárterület: 24,8GB

Nagyon köszönöm a segítségét mindenkinek, különösen Illusion1010-nek, HUTCHDB-nek és Danny365-nek!!!
Most akkor biztosan nincs root-om igaz? Flash és hard reset után. Nyugodtan frissíthetek mindent?
Egyenlőre biztosan nem fogok piszkálni semmit benne...
pedig még nem volt olyan telóm, amit ne buheráltam volna meg...
még a Siemens ME45-öst is az ősidőkben, pedig az még nem is volt "okostelefon" 
Ki szerkeszti az összefoglalót? Lenne 1-2 ötletem, hogy mit kellene még beleírni, hamár tudástárként is működik.
-
Illusion1010
senior tag
válasz
schferenc77
üzenetére

Nem hallottam még róla eddig.

-
schferenc77
aktív tag
válasz
Illusion1010
üzenetére
-
ja az uj MIUI-ben nincs magyarszki
-
Illusion1010
senior tag
válasz
schferenc77
üzenetére
Hol találtál CloudyG3 1.3 v2-t ?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy CloudyG3 1.3 v2-re érdemes felmenni sima 1.3-ról? Mi változott? Ha van egy belakott 1.3-am, akkor a frissítéssel mindent előről kell kezdeni? -
Du-t felraktam, hát nem egy nagy was ist das.
feltoltam pardus HD legujabbat, az elejétől fc-zik.
megnézem a cloudy flexet. -
Illusion1010
senior tag
Én is azt használtam. LG Flash Tool 2014
Kíváncsi vagyok, hogy nálad összejön-e elsőre. Nekem éjjel 1-től 5-ig tartott a művelet, legalább 5x flasheltem újra, mindig közbejött valami, vagy a jogosultságok nem voltak rendben, vagy kimaradt egy-egy parancs, vagy az ADB kapcsolat nem működött rendesen. Persze így visszagondolva mind user error volt, ha figyelmesebben járok el, akkor elsőre is működhetett volna.
-
Laca0
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Sikerült közben megcsinálni a shell-es műveleteket.
Nem a gyári programmal flash-eltem egyébként, hanem ami az összefoglalóban a 2. megoldás: LGFlashTool2014. A Droidmester-es program mindig kiakadt, amikor a indítottam volna a flash-t. -
Laca0
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Nem jött fel kérdés.
Ez a KDZ már 32GB-os? Mert szerintem pont ezt tettem fel korábban, amitől 16GB-os lett.
Közben beléptem a supersu-ba és úgy indítottam a shell-t, most megkérdezte. -
Illusion1010
senior tag
Ilyenkor az ADB Shellnek a telefon kijelzőjén root jogokat kellene kérnie. Amennyire tudom, minden kitkat-ben van magyar nyelv. Én ezt a V20F-et raktam fel:[link] Egyébként hash érték alapján nincs különbség a 16 és 32GB-osnak mondott ROM-ok közt. De amit linkeltem, az tuti jó, mert most nekem is az van rajta, és megvan minden tárhely.
-
Laca0
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Köszi!
Sikerült, felment a root, bemásoltam a fájlokat a bin-be, a jogokat is átállítottam egyesével.
A "parted /dev/block/mmcblk0" kiadásakor viszont azt írja:
parted /dev/block/mmcblk0
WARNING: You are not superuser. Watch out for permissions.
Error: Error opening /dev/block/mmcblk0: Permission denied
Retry/Cancel?
Mintha mégsem sikerült volna a root. Pedig biztos jó, mert nem turkálhatnék a systemben.Viszont azt sem értem még mindig, hogy ha megbuheráljuk így a storege particiót, hogy teljes méretű legyen, miért kell újra flash-elni? Hiszen akkor megint a 16GB-os rom megy rá, mivel nincs másik magyar.
-
JNSK
aktív tag
G2es romokban ki lehet kapcsolni valahogy azt hogy ha lockscreen-nel lenyomva tartom a hangero le gombot akkor elindul a kamera? (gravity boxban erre a gombra a vaku be/ki kapcsolasa van kiosztva, a ketto egyutt meg nem a legjobb)
-
-
bardo
tag
válasz
üzenetére
Én is feltettem, de leszedtem, mert a lenovo camera beállításaiba mentem akkor újraindult a telefon (az de mekkora gáz, hogy egy apptól újraindul
). Meg hát az LG stock kamerái sokkal jobbak. Néha szoktam fényképezni és ez fontos. Optimus G3 V1.3 van most fent és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Gyors volt a deviant tényleg, de jó camera nem volt hozzá sajnos
. nem tudom ez a lenovo mennyire lett volna jó ha megy, de abban sem 60fps nem volt sem 4K (bár a 4K nem is hiányzott volna, de a 60FPS igen ) -
Illusion1010
senior tag
-
Laca0
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Hű de sok bajom van nekem... most meg már nem megy a root-olás valami miatt. Pedig ezt már megcsináltam egyszer...
Rádugom a telefont a gépre töltés módban, usb hibaelhárítás bekapcsolva, repülő mód bekapcsolva. Leokézok mindent. Indítom a root.bat-ot rendszergazda módban, megnyomok egy gombot, erre ez jön fel:
Közben belép ugyan a stock recoverybe, ott rámegyek a "apply update from adb"-re, de nem történik semmi, befagy az egész. -
Illusion1010
senior tag
Szóval, letöltöd ezeket a fájlokat a telefon tárhelyére, majd RootExplorer-rel átmásolod őket a system/bin mappába. Beállítod a jogosultságokat mindegyiken 755-re.
- A telefonodnak rootolva kell lennie.
- Bekapcsolod az USB Hibaelhárítást.
- Csak töltés módban összekötöd a géppel.
- Rendszergazdai módban indítod a Minimal ADB programot.
- Kiadod az adb devices parancsot, ha van kapcsolat, akkor egy számsor lesz a válasz, (ha nincs akkor valami driver probléma van, LG USB drivert próbáld meg újratelepíteni.)- Bemásolod a következő parancsot:
adb shell
su
cd /system
parted /dev/block/mmcblk0 entert nyomsz- Következő parancs a print entert nyomsz, erre kilistázza a meghajtókat, ha minden rendben van, a 35. sorban ilyen értékeket kell látnod: 4110MB 31.2GB 27.1GB ext4 userdata
Ha ilyen hibaüzenetet látsz: Error: The backup GPT table is not at the end of the disk, as it should be.
This might mean that another operating system believes the disk is smaller.
Fix, by moving the backup to the end (and removing the old backup)?
Fix/Ignore/Cancel? Írd be hogy fix, enter.A válasz: Warning: Not all of the space available to /dev/block/mmcblk0 appears to be
used, you can fix the GPT to use all of the space (an extra 30294016 blocks) or
continue with the current setting?
Fix/Ignore? fix , enter.- Következő parancs quit erre kilép a parted program.
- Következő parancsokat másold be:
adb shell
su
cd /system
dd if=/system/bin/sgpt32g.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=512 seek=61071327 conv=notrunc
dd if=/system/bin/pgpt32g.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=512 seek=0 conv=notrunc enter. pár másodperig eltart.- Utána zárd be a parancssort, húzd le a telefont, download módban KDZ flash a ROM-ot, majd indítás után még mindig 10GB-ot fogsz látni. Ekkor kell egy hard reset a Biztonsági mentés és visszaállítás menüből, és indítás után meglesz a 24GB tárhely.
Remélem valamennyire érthető volt.

-
Misi1980
senior tag
válasz
Illusion1010
üzenetére
Köszi akkor várok türelemmel!
-
Laca0
addikt
válasz
Illusion1010
üzenetére
Akkor segíts légyszi, mert nekem nagyon zavaros az egész... Maga a művelet annyi, hogy a minimal adb shell felületen be kell írni "parted /dev/block/mmcblk0". Ekkor a rendszer jelzi, hogy nagyobb a tárhely, mint a fizikai méret, javítsa-e, válaszoljuk, hogy igen.
Miért kell fájlokat másolni a system-be?
most látom, hogy a "parted" program nincs eleve rajta, azért kell bemásolni. Meg van itt 2 img is, ami kell.
Milyen állapotba legyen a telefon az adb-hez? Mert nekem sehogy sem akarja látni a telefont. Pedig már van mindenem, download módban is próbáltam.
Köszi! -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Mi lehet az Optimus v1.3-mal?Nem tudom letölteni az XDA-ról
. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Sikerült frissíteni a telefont, de most csak odáig jut, hogy valamilyen titkosítási kódot kellene beadni neki, amúgy csak vészhívásra használható.
Milyen jelszót kell itt megadni? -
Corgan82
aktív tag
-
JNSK
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Feltettem a romodat
Szuper! Töröltem pár nekem nem kellő appot! Kérdés a következő: lehet valami különösebb oka hogy nekem csak 34000-et csinál antutuval, vagy nem mérvadó? (semmit nem állítottam, nem húztam a procit, nem állítottam governort) -
wyzard
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Az Antutu-zás nem különösebben érdekelt engem sosem, inkább az üzemidő és a smooth-ság.
Szerintem is egész korrekt amúgy ez a benne lévő kernel, csak gondoltam hátha valaki használja más kernellel és esetleg jobb üzemidővel vagy teljesítménnyel.Köszönöm a választ.

-
Snoop27
őstag
A telefonon talalhato kepeket meg szeretnem nezni a plazma tv-men (42GT30), hogy tudnam ezt megoldani? miracast funkciot nem ismeri. Bocs, tudom mar volt regebb ez a kerdes, de nem talalom ra a valaszt, ne kovezzetek meg amiert megkerdem.
-
-
wyzard
tag
Sziasztok !
Használ valaki Optimus 1.3-as ROM-ot használ jelenleg úgy, hogy cserélte a kernelt alatta ? Ha igen milyenre érdemes a benne lévőhöz képest ?
-
cm-en add-on a felhuzos választó menü, de más romon asszem az lgg2tweaks-el vagy toolbox-al megy,
de ez már nem 100%.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
geryboro
üzenetére
ok, köszi, ez megvan.
Közben a screen lock widgetre is megvan a megoldás, engedélezni kell, és utána a screenlock-on el kell húzni az újadat, és ott a widgetek hozzáadására. Viszont nem minden widgetet sorol fel, meg nem is akárhogyan lehet választani. Létezik, hogy nem mindegyik widget kompatibilis a screen lock-kal? Nekem pl van olyan widgetem a nine exchange klienshez, hogy csak a nem olvasott mailek darabszámát írja ki. Ugyanakkor a screen lock-os widget választóban csak olyan van, hogy a legfrissebb x db e-mail listázza ki (tehát bele lehet olvasni).
Viszont a home gombról felhúzós menü testreszabásához még mindig nem jutottam el
-
válasz
schferenc77
üzenetére
hosszan tasker gombra pötty és ott a menü gomb.
azt nekemsem sikerült személyre szabnom de lgg2tweaks-el biztos lehet.
meg a többit is. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam kísérlet képpen a CloudyG3 1.3-as romot. Lenne pár kérdésem (bár lehet, hogy nem mind rom specifikus):
- az előlapi gomboknál nem találom a menü gomb ikonját. Van kettős ablak, meg task manager, home, vissza, qslide és qmemo, de olyan, ami az adott ablakban a menüt hozzná elő, nincs. DM 4.2-ről jövök, ott volt ilyen...
- záró képernyőhöz widgetek adása? Szeretném, ha kint lennének a nem fogadott hívásaim és e-mailjeimet mutató widgetek. Ezt hogyan tudom elérni?
- nem tudom, mi a neve, de ha a home gombról felfelé húzom az ujjam, akkor egy félkör alakban pöttyös héttermintával előtűnik a qmemo és a google keresés ikonja. Ide ki lehet mást is rakni? Hogyan? -
Cloudy G3 1.2-ről 1.3-ra frissítettem a romot full wipe és hard resettel.
délután feltöltöttem az akksit 11 órától csak hagytam, megnézem mennyit merűlt a dolog.
reggel 9 óra és 32%on van a bateri.
dafuq?
persze már be is laktam, de most az a kérdésem, hogy CM, AOSP stb gagyik mellőzésével
(előtte az volt fenn) tudtok-e ajánlani olyan romot a mi teljesítményben is ott van, de az akksi nem merűl
annyira.
mert az unoficcial CM11 mittoménmiváltmár az is offscreen merűlt mint az állat.
előtte a CG 1.2 patika volt, csak már meguntam meg boot után googleapps fc-zett. -
Laca0
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi! Csak akkor nem értem, hogy miért tüntetik fel egyes romoknál, hogy 16GB vagy 32GB.
Közben történt valami!

Lemerítettem teljesen a telefont, ahogy az egyik tag írta az xda. Bár nekem még mindig nem jött be a download mód, Danny365 módszerével egyszercsak észlelt valamit a gyári Lg frissítő!
Kiírta a telefon tipusát és hogy a legfrissebb szoftver van rajta. Rámentem a frissítési hibák javítási menüpontra. Egy kicsit gondolkodott a program és azt írta, hogy nagyon alacsony az akku szint, így nem lehet frissíteni.
A telefon kijelzőjén továbbra is csak az lg logó van és villog a led.
Nem merem most lehúzni a telefont. Kérdésem: tölt ilyen állapotban is?
Megpróbálhatom flash-elni valamelyik másik programmal, vagy mindenképpen várjak 2-3 órát a megfelelő töltöttségi szint elérése érdekében? -
Corgan82
aktív tag
válasz
b.daniel
üzenetére
Szerintem a legjobb ROM-ok a Mahdi, SlimKat, Alegen és Deviant.
Gyorsaságban és folyékonyságban a Deviant a legjobb, de viszont még csak béta állapotban van, ezért vannak még benne kisebb hibák. Pl. Antutu mérés közben újraindul valamint Lenovo kameránál találkoztam olyan hibával, hogy fotózás közben véletlenszerű időközönként FC-zik a program. De csak fotózásnál jelentkezik a hiba, videó felvétel normálisan működik. Ezeken kívül más hibával nem találkoztam még.
A Mahdi is nagyon jó ROM, csak azt nagyon sokáig használtam és meguntam, kell egy kis változatosság.
A SlimKat és az Alegen is szintén nagyon jó ROM-ok, gyorsak, smooth-ak, jó az akkuidőijük, hibamentesek.
Ha választanom kellene a 4 ROM közül egyetlen egyet, akkor most jelenleg a Deviant-ot választanám, szerintem a legjobb ROM lesz ha végleges verziójú lesz. Ha viszont a Deviant nem válna be a későbbiekben, akkor a SlimKat-et fogom használni. -
-
Laca0
addikt
Tudna nekem valaki egy 32GB-os magyar f-es KDZ fájlt linkelni?
Mert én csak 16GB-osat találtam. -
Illusion1010
senior tag
-
Illusion1010
senior tag
válasz
Danny365
üzenetére
Nekem is érthetetlen az egész. Ráadásul még nőni is kezdett ez a 21,09GB-os valami, mert most 23GB-ot ír ki rá. De nem csökkent a felhasználható méret.....tehát fizikailag is lehetetlennek tűnik a dolog.
[link] Találtam egy topicot, ahol ugyanerről a hibáról beszélnek, bár nekik a gyári flash tool tette ezt a telefonnal.
-
Miben jobb a G3-as UI mint a G2?
-
szala86
aktív tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Hát minden szépen működik, csak a smart notice nem. De azért nagyon rendes tőled!

-
szala86
aktív tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nagyon király vagy! Köszönöm szépen!!!!

-
Harcsai
senior tag
NE fájditsátok a szivem

Új hozzászólás Aktív témák
Általános eszmecsere: LG G2 - tapogatnivaló hátsó
-Olvasd el a téma összefoglalót!
-Tilos a függetlenítés!
A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik, kivételt képez ez alól, ha a szolgáltatótól kérjük a telefon hálózatfüggetlenné tételét.
-Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb, ,,virágboltos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain.
- iPhone 14 PRO MAX 512GB deep purple KÁRTYAFÜGGETLEN! ÚJ gyári akkumlátor 100% os kapacitás!
- iPhone 14 / 128GB / Midnight / Gyári kártyafüggetlen (359)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (106A)
- Samsung Galaxy S23
- iPhone 17 Pro Max / 256GB / Több színben / Gyári kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

pedig még nem volt olyan telóm, amit ne buheráltam volna meg...
még a Siemens ME45-öst is az ősidőkben, pedig az még nem is volt "okostelefon" 

.